hits

ph lampe

Mor i Nord er en skattekiste! Hun har liggende en ph-lampe som er helt lik den p bildet under.
Det er dansk design p sitt beste(synes jeg). Hun har hatt to stykker hengende over spisebordet i mitt barndomshjem. De er kjpt p 80 tallet og fargene deretter. Men hva gjr man? Jeg liker selvsagt ikke fargene den er i n, men den hadde jo vrt fantastisk til Gjestehytta i hvitt......

Sprsmlet mitt er: Kan man spraymale en ph-lampe eller er det galskap??

Christine
39 kommentarer

Klart du kan ...!Det blir sikkert kjempelekkert ...!Ikveld har jeg fått meg ny lampe også, ♥ lampen fra Lama :) Husker du at du blogget om den fra Hadeland Glassverk ...! Nå står den i min stue ... *smiler*Ha en fin helg, kun en arbeidsdagigjen, jippi ...!klem til deg♥

Jeg liker det du gjør og er tilhenger av bloggen din, men helt ærlig å spray male en ph lampe er helt feil! Ta heller å prøv den ut som den er, passer den ikke kan ddu jo bytte den ut. Du får pønske litt på det.Kosxxxxx

Har hun ikke 2 da? mal den ene så har dere fortsatt en original :) Bedre å male den og bruke den enn at den skal ligge å slenge! Tror den blir kjempetøff i hvit jeg!

Ja hvorfor ikke... you go girl!!

HeiJeg synes ikke du skal spraymale den,er enig med Safina.Og hvis du vil ha en hvit finnes det helt sikkert en kopi i hvitt :)Dere har fått det så fint på hytta,utrolig hva litt maling kan gjøre!God helg! Line

Er veldig tilhengar av kvitt, men ein slik lampe må vere orginal. Det var sjølvsagt MI meining. Likar det du har gjort med Gjestehytta, kjempefint!Helsing Tonje

Det er helt sikkert galskap sett fra en retrodronnings perspektiv, men fra mitt perspektiv er det en super ide:) Siden jeg ikke er noen retrodronning men sverger til hvit stil!

I K K E spraymal lampa! Den er jo så stilig, og det må da være morsomt med et lite fargeinnslag?Heidi

IKKE, IKKE, IKKE spraymal lampa! Den er SÅ stilig og den blir et fint farginnslag!Heidi

Selvsagt kan du det! ;)

Jeg synes du kan spraye den hvis alternativet er at den ikke brukes! :)

Jeg sier 'go for it'! Særlig om det er slik at den ikke kommer til å bli brukt om du ikke sprayer den. Hva er den verdt da? Mye koseligere å faktisk bruke den lampa som du har så mange minner fra, i stedet for å stue den bort fordi den er feil farge :)

DET ER GALSKAP!Beklager, det var nok ikke det svaret du håpet på..... ;-)

En slik henger i barndomshjemmet mitt også :)Jeg skjønner at du tenker på å ha den hvit. Men spraye en ph gjør man vel ikke. :)

Da synes jeg heller du bør selge den til noen som setter pris på den - å spraymale den vil være helligbrøde ! :(((

Bytt, bytt, kom aldri tilbake!PH-lampa er verd flere tusen kroner uten maling, så bytt heller bort mot en i hvitt (eller isblått).http://www.finn.no/finn/bap/object?finnkode=19800263

Behold den som den er!Jeg må si meg enig i det mange har sagt før meg. Å male denne lampen vil være galskap! Jeg synes det Astrid sa om å bytte den var en god ide! Ellers så tenker jeg at det kan være en fin utfordring for deg å få denne fargeklatten til å skli inn i din stil, UTEN å male den hvit ;)

Hei hei. Lampen vert heilt sikkert kjempefin som kvit, men eg personleg hadde ikkje spraymala den. Med maling har den null verdi, men slik den er nå er den verdt fleire tusen. Enten hadde eg solgt lampen på Finn og brukt pengane på ein ny lampe, ellers hadde eg latt lampane ligge å vente til du kanskje etterkvart likar det meir fargerikt. Så heldige de er som har slike skattar tilgjengeleg :)God natt klem

GALSKAP GALSKAP GALSKAP!! Den kommer til å tape all verdi og være ødelagt for alltid.

nei nei nei! Den du har er en klassiker! IKKE spray den. Har den selv i hvit.. men synes din er flott!! "Alle" har de hvite..kjedelig!

Hei Christine!Tusen takk for kjempehyggelig melding på bloggen min:) Ang lampen så er det vel selve designet som er cluet med den: en analyse av hvordan en lampeskjerm fungerer! Så lenge du ikke endrer på dette må det jo være lov?! Jeg vet jeg har lest en artikkel om redesign av lampen, men fant den ikke i farten.Klem S

å nei... ikke mal den.... :(((det syns jeg da.

Forstår veldig godt at du vil ha den hvit, men du må ikke male den. Selg den heller som den er, det er mange der ute som liker retrostilen og du vil sikkert få en god pris.Kari :-)

Jeg har flere ph-lamper, og har spraylakkert en av dem - den var knall-oransje. Det angrer jeg faktisk på i dag, selvom lampen er fin i hvitt også. Dette er forresten en ph 3/2 pendel, og vi har som sagt flere av disse, så det var ikke krise at den ene gikk "tapt" fordi den ble lakkert. Men, som sagt angrer jeg idag, og skulle gjerne hatt den i original. Da Poul Henningsen designet lampen, ble den laget i hvitt med blå og rød "kjerne". Dette fordi både det røde og det blå skulle reflektere både varmt og kaldt lys. Det er fort gjort å ødelegge denne funksjonen dersom man lakkerer den, og særlig dersom man ikke reflekterer over hvilken funksjon de to fargene inni lampen har. Idag har vi helt andre pærer på markedet, og det er ikke nødvendig i samme grad å justere lyset med farger inni lampen. Uansett er mitt råd å ikke gjøre noe med lampen. Bytt den heller med noen som har en i hvitt. Eller se på den som et morsomt innslag. Forresten ble denne lampen masseprodusert første gang i 1926 - da riktignok i glass, men likevel. Den holder virkelig stand! Jeg er veldig glad i ph-lampen og elsker tanken til Poul Henningsen om at man ikke skal kunne se pæra uansett fra hvilken vinkel man så lampa fra. På bloggen min er det flere bilder av lampen vår, dersom du går inn på etiketten Huset rom for rom.

Nei Christine man kan ikke male ei ph lampe....får ondt i magen ved tanken ! Men kjøkkenet ble nytt og koseli med hvitmaling :)Klem,Hanne-Marit

Å nei, ikke spray den. Da kan du heller kjøpe noe som ligner. Mi mamma (i nord) har ei blå ei, men trur ikke det blir det samme om den blir lakka. De e jo bare råstilig =)

Helt enig med Emmeline,jeg !!! Denne hadde aldri kommet opp hos meg,i originalfarven.....men hva med svart....mot allt det hvite....eller "sølv".....gleder meg til å se hva du finner ut !!! God helg til deg og dine :) Ps:Hytta blir superfin mad hvit stil :) - men for en jobb,all ære til dere !!!

NEEEEEEEEIIIIIIIIIIIIla den være slik den er, bytt heller eller kjøp en lignenede kopi på lampehuset for billig penge til hytta.

Jeg er en ivrig følger her på bloggen din, liker det du gjør! Men min mening er at lampa er tøff som den er! Men om Mor i Nord har to, kunne du jo kanskje spraye den ene for å se hvordan den blir?

Nei, IKKE mal den!Marianne

Helligbrøde!!! spiller ingen rolle om en er "retro"jente eller ei,her er det snakk om å ødelegge noe som faktisk allerede har historisk verdi. Se for deg dine oldebarn som river seg i håret fordi den gærne dama på død og ilv skulle male alt hvitt :)Trine

Bytt den inn i en hvit. Enig med Astrid.Det kunne også vært en spennende utfordring ja, om du beholder den som den er og får det til å passe inn i interiøret.Ettersom alt er hvitt så er det kanskje ikke så vanskelig.Men jeg ville byttet den. Aldri livet sprayet den. Lykke til :)

Dette er jo to orginale skatter med mye verdi.Skulle gjerne hatt de to over det lange spisebordet mitt!Kan dere ikke spare dem ei stund?Tenker de vil passe bedre (slik de er)i deres fremtidige hjem, og ikke i ei hytte..Lampene har et tydelig uttrykk, og kanskje de krever mer plass og en litt annen stil.

Ikke spray den!!!! vakker som den er. Selg den på Finn.Kjøp deg en hvit lampe. God dag til deg!

Ja, det er galskap! IKKE spray den, da ødelegger du hele lampens identitet! Kjenner jeg får vondy inni meg ved tanken!Da får du heller spare til en hvit! ( Event selge den på finn.no, som var et bedre forslag enn å male den!)

Galskap säger jag! :-) Vissa saker bör vara original tycker jag. Ha en fin helg. Kram Alexandra

Det er jeg sikker på at du kan,spray i vei du.Spent på resultatet. Lykke til å god helg fra meg.

Fra Mor i Nord: Må bare innrømme at den ene lampable hvit for to år siden, den ble malt av en proff og resultatet er svært bra. De to lampene er kjøpt på Bornholm for 30 år siden, og .. jeg hadde den på fanget hjemover i bil i 2 dager. Jeg vil bruke den og se den hver dag , den har levd med familien alltid.Ei ny lampe ville ikke gi meg den samme gleden.

spraaaay!!!!! så et rom i dag med 12 slike hvite lamper, stilig!!!

Skriv en ny kommentar