hits

Barn

Vi nyter dagene

Det har vært en hektisk periode for oss. Vi nyter dagene og fristundene. Jeg har fokusert mye på min nye livsstil og kommet godt i gang med trening. Jeg har aldri likt gruppetrening- antakelig fordi jeg har følt på at det vil vises hvor virkelig dårlig form jeg er i, men i uken som var kom jeg over den kneika og har deltatt på to bootcamps. Helt klart ikke like sterk som de andre damene der, men alle må jo begynne et sted. Det var kjempegøy. Nå kan jeg nesten ikke vente til neste time.

Prebs kjøpte meg en Polar trenings/pulsklokke og den er jeg kjempefornøyd med. Man får jo lyst å trene bare for å se på klokka i etterkant :)

Under følger noen bilder fra nydelige vinterdager i Narvik. Vi storkoser oss!

 

Når ungene har vært på slalomtrening i fjellet har jeg gjort det til en fast greie at jeg lager vaffel til kvelds. Jeg legger ved oppskrift til vaffel som jeg har delt i et tidligere innlegg. De er ikke lavkarbo. Jeg har dog moderert oppskriften og har doblet smørmengden. 

Link til vaffel her


Ha en nydelig søndag.

 

Christine

De beste lavkarbo knekkebrød jeg har smakt.

For en tid tilbake spurte jeg på et stort lavkarboforum om noen ville gi meg den beste knekkebrødoppskriften de hadde. Tidligere har jeg ikke brukt brød eller brøderstatning i stor grad, men nå trengte jeg noe nytt. Og oppskrift fikk jeg og nå deler jeg den videre her:

Til to bakebrett:

200 gram sesamfrø

50 gram linfrø

100 gram malte mandler

2 ss fiberhusk

1/2 ts salt

5 dl vann

(valgfritt 1 strøken ss tagatesse)

Bland alle ingredienser og la det svelle i 5 minutter. Legg halvparten av deigen på et bakepapir. Å få smørja utover brette til knekkebrød kan sikkert være litt leit å få til. Leser at folk bruker bakepapir oppå deigen og kjevler. Jeg synes jeg lykkes best med en plasthanske og litt olje på hansken. Da er det lett og klemme det hele utover til gjevne knekkebrød. Deretter ruter jeg opp med pizzakutteren.

40 minutter på 160 grader varmluft. Jeg tar begge brettene i ovnen, men bytter plass halveis fordi ovnen ikke steiker gjevn. Så tar jeg dem ut, knekker dem opp og legger dem på tørk i ovnen. 20-30 minutter på 50 grader. La ovnsøren stå på gløtt. Avkjøles på rist.


 

Nydelig godt med smør og ost. Anbefales!

God søndag

Christine

Hvitstil tipser

Jeg har tatt mitt eget tips fra GranCanaria med ladestasjon og laget meg/oss en ladestasjon i leiligheta.  Før tok imacen opp et helt skrivebord- men i USA fikk vi tak i et passende veggheng og fikk montert den opp. Under har vi satt opp en fotolist der ungene kan lade ipads, jeg kan lade laptop og andre greier som må lades.

Ledningene kan legges ned bak bordet når de ikke er i bruk.

Jeg tok noen bilder i sydenhuset i julen, og kunne ikke finne at jeg hadde delt det tidligere... Så er kommer litt:

 


Balkongen vår på soverom. Utsikt rett til bassenget...

 Barnerommet. Vi har en blå tråd gjennom huset. Rommet er ikke spesielt stort- men på denne måten fikk vi dirket inn tre senger....Det lurte seg inn et bilde av mine tre prinsesser i i opplastingen.Soverom. Balkongdører fra gulv til tak og kan åpnes hele veien.

Blå tråd på vårt rom også....

 Sminkebord på soverommet fant jeg ut var en super løsning. På sommeren er det ganske så varmt, og det var greit å sette på aircondition på før man skal sminke seg.Kjøkkenet- i første runde fikk vi et mellomblått, glinsende kjøkken, men etter litt om og men ble det byttet ut med dette helt perfekt mørke blå kjøkken.

 

Klem

Christine
 

Få flyt i den viktigste bedriften!

Etterhvert som jeg hadde lest hele Synnøves system (bok) begynte jeg å fundere på hvordan vi skal klare å holde det ryddig, holde skittentøysskapet tomt og aldri ha klær på gulvet. Jeg leser den ene ryddeboken etter den andre- rydder og rensker- men i lengden blir det rot igjen.

I mitt liv har jeg jobbet i forskjellige både små og store bedrifter. Hotell, Sterling, Roche, Pfizer, egen butikk og nå altså Øyeklinikken. På alle arbeidsplasser har det vært opplæringsperioder, personalmøter, strategimøter, måldefinering, HMS avdeling, Brannvernleder, medarbeidersamtaler -på forskjellige nivåer i de forskjellige bedriftene- men felles for alle bedriftene var at alt ble gjennomført for at bedriften skulle gå bedre.

Så har vi den viktigste "bedriften" av dem alle. Familien! Vi har ingen opplæringsperiode, medarbeidersamtale og målsetning. Nada. Hvordan skal man kunne bli bedre da- når man ikke har noe mål å jobbe mot.

For eksempler på Øyeklinikken vet vi alle hvem som har hvilke oppgaver. De er fordelt mellom de ansatte på et personalmøte. En er ansvalig for telefon, en tar imot pasienter, en åpner klinikken og en stenger. Alle oppgaver blir gjort. I Sterling fordelte vi oppgaver på brefingmøte før flyturen. Alle i kabinen ble nummerert og med nummeret fulgte spesifikke oppgaver. nr 1 hadde ansvar for kjøkkenet, nr 4 snakket i høytaleren, skulle det skje noe hadde også de spesifikke tallene forskjellig ansvar dersom noe skulle skje. Ved en slik ordning ble alle oppgaver fordelt og gjennomført.

I familien har iallefall ikke vi  noe opplærimgsperiode, medarbeidersamtale eller strategi. Vi snakker sammen fra dag til dag, en dag setter jeg på en maskin med klær, en dag gjør han det. En dag gjør ingen det. Og før vi vet ordet av det er skittentøysskapet stappa. så hoper det seg opp med rent som skal inn i skapene. En dag rydder jeg, en dag rydder han og en dag rydder ingen. 

 

Ok, så har jeg ikke tenkt å nummerere mann og barn og fordele oppgaver etter nummer. (kan nr 3, 4 og 5 rydde rommene sine- hahaha) Nei det blir teit. Men vi kan sette oss ned og sette på papir hvordan vi kan holde det ryddig rundt oss. Hadde vi vært en bedrift ville jeg kalt det strategimøte. Som tenkt så gjort. Endel oppgaver er fordelt mellom oss- så nå vet jeg hva jeg skal tilstrebe å få gjort før jeg forlater huset om morgenen. Det gjør de andre også. Så begynner vi med det- også er jeg spent på om vi klarer å holde skittentøyskapet tomt og at frokostkoppene blir satt inn før vi forlater om morgenen. 

Følg meg på snap: HVITSTIL

- så ser dere hvordan oppgavene er fordelt. Her slår listeelskeren inn. Jeg har to ord til dere: BULLET  JOURNAL

Hvordan klarer dere andre å holde hjemmet striglet? Finnes det en plan? Er det faste oppgaver? En som gjør alt? Del gjerne!

 

Christine

 

 

Hvilket alternativ er best?

Det nærmer seg jul og jeg ser på gaver til jentene. Gavene til slekt og venner er innkjøpt for lenge siden og ferdig innpakket. Celine er nå 8 år og går i tredje klasse, mens Bella er 5 og begynner på skolen til høsten.

Jeg har tenkt de skulle få hver sin klokke- men tenker at behovet er forskjellig siden Bella bare er 5. Jeg tenker på disse mobil/GPS klokkene. Noen som har erfaringer? Jeg finner flere forskjellige klokker-men jeg vet ikke helt hva som egner seg for jentene.

xplora

GatorNorge

Track my Kid

GPS For Barn

Dette er noen av klokkene jeg har funnet, men kanskje noen vet av andre?

Og hvordan stiller skolen seg til slike klokker? Vår skole har mobilforbud-kan de ikke bruke klokkene da?

Hvis noen har tips og råd- kom med dem. Og kanskje noen har erfaring og vil fraråde meg å kjøpe klokke? Kjør debatt!

God søndag

Christine

Bildene har jeg hentet fra hjemmesidene til klokkene.

Ark......igjen!

For en tid tilbake skrev jeg et pottesurt innlegg om Ark og hvordan de lurte kundene med disse halvpriskampanjene de kjører på tegnesaker. Jeg hadde kjøpt tegneblokker- ja og resten kan leses her: Link til surt innlegg.

Så var det sånn at vi hadde lovet Celine en fin premie etter å ha fullført endel oppgaver. Hun hadde ønsket seg spillet La cucaracha- så Pappa Bussoli hadde kjøpt spillet til henne

Ved en tilfeldighet så kom jeg over kvitteringen på 650 kroner. Siden jeg syntes det var i overkant dyrt googlet jeg og oppdaget at alle andre butikker tar mellom 420 og 450kroner/ en på 490! Vi hadde gått rett på limpinnen igjen!

Preben mente på at han hadde fått ett eller annet i rabatt fordi jeg var medlem i kundeklubben- det er i allefall ikke noe jeg kan se på kvitteringen.

Jeg vil anbefale alle å sjekke prisene opp med andre butikker så lenge Ark driver butikk på den måten de gjør.

Christine

Elena fra Avalor

Reklame

Tidligere i uken fikk vi en stor eske i posten. Den inneholdt en prinsessefest og første episode i den nye serien Elena fra Avalor. Elsk smelsk. Søndag morgen hadde jentene Prinsessefrokost med Tante i Oslo.

Trenger jeg si mere? Jentene elsket serien som begynte på Disney Channel 6. November.

Også store prinsesser fikk være med på festen.

TV-serien handler om tenåringsprinsessen Elena som, etter å ha vært innesperret i en magisk amulett i 41 år, endelig kan redde sitt kongerike, Avalor, fra en ond trollkvinne.

Anbefales av Bella 5 år og Celine 8 år.

Christine

MGP Junior drømmedag

Ååååårets høydepunkt for Celine er å reise på denne helgeturen til Oslo. Tante Lani jobber iNRK og har to år på rad ordnet billetter. Vi er selvsagt evig takknemlig siden disse er ca umulig å oppdrive.

Og Tante Lani sparer ikke på kruttet. Under følger noen bilder fra ca verdens beste dag:

Overraskelse. Vi får besøkskort og får komme inn på spektrum med tante. Se garderober, stylister, dansere, klær og ikkeminst.... StorestoreSpektrum.

Det røde greenroom.

To stykker på scenen!

Fine kjolene!

Favorittene til Celine

Også var det selveste showet.celines favoritter vant og Bella sin Noah ble superfinalist.

Må også nevnes at Tante lani hadde ordnet med klær så Celine var stylet av selveste MGP stylisten. For en dag og for en opplevelse. Takk taKk og millioner takk

Følg oss på snap: hvitstil for mange flere bilder eller på Instagram: hvitstil for å se MGP programledernes hilsen til Bella og Celine

Ut på tur og diett på gang

I dag har vi vært på en liten tur til Sjomen. Siden vi har solgt hytta vår er det ikke så ofte vi er innover der. Det er besten så jeg glemmer hvor hinsides vakkert det er der ute. Pappa ligger gravlagt der- så vi fikk vært en tur innom han også.

Vi prøvde oss på litt bilder til årets julekort. Jentene i det fine nye vintertøyet fra Polarn O Pyret. Liker så godt grønnfargen til jentene- jenter må ikke bare ha rosa spør du meg.

Celine fikk velge vintertøy selv i år og hun gikk for lilla.

Kanskje den fineste 8 åringen jeg vet om - sånn helt objektivt. Hohohoh :)

Bella snella i grønt!

Så var vi innom pappa på kirkegården. Celine hadde laget Halloweenlykt til han.

Så var det dietten. Jeg har satt meg selv på en stram lavkarbodiett frem mot jul. Jeg har gjort det før og vet at jeg mister kg. Da jeg ble gravid med Pippa var jeg "on fire", og gikk ned massevis. Etter graviditeten var et faktum roet jeg ned lavkarbodietten- siden jeg ikke viste helt om det kunne ha noe innvirkninger på barnet. Men nå er jeg der igjen da- skal ned i vekt- og selv om jeg vet man ikke skal kalle det diett så gjør jeg det. Jeg lever nå på så lite karber at det er noe som for meg er umulig i lengden- men jeg har troa på at når jeg har kommet et stykke ned i vekt skal kunne leve på et relativt lav karbo nivå. Jeg er tre uker etter start og kroppen er 4,4 kg lettere og selvfølelsen er mye bedre. Jeg har meldt meg på det jeg kunne finne av lavkarbosider på Facebook. (Tips meg gjerne)

Flere som tar grep om livvidden nå?

Christine

Polarn O Pyret samarbeider med hvitstil.com fordi hvitstil.com elsker POP

Dagene som kom og gikk- Så var bleietiden over

Så var lille Philippa bleiefri. Jeg kan nesten ikke forstå at den lille babyen min er blitt så stor jente- og jeg føler en blanding av stor glede og angst. Det er så gøy å se at de vokser til- men det går så fort!

Planen var egentlig å slutte med bleie i sommer på Gran Canaria på samme måte som Isabella sluttet. Og det var jo en god tanke- sånn bortsett fra at vi har basseng utfor døra til huset vårt der. Vi hadde jo ikke tenkt så godt over at vi der måtte bruke badebleie- så det ble vanskelig å slutte der.

Så kom vi hjem og hverdagene spiste oss- og før forrige helg bestemte vi oss for at nå var tiden inne. Og det stemte- noen små uhell- men det hele går over all forventning.

Og ingen problem å gjennomføre Bella sin fotballbursdag på lekeland i går.

Nu står helga på trappa igjen- Prebs er på reise og Celine skal på helgebesøk hos BesteJens og mor.

Christine

Det barna elsker mest....

Vi har funnet oss en gård utenfor Narvik med de søteste mennesker du kan tenke deg. De åpner gården sin for oss og lar oss besøke både dem og alle dyrene på gården. Våre barn har i utgangspunktet vært redde for dyr og nå- sakte men sikkert ser jeg at de blir mindre og mindre redd.  De stryker og koser med sau, rir på hest og virkelig elsker å dra på besøk til våre venner. I går var det dags for besøk  og ungene hadde gledet seg sååå. At de koste seg er ikke så vanskelig å se:
 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 


 


 
For en fantastisk dag- ungene kom hjem med med minner for livet, leker, en sekk nypotet og en invitasjon om å komme tilbake til våren når det er lamming. Jeg kan ikke vente! Desuten har vi bestilt 2 villam til vintermiddager. 

 

Hvitstil.com samarbeider med Polarn O Pyret.no.

 

 

 

Vinter i sikte.

Inneholder reklame:

Enhver årstid har sin sjarm og jeg har en tendens til å synes at den årstiden vi går i møte er den beste. Her i nord vil jeg si at høsten har festet grep og vinteren står på trappa. Jeg elsker elsker elsker stearinlys, fyr i peisen og vindlyder ute.

Årets ull er i hus og vi var en tur i fjellet og i havnen og tok noen bilder av de små.

De tøvtullene her altså!

Og elsk smelsk på mønsteret i årets ull fra Polarn O Pyret. Til uka skal vi på gårdsbesøk å se hvor ulla (og fårikålen kommer fra)

Forresten oppdaget jeg atde Klassiske Blå Stripene har kommet i ull- og det har jeg satt på Bella sin ønskeliste til bursdagen i slutten av månen.

Forresten var det litt artig å se At Pippa var så lik meg når vi skulle ta noen bilder på brygga. Jeg har alltid vært redd for å bevege meg ut mot kanten- og når vi skulle ta bildene kunne vi lett se at Pippa fikk samme klump i magen som meg. Fint var det at storesøster tok seg av trøstingen.

Også da- siden både Celne og Bella har nye rom har vi gjort noen små endringer på Pippa sitt rom også. Det hele er "under arbeid"- men et lite gløtt fra før og etter kommer under her:

Før:

Rom med lillatoner-

Jeg fant en australsk blåfarge med en ca gresk fargekode. Min lokale fargehandler var grei og fikk sine folk til å oversette koden til norsk. Her er fargen Snoop.

Så nå må jeg fortsette med å montere skrivebord.

Christine

Hvitstil.com samarbeider (og elsker) Polarn O Pyret.

Den 20. Oktober......

Så trenger jeg litt hjelp. Jeg sitter i FAU på skolen til Celine og vi er blitt enig om at vi vil gjøre noe for å markere årets refleksdag. Vi bor tross alt i bækkmørtna- og det er så utrolig viktig å bruke refleks. Faktisk så viktig at for oss så er det refleksmerking som er ganske så avgjørende når vi kjøper skolesekk og vintertøy.

OK - så frir jeg til dere som er innom hvitstil. Hvor får jeg tak i 200 refleksbrikker/ vester / bånd/blinklys- hva det nå måtte være. All hjelp er god hjelp- skriv i kommentarfeltet eller til christine@hvitstil.com

Christine

Sommeren 2016

Så er vi hjemme og hverdagen stod på trappa og ventet. Litt brutalt men også litt deilig. Jeg liker hverdager.De tre siste årene har jeg tatt sommerbilder av barna hvor jeg har skrevet Sommer og året. I år ble bildet tatt foran vårt nye hus- og det passer jo ganske godt siden denne sommeren rett og slett er Gran Canaria for oss.

 


Philippa lærte seg å svømme uten armringer-under vann.

Mine aller fineste!

Desverre ble det aldri tatt bilder av interiøret- den siste dagen- da jeg var ferdig vasket i huset og klærne hang på tørk begynte det å bøtte ned. Himmelen åpnet seg- og alle klesstativ måtte inn i huset i håp om å bli tørr før vi sku dra- så det finnes fint lite bilder. Desverre. 

 

Men så er ferien over- hverdagen er her og i kveld skal jeg prøve meg på en helt ny idrett! Bilder kommer- det regner ikke der jeg skal :)

Christine
 

Den aller søteste barnetilbehør.

Det kommer ei jente fra Narvik som bor og blogger i London. Superflink med mote og enda flinkere å skrive. Les bloggen hennes Her . Med seg på alskens møter og show har hun sin lille pie. Alltid pent kledd og ofte med en bamse i handa eller et kamera rundt halsen. Så søt. Forleden kom jeg over side som solgte sånt et lite trekamera. Ikke bare var det søtt der det hang rundt halsen, men jentene var helt ville med å knipse bilder.

 

Vårt kamera bestilte vi fra etsy. Søk opp Craffox som butikken heter.

 

Ellers må jeg takke for alle fine meldinger etter innlegget mitt i går. Mange mailer fra jenter med masse spørsmål- det var målet mitt med å fortelle om meg.

 

Ha en deilig mandag. Det skal jeg.

 

Christine

Denne tabuen må det bli en slutt på.

Dette innlegget har vært ferdigskrevet ei stund- men jeg har lurt på om det var for flaut å poste det....OK-HERE WE GO:

Prøv å få (tre) barn- prøv deretter å ta deg en tur på trampolina, eller jogg litt "hardt" eller bare hopp. Ikke det? Nei for vi kvinner snakker ikke om det. Det er flaut. Ofte ikke engang i de innerste klubb og symøtekretser snakkes det. Så ofte vet vi ikke bedre- enn å la være å løpe så voldsomt, la være å gå på trampolina med barna....vi lar bare være. Det er jo bare sånn det er.... Hva da tenker kanskje du som leser? Eller kanskje du vet nøyaktig hva jeg mener?


På bilde- blid dame som er ferdig opphengt :)


Treningsfrue.no satte temaet på dagsorden her for noen mnd siden. *l e k a s j e r * Hun fortalte sin historie og oppfordret kvinner til å knipe knipe knipe. Jeg virkelig applauderer henne for åpenheten- men jeg vil gjerne bringe det videre. Treningsfrue snakket varmt om knipeøvelser men for mange kvinner- meg selv inkludert er ikke kniping nok. Veldig mange trenger mer hjelp enn knipeøvelse. og mange vet ikke at det er hjelp å få. Og enda værre- de vet at det er hjelp å få men tørr ikke fordi det er utrolig innmari helsikes flaut å innrømme problemet over for noen som helst. Selv legen.

Jeg har ei venninne som ikke har så mye sperrer når det kommer til hva hun snakker om. Og takk og pris for det, Det er vel eneste grunn til at jeg kjente til denne tvt eller blærehengingsoperasjon som vi kaller det oss i mellom. Hun hadde gjort det og kjente til flere som hadde vært gjennom det samme med gode resultater. Hun har fortalt hvordan hun hadde det før operasjon, hva som ble gjort under operasjon og hvordan hun ikke lengre har noe problem. 

Min historie:

Jeg hadde aldri hatt blæreplager. Så når min venninne fortalte om sine lekasjeproblemer lyttet jeg, men kjente ikke til problemet. Viste ikke hvilken følelse hun beskrev når hun fortalte om sin akutte lekasje. Ikke før etter jeg fikk barn nr tre. Nå og da under lek/hopp/trening kunne jeg plutselig kjenne den lekasje følelelsen. Veldig ubehagelig. Og det førte til at jeg unngikk alle "kritiske" situasjoner. Jeg satte i gang med knipeøvelser- og knipte og knipte- men det fungerte ikke for meg, og etter litt tid var jeg fast bestemt på at operasjon var riktig for meg. Bare lite problem. Først til legen. Æsj så pinlig. Jeg mannet kvinnet meg opp, Troppet opp hos (den unge mannlige) gynekologen og la frem mitt problem. Hvorpå han sa: "Christine- så utrolig bra at du kom hit til meg og tok tak i dette, er du klar over hvor mange kvinner som blir sittende på sidelinjen  og ser på barna leke og trampolinehopper fordi de ikke gjør noe med problemet" Jeg pustet lettet ut- før han gjorde endel undersøkelser og skrev et brev til sykehuset - jeg var kandidat for en tvt operasjon(tensjonsfri vaginal tape). Så gikk det slag i slag og nå er det snart fire uker siden jeg gjorde inngrepet. 

Ikke et eneste sekund angrer jeg på at jeg tok tak i mine problemer. Underveis i denne "prosessen" snakket jeg med en kvinne. Hun hadde gått med disse problemene i 20 år. Og det hadde eskalert. Hun begynte som meg unngikk å trene, unngikk hoppsituasjoner, kontrollerte nys eller forbannet hostekule og det ble værre og værre med tiden. I 20 år hadde hun gått sånn. i 20 år hadde hun gått sånn fordi det føltes voldsomt, flaut og guffent å gjøre noe med det.

Vet du hvilken følelse jeg snakker om? Ta tak i det. knip først, gå til lege eller gyn, få hjelp. Ikke la det være flaut. Det er flaut hvis du ikke ber om hjelp!

 

Christine

følg meg gjerne på

insta: hvitstil   eller snap: hvitstil  

 

 

Oppryddning lik ingen annen!

I januar var Preben og jeg med jentene i Oslo. (Disney on Ice) Og når man er i Oslo er det påbudt å gå innom Tanum på Karl Johan. Det er rett og slett den beste bokhandelen ....ever. Kontorrekvisita, lapper og små bøker beregnet for enhver anledning. Love it! ok- jeg gikk forbi en rosa bok. Stod noe om oppryddning og metode på den. Jeg kjøpte den ikke, men gikk og tenkte på den boka i flere dager. Så en kveld- når det egentlig passet som dårligst- lastet jeg den ned. Leste ustanselig. Og jeg var i gang.

Rom for rom. Alle skuffer, hvert eneste skap og hylle ble nøye ryddet gjennom. Klesskap: hvert plagg ble prøvd på. Sekkevis ble kastet/levert på gjenvinning. Store ting ble solgt på lokal salgsside på FB.

Metoden går ut på å tømme alle skuffer og skap for så å gå gjennom hver eneste ting- vurdere dens videre liv i ditt eieskap og eventuelt gi dem en egen plass. Det eneste bilde jeg har fra prosessen er fra Celine sitt rom.Her er ALT ALT ALT av leker, bøker, sekker, vesker og annet stuff som Celine hadde. Celine og jeg gikk nøye gjennom hver eneste ting, og hun valgte selv hva hun ville gjøre med de forskjellige tingene. Noe var hun vokst ifra og passet søstrene bedre, noe brukte hun ikke, noe hadde hun maaaange av (bamser) og noe var ødelagt og ble kastet. (herremin så mange småting det er på småjenterom)

I allefall- vi kom i mål og Celine selv var superfornøyd. Lett å holde ryddig ble det også.

Sånn gikk vi gjennom hele leiligheta, og nå når det ble litt varmere i lufta tok vi både loft og utebod. For en himmelsk deilig følelse. Må nevnes at vi fikk ut over 30 sekker med greier fra vår leilighet på rett over 100 kvadrat. Jeg merker at det fort kommer nye greier som fyller opp plassen, men etter den store oppryddingen har vi vært ganske flinke på å rydde i de forskjellige skap og skuffer kontinuerlig.

Jeg anbefaler absolutt boken til de som ikke har lest den. MEN for min del måtte jeg skumme meg forbi det som ble litt vel overdrevet japansk mikkmakkeri. Jeg kommer ikke til å sitte midt i stua å hilse på rommene, ei heller til å stryke over en sokk som må være sliten etter en hel dag på jobb. Se forbi det og la deg heller inspirere av ryddingen. For den er kanonbra og inspirerende!

 

Christine

 

Navystil?

Så var Slettjorda solgt og det nye huset kjøpt. Vi har måttet fått satt inn kjøkken, og det er ikke bare enkelt når man sitter i et annet land og ikke kan snakke med forhandlere, se og kjenne på utstillingsvarer. Internettsidene til spanske butikker er veldig dårlig sammenlignet med det vi er vant til- men vi har da klart å lande på et kjøkken. Tokio Marino Matt

Oh yes- Tokio Marino Matte er IKKE hvit. Vi har gått for et usett navy matt kjøkken nedeskap og hvite overskap. Kjøkkenet er veldig lite, så overskap ble nødvendig- men for å la overskapene gå litt i et med veggene har vi valgt at de skal være hvite og  underskapene skal være navy!Mellom overskap og benk kommer hvit steinplate og benken får også en hvit steinplate. Hovedkjøleskapet står på motsatt side og vises ikke her, men selv så lite kjøkkenet er har vi valgt å ha et benkekjøleskap i tillegg for drikkevarer. Jeg håper håper håper det blir bra. Jeg har jo aldri kjent på matrialene, så for alt jeg vet er kjøkkendørene laget av papp. Tiden vil vise!

Spent som bare det! Her er det eneste jeg har hatt å se på når det kom til kjøkkenet. 

I kveld feirer vi her i huset. Et glass, reker og godt selskap.

 

Christine 

Gjett hva vi har gjort siden sist!

I over et år har i gått med en tanke her hos oss. De som har lest hvitstil en stund kjenner vår historie, men for de som ikke kjenner oss tar jeg en aldri så liten oppsummering:

I 2008 bodde husbonden som mannen min har het her på bloggen i et lite hus på Nesøya. Celine var nyfødt og vi fikk den tristeste tlf en mai morgen. Pappa hadde hjertestans. I tiden etter fikk jeg voldsom hjemlengsel til Nord. Husbonden og jeg hadde vært enige om fra vi møttes at det aldri kom til å bli Nord Norge på oss- og vennene våre var trodde jeg skulle være den siste til å flytte nordover. Sånn ble det ikke. Husbonden var villig til å prøve for min del- og da var det gjort. Vi solgte  hus og sa opp jobber- så reiste vi hjem. For det var sånn vi følte det. Vi var kommet hjem.Så bodde vi litt her og der før vi endte opp i en leilighet-ski inn/ out fra alpinanlegget i Narvik. Her liker vi oss veldig godt, men etterhvert som barna vokser kan det hende leiligheten blir for liten. Noen meter bak her vi bor nå har vi kjøpt tomt- så får vi se hva og når det skjer noe der.

Da vi kom nordover i 2010 kjøpte vi oss en gammel gård. Ikke var det landvei- så vi måtte bruke båt for å komme dit. Det perfekte sted. I seks år har vi lagt ned så utallige mange timer med skraping, maling, fjerne gamle gulv og tapeter og fjernet en million enorme gresstuer for å lage plen. Ja alt arbeid som må gjøres når man har en gammel gård. Vi virkelig elsket denne gården, men innimellom dukket samtaleenmnet opp: det blir mye tid som går til arbeid i ferier og helger og det spiser av tiden med barna. 

Så siden sist jeg blogget har dette skjedd:

I februar i år bestemte vi oss for å bytte ut Ytre Slettjord med et  krypinn på Gran Canaria. 

Som sagt så gjort. For to uker siden flyttet det en ny eier ut til Ytre Slettjord Gård,  og i slutten av juli reiser vi til Gran Canaria og  Tauro for å overta et lite rekkehus. Vedlikeholdsfritt. Med stort basseng som vi deler med naboene. Mens jeg skriver her nå skal snekkerne i gang med å sette inn nytt kjøkken (ikke bare hvitt faktisk) og gjøre litt annet arbeid. Huset inneholder 2 ganske store soverom, kjøkken, vaskerom, bad, stue og lite toalett. En liten hageflekk er det også. Sammen med naboene deler vi bassengområde. Jeg er så spent. På loftet her i Narvik har jeg allerede bakket 6 bagasjer  med greier vi skal ha med nedover, men likevel må vi nok tilbringe en uke i skytteltrafikk mellom møbelbutikker og huset. Men deretter blir det FERIE! 

 

Christine

 

 

Blogger igjen

En bitte bitte liten oppdatering. God sommer til dere som fortsatt kommer innom å ser om det er liv her. Det er det. Litt. Akkurat nå. Men jeg har en plan om å vende tilbake. Bloggen har vært så fin for meg- til å reagere og avreagere. Slippe ut tanker og kreativitet. Ta imot og dele hyggelige ord og litt kritikk. Jeg tar den tilbake. Nå.

Christine

Snap: hvitstil

Insta: hvitstil

Årlige pepperkakehjerter

reklame.

Julemusikken er på full guffe her og det er storproduksjon av pepperkaker. Hvert år lager vi store pepperkakehjerter som vi pynter med navnene til de vi er glade i. Stas for barna og det blir julestemning. Nytt av året er at barna lager pepperkakene på noen spisebrikker jeg fant på claes Ohlsson. det var litt lettere å få åpepperkakene løs pluss at vi har bytta ut de gamle kjevlene med noen i silikon (e.l) (fra Kitchn) så nå fester ikke deigen seg på kjevla.Mine fine baker. Pepperkaker er det beste de vet. 

Jentene har på seg den kanonfine nye ulla fra PolarnOPyret. Så fin at barna gikk i ull til bursdag og så praktisk at de kunne ha samme tøyet på når vi var ute og grillet pølser på bål. Love it! Og enda bedre: de elsker klærne selv. Akkuat nå er det 20 prosent i nettbutikken på ulla til PolarnOPyret. Love it!

 

Celine og Philippa har på seg kjole med tilhørende strømpebukser, mens Bella har genser og tights med tilhørende sokker. Like fine alle tre.


Bella er en liten røver- så fort vi snur oss har hun fylt to never med mel og melt inn både deigen og segselv.
Ikke så enkelt å ta bilde av tre ville bakere!

 Vi endte opp med en kakeboks full- tipper den er tom i morgen.

smake kake

 

 

Så var det gjort. Forresten- pepperkakedeigoppskriften er Melange sin og veldig god.

Du finner den her.

 

Klem fra Christine

Det er Magi fra Polarn O. Pyret, og jeg har Give Away

Sponset

Den nye kolleksjonen til Polarn O.Pyret heter MAGI og jeg hjerte hjerte hjerte den. Perfekte, myke, morsomme klær-perfekt til barnehagen. 

På instagram: @hvitstil gir jeg bort et fin fint gavekort fra POP. Følg @polarnopyretnorge og kommenter en tommel opp eller lignende- så er du med i trekningen.Ny og spennende variant av klassiske POP striper. Jeg digger stripene kombinert med stjerner.

Favoritten i midten!Lekende Bella i lekende tøy.

 

Christine

Verdens vakreste sjøreise

sponet innhold.

Denna helga har vi gledet oss til. En liten bit med verdens vakreste sjøreise.

Vi startet hjemmefra fredag etter jobb. Vi kjørte hjemmefra med håp om å rekke en tur i lekeland i Harstad- men klokken var så mange når vi rakk frem til hotellet at det ble en liiiten tur på kjøpesenteret før vi hoppet opp i to dobbelsenger på hotellet og så Norske Talenter. Ja og sjekket ut nye pokemonkort selvsagt. Det går med mye tid til pokemon!Engentlig kan jeg også presiere at den trivelige Norske Talenter kvelden vi skulle ha i Harstad ble ganske amputert da hotellet ikke hadde reservert parkering til oss- og siden man ikke kan lade elbil på Hurtigruta ble vi avhengig av å finne strøm til bilen på egenhånd..... Det tok vel rundt to timer så kvelden ble jo litt amputert......

 

Uansett- vi kom oss avsted med båten tidlig om morgenen lørdag- og for en fin tur vi fikk. Været var grått og regnfult- men det gjorde ingen ting. Vi koste oss stort. Mat, drikke, godis til barna, høytlesning og etterhvert viste vi dem lekerommet. De var spinnville. 

De iste to timene av seilingen inn til Svolvær var vi ute på dekk. Nydelige Nydelige Nord Norge. Trollfjorden .... med sine stupbratte fjellsider -så trangt at du føler du kan ta på fjellsidene på hver side av båten. Vakkert.Det var stort sett grått under vår seiling- men helt mot slutten inn mot Svolvær sprakk det opp!

Lippa- min lille blidfis.

 


Kinesiske turister som lurte på hvorfor vi klippet håret på Philippa så kort.... jeg måtte le litt. "We are slow growers" sa jeg....Hahahaha

Sjekk forresten Philippas dress. Jeg elsker at glidelåen går helt ned i den ene forten.Besetningen på MS Nordlys stod ute på dekk og solgte sveler. Jeg har aldri spist svele før. Supergodt! Bare spørr hun her.


Lekerommet som før var ballrom. Spartansk innredet men de tre små holdt det gående. 
Takk og lov at vi pakket nyvinterklærne fra Polarn O Pyret med. Det kan godt være at kalenderen fortsatt viser september og at trærne fortsatt har løv på seg- men tempraturen sier sitt. Det var friskt på dekk.

 

Christine

 

Hvitstil samarbeider med Polarn O Pyret.

Når hode er litt under vann...

Annonse

Vi hadde vidunderlig slappe uker på ferie i sommer- og nå må jeg rett og slett innrømme at jeg ar slitt med å holde hode over vann etter vi kom hjem. Ferieplasteret ble revet av hardt og brutalt og hverdagen stod på trappa.  Jobb, skole, barnehage, aktiviteter i tilleg til det som må til for at vi skal ha et nogen lunde ok levelig ryddig og rent hjem. Det har vært for lite timer og for mye å gjøre. Skittentøyskurven har vært full, sommerblomstene død og uttørket, ingen ferdig handla varer klar til middag i kjøleskapet. Vi har vært bakpå! Og når jeg ser ut vindu og vi har kanonvær nå i september (husk på at jeg bor i Nord) - ja da får husarbeidet bare være......dager som det vi har nå må nytes.

 

I går tok vi med barna på en biltur til en Bondegård litt Nord for Narvik. Vi er blitt kjent med noen søte mennesker med en fantastisk flott gård som vi har fått komme på besøk til. I mai var vi på besøk under lammingen og nå på søndag var vi med å hente sauene ned fra fjellet etter sommerbeite.. Og for en fantastisk opplevelse det ble. I kanonvær.

 


Celine og sauen Brille. Jeg er så stolt av Celine som tidligere var så redd for dyr. Her er hun helt borte og koser med Brille.

 Vi sjekker ut hønene- i kjøleskapet står det nå 6 blodferske egg.

 


Bella på hesten Offe. Stolt som en Hane på Hest.

 


Mens Husbonen var gjeter høyt i fjellene ventet jentene og jeg i fjærsteinene. Tenk at en dag midt i september kan være så fin som om det skulle vært midtsommer. 

  


Vi tar imot hjemkommene turister. 200 stykker av dem. 2 av dem skal bli søndagsmiddag hos oss....

 

For en fantastisk søndag vi hadde.

 

 

 

 

Jentene har på seg deilig ullklær fra Polarn O Pyret. Ullen fra Polarn er deilig myk og glatt. Hvitstiljentene liker godt å ha på Polarn O Pyret ulla! Anbefales.

Polarn O Pyret samarbeider med hvitstil.com.

 

 

Nå: Valgvake!!!!!

Sommeren fortsetter

Vi har forflyttet oss till Gran Canaria. Vi planka en helgeferie for Husbonden og megselv i forbindelse med 10 års bryllupsdagen vår og det ble såpass dyrt med fly og hotell osv (husk at vi bor i Narvik) så da tok vi heller hele gjengen med til Gran Canaria. og i og med at vi hadde vannlekasje på våres Slettjord så var hytta rett og slett ubeboelig i sommer..... 

 

Herfra kan vi melde om sol og varmt vær. Vi tilbringer dagene på stranden og kveldene ved huset. Grillen er flittig i brukog det er virkelig så gøy å lage mat med de råvarene man får tak i her. I kveld har vi laget Celine sin favoritt Ribs, med egen marinade på. Så godt at jeg ble imponert over megselv og grillkongen min.

 

Legger ut noen bilder fra de siste dagene. 

Min bror blir 30 år i dag- og i den annledning legger jeg ut en fantastisk filmsnutt vi har laget til han- det er bare å ta volumet på laveste nivå og hold puta foran ansiktet. (det gjør jeg) Som jeg pleier å si- min stemme er ikke laget for sang. hohoho

 

video:brosjan30

 

 

Christine

Miniferie med barn og telt

Vi har vært på telttur i helga. Eller mer riktig lavvo tur. Å si at vi har hatt flax med været er en underdrivelse. Det var meldt 10-12 grader litt regn og litt vind. Regnet kom ikke- vinden var der , men søndag fikk vi 20 grader. Ikke hverdagskost!

Så været var fint-men her i nord betyr det likevell at det er greit med overtrekksbukse og en tynn lue.


Vi var fremme sent på fredag kveld- så vi fikk slått opp lavvoen og tippet alle i seng. Det første jeg må understreke er at enhver som skal på tur med noe som helst slags telt burde øve/google hvordan man gjør det. Det hadde spart oss for litt tid. Stranden vi hadde funnet var uten dekning og ingen av oss hadde slått opp en lavvo før. Men vi fikk det til- tok bare litt ekstra tid. 

Å sove i lavvo gikk også overraskende mye bedre en jeg hadde sett for meg. Vi trillet Philippa i søvn i vognen sin og de to andre fikk tulle og flire litt før de sovnet av seg selv. Hele gjengen sov til sju og det er jo lengre enn hjemme!

Steigen! For et sted.  Hvit sand, hvite skjell- virkelig et eldorado for de små.

Samler skjell til sandslottkonkurranse.

Høye fjell, hvite strender og blide unger! 

Vi kjøpte noen billige sammenleggbare stoler til jentene, som viste seg å bli et sjakktrekk. De ble mye brukt.

Vi hadde med stoler til oss også, det var de gamle solstolene fra nesøya, og de hadde sett sin beste tid. Begge revna og rakna på første sittepause........Kjøpte en 1-2-3 grovbrødmel og lagde en kjapp brøddeig. Stekte klappekaker på bålet- som smakte nyyyydelig med brunost.Mye mat- men det erjo viktig å kose seg på tur. Egg og bacon på bål til hele gjengen.Dette er før kl 8!

Gode greier!Sløyden. Bella, Celine og Husbonden jobbet veldig med å bygge båt. Det ble en katamaran (hvis man legger godviljen til)

Og Celine og jeg prøvde oss på å veve seil av gress- ikke veldig lett og ikke veldig vellykket- men vi prøvde.

Sjøsetting.

Middag: pannekaker på bål.

Dessert: bålbanan med sjokolade.
Vi tegner med kritt på berg. Veldig stas å tegne - veldig stas å rulle seg i kritt etterpå.... Men sånn er det jo. Jeg kan forresten se på bilde at Celine har Taggerstilen inn med hette over hode......Ajajajaj.


I teltet!

Like artig hver gang- krype i bunnen av soveposen.

Det ble lørdagsgodt i fjersteinene også.

Må forresten nevne at det lønte seg å planlegge turen nøye. Jeg er glad vi hadde tatt med øks, sag hammer og spiker. Utrolig gøy for barna å lage båter. Mat var nøye planlagt- vi hadde jo ingen steder å kjøle maten- så det meste måtte være ting som tålte romtempratur.  

 

For en fantastisk helg vi har hatt. Jeg tror dette var en  sånn helg som vi kommer til å huske og snakke om når vi blir (skikkelig) gammel.

 

Christine

Jeg reiser alene

Da jeg var liten var sommerens store høydare å reise alene til Oslo for å være en uke hos familie. Så utrolig stas å bli tatt med til Slottet, Stortinget- de stedene man bare hadde sett bilder av i o-fags boka. Liertoppen senter (verdens største!!!) og Portveien 2. Jeg husker godt at jeg ikke kunne sove dagene før jeg skulle dra fordi jeg gledet meg så masse. Varme sommerkvelder og grilling ute. Gode sommerminner.

Så er det Celine sin tur blitt..... På fredag etter å ha avsluttet uke 2 på turnskole reiste hun alene med fly til Oslo. Hun var så stolt og fin at jeg fikk klump i halsen. Tante hentet henne på flyplassen og siden da har det gått i ett. Hun har besøkt sin baby kusine, vært i store lekebutikker, grillet, spist lunsj ute på Mathallen(jeg dør av sjalusi) og er nå på vei til NRK (tante L er designer og jobber der) før de freser utover til Tusenfryd. Tantene har sendt ei bråte med bilder og det er lett å se at hun storkoser seg.

Her i Narvik kan jeg melde om elendig sommervær. 10 grader ute og de nye utemøblene på baksiden har vi enda ikke fått prøvd. 1,5 uke til sommerferien beggyner for vår del-håper på det beste. Flere bilder fra hverdagen og gårsdagens fest (hohoho)ligger på snapstory brukernavn: hvitstil

Christine

Endelig......

Så var det Celine sin tur- i dag ramla første tanna ut. Celine hadde sett venninnen spise eple og miste tanna i dag tidlig- så det var høy eplefaktor her i ettermiddag.

Hva git tannfeen for en tann? 40?-50kr Og hva gjør tannfeen med tennene? Er det ok å kaste dem eller er det sånt man sparer på?

Christine

10 års bryllupdag

I dag er det ti år siden Preben og jeg giftet oss. Ti år siden verdens flotteste og snilleste mann ble min. Jeg har laget en samling med bilder av det gode som har vært de siste ti årene. Vi har også hatt noen tøffe perioder- men i dag feirer vi bare kjærligheten og lar det triste og vonde som har vært ligge.
I kveld feirer vi med middag for oss to i Skybaren på Scandic. Den planlagte helgeturen for oss to har vi avlyst og byttet ut med en familieferie med barna år vi tar ferie i juli.
Ha en god dag.
Christine

Bak en PC er vist alt lov!
Da jeg la ut forrige post var jeg kjempeglad. Vi hadde kjøpt tomt- hvilket (for oss) er en ganske stor avgjørelse å ta. Vi skal bygge hus. Vårt første hus. Hvilken stor drøm som skal gå i oppfyllelse for oss. Og mange har gledet seg med oss. Foreldre, søsken, annen familie og venner. De som virkelig betyr noe for oss har hørt fra seg og gratulert og vært entuiastiske  med oss.. Tusen takk for det. Det er jeg takknemmelig for. Det er jo med ikke litt skrekkblandet fryd man bestemmer at man skal gå på et så stort prosjekt.

Også er det de andre kommentarene da. De som skriver at ingenting er godt nok- jeg er en dårlig mor- Celine blir revet opp med roten, vi nekter familie å møte barna våre- kun det største huset blir bra nok - egoisme- ja sikkert mere til. Det som er fellestrekkene er at de fleste negative kommentarer er anonyme. De positive har avsendere. Jeg lurer litt på hva i fan er det som får folk til å sette seg bak data en sin. Gjemme seg bak en falsk epost for å skrive noe negativt og ekkelt om andre? Man bør vel ha såpass ryggrad at man kan stå for det du mener? Vise de andre leserne og meg hvem man er? Jeg skiller helt klart mellom typer negative kommentarer. Det er fullt lov å ikke være enig- og skrive det. Men de stygge som rett og slett er mobbing er de jeg sikter til

Jeg antar at det er sjalusiens grønne monster som slår til og da vil jeg bare si:

 

Sjalusi er kunsten å såre seg selv mer enn man sårer andre.

 

 

Tenk litt på det du anonyme som tror du vet og brekker av dritt.

 

Christine

 

 

og før en grønn paddespytter rekker å skrive at jeg takler negative kommentarer dårlig: ja det stemmer- jeg takler dårlig at folk som ikke aner hva de prater om kritiserer som de skulle kjent meg personlig. Eventuelt gir seg ut for å kjenne meg personlig.

 

Lamming og en Violettavinner

I dag fikk vi muligheten til å ta barna med på lamming- og jeg var ikke vond og be. På null komma nix hadde vi pakket i bilen og var på vei il Gards. For en opplevelse. Fantastiske søte små lam med mammane. Celine fikk holde lam. Bella var litt mer bekymret og syntes ikke noe særlig om at mamma sau vile snuse og bli kjent med henne.

Det ligger flere bilder på snapstory- bare å legge til HVITSTIL


Philipa- blid og fornøyd. For liten til å være redd.

 


Celine er ikke vant til å være rundt dyr- men hun var tøff. Hun hadde lyst å holde et lite lam så hun bestemte seg for å gjøre det selv om hun nok var lit redd forhva mamma sau ville si.

 
Pappa Sau og oss- på hver sin side av gjerde.

For en dag og for en flott opplevelse vi kan putte i minneboka.

 

Ok. Over til noe annet. Violetta giveaway. Vinneren har kommentar nr 17 (trukket med random numbers)og det er:  Frantzen som har ei snuppa på 7. Sen en mail til meg Frantzen så skal du få en pakke i posten.   christine@hvitstil.com

 

 

Christine

Giveaway Violetta
I forbindelse med Disney Channels Violetta Dance-konkurranse som pågår nå - der barn og unge kan konkurrere om en reise til London og å få spille inn sine beste dansetrinn profesjonelt og vise dem på Disney Channel! - har jeg nå en super giveaway der du kan vinne kule Violetta-saker! 

 

 I samarbeid med Disney Channel og tv-serien Violetta deler jeg ut en premie med blant annet  en Violetta sparkesykkel, dusjprodukter, Violetta vekkerklokke, bursdagssett , wallstickers, Violetta-serien på dvd, og Disney-kosedyr. 

For å delta i trekningen må du legge igjen en kommentar med en eller annen info som gjør at jeg kan finne tilbake til deg.

 

Her er Gavepakken som jeg trekker på søndag!
Under følger  informasjon om en annen Violetta dansekonkurranse som ikke har noe med giveavayen å gjøre:


Vinn tur til London med Violetta Dance!

Har du en datter eller sønn, eller en niese eller nevø som liker å danse eller følger Violetta-serien? Da er Disney Channels dansekonkurranse Violetta Dance en fantastisk mulighet! Disney Channel og Violetta arrangerer akkurat nå dansekonkurransen Violetta Dance der barn og unge kan spille inn sine egne dansetrinn til sangene ?I min verden? og ?Right now?, to populære sanger fra Violetta-serien. 

Vinneren får reise til London for å spille inn sine dansetrinn profesjonelt og deretter presentere dem på Disney Channel høsten 2015. Kanskje blir det nettopp en hos dere som vinner denne fantastiske premien og en reise til London? 

Klikk deg inn på http://www.disney.no/disney-channel/  for å delta og lese mer! Sjekk også ut  #violettadance på Instagram og Twitter!

Lykke til!

Dugnadskaketips og Barnas World Cup i Narvik

Med tre unger blir det endel dugnadskaker som skal leveres på diverse arenaer. Og siden det er skuffkake som er min greie (og alle andres greie) så må de leveres på et stekebrett. Da må vi følge opp med påfølgende jakt på riktige stekebrett. Ikke nå lengre. Jeg har kjøpt inn sånne store cateringaluminiumsbakker som jeg velver kaka i og pynter

 

Engangs- ingen henting- kastes rett i bøtta!


Skuffkake med melkepletter

 

Ellers har vi deltatt i Barnas World Cup i dag og i går. (derav dugnadskake...)


Stolte unger

....og stolt pappa

Kry Bella med medalje og genser.

Celine er klar for start!

 

For en deilig helg. I morgen skal husbonden på jobb og de små i barnehagen. Celine og jeg skal ha fri- så vi skal i gang med storjenteaktivitet i morgen. Det blir frem med symaskin. Celine har spurt meg om sying i ukesvis- så endelig skal vi prøve oss. (hvis det ikke er kanonvær- da skal vi i bakken såklart mamma sa Celine)

 

Christine

Narvikfjellet

Vi nyter lysere dager her i Nord. Snøen har lavet ned og Påsken 2015 ser ut til å være berget. Vi bruker ettermiddagene på ski og akebrett og nyter hvert sekund. Herremin så fint Nord Norge er på denne tiden.

 

Husbonden filmet to av våre små i fjellet i dag. Søskenkjerlighet på ski eller? Jeg ble litt stolt av dem i all beskjedenhet.

video:video1427396684
 

 Ha en god torsdagskveld.

Christine B

Kinobursdag og Vinterfestuke

I dag er siste dag av vinterfestuka. Og for en vinterfestuke det har vært. Vi har arrangert karneval for Celines klasse på skolen, vi har vært på to konserter, vi har vært ute og spist to ganger, vi har hatt to bursdager: Husbonden og Celine, vi har vært to ganger i slalombakken, jeg har vært på Svarta Bjørn (kvinne)konferanse og set både Eva Joly, Monica Lewinsky og Dr Skavland holde engasjerende, hjerteskjærende og hysterisk morsomme innlegg. Og sist- men viktigst av alt: Celines kinobursdag. Når premieren til Askepott havner på en sjuårings bursdag- da blir det kinofest!

Og for en fin film det var! Jeg tror jeg straks må se den en gang til. Og For en fin bursdag det ble. Kinoen dekket opp med prinsessekopper og fat. De serverte pølser og hadde klar smågodtposer til alle jentene. Og popcorn selvfølgelig.

Nå er det askepott som gjelder. Askepott er herved den nye Elsa!
Nesten hele gjengen var oppe med Fjellheisen i dag. Philippa hadde barnevakt hjemme- mens vi andre koste oss i påskeværet. Lite snø- men greit nok! Ungene er ville etter å dra i fjellet.

 

Denne uken blir litt roligere- og takk og lov for det. Jeg har klesvask nok til å fylle 5-6 ettermiddager med arbeid og hele leiligheten flyyyyter med kostymer, skiklær og annet rot. 

Ha en riktig fin uke- det skal jeg. Jeg har solgt howardsofaen og stolene våre og i morgen kommer de nye. Jeg gleder meg!

 

Christine

Biff Stroganoff og litt om trening

Jeg har funnet den beste oppskriften på biff stroganoff. Eller- når sant skal sies har jeg aldri laget det før- men var veldig fornøyd med resultatet. Lite skår i gleden for meg var at jeg glemte å ta bilde. Er det mulig? Jeg tar bilder av absolutt alt- også glemmer jeg å ta bilde av retten jeg har laget to ganger på to dager. Jeg legger uansett ut oppskriften:

Du trenger:

Biff kjøtt. Jeg brukte entrecote, ett stykke som var ca en kilo.

2-3 løk

1 paprika

en pose champinjong

1 glass tomatpure

1 boks creme fraiche

2 -3 ss mel (ikke nødvendig- jeg har laget både med og uten)

vann til utkoking av stekepanne

1 buljongterning

2 ts soyasaus

tørket timian

krydder til kjøtt

smør/margarin/olje til steking

litt sukkerkulør

 

Slik gjør du:

Stek sopp og legg det over i en jerngryte. Gyldne løken og ha over i gryta. Del kjøttet opp i biter og brun litt og litt. Kok ut stekepannen mellom hver steking og legg kraften tilside. Etter siste steking har du all kraft og buljongterningen i stekepannen. Når den er løst opp heller du det over kjøttet. Ca 2-3 dl skal det være. Bland mel i creme fraiche. Unngå klumper og ha det i jerngryta. Ha også i tomatpureen. Rør og la det hele trekke på svak varme noen timer om du kan- men det er ikke nødvendig. Smak til med krydderier.

Herremin så godt. Serveres med grønnsaker og ris eller potetmos. Dette gir oss middag i to dager.

 

Jeg hadde glemt denne retten helt til jeg så den i en resturant på ferie. Og så enkelt å gjøre klart til neste dags middag.

 

Siden jeg ikke har bilde av stroganoffen deler jeg heller et bilde jeg er bitte litt stolt av.

Jeg er begynt å trene - faktisk hele dette året har jeg trent tre ganger i uken. For å få tid trener jeg tidlig. 05.50 drar jeg hjemmefra. Og nå i kveld har jeg for første gang vært på innebandytrening. Herremin så sliten jeg er og herremin så gøy. Jeg gleder meg til neste gang. Ikke hadde jeg trodd at innebandy var så tungt!

 

Christine

Miniferie og hvitstil som elsker Polarn O.Pyret

Annonse

I forrige uke tok jeg med de to største jentene på en miniferie til Gran Canaria. Etter mange stormer her nord var det kjempedeilig å komme litt vekk. Vi var stort sett på farten hver dag. Vi besøkte Lollo på SunWing 4 ganger på de dagene vi var der! ellers var vi på tivoli og på stranda. Vanligvis er det husbonden som kaster seg mest i slottsbyggingen- neb denne gangen fikk jeg virkelig spesialisert meg på både kunstslott og spidermannslott. Herremin så vi koste oss.

 

Under følger noen av favorittbildene mine fra ferien.

Hjem fra stranda i stripete favoritter!

 Bella i spiderbilenCeline imponerte meg- hun har ikke vært mest begeistret for hester- men den tid er forbi- på tivoliet bestemte hun selv at hun ville ri på hesten! Så stolt!

På vei hjem etter buffet på Sunwing med påfølgende Lollo show og minidisco. De elsker det.


To bøller som venter på avreise.

 

Med oss till Gran Canaria hadde vi masse flotte vårklær fra PolarnOPyret. Jeg tok med jentene  i parken og på lekeplassen og tok noen bilder av jentene i de fine  klærne.

Bella i sila!

To sneller i fargerike vindfleece.

Vindfleece inni perfekt mykt skalltøy.

 


Snu på lua- den er grønn bak.Luring!

Navy med detaljer i friske farger. Love it!Ingen problem å bevege segNeste på bloggen:

Har funnet en helt vilt bra oppskrift på Biff Stroganoff. Herremin så greit å lage- ungene liker og jeg lager det klart for to travle dager på søndagen!

 

Christine

Lyslykt i ballong

Innimellom stormer her nord blir det tid til å lage lyslykt. Min venninne Andrea er et oppkom av ideer og denne gangen fortalte hun om å lage lyslykt med ballong. Herremin så gøy og så fine som dem ble. Jeg har pleid å lage lykt med bøtte- men etter jeg har oppdaget ballonglykt er det slutt med bøttelykt.

 

Her er mitt eksemplar!

 Vi fylte vann i ballong og blåste litt luft i toppen for å få en flat topp på lykten. Satte ballongen i en skål og så gikk de ut på trappa. Neste dag hadde vi iskuler. Vi klippet i toppen for å få av ballongen og deretter pekket vi forsiktig hull i isen på toppen og tømte ut vann. For å få en fin kant øverst hadde jeg en klut i varmt vann og brukte kluten for å smelte til en pen kant.

 

Så fikk vi lyslykter- selvsagt fikk den ikke stå så lenge fordi vi har mildvær og kaldvær om hverandre. Men neste gang de blir kaldt- da skal jeg lage maaaange!

 

Christine