hits

Dette kan redde liv!

For snart seks r siden ble min familie rammet av en tragedie. Pappa fikk tidlig en morgen fr jobb hjerteinfarkt p hytta. Hytta ligger 25 minutter kjre fra sykehuset i Narvik. Mamma er godt trent i frstehjelp (av selveste Mats Gilbert) og utfrte frstehjelpen selv. Hun fikk varslet meg over telefon og speeddial- og ropt noen beskjeder mens hun alene prvde redde pappa. Sykebilen var p vei.
Jeg bodde for tiden p Nesya- s det var lite jeg kunne gjre. Jeg ringte sykehuset og ba dem gi ambulansen beskjed om nyaktig hvor ambulansen skulle kjre og ta av fra hoveddveien. Beskjeden jeg fikk var at sjfren kjente til bde pappa og hytta- s det skulle g fint finne frem. Likevel vet jeg hvor vanskelig det kan vre vite nyaktig hvor man skal- kanskje spesielt p denne veien og hvis det er noe tid siden man var der. Derfor ringte jeg til noen naboer og ba dem stoppe ambulansen om den skulle kjre feil.

Ambulansen kjrte desverre feil- hvor langt vet jeg ikke- og om det hadde noe si for om pappa kunne overlevd-tvilsomt, men mamma kunne ftt hjelp med sitt arbeid tidligere. Det tok nesten 50 minutter fr de var p stedet.

Dette kan vi ikke gjre noe med n, MEN vi kan vre forberedt p at vi kan trenge hjelp igjen. Husbonden har akkurat vrt p frstehjelpskurs og lrt at det finnes noe som hete ndkart. Alle burde g inn p  KARTVERKET og flge oppskriften til hvordan du kan f din egen ndplakat med dine egne koordinater.Christine

7 kommentarer

Å ja, æ husker godt den grusomme dagen da vi fikk beskjed om at pappan din og vår fastlege var godt bort, vi fikk sjokk, for han hadde vært vår lege i alle alle år, vi fulgte han da han flyttet fra Ankernes og til lege kontoret i byen, og vi kjente han kjempegodt og han var verdens snilleste og koseligste lege og mannen min hadde god kontakt med han privat og.Så ja, dette kan redde liv.Lisbeth :)

Så godt å lese Lisbeth ❤️

Tusen takk for tips! Da har jeg lagd til begge feriehusene våre, hvor ingen av dem har gateadresse :)Livet er skjørt. I sist uke fikk vi selv melding om alvorlig, plutselig sykdom i nær familie. Heldigvis ser alt ut til å gå bra, men vi fikk alle en påminnelse om hvor brått alvorlig sykdom kan inntre. Klem Pink lady

Så trist å lese at du mistet pappaen din på den måten. Og så godt det finnes slike apper som kan være med på å redde liv!!

Trist det med pappaen din:( hjelp er det 6år siden da begynner det å bli noen år jeg har fulgt bloggen din:) ha en fin dag :) elsker den nye stilen din hjemme!!

Vi har en slik foliert plakat med gps koder til hytta vår på Dovrefjell, henger i gangen i sikringsskapet, trygt å vite, har hatt denne i noen år allerede :)Gleder meg til å se bilder fra barnedåpen, lykke til på søndag!Varm ACklem

Denne har vi og hengende p hytten :) Har kjrt sykebil selv og driver i dag med opplring i frstehjelp til andre. P hvert kurs jeg holder nevner jeg denne plakaten. Vet hvordan det fles st i en situasjon alene vente p hjelp. S alt som kan korte ned tiden og det kunne frstehjelp er meget viktig f frem :) Ikke lett kjre sykebil nr det ikke er noe adresser eller nr enkelte steder :) Ta ett frstehjelpskurs p noen timer s er kunnskap i bakhodet og lett ta frem nr man trenger det...

Skriv en ny kommentar