hits

Nybakt brød

22.06.2013 - 09:03 4 kommentarer
Jeg elsker brødbakemaskinen min. Den er fantastisk. Jeg har hatt tre forskjellige typer oppgjennom, og har egentlig vært like fornøyd med alle tre. Å våkne til duften av ferskt brød på morgenen er nydelig- iallefall nå når jeg er gravid og tillater brød i kostholdet. Da jeg instagrammet et brødbilde tidligere i uken var det flere som hadde brødbakespørsmål. Derfor dette innlegget.

Toastloff til lørdag

Vanlig brød til hverdags.


Min erfaring med maskinen er at brødene blir best resultat på hvis man holder seg til at halvparten av melet skal være hvetemel. Jeg pleier å ta utgangspunkt i heftet som alltid følger med maskinen og ut fra mengdene med veske og mel dikter jeg opp mine egene brød. På maskinen jeg har i dag kan jeg lage tre forskjellige størrelser på brødet. Jeg bruker aldri den største størrelsen på natten- fordi jeg er redd det kan heve over kanten og ramle deig ned i stekeelementet.

Da er det bare å prøve seg fram. Vanskelig å legge ut en spesifikk oppskrift siden maskinene har så forskjellig størrelse. Ta utgangspunkt i din maskin sitt oppskrifthefte og lag ditt eget brød. Prøv de første gangene på dagtid- så du kan følge med.


Christine4 kommentarer

Mitt og vårt hjem

22.06.2013 kl.10:01

Den brødbake maskinen har eg tenkt på fleire ganger;) nå fekk eg berre mere lyst på det:)Ser så deiligt ut med alltid ferskt brød.Fine helg til deg!Klem Siv Mette

Vibeke / Mammas Hus

23.06.2013 kl.15:48

Nå fikk jeg lyst på brødmaskin! :D

Anonymous

23.06.2013 kl.20:01

Åh - det såg godt ut! Kva slags maskin har du?Janne

Anonymous

23.06.2013 kl.22:31

Hvilken sort brødbakemaskin har du?Hilsen Wenche:-)

Skriv en ny kommentar