hits

Seng- hva skal man velge?

10.11.2014 - 21:12 22 kommentarer

Jeg sitter på nett og søker etter seng. Det er vanskelig å finne ut av hva som er gode og mindre gode senger- så om du som leser har gjort deg en god eller dårlig erfaring så er det bare å dele i kommentarfeltet!

Sengene jeg har sett på:

 

Hästens

Sengedrømmen?- men tror det forblir en drøm. Den er nok en prisklasse høyere en det jeg ser for meg.

Jensen:

Klassiker! Da jeg hadde helgejobb på Bohus kjøpte jeg en "jensen ambasadør kontinental" Det var toppmodellen på den tiden. Skal sies at den var nydelig å sove i og det burde den være siden jeg hadde jobbet ca en million timer for å ha råd til den.Svane

Ingen erfaring- men den ser jo kul ut.

Sofitel:

Jeg bodde på et Sofitel Hotel og sov i den nydeligste seng. Siden den gang har jeg tittet innom nettbutikken og sjekket ut de deilige sengene. Stikkord jeg liker: fetherbed

Wonderland:

Jeg har ingen erfaring- men Mor i Nord sier hun har hørt på en ryggklinikk i Oslo at dette er bra senger.

 


IKEA:

Som student hadde jeg en IKEA seng og kan huske at jeg var topp fornøyd med den. Rimelig i forhold til andre.

 

Dux: 

En sengdronning- selv har vi Lagans by Dux nå. Altså en seng som er produsert med dux sitt fjærsystem- men vår er en enklere variant. En lillebror på en måte.

Kjempeglad om noen kan noe om senger. Hva skal vi velge?

Christine

22 kommentarer

Danian. Gutteblogger

10.11.2014 kl.21:30

Fine senger her da

www.hvitstil.com/ Christine

10.11.2014 kl.21:32

Danian. Gutteblogger: ja- men hva velger man? Hva skal man se etter?

KARINE - feit til fit

10.11.2014 kl.21:40

Huff sengekjøp er ikke lett! Kjæresten min kjøpte ny seng for en stund siden, en billig en fra jysk som viste seg å være kjempedeilig og akkurat passe hard!

Reidun

10.11.2014 kl.22:14

Jeg har hørt at Høye skal være veldig bra

Renate

10.11.2014 kl.22:39

Svane eller sofitel :-)

Trine

10.11.2014 kl.22:47

Vi kjøpte ny seng i fjor og var uerfarne på markedet. Kjøpte Jensen, fantastisk god seng. Vi ble fortalt at det var det beste valget av Jensen, Wonderland og Svane. Men er sikkert mye smak og behag også.. Sengen står på en ramme, så man slipper å støvsuge under. Støvsuger under når vi snur madrassene et par ganger per år. Praktisk. Det fine her var at vi har felles overmadrass, mens mellostemadrass er separat. Det vil si at vi kan ha ulik hardhet på hver vår halvdel. Etter tips fra mine foreldre investerte vi i en ekstra tykk og god overmadrass, og ikke den standarden som følger med. Såå fornøyd med sengen vår! :D Lykke til med valget!

Elisabeth

10.11.2014 kl.22:58

Lykke til! Æ stemme for Hästens, men det e fordi æ drømme om ei sånn sjøl😃

10.11.2014 kl.23:05

Har akkurat kjøpt oss ny kontinentalseng fra Wonderland. Valgte mellom den og Jenssen.Det som avgjorde valget for meg var at Wonderland har to madrasser inni et trekk (den som er under overmadrassen), hvor man kunne velge forskjellig mykhetsgrad på madrassene. Det mest avgjørende for meg var dog at siden det er to separate madrasser vil man ikke merke så godt at partneren snur seg som man ville gjøre med Jenssen sine, hvor det er en stor felles madrass. I tillegg kan sengebunnene justeres i forhold til hvor mye fjæring du ønsker i sengen. Lykke til med valget :) Hilsen Trude :)

Famwangaasegg

10.11.2014 kl.23:50

Som nevnt på Instagram har vi nettopp kjøpt oss en seng fra Svane, Zenit med IntelliGel. Vi er så utrolig fornøyd med den. I tillegg er det 20 års garanti på sengen. Angrer ikke et sekund for at vi gikk for denne. Valget sto mellom denne og en Wonderland seng i samme prisklasse..

11.11.2014 kl.00:00

Svane helt fantastisk senger!!

Annika

11.11.2014 kl.17:30

Trur også seng handlar mykje om smak og behag. Anbefalar ein tur i butikken, og kjenne på dei ulike sengane. Vi har Svane Continetal, og er kjemefornøgd. Valet fall på den pga muligheita til ulik mjuk/hard på kvar side. Men - smak og behag!

Lykke til1

Ellen Bostad Røsnes

11.11.2014 kl.17:57

1 Hestens seng er best, men ikke kjøp for myk heller fast. Min er 15 år.

2 Duxiana/nydelige senger m Faruk gavl. Nydelig seng. Fortsatt kjempegod i maddrassen. min er 15 år.

3 Wonderland Naturlatex overmaddrass er anbefalt fra ryggklinikken. Jeg legger den på toppen.

4 Kjøp så stor seng som mulig. 2 separate senger og helst en stor overmaddrass.

5 Det må være hodegavel, det skal ikke være fotgavel.

Nå skal jeg kjøpe nye senger og det blir samme liste. Lykke til Christine.

www.hvitstil.com/ Christine

11.11.2014 kl.18:56

Ellen Bostad Røsnes: skal du kjøpe nye senger til meg Mor i Nord?? Det setter jeg selvsagt stor pris på! Du er best!!!!

12.11.2014 kl.14:33

Tempur!

Plaget med stiv nakke og min mann har "gamle" skiknær, samt at vi begge sliter med migrene fra barnsben av, og da vi byttet til Tempur for 10 år siden merket vi virkelig forskjell.

Hadde Hestens før fordi det var jeg vant til hjemmefra, men selv om den er flott var det definitivt ikke madrassen for oss ;)

Lykke til med "jakten".

L

ps, på hytta i vannkanten på Sørlandet har vi Ikeas "tempurvariant" i alle køyene og er strålende fornøyde. Gode og supre fordi det kan være litt fuktig på dårlige dager så nærme sjøen.

12.11.2014 kl.18:00

Jobber selv i Bohus og anbefaler deg å dra på prøverunde...ikke handle ut fra "merke",men hva kroppen din sier til deg ved prøving av de forskjellige...Jensen, wonder land og svane er nok rimelig jevngode. .Her handler det om å finne den som passer din kropp...oppsøke møbelbutikkene og spør gjerne om de har en som er madrassansvarlig..Da får du ofte litt bedre og mer hjelp,da de ofte har mer inngående opplæring og forståelse av madrassene og de forskjellige egenskapene de har...når det er sagt så sover jeg selv på Jensen supreme og er knallfornøyd;)

Linda

12.11.2014 kl.18:11

Wonderland! Finnes ikke bedre! Med naturlatex overmadrass. Hatt våre i ca 10 år og er like fornøyd! ( Overmadrass bør skiftes etter ca 5 år av hygieniske årsaker! )

Marita H

12.11.2014 kl.20:20

Vi har "Sultan Skaun" ramme-madrasser fra Ikea, med overmadrassen "Sultan Toröd" og er kjempefornøyd- Og faktisk kom madrassene fra Ikea best ut på en test jeg fant før vi kjøpte også !! I tillegg har vi sengegavl fra TM design som er til å dø for !! Nesten så en vil ligge i senga litt lengre enn bra er på mårran :)

Oslofru

13.11.2014 kl.09:21

Kontinentalsängar från Svane är bäst ;D

Christina

18.11.2014 kl.17:38

Prøveligg sengene, ligg minst 5 minutter i hver seng, og sjekk at ryggraden får nok støtte. Poenget er at du hverken skal synke for langt ned, eller synke for lite.

Visste du at det er samme produsent som står bak Jensen som bak Ikea sine madrasser?

Ser at noen her anbefaler ramme. Det ble vi også første gang vi kjøpte.. Og da vi skulle flytte på senga,skrapte rammen i stykker gulvet vårt! Hadde jeg visst d,hadde jeg heller valgt ben!(lettere å støvsuge under senga, enn å bytte gulv)

Fru R.

06.01.2015 kl.15:00

Svane Zafir er best i test. Så det blir vår neste seng. Har fra før alltid hatt Svane madrasser, fantastiske. Jeg har store ryggproblemer/operert nakke, og kan anbefale Svane.

Ken

05.08.2015 kl.09:59

Hva sengen heter eller hvilken sokkel den har betyr lite. Finn ut om du liker harde eller myke madrasser....eller kansje en medium. Ligg I de forskjellige sengene I din favorittstilling - ikke bare legg deg på måfå ned på ryggen I 20 sek....... Bruk tid.

Ta med en venn. Ta bilder av deg "I vater" mens du ligger I sengen. Er kroppen din vannrett er også ryggen rett og det er kansje det viktigste av alt. Prisen speiler ofte "kvaliteten" men senger som koster over 20 tusen blir marginal bedre for ryggen mens senger under 10 tusen holder kroppsfasongen din kortere tid og sengebytte bør gjøres oftere. Kom deg ut I butikken og bruk tiden til kos I sengen. Ikke skam deg over å ligge I en seng I en time.... Prøveligg de billige sengene før du kaster deg ned I en dyr. Vær fokusert på hva som bli bedre med prisen. Tro meg. 10-20 tusen er tingen (uten gavl og ben - kun madrassene)

Greta Sele

12.08.2015 kl.19:09

Takk for tipser av alle kommentarene om senger som jeg tenker på hva slags dobbeltsenga skal jeg ha. Mellom de tre Jensen ,svane Word land. Jeg skal prøve de alle senga de over madrassene. Spennende. Jeg har 26 år gammel dobbeltsenga som må kaste i søppel!Hehe.😀

Skriv en ny kommentar