hits

Broderi

Hvit og rosa sløyfe

Serviettene til budgiveren med høyeste bud er ferdige og pengene er på innsamlingskontoen.
Tusen takk til budgiveren.
Selvsagt måtte serviettene få en rosa sløyfe :)
Frk Bussoli med perlekjedet sitt og hvit sløyfe i håret!

Nå skal jeg lage klar middag til husbond og barn, slik at vi kan dra å handle før sovetid. Julepynten er kommet på IKEA og det skal handles til både bussolifamilien og kusiner som ikke har IKEA i umiddelbar nærhet !

Ha en herlig onsdag.
Christine

Broderi

Jeg og Janomen er enda på date i systuen og broderer gaver. Pakkingen utsetter jeg fortsatt i det lengste. Blæh!
 
Jeg tror IKEA skal slutte med Ritva serviettene som jeg pleier å brodere på!!! (Kan man sende protest til IKEA?) Jeg syntes at de var supre, billige og ikke minst bare ett steinkast unna. Nå må jeg finne nye.
 
I dag fikk vi beskjed om dato for innkjøring i barnehagen med Celine. Heldigvis er det ikke før slutten av september. Jeg gruer meg litt. Innkalling til første foreldremøte kom også. Jeg på foreldremøte- jeg synes det er en rar tanke. Det er jo liksom"Mor i Nord" som går på foreldremøter.....

Bursdag og hjemmesydd gave

Celines venninne Sara ble ett år, og jeg sydde en babushka.kjole til henne. Siden Saras mamma er veldig glad i lilla, ble kjolen lilla!


 
Janome´n og jeg broderte og sydde til klokken var over to natt til søndag. Jeg blir så revet med når det er så gøy at jeg klarer ikke legge meg!
 
Kjolemerket mitt "mommy & me" og bursdagsbarnets navn.
 

Babushkastoffet, med litt mindre dukker enn det var i Celines kjole.
Her har bursdagsjenta fått på seg kjolen, jeg har sydd den i str 2 år, så hun har litt å vokse i.
Her er Celine og Andreas. Celine er opptatt av å kle på Andreas capsen, akkurat som hun her hjemme skal kle på dukken sin. Andreas synes ikke det var like gøy!
(Jeg pleier ikke ha med bilder uten å ha spurt, men håper det er greit denne gangen Sonja)

Nå snart skal Celine og jeg i åpen barnehage, med de andre jentene fra barselgruppen som ikke er begynt å jobbe igjen. Det er utrolig koselig både for barna og oss mammaer. Anbefales.

Christine

Ny kjole i Gjenbruk/Japansk

Janomen´n og jeg har laget ny kjole til Celine. Hun skal i bursdag i helgen, og trengte noe fint å ha på seg.
 
Kjolen har jeg laget av en gammel skjorte etter Husbonden og det japanske babushkastoffet jeg bestilte for noen uker siden. 

 
I utgangspunktet trodde jeg at jeg hadde nok babushkastoff til en hel kjole, men bommet litt på hvor stort en halv yard egentlig var. Egentlig var det bra, for jeg syntes det ble fint med blått og babushka.
 
Knappen er også bestilt fra Japan.
 
Kjolen er merket med Celines navn og "mommy and me" som jeg merker alle mine kjoler med.

Jeg lagde også en stabel servietter som snart skal pynte opp ett konfirmantbord på vestlandet. Bilder kommer, men nå ma jeg gå for sangfugelen Celine vil leke.
God Lørdag.
Christine

Dagene flyr...............

Dagene flyr fra meg. For tiden jobber jeg med flere små prosjekter.  En liten jente skal få ny kjole, servietter broderes, barnebord dekoreres og "ferie" forberedes.
 
Her har jeg laget noen servietter til en dame som skulle ha 17. maifeiring  hjemme.

I dag har jeg virkelig hatt en kanonstart på dagen. Siden Celine fortsatt er som syk å regne, måtte Husbonden bli hjemme fra jobb noen timer, for jeg har vært hos frisøren og fått på"sommerlooken". Heldigvis er jobben hans så fleksibel, at det var greit i dag. 

Videre kan jeg også fortelle at sommerkålen er kommet. Jippi. Ingenting er som sommerkål til grillmat. Mmmmm. 

Christine

Broderi og Sol vs Snø

I går fikk Janome´n trimmet seg litt. Jeg broderte endel ting som stod på "to do" lista mi.
Blandt annet er Silje Vaniljes premie(endelig) ferdig. Jeg har hatt litt dårlig samvittighet for den, men nå er 12 servietter snart på vei til Silje Vanilje.
Jeg tar nå imot bestillinger på monogram servietter. Send meg en mail på christine@hvitstil.com
Tusen takk for alle God Bedringsønsker jeg har fått til Celine. Formen hennes er ganske laber.

Celine sov mye i går, så innimellom gikk jeg ut i solen på terrassen- i shorts! Da jeg satt ute i varmen sendte min venninne i Tromsø meg dette bildet tatt ut av hennes stuevindu!

Tro om Husets Herre måtte ut med snøfreseren

Ha en fin mandag.
Christine

Broderer mer + kom og vinn

Jeg broderer så det suser med Janome`n min. Jeg føler virkelig at jeg begynner å få dreisen på dette. Nå broderer jeg B på store badelakener. Jeg broderer i forskjellige pasteller, slik at vi kan skille "din" og "min". 
 
Badelakene er enorme, de heter Kronborg Lux og er kjøpt på JYSK.
Det er fortsatt mulig å vinne i Celines serviett tombola. Legg bare igjen en kommentar med din kontaktinformasjon etter dette innlegget.

Akkurat nå har jeg saget en rokokkokrakk i to. Bilder på prosjektet kommer. Bilder fra yttergangen kommer også, men jeg gikk tom for hvit spraymaling (er det mulig?).

Kom og vinn personlige broderte servietter!

Bursdagsuka er her. Husbonden fyller på onsdag og Celine fyller på fredag. Bloggen blir 2 år den 18. mars. I den anledning har jeg en trekning . Jeg gir bort ett sett broderte servietter (12 stk) til en som legger inn en kommentar med navn eller mailadresse, bloggadresse eller en annen måte jeg kan få tak i vinneren på.
Monogrammet og farger får vinneren velge selv. Jeg broderer med min Janome, nøyaktig slik vinneren vil ha serviettene.
Jeg har masse fonter å velge i.
Celine trekker vinneren på bursdagen sin. Lykke til og god søndag.

Broderi terapi!

Jeg koooooser meg foran maskinen min. Virkelig. Det er så gøy å brodere når ingenting går galt og maskinen suser avsted! Jeg er så fornøyd med den nye Janome maskinen min.

Jeg har i kveld brodert en stabel med servietter til noen jeg kjenner.

En bloggvenninne syntes klutene jeg broderte for noen dager siden var så fine, så nå broderer jeg noen  for henne også.

Ha en fin søndagskveld, jeg koser meg med tv-programmet "Fantasy Homes By The Sea" på BBC Lifestyle.

Christine

Wedding Bliss

Jeg har brodert servietter på bestilling til et bryllup! Det er bare strykingen som mangler, men jeg oppdaget rust i strykejernet, så jeg skal kjøpe nytt før jeg tørr å stryke dem.
Når jeg er inne på bryllup, kan jeg fortelle at vi skal i tre stykker i år.   Jippi!
Det første er en av mine beste venninner som gifter seg. 
Den andre er et bryllup som skal være i Cannes. Det er et vennepar av oss som skal gifte seg der. Bilettene er bestilt og verdens snilleste "Mor i Nord" blir med og skal være barnevakt under selve feiringen. 
Det tredje er kusinen min. Jeg skal sy brudekjolen hennes! Tenk det- hun vil at jeg skal sy kjolen hennes!!!!!! *stolt* Hun bor i Nord, men kommer til Nesøya allerede neste måned for at vi skal begynne prosjektet.

Oioioi som jeg gleder meg. 
Her er Celine som koser seg med barne tv nå i kveld.

Christine


Nest siste bamse er "Mor i Nord"

Her er den nest siste bamsen i serviett familien min. Dette er "Mor i Nord". Hun er blitt en søt bamse som har pyntet seg. Akkurat som "Mor i Nord".
I maskinen er nå siste bamse. Min brors kjærest. 

I dag har vi måttet gitt bort alle mandlene jeg hadde kjøpt til jul. (nesten 3 kg) Jeg er blitt hyperallergisk mot dem. . Har aldri reagert sånn før. Rart. Håper jeg blir litt bedre til i morgen, for da skal Celine og jeg på juleavsluttning for barselgruppa. Det blir koselig det.  Det er så gøy å se Celine med de andre barna, hun blir helt ellevill!

God Natt!
Christine

2 til, Manuella og ytterdørlås med fingeravtrykk ..

To til servietter i familiesamlingen min er ferdig. 
I dag har jeg brodert meg selv til venstre og husbonden til høyre. Passet godt synes nå jeg. Han med juletre han har hugget til meg, og jeg med kuler jeg skal pynte med!

For de som vil le litt, se dette klippet som også er en av mine favoritter:Nå har jeg satt ny kransekake deig, og håper jeg lykkes bedre denne gangen. Jeg bruker samme oppskrift, men skal prøve meg med litt tynnere kranser. Er også i gang med å brenne mandler, det dufter så godt her nå. Skulle ønske jeg kunne blogget mandelduften!

 Har sett på internett at det finnes ytterdørlåser hvor man kan bruke fingeravtrykk for å låse seg inn. Noen som har prøvd det? Kom gjerne med erfaringer.

Foto:sikkerhetsprodukt.no

Ha en fin kveld
Christine

Julepynta servietter

Jeg har funnet en hel haug med bamser i forskjellige julekostymer. Tenkte jeg skulle brodere forskjellige figurer på serviettene til alle oss som skal feire jul sammen i år. Jeg har prøvebrodert denne.
Denne figuren må jo bli Celine sin.Fant flere julebamser som passet godt til diverse familiemedlemmer.
 I morgen blir det sying!

Første julebord og kultur

I går var Husbonden og jeg på julebord med barselgruppa på Nesøya. Vi hadde det så hyggelig. Det var andre gang vi begge var borte fra Celine, men det gikk helt fint. 
Fra alle barseljentene hadde jeg laget 12 servietter til hun som hadde julebordet hjemme hos seg. (Det er forresten ett av de fineste husene jeg noen gang har vært i- så gjennomført og stilig)

Nå skal husbonden dra på Luftambulansens førstehjelpskurs for barn, mens "Mor i Nord", Celine og jeg skal kose oss, før vi skal på Duke Ellington konsert i Uranienborg Kirke i ettermiddag.

Julehuset Bussoli

I dag har jeg sydd ferdig den ene premien fra konkurransen min og "designet" denne julepynten til julens kjøkkenhåndkler. 
Nå blir utfordringen å finne noen fine, ensfarga, hvite, ikke for dyre kjøkkenhåndkler å sy julepynten min på.

God kveld

sy-helg -del 2

Jeg har sydd Celine sitt navn på håndkle med hette som Celine bruker på svømmekurset.
Jeg "flesket til" og sydde på en fisk i knæsje farger. Har merket at Celine liker det. (Her har eplet falt relativt langt fra stammen)
Nå skal jeg køye. Husbonden skal være barnevakt(om man kan si at man er barnevakt for egene barn?) i morgen tidlig så jeg kan ta meg en liten titterunde alene. 

Christine***

Miljøtiltak hos hvitstil /Servietter

Del 4
UT MED PAPIR-INN MED TØY!
Fra nå er det slutt på papirservietter. Det har vært enkelt og billig å bruke papirserviettene til IKEA, men nå blir det tøyservietter for alle penga! Mye hyggeligere er det også å dekke med tøyservietter.

 Tusen takk for masse innspill om da jeg lurte på hvilket broderi jeg skulle gå for på de nye serviettene. Jeg endte opp med ALLE TRE! Jeg tenkte at siden vi skal slutte med papir servietter og begynne med kun tøyservietter må jeg ha flere sett.

Den første lagde jeg på noen tykke servietter med hullsøm som mamma kjøpte til meg i Tromsø.
Jeg har bare fire tallerkener, så jeg broderte kun fire av hver.

Dette monogrammet broderte jeg på billige servietter fra IKEA. RITVA serviettene kostet bare 10 kr/stk.
Broderi nummer tre. Jeg modifiserte fra tre farger til to. Kuttet den lyseste fargen inni bokstaven.
Det siste monogrammet med den enkle bokstaven skal jeg brodere i helga!

Hvitt jeansstoff & paljetter

Jeg har sydd en hvit jeanskjole til Celine......
.....med sølvknapper.....
.....og navnet til Celine i sølvpaljetter på ryggen. Første gang jeg har sydd paljetter, og det var ikke lett. 
Man ser jo at det er Celine det skal stå.
"Mommy and me" brodert i ryggen.
Modellen sover, så vi får se om det kan bli nye bilder i morgen. Kaninen fra forrige innlegg er en superhit. Celine klukker i vei når hun ser sin nye Maileg!

Ha en fin kveld.

En liten englekjole

I anledning kusinens bursdag har jeg sydd en ny liten kjole til Celine.  Se link til de andre kjolene jeg har laget  her og her. Denne kjolen er inspirert av Mini Feens vinterdress.  Modellen syntes ikke det var greit å å posere på en søndag morgen, så vi får se om hun endrer mening når hun våkner etter frokostluren sin. (Aner jeg diva nykker allerede??)

Kjolen i seg selv er ganske enkel. Jeg har brukt en kjole som "Far i Nord" hadde kjøpt til Celine i utlandet som mal.
På ryggen har jeg laget vinger i rosa- samme som fór stoffet. Vingene fant jeg i Tildas julebok som jeg fikk av min venninne Silja.
For den lille modellen er smekke en nødvendig assessoar.
I fórstoffet har jeg brodert "Mommy & me" som på de andre kjolene jeg har laget til Celine.


Hvor finner man rosa knapper sent en lørdagskveld? En gammel cardigan måtte bøte med livet.....
En liten blonde på underkjolen/fóret. Det rosa kantebåndet på kjolen har jeg laget selv! (tror ikke jeg skal gjøre det flere ganger)

Tilda vingene har jeg applikert på ryggen.


Måtte ta med ett bilde jeg tok av Celine i går, hun var så søt!

Hjemmelagd gave til svigermor

Vi skal i bursdagmiddag til svigermor, og jeg har rett og slett sydd henne ett forkle. Forkle er i jeans stoff og foret med engelsk blonde.
Så har jeg brodert bokstaven hennes på.
Jeg kan fint legge ut presangen hennes her før jeg gir den, fordi svigermor er ikke på nett.

Nå skal jeg snart avgårde å undersøke kameratelefoner. Jeg ønsker meg så veldig en god en. Den jeg har er så dårlig at man knapt ser hva en tar bilde av. LG har fått en som har stor skjerm og 5 mega pix. (Se link her) Noen erfaringer??

Nasse Nøff, Tussi og Samejenta

I dag har Celine og jeg hatt venninne besøk. Vi har kost oss med Ingers Rugbrød og eplekake. Venninnen min hadde med seg parkdressen til eldste datteren og vinddressen til minstejenta som vi skulle brodere på.
Her fikk storesøster Ane  en liten Nasse på dressen.
Minstejenta Sara som er nesten akkurat like gammel som min Celine fikk en Tussi på ryggen

Her sitter Celine modell med samelua som hører til pesken fra "mor I nord"
Ha en fin fredag alle sammen. I dag begynner danseprogrammet som er en favoritt. Vi skal heie på "Burre" og spise pizza i kveld!

Lekeoppbevaring i stua er ferdig

Nå har det vært noen kvelder med sying, og endelig er den ferdig. Her henger lekevesken på lekegrinda som ett vennepar som har lånt oss.
Jeg har brodert LEKER på lokket og foret med voksduk som er helt likt stoffet jeg har brukt. For at vesken skal holde seg litt stiv, har jeg strøket på ett slags stivelsestoff, som jeg ikke aner hva heter, men finnes på Stoff og Stil
Husbonden hjalp meg å sette inn metallhull, sånn at jeg kunne stramme" veska" med anorakk snorer.
Jeg har laget brede reimer med borrelås, sånn at den kan festes på lekegrinda og/eller senga til Celine.
Den kan også henge på ryggen til tripp trappen.Little Miss Green Gate

Jeg har sydd en ny kjole til Celine, og nå ser hun ut som en levende 
Green Gate (se link her)reklame! Hun hadde på seg kjolen i anledning første loppemarked- men kjolen var nok ikke lykkebringende, fordi vi fant ikke en eneste loppe!
Smekke er helt essensiet for Celine, som sikler litervis nå om dagen. 
I foret i ryggen har jeg brodert Mommy and me
Underkjolen har fått en liten blondekant.
Dette sengetøyet har jeg sydd til en liten pike som ble døpt for ikke lenge siden. Stoffet jeg har brukt er helt tynn myk hvitprikket rosa bomull. (nesten umulig å klippe rett, men det gikk til slutt!) Tror nesten Celine må få ett likt sett.
God lørdag kveld!
Klem fra Christine og Miss Green Gate


Tilbakeblikk på ferien i nord.

Jeg har sittet å tittet gjennom bildene fra sommerferien i nord. Oioioi som vi har kost oss!Her er noen av bildene:
Hjemmefiska ørret til middag hos "Mor i Nord"

Mannen min og jeg lager vår spesialitet- PAELLA


Mamma baker foccacia- den er veeeeeeldig god!
Innpakket i de nye serviettene jeg har laget.


Lurt! Mor i Nord har plantet krydderplantene sine på verandaen i en lekekasse med hjul, så da kan hun trille kassen i skyggen eller i solen etter ønske. (eller man kan trille den under tak dersom det skulle regne mye)

Enda flere bilder fra rommet jeg pusset opp!
Før:

Etter:
En av dagene nå skal jeg på IKEA å kjøpe overmadrasser til sengene, og sende de nordover. Og knott til nattbordet på Vollywood.


Vi har vært i ett bryllup da vi var nordpå. Med lov fra bruden viser jeg bordpynten. Virkelig flott var det. Runde bord, hvite duker!

Kjellerrommet

Kjellerrommet har mange funksjoner. Hybel for Mor i Nord, kontor, hobbyrom osv. Viser først ett bilde fra salgsprospektet den gang da vi kjøpte huset:
FØR:

Etter:
Seng kjøpt på Ilva i Danmark. Hamptons skiltet har mannen min malt for meg, jeg eier ikke tolmodighet for pirk arbeid....


Liten sofa krok. 
Hobbyhjørnet mitt. Her blogges, broderes og males det. Orden er det i sysakene. :)Jeg har i dag brodert en bursdagpresang til en liten frøken. Denne solstolen i mini-størrelse tror jeg lillejenta blir fornøyd med.

Nye spisebrikker

Jeg har brodert nye spisebrikker i dag. Seks stykker til de voksene og en egen til Celine. De er brodert på hvit bomullsbrikke med sølv-metall tråd! Det ble en Kitty figur til Celine, fordi hun fikk en ny "Hello Kitty"bamse av Mor i Nord i dag. 


Voksenbrikkene broderte jeg B for etternavnet vårt på. Disse er til spisestuen. I morgen skal jeg lage servietter som passer til!Mamma hadde bursdag i går den 24. Disse brikkene lagde jeg til henne.

I dag den 25. juni har jeg og mannen min vært gift i 3 år. Tiden går fort!

Dette bildet brukte jeg på siste siden av takkekortet etter bryllupet. På siden foran var akkurat samme bildet tatt forfra.
Det skulle symbolisere at vi gikk videre i livet sammen. :)
Syr og Broderer

Jeg har leeeeeenge ønsket meg en sy og broderingsmaskin, og for noen uker siden kjøpte jeg en! Jeg tenkte at det kunne være en veeeeldig fin bursdagsgave til meg selv, siden jeg fyller
30 år litt senere i sommer.
Nå har jeg fått prøvd meg på litt brodering, og det er kjempegøy. Mannen min er så snill, han har hjulpet meg å lage en tavle der jeg kan henge allle tråsnellene. Og tro meg- det er mange av dem.

Disse fine stoffene fant jeg på en liten butikk på frogner, som jeg har gått forbi 10000 ganger, men aldri vært inne i. Jeg fikk helt hakeslepp da jeg gikk inn. fantastisk masse fine stoffer!


2 små håndduker i lyse sommerpasteller!

Fire servietter i søte pastellfarger!

Spisebrikker med samme broderi. Alt sammen skal jeg gi i gave til mormor når jeg skal kommer hjem på ferie til sommeren. Flaks at mormor ikke er på nett, så hun vet ikke om gaven- og ikke si det om du kjenner henne ;)

Baby Alise står det brodert øverst på dynetrekket. Og en A er brodert på puten. Dåpsgave til min venninnes datter som ble døpt i helgen!

Så det er det jeg driver med for tiden.

Ha en fin kveld jenter!
Christine

Ammestol

Jeg har fått meg en godstol på soverommet som jeg ammer i. Svigerbroren min har ett broderifirma, så han har brodert i ryggen på stolen. Samme farge som sitatet vi har på veggen.
Dette er sitatet på veggen.


PS: Blitzen på kameraet vårt virker ikke helt som den skal, så bildene mine er litt mørke for tiden..........

God søndag alle sammen. 


Bryllup!

Min kusine har giftet seg i dag. Skulle ønske jeg kunne vært med på feiringen, men er alt for nært termin til å kunne fly hjem til nord. I stedet har jeg sendt denne presangen nordover.  Trude (se link her) har brodert disse nydelige pute trekkene for meg, med brudeparets bokstaver!
Gratulerer så mye med dagen!

Nydelige puter fra Trude
Den hvite puten med rosa B passer perfekt inn i vårt rosa gjesterom.Og den hvite B passer perfekt på vårt rom! De er helt nydelige å se på. Tusen takk Trude! I annledningen de nye putene reiste jeg til Oslo og kjøpte nytt sengetøy fra "The linnen company". Litt dyrt, men fantatisk kvalitet.

Denne kurven var rød, men det var den eneste store kurven jeg kunne finne. Mannen måtte spray male den for meg. Bruker den til å ha pynteputer og sengepleddet i på kvelden.

Pakke i posten


I går fikk jeg 2 nydelige putetrekk i posten som jeg hadde bestilt fra Karna. Men det var ikke det eneste som var i pakken....... Karna hadde også sendt meg en nydelig te-hette i presang. Tusen tusen takk Karna. Det var kjempe hyggelig!!!!!