hits

De beste rundstykkene

27.04.2012 - 07:18 12 kommentarer
Jeg har hatt denne oppskriften på bloggen før, men i går ringte kusinen min meg og sa at hun ikke kunne finne den, og da tenkte jeg det var på tide å legge oppskriften ut en gang til. Oppskriften har vært Mor i Nords hemmelige oppskrift helt til jeg fikk ovretalt henne til at oppskrifter skal deles ikke gjemmes!

Med oppskriften følger det noen advarsler:
*deigen blir enorm og hever utover alle bredder
*deigen blir klissete
*faktisk  så klissete at jeg unngår å rulle rundstykkene, bare deler opp deigen i biter og legge den på brett så ser de litt rustikk ut
*Rundstykkene blir nydelig




Celine og mamma baker- tenk så stor hun er blitt

2,2 kg hvetemel
300 gram sammalt hvete grov
1ts salt
1ts sukker
100 gram margarin/smør
2 pk gjær
1 liter vann
1 liter melk
av og til har jeg valmuefrø på toppen

Bland det tørre og smuldre margarin/smør i.  Varm opp vannet og bland i kald melk til du får 37 grader. Rør gjæren i temperert væske . Ha væsken i det tørre og elt deigen. (deigen blir litt løs, men jeg har godt med mel på bakebenken) Deigen heves til dobbel størrelse. Bak ut rundstykker, jeg pleier å få 40 stykker. Perfekt til å fryse ned og varme opp til frokost. 

12 kommentarer

Har en drøm...

27.04.2012 kl.09:24

De er KNALLGODE!!Stor favoritt her i huset:)Jeg fant oppskriften på bloggen din for lenge siden:)Takk for det ♥

To Ju Mama

27.04.2012 kl.12:21

MMM... nettopp bakt, så disse vil jeg prøve neste gang =)Klem

Malin

28.04.2012 kl.16:38

Takk for super oppskrift!Hva steker du de på & hvor lenge?Klemmer Malin

Malin

28.04.2012 kl.16:38

Takk for super oppskrift!Hva steker du de på & hvor lenge?Klemmer Malin

Anonymous

28.04.2012 kl.23:29

Nam,de så gode ut.Jeg savner virkelig gjærbakst noen ganger,men får så vondt i magen så holder meg unna.Nydelig bake assistent du har :) Elin

Anonymous

29.04.2012 kl.21:49

Dette har blitt min yndlingsoppskrift etter at jeg fant den her hos deg! Står til og med mor i nord i oppskriftsboken min:))Men jeg bytter ut mye av det fine hvetemelet med grovt. De blir like gode. Min studentdatter er så glad når hun får nye forsynger med seg.

prinsesselinn

02.05.2012 kl.16:28

namnamnam, Skal absolutt prøves.Klem LinnTherese

Anonymous

03.05.2012 kl.09:25

Lagde disse, og de ble gode! Kommer garantert til å lage dem i gjen, men fy for et kliss!

Anonymous

04.05.2012 kl.14:11

For en fantastisk blogg! Har trålet meg gjennom blogginnlegg helt tilbake til 2009 og er helt oppslukt! Bare synd jeg skulle oppdage den midt i eksamensperioden for dette går utover lesing av pensum. Hilsen travel student:)

hjemme bra

10.05.2012 kl.10:17

Skal bake disse i dag. Fekk tips frå søskenbarnet mitt. Ho hadde bakt dei, og eg fekk smakt. Nydelige.PS. har Give away på eine bloggen min... ;-)

Anonymous

17.05.2012 kl.22:40

Tusen takk for super oppskrift! Reddet 17. mai frokosten :)

Anonymous

07.07.2013 kl.10:43

hei! jeg har bakt disse rundstykkene flere ganger, og de blir kjempegode! Min Electrolux Assistent takler ikke så stor porsjon(d ble et sabla rot første gangen!), så jeg lager to tredels porsjon, og bruker da 1 pk gjær. Problemet er bare at de blir så lave, de hever seg ikke i høyden, bare utover. Noe forslag på hvorfor? Deigen hever veldig fint, d er rundstykkene som ikke hever. Hilsen Inger

Skriv en ny kommentar