hits

De beste lavkarbo knekkebrød jeg har smakt.

05.02.2017 - 14:29 9 kommentarer

For en tid tilbake spurte jeg på et stort lavkarboforum om noen ville gi meg den beste knekkebrødoppskriften de hadde. Tidligere har jeg ikke brukt brød eller brøderstatning i stor grad, men nå trengte jeg noe nytt. Og oppskrift fikk jeg og nå deler jeg den videre her:

Til to bakebrett:

200 gram sesamfrø

50 gram linfrø

100 gram malte mandler

2 ss fiberhusk

1/2 ts salt

5 dl vann

(valgfritt 1 strøken ss tagatesse)

Bland alle ingredienser og la det svelle i 5 minutter. Legg halvparten av deigen på et bakepapir. Å få smørja utover brette til knekkebrød kan sikkert være litt leit å få til. Leser at folk bruker bakepapir oppå deigen og kjevler. Jeg synes jeg lykkes best med en plasthanske og litt olje på hansken. Da er det lett og klemme det hele utover til gjevne knekkebrød. Deretter ruter jeg opp med pizzakutteren.

40 minutter på 160 grader varmluft. Jeg tar begge brettene i ovnen, men bytter plass halveis fordi ovnen ikke steiker gjevn. Så tar jeg dem ut, knekker dem opp og legger dem på tørk i ovnen. 20-30 minutter på 50 grader. La ovnsøren stå på gløtt. Avkjøles på rist.






 

Nydelig godt med smør og ost. Anbefales!

God søndag

Christine

9 kommentarer

Ida Øverland

07.02.2017 kl.20:55

å knalbra :D takk for tips :D

Gry

09.02.2017 kl.23:04

Hei! Disse så gode ut! Kan man bruke mandelmel i stedet for malte mandler? Blir det omtrent det samme? I tilfelle hvor mye?

www.hvitstil.com/ Christine

18.02.2017 kl.12:20

Gry: jeg vet ikke- trodde det var det samme???

Trine Askheim

14.02.2017 kl.12:48

De så bare helt nydelig ut.

De må prøves!

Tusen takk for tips :)

Ha en super dag!

klæm til dæ på valentines.

PS: Du ser smashing ut :)

www.hvitstil.com/ Christine

18.02.2017 kl.12:19

Trine Askheim: så fin kommetar. klæm til deg og

Linn

15.02.2017 kl.09:01

Jeg har tidligere prøvd meg på slike knekkebrød, men opplever at de blir myke... Hvordan oppbevarer du de?

www.hvitstil.com/ Christine

18.02.2017 kl.12:19

Linn: Jeg passer på at de er tørre og sprø når jeg tar de ut- de står bare i en brødkurv, men de spises opp fort her

Anita

16.02.2017 kl.10:28

Ser godt ut, men har du glemt å nevne gresskarkjerner?

www.hvitstil.com/ Christine

18.02.2017 kl.12:17

Anita: Både ja og nei. De er ikke i oppskriften i utgangspunktet- men i akkurat denne bakerunden strødde jeg oppi en rest.

Skriv en ny kommentar