hits

Den aller beste lavkarbo snack

Innimellom er det vanskelig leve lavkarbo- men det hjelper godt p ha en lovlig stsak p lager. Jeg har nettopp oppdaget en ny nutrilett sjokolade som kun inneholdt 2,2 karbs- supergod og greit ha p lur. Jeg har ogs funnet en oppskrift p lavkarbo Snickers - den er supergod. Oppskriften kommer fra Ingrid bak nettsiden Lavkarbotips.net.

Jeg gjr det p en litt annen mte en henne, s jeg har skrevet ned min fremgangsmte her.

Du trenger:

250 gram tagatesse

200 gram smr

200 gram flte

Vaniljepulver eller vaniljestang

50 gram delfia fett

150-300 gram Peantter (etter hva du tillater av karbs)

2,5 plater Colletta sukkerfri sjokkis

Forberedelse1:Begynn med en form. Den jeg bruker er 25 cm ganger 35 cm. Jeg legger i et bakeark. S peantter. Grovhakket dem og str dem i forma.

Tips: sjekk karboinnholdet p peantter- jeg har sett peantter som spriker fra 5/100 karb til 15/100 karb.

Forberedelse 2: kok opp flte og vaniljepulver/fr

S begynner man med karamellen. Str tagatesse i en stekepanne med litt hye kanter. Bruk en stekespade av tre. Smelt tagatesse men ikke brenn den. Dytt den frem og tilbake i panna. Det klumper seg- men da er du p rett spor. Bare fortsett til det smelter etterhvert. Den flytende tagatessen skal bli gylden- men pass p- ikke brenn den. Nr den er passe gylden heller du over flteblandingen, og rrer det sammen til en homogen blanding. Legg smrret i blandingen og rr det godt inn. Blandingen skal putre (ikke fosskoke) i 8 minutter. Etter 8 minutter smelter du matfettet inn i blandingen. Rr godt og kjl ned.

Nr karamellen er kjlnet heller du den over peanttene. Srg for at ntter og karamell fordeler seg gjevnt i formen. Sett den i kjleskapet til neste dag.

Dagen etter:

Smelt en plate sjokolade i vannbad.

Snu formen slik at det hele lander p et bakebrett dekket med et nytt bakepapir. Riv forsiktig av bakepapiret som sitter fast p karamellen. Smr sjokoladen p, sett brettet kaldt 30 minutter.

Smelt sjokoladeplate nummer to i vannbad. Snu brettet p et nytt brett med bakepapir. Smr ut sjokoladen. Sett kaldt.

Ta ut brettet og kutt opp snickersplaten i passe biter. Jeg synes det fungerer fint med pizzahjulet. Smelt den siste halve platen med sjokolade- gjerne mrk sjokolade for f kontraster i pynten. Hell en tynn strle sjokolade fram og tilbake over platen med de oppskjrte bitene. Kjl ned. Pakk i boks og sett i kjleskapet.

Les gjennom hele oppskriften- lurer du p noe eller har jeg forklart p en drlig mte- let me know!

N skal jeg pynte med ballonger og vimpler p Celine sitt rom. Hun har vrt i USA i nesten tre uker med besteforeldrene- og n gleder jeg meg s helt vilt mye til hun kommer.

For mere lavkarboinspo flg hvitstil p Snap.

Christine

Legger ved bilde av nutrilett'n

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar