hits

Middag må gå fort- også på lavkarbo.

14.11.2016 - 18:39 8 kommentarer

Når det er aktiviteter etter skolen og alle skal ut av huset nesten før man er kommet inn døra må man planlegge for å kunne gjennomføre lavkarbokostholdet. Det nytter ikke (for meg) å hive inn en grandis- så hvis jeg forbereder meg og planlegger litt så slipper vi karbonødløsninger. I dag var en sånn dag der Prebs og Bella hadde klatrekurs og Celine skulle på turn. Og før det skal alle lekser være gjort. Begrenset tid til middag....

Men likevel fikk vi istand en fin lavkarbomiddag. Kjøttet (en hel entrecôte) brunet vi og satt inn på lav varme i går- fiks ferdig og supermør etter jobb i dag. Varmen er så lav på at jeg har ingen problemer med å forlate kjøttet i ovnen. Så åpnet jeg en ruccolasalatpose, hadde litt olje og salt på. Stekte noen frossene kantareller og helte på fløte. Kokt brokkoli. De andre får pommes fritt. (Den sorten som tar noen minutter i ovn) parmesansmør på kjøttet. (Det laget jeg for noen dager siden. Her snakker vi middag på under 15 minutter.

Best av alt- nok igjen til lunsj til meg dagen etterpå. Gull!

En rask middag til:

Ribbe Asia Style

Ribbe lager jeg på vanlig måte dagen før. På forhånd laget jeg en glaze jeg ikke har noe navn på- men den smakte asiaish. I den hadde jeg: i dl vann, litt soyasaus, sitt sukrin gold, ingefær, sitron og tørr koriander, sitron og to tørka chili, noen små tomater fra en boks. Stavmikset og kokte det hele opp for at sukrin skule smelte inn i sausen. Etter jobb er det bare å skjære opp ribba, pensle på glaze og sette den i ovn litt. 10-minutter kanskje. I mens lager jeg kokte bønner og kokt og smørrista blomkål. Det smakte!! Og klart på 15 minutter.

Det får være dagens matinspo. Nå skal jeg lage klar kveldsmat til sportsfolket.

Christine

8 kommentarer

Linn T

14.11.2016 kl.19:08

Takk for inspirerende oppskrifter - går litt fast i samme spor på lchf middager :-)

www.hvitstil.com/ Christine

14.11.2016 kl.19:12

Linn T: ja- men man går seg vel litt fast uansett hvilken kostholdsretning man har.... :) jeg er iallefall på evig jakt etter nye oppskrifter

Irene Amalie

14.11.2016 kl.23:48

Takk for inspo til middager og lchf :)

Hvordan lager du parmesansmør?

www.hvitstil.com/ Christine

15.11.2016 kl.08:18

Irene Amalie: så enkelt og godt. Romtemperert tine smør og masse finraspet parmesan. Setter det i kjøleskap. En klatt på varmt kjøtt- smaker nydelig.

Marianne

15.11.2016 kl.18:37

Hvordan temperatur stekte du kjøttet på?

Og brukte du stekepose?

Frister veldig å sette middagen inn kvelden før😊

www.hvitstil.com/ Christine

15.11.2016 kl.22:35

Marianne: 60 grader- jeg brukte ikke stekepose- men tror jeg skal prøve det neste gang. Den blir litt tørr utenpå, men inni var kjøttet veldig saftig.

Irene Amalie

16.11.2016 kl.01:26

Takk for svar! Skal teste ut smøret, elsker parmesan :) hvor lenge er det holdbart når en tilsetter parmesan?

www.hvitstil.com/ Christine

16.11.2016 kl.06:36

Irene Amalie: det vet jeg ikke- men det var så enkelt at du kan lage akkurat det du trenger hver gang.

Skriv en ny kommentar