hits

Celine

Strikkemani

Strikkedilla kommer og går her i huset. Akkurat nå er den her og jeg strikker så det lukter svidd. Jeg har funnet frem noen stringamle uferdige prosjekter. Denne genseren trodde jeg skulle bli kingsize, men når jeg fikk den ferdig i dag oppdaget jeg at den passet perfekt.

Ikke helt toppfornøyd med å måtte prøve- hun ville ha unna leksene så hun kunne løpe ut.

Jeg har montert selv. En gang før har jeg prøvd meg på montering helt selv- det gikk ikke så veldig bra. Denne gangen hadde jeg sett litt på youtube- og jeg må si meg veldig fornøyd.

Å klippe i strikketøy er nervepirrende- så mye arbeid og så lett å gjøre feil. Nå er det bare dampingen igjen. God kveld fra Christine

Første Skoledag

Endelig var dagen kommet. Celine skulle ha første skoledag. Aldri har timene gått så sakte som når vi ventet på at klokken skulle bli halv 12.  Mannsterk møtte familien opp for å se at Celine skulle bli ropt opp.Stolte foreldre med stolt jente på vei til skolen.


Rektor hilser velkommen. Han spesifiserte at bilder ikke skulle på sosiale media- fordi man ikke alltid vet andre barns situasjon. Jeg etterfølger det han sier og skramler vegg  fremmede ansikter i bildene mine.


Stolt jente har fått første lekseCeline i skolegården- rimelig kort skolevei. Vi bor i det svarte huset i bakgrunnen.

 

Allerede første dag fikk vi kjenne på hvordan det er med lekser. Vi hadde tenkt oss på ettermiddagsbesøk til venner i går- men i det vi skulle gå ut døren kom vi på leksene. Bare snu, gjøre ferdig lekser for så å dra. Ny hverdag for oss. Jammen må vi organisere oss litt bedre på morningen også. Rett og slett kaos her i dag- så i kveld skal jeg forberede litt bedre enn det jeg hadde gjort i går.

 

Christine

Nå: superkult skypemøte jeg skal fortelle om veldig snart! Spennende saker på gang!

Prosjekt lekerom- legobord

Det er mange barn som er innom Slettjorda i løp av sommeren, og da gjelder det å aktivisere dem. Spesielt om sola ikke skinner:). Det var mange halvgamle spisebord som stod her på Skettjorda da vi kjøpte, og jeg tenkte at jeg kunne bruke dem til noe. Da kom tAnken om et legobord. Jeg har kappet bena av dette spisebordet husbonden har hjulpet meg å skjære hull med stikksag til to bakeboller. Bordet er grunnet og malt med shipolin farge: Lykke. Bollene er tilslutt limt fast.
Flere bilder fra lekerommet kommer
Christine

Helgens høydepunkt!

For en helg vi har hatt her i nord. Det er dager som disse som gjør at man lett kan komme seg gjennom en mørk mørk vinter.
Unger i store dunger <3se som de koser seg
Vi hadde storsamling på Slettjord i helgen. Som venninnen min sa: 8 voksene og unger i store dunger!
Alle fikk plass og alle overnattet. For en superhelg.

I morgen trekker jeg mine vinnere i giveawayen, noen dager på overtid, men sånn er det når man har fine dager i nord. Da prioriterer vi å være ute, så får alt annet komme i andre rekke.

Christine

De beste rundstykkene

Jeg har hatt denne oppskriften på bloggen før, men i går ringte kusinen min meg og sa at hun ikke kunne finne den, og da tenkte jeg det var på tide å legge oppskriften ut en gang til. Oppskriften har vært Mor i Nords hemmelige oppskrift helt til jeg fikk ovretalt henne til at oppskrifter skal deles ikke gjemmes!

Med oppskriften følger det noen advarsler:
*deigen blir enorm og hever utover alle bredder
*deigen blir klissete
*faktisk  så klissete at jeg unngår å rulle rundstykkene, bare deler opp deigen i biter og legge den på brett så ser de litt rustikk ut
*Rundstykkene blir nydelig
Celine og mamma baker- tenk så stor hun er blitt

2,2 kg hvetemel
300 gram sammalt hvete grov
1ts salt
1ts sukker
100 gram margarin/smør
2 pk gjær
1 liter vann
1 liter melk
av og til har jeg valmuefrø på toppen

Bland det tørre og smuldre margarin/smør i.  Varm opp vannet og bland i kald melk til du får 37 grader. Rør gjæren i temperert væske . Ha væsken i det tørre og elt deigen. (deigen blir litt løs, men jeg har godt med mel på bakebenken) Deigen heves til dobbel størrelse. Bak ut rundstykker, jeg pleier å få 40 stykker. Perfekt til å fryse ned og varme opp til frokost. 

Det blir kaldere

Celine er rask å sparke av seg dynen på natta og da er det fort gjort å bli kald på de små tottene. Jeg dro på Nøstebarn og kjøpte en ullpysjamas-og jeg merket at hun sov bedre og var varmere gjennom natta. Husbonden trodde den kom til å klø (han har hatt noen ull-traumer da han var liten og har "angst" for ull og kløing), men jeg tror ikke den klødde i det hele tatt.
Celine i sin ullpysjamas med den rosa kluten. Den fikk hun da hun var født og er helt avhengig av. Det er helt utrolig at hun blir rolig og sovner med en gang hun får kluten. (vi har 5 stykker rundt omkring-barnehage, bil, vogn og seng- må ikke mistes)
Hun har fått en leke fra Playschool som skal testes. I utgangspunktet er den nok for mindre barn, men når hun trykker på toppen så hopper det baller ut av boksen. Ball er dødskult og Celine er begeistret. Poteter og sitroner fra lekekjøkkeknet får seg også en runde i leken. :)

Søndager er deilig.
Christine

Polkadot i langebaner

Her i blogglandia er det kanskje lettere å telle dem som ikke har Green Gate kopper, enn dem som har. Nå er jeg blitt en av dem som har! Jeg leste på Emmelines blogg at Green Gate skulle slutte med de søte hankekoppene og satse på en litt mere robust modell. Da begynte jakten på søte røde hankekoppene. På Hadeland fant jeg dem.
 
På Hadeland fant jeg også denne bestikk og serviett holderen. Den skal jeg også bruke ute i Sommer.

 

 
I Forrige uke kjøpte jeg en rød polkadot duk til hagen. Voksduk (!) faktisk. Fra Stoff og Stil. 90 kroner pr meter- billigere blir det vel ikke?


Celine har hatt besøk av flere små venninner i dag, her er hun sammen med en søt liten polkadot kledd jente. Celine har på jeanskjolen hun fikk av firmenningen sin i går! 

Fra R.O.O.M salget og litt til.

I dag har jeg kjøpt noen småting. På R.O.O.M salget skulle man virkelig ha vært da de åpnet. De hadde solgt ekte amerikanske deckstoler(med litt småskader) for 200 kr! Jeg så massevis av fine ting, som var solgt... Jeg kom en time etter salget var åpnet, og da var det ikke mye igjen!
Jeg fikk kjøpt noen HIMLA tøyservietter i lyseblått. Noen tre bokstaver som jeg ikke aner hva jeg skal bruke til...enda.  Og en stor B som skal males. Jeg vet det er litt over med store bokstaver, men det bryr jeg meg ikke om. Den skal sølvsprayes og settes i vitrineskapet.
Denne stoooore flate bollen kjøpte jeg på vanlige R.O.O.M i dag. Jeg fant også en stol som blir fin i kjellerstuen, men den får vente i butikken til kjellerstuen er innflyttningsklar.
Etter en liten runde i byen møtte vi min venninne som skal gifte seg i år. Vi var og så på bryllupslokaler! Det er så hyggelig å få være med på litt avplanleggingen. De har spurt om jeg kan hjelpe med blomster, og det synes jeg er kjempestas!
Her er Celine når vi spiser middag på Torshov i dag.

Christine

EN svipptur alene...

......på morgenkvisten til Storsenteret. Det er vel første gangen jeg har vært klar når de åpnet. I utgangspunktet skulle jeg shoppe litt tøy til MEG, men endte selvfølgelig opp med både det ene og det andre til Celine.
Suste forbi Sprell, da denne Mailegen vinket til meg fra vinduet.


Celine syntes den var stas, og lo kaninen når jeg pakket den ut til henne. (Hun lo av innpakningspapiret også)
Nå tar hun seg en pust i bakken (det gjør jeg også), før resten av dagen står i HAGENS navn. Nå skal det klargjøres for vinteren!

PS: Gratulerer med dagen til kusine Maria!

Englekjolen og Divaen.

Min lille fotomodell ville ikke ta bilder i dag tidlig. Men nå på ettermiddagen var det stas å ta bilder igjen. Så her viser hun kjolen jeg sydde i går kveld.
Lille engelen. Jeg laget smekke i samme stoff. Burde ikke alle kjoler til babyer komme med smekke som hører til?
Celine synes det er stas å bli tatt bilder av.
Jeg har laget mitt eget fotostudio. Vi kjøpte en rull med hvitt tykt papir  på Maxbo. Papiret ruller jeg ut og opp på spisebordet. Synes det fungerer fint.

Etter arbeidslørdag kommer bærsøndag.

I dag har vi jobbet masse. Jeg har laget spaghettisaus bolognese av 4 kg kjøtt som jeg fryser ned i posjoner og har til travle dager. Vi har også ryddet i "skrekk og gru rote boden"! 

Jeg har vært på bruktmarked og kjøpt 2 spann som jeg skal bruke til bærplukking. (Lurer på om rognebæra snart er klar???) Det lille kan også brukes til å ha blomster i på kjøkkenet. Jeg bare setter ett glass vann i spannet.
Celine har fått en stokke stol. To fluer i ett smekk: Celine synes det er superstas å sitte i nystolen, og jeg synes nystolen er superstas å se på!

Nå skal vi puste ut og prøvesmake bolognesen

Massevis av grønnsaker og grønnkrydder som har putra i gryta lenge! 15 middager er nå fryst ned.

Ha en fin lørdagskveld. 
I morgen skal jeg plukke bær hvis været tillater det. Gleder meg!

Stua vår.

Jeg satt å bladde litt i bloggen,og ser at jeg ikke har lagt ut noe særlig med bilder fra hele rom. Nesten bare detalj bilder fant jeg, så i dag har jeg tatt noen nye bilder pluss funnet frem noen gamle!


Tv-stuen. Celine ligger å koser seg på ett skinn. Noen kurver fra Åhléns passet perfekt i en cd/bokhylle fra Ikea. Jeg bare snudde den og monterte kjøkkenbenkføtter på! Før fungerte benken som gang-møbel. Jeg hadde luer og votter i kurvene, og puter oppå for å sitte å ta på sko.
Lille Celine min er blitt ganske stor. Nå 4 mnd!!!!!!Her vises bordet som jeg ønsket meg, men var solgt da jeg kom for å kjøpe det, men som viste seg at stod et helt likt etter tante Svanhild i kjelleren hos svigermor. Se bordet før det ble malt her.
Ammestolen min har jeg flyttet fra soverommet og opp i stuen. 
Se nærbilder av ammestolen med brodert Celine i ryggen her. Det tok ikke lang tid før jeg fant ut at amming var bedre i sengen på natten..... 
Vedkurven min i glass lever enda! Se vedkurven på linken her.
Her vises hjortehornet jeg kjøpte på Finn.no og malte med hvit blank bil-lakk. Se link fra hjort-arbeid her.
Her har jeg pyntet til selskap. Den store champagne kjøleren har fått lov å komme frem som blomsterpotte for Hortensiane. Blomsterdekorasjonen har jeg laget selv. Trykk på linken her så ser du bilder før og etter fra spisestuen.
Spisestuen fra danske Ilva. Se flere bilder og detaljer fra spisestuen på linken her.


Ny krakk. Jeg har sett på den en stund, men syntes den var litt dyr. Var innom butikken nå, og de hadde kun en igjen som hadde noen merker på. Jeg fikk kjøpt den billig, og merkene- de forsvant da husbonden pusset litt på den med negelakkfjerner.  Jippi.

Nå skal jeg ut å kose meg i solen.
Christine


Heldige Celine

Her blir Celine døpt. Mor (min mamma) holder Celine. Mamma i Nordlandsbunad.


Celine fikk så utrolig mye fint i dåpsgave. Jeg måtte bare ta bilde av noen av presangene hennes.
 Denne søte prinsesse koppen er fra Mor i nord.


Celine samler allerede på sølv. Opphøyd Rose valgte jeg til henne. Selv samler jeg på Rosendal. Får håpe hun blir litt som meg når hun blir stor, for da kommer hun til å bli veldig glad for å ha eget sølvbestikk.To søøøte sølvsjeer!
En rangle, som Celine synes er veldig stas å riste på!
Barnebestikket i sølvserien vår(Rosendal).
En skål i tinn, som har gravert "Celines lørdagsgodt" i bunnen av skålen. Kjempesøt og veldig oppfinnsomt fra tante.

Hun var virkelig heldig. Masse flere presanger fikk hun også.

Nå skal jeg jobbe vidre med noen prosjekter jeg har på gang. Kom tilbake å se i bloggen min, så skal jeg vise dem frem etter hvert.

Så mange fine presanger til Celine

Vi og Celine har fått så utrolig mange fine presanger. Tusen takk alle sammen. Tenkte jeg måtte legge ut bilde av dette strikkesettet som mammas venninne Beate har strikket til Celine. Er det ikke søtt!!!!! Tusen takk. Og som jeg har nevnt før- Skulle ønske jeg kunne strikke!

Eller takker jeg får masse dåpstips, og tar gjerne mot enda flere!


Trenger hjelp fra dere blogg-jentene......

Jeg skal ha barndåpen til baby Celine hjemme, og trenger dekorasjon og invitasjons tips. Er i gang med testing av blomster oppsats og annen pynt. Vet jeg har sett nydelige bilder fra dåper rundt omkring i blogg-verden, men husker jo ikke hvem som viste frem. Så jenter, send meg gjerne linker, tips og ideer. Setter stor pris på alle forslag!

Tusen takk
Christine


Baby Celine