hits

Hvorfor har jeg ikke kjøpt denne før?

07.05.2017 - 20:55 6 kommentarer

Etter å ha surfet nettet rundt etter nye middagsideer kom jeg forbi en slowcooker. Jeg har sett på dem før- men tenkt"hva skal jeg med en maskin til". Men i går leste jeg om en mor som tilberedte maten på kvelden og kastet det hele i slowcookeren på morgen. Hokus pokus kom hun hjem til ferdig middag. Jeg lot meg rive med og kvart på stengetid lørdag hastet familien Bussoli til Elkjøp- men ingen slowcooker. Sjekket Google i bilen og fant en på Clas Ohlson til 350 kr. Mens vi kjørte dit leste jeg en rask test som konkluderte med at maten ble minst like god i en billig slowcooker (den billige har ikke timer og ikke gummiknotter under bena).

Lørdag tok jeg opp et stykke elg og la til tining i kjøleskapet og søndag morgen ternet jeg det opp sammen med løk og sopp. Etter litt vurdering syntes jeg kjøttmengden var litt snål, så vi tok Ut et stykke til rett fra frysern. Tinte det i fryseposen og tetnet det opp mens fryst. Poenget mitt med å dele detaljene her er at vi ikke kunne smake/merke forskjell på frossent kjøtt og saktetint i kjøleskapet. Bara å vite til senere.

Så stod det der i 7 timer. Etter 7 timer silte jeg av kraften i gryta- og brukte den til å lage viltsaus. Sausen helte jeg over og lot stå i slowcookeren uten lok ca 15 minutter. Grunnen til at jeg ikke lagde saus fra starten var at jeg hadde lest at melkeprodukter kan skille seg dersom man har de for lenge i slowcookeren. I tillegg ville jeg bruke kraften til saus

Btw- Sjekk ut nye serviset mitt. Elsk smelsk på Maxistrå fra Porsgrund Porselen!!!

Det blei så bra. Kjøttet så mørt at det strimlet seg opp. Supergodt! Til og med ungene hadde tommel opp.

Dette brukte jeg:

2 løk

10 sopp

Elgkjøtt i terninger

Salt og pepper

Saus:

2 dl kraft

3 dl creme fraiche

Litt brunost

Litt tyttebær

Salt og pepper

Knuste einebær

Litt sukkerkulør

Nå har jeg lagt kjedelige nakkekoteletter i marinade og hakket opp grønnsaker til morgendagens middag- og jeg- jeg skal på trening rett etter jobb for middagen koker seg selv!

Flere bilder på snapstory: hvitstil

6 kommentarer

Villacreme

07.05.2017 kl.22:05

Tusen takk for tips og oppskrift! Må stikke innom å kjøpe en i morgen✔️ Lavkarbo blir jo ENDA enklere med en slik😅

www.hvitstil.com/ Christine

08.05.2017 kl.06:24

Villacreme: se på facebook- masse oppskrifter egene sider der

Helga

08.05.2017 kl.11:31

Del gjerne flere oppskrifter! Lurer på om det er sikkert at den står på når man er ute av huset?

www.hvitstil.com/ Christine

08.05.2017 kl.16:11

Helga: hei helga. Jeg brukte den første gang i går når vi var hjemme- jeg har googlet mye men finner bare at det skal være sikkert. I følge testen jeg leste kunne kan kjøpe modellen med gummiknotter for at gryta ikke skal skli- men så klønete er jeg ikke. Vurderte å sette den på et stekebrett og ikke direkte på benken- men lot det forbli med tanken :)

Hilde

09.05.2017 kl.15:07

Hei,

Kjøpte en slowcooker via Amazon for 4 år siden (betalte kr 250 med frakt) Siden den kom fra England måtte vi bytte kontakt. Den er av den enkle typen uten termostat. Kun low, medium og high. Har sjekket litt dette med sikkerhet. Litt som å sette på en panelovn uten at du er hjemme selv. I USA har de brukt slike i årevis og er bortimot standard i de fleste heimer. http://www.thekitchn.com/is-it-really-ok-to-leave-your-slow-cooker-on-all-day-228491

www.hvitstil.com/ Christine

15.05.2017 kl.08:13

Hilde: takk for info

Skriv en ny kommentar