hits

Oppskrift p farsdagskaken

Det er flere som har spurt etter oppskrift p kaken jeg lagde til farsdagen, s da kommer den her selv om jeg er nybegynner p fondantkake jeg ogs.





Sukkerbunner:
Jeg lager to slike:

4 egg
1,5 dl sukker
1,5 dl hvetemel

Pisk en superluftig eggedosis og vend melet inn i eggedosisen. Ha i kakeform som er smurt og melet. Stekes ca 15 minutter midt i ovnen p 180 grader.
Taes ut og hviles i form ca 10 minutter, fr du tar dem ut av formen. Kjles p rist, deles i to.

S kler jeg en form med to opprevete fryseposer. Bunnen p formen dekkes med plast ogs skal plasten lligge p innsiden av veggene p formen. Opp der legger jeg bunn nr 1. Resten av bunnene pakker jeg i gladpack. S lager jeg brmousse.
Brmousse:
100 gram br
1 dl sukker
4 plater gelatin
1 pk flte
sukker til kremen
Pisk flten til krem. Legg gelatin i vann som p pakken. Varm brene i en kjele med sukkeret i ca 5 minutter. Ha i gelatinplatene. Jeg pleier rre de ut i bitte litt varmt vann frst. La brne kjle ned. Det er viktig. Bland med kremen og ha det i kakeformen opp bunn nr 1. Legg forsiktig bunn nr 2 opp.
Sett i kjleren i 5-6 timer. 
Srg for at det fortsatt er kant rundt kaken slik at neste lag ikke renner utover. P kitchn har jeg kjpt en kakekant som jeg tilpasser sm og store kaker. Lag waltersmandelermoussen
Waltersmousse:
300 gram walter
1 pakke flte
sukker til kremen
Pisk flte smelt sjokoladen i vannbad. Pass p at den ikke er for varm nr du vender den inn med kremen. Fyll p med blandingen p toppen av kaken.. Sett ett lag sukkerbrd p toppen.
Sett kaldt noen timer. Lag frostingen som skal rundt kaka snn at ikke kaken vises gjennom fondanten.
Frosting
4 eggehviter
170 gram sukker
1 dl glukosesirup/glukose (det kjper jeg i sverige)
1 ss vann
Piskes overr kokende varmt vannbad. Lenge. Minst 5-10 minutter. Smr rundt kaken. Rull ut fondanten. Bruk melis for at den ikke skal klisse.Pynt etter nske.
Hvis jeg har glemt noe eller noen har sprsml s er det bare fyre ls i kommentarfeltet.
Christine


oppdatert:
fant ikke bilde av inni kaka, men fant bilde av underveis, her er jeg bare halvferdig med smrre ut iceingen.



I morgen skal jeg legge ut ett godt tips, m bare ta bilde :)

5 kommentarer

Herregud eg elskar deg!...eller :Deg elskar det faktum at du delte kakeoppskrifta :DTakk!

Hei!Bruker du ikke bakepulver i sukkerbrødet???Hilsen en som er innom siden din innimellom og leser, men har ikke egen blogg. :-)

Nope- ikke bakepulver i sukkerbrødet. Men vær forsiktig når du vender i melet

jo, jeg har bilde men finner det ikke. Skal lete

Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.

Skriv en ny kommentar