hits

Gode Ideer

Sweeeeeeeet!!

Med fare for å dele for mye, så deler jeg min glede i dag. Jeg pakker for å reise til huset vårt og i den anledning tok jeg ned en eske med sommertøy fra loftet. Nye bukser og shortser som aldri "satt som de skulle" Sommertøy som ble vurdert og forkastet i sommer..... Nå er den nede igjen og følelsen av å dra på seg shorts etter shorts etter shorts som passer som et skudd- lite slår den følelsen!!!

Jeg er så glad!!!

Sommerbilde fra (iallefall ikke 2016)

Ha en deilig kveld.

Christine

5 personer ganger 3 par sko=30 sko

Vi hadde et problem i nyhuset. Sko. Det var sko overalt og da mener jeg overalt. Og ikke plass til så mye skoskapordning noe sted. Så kom jeg på noe jeg selv er veldig fornøyd med. En kurv ved inngangsdørene. Selv barna klarer å holde orden og finne fram egene sko.

Passer perfekt for joggiser, flippflopper og sandaler.

Så kan jeg melde om at Mor og Beste Jens er kommet. Jentene er lykkelige over å ha en ny badevenn på plass.

Spania har helligdag i dag- så da hviler vi da!

Christine

Trapp ned på vaskingen

Jeg har kjøpt ca en kontainer med hvite hånduker fra IKEA. (Jeg liker jysk bedre men de var fri)- iallefall fikk jeg en fin ide til h ordna vi kan bruke dem litt flere ganger før vask. Problemet hos oss er at vi ikke vet hvem som var hvem sin- så havner de rett på vaskerom. Problem løst:

Jeg skal få tak i flere sånne så skal strandhåndukene også merkes - for det er jo rart hvordan alle tror at den eneste tørre er sin......

I kveld kommer Mor og Beste Jens- og det er tre barn her som gleder seg til å vise frem sine svømmeferdigheter. God søndag.

Christine

Tips til hjemmet

Jeg må innrømme at den ene uka Celine og jeg skulle bruke på interiør har dratt ut gjennom ferien. Det går jo fort å få orden på senger og sofa- men småtteriet tar tid. I tillegg har den ene hetebølgen avløst den andre- jeg klager ikke- men kroppen blir slapp og tempoet deretter.

Dagens tips:

Etter at Philippa i går tråkket på en iPad som lå på lading fant vi ut at vi måtte ha en fast ladeplass. Vi var innom IKEA (der er vi snart på takk for sist og klemming med betjeningen) og fikk med oss en fotolist.

Det blir litt ledninger- men det er jo rett og slett ikke til å unngå.

I kveld er det et deilig drag i luften- akkurat perfekt til å sette seg ned ute med et glass rosévin. Ferie 4 ever!

Christine

Verdens aller beste pute

Et innlegg jeg mange ganger har tenkt jeg burde skrive- men har glemt av like ofte. Men nå som jeg har verdens vondeste kink i nakken kommer på at jeg må må må skrive. Antakelig gørr lesning for noen, men for du som plages med nakke som meg- helt genialt...

For 4 år siden var vi i København på familietur. Det var salg og jeg brukte ganske Mye tid i interiør/hjemmeavdelingen på Magazin . Jeg kom over en hodepute som var så utrolig genial. Ikke helt memoryfoam men ikke helt dun. En slags hybrid- det beste fra to verdener. Jeg kjøpte den og siden har puta og jeg vært de aller beste venner. I ettertid har jeg skaffet flere og den vonde nakken min har blitt som ny.

Men så innimellom må jeg sove på andre puter, som nå når vi kom på ferie og vi ikke pakket opp bagasjen før natta- da gikk det som det måtte gå.

Puta heter temprakon og kommer i mange modeller. Min ser sånn her ut:

Usikker på hvor denne selges i Norge- men dersom noen vet: let me know!

Christine

Og dersom noen lurer på hvordan det gikk når spanjakken skulle bestille det spesifikke kjøkkenet jeg hadde sent navn og bilde av- det gikk galt. Veldig galt. Kommer på hvitstil snart.

Den lille prinsessen

Da vi var i København for noen uker siden besøkte vi slottet. I slottsbutikken solgte de en nyopptrykt kopi av en bok med klippedukke. (sånn der man bretter klær rundt en pappdukke) Jeg kjøpte heftet for under 100 kroner og vips så hadde jeg tre store bilder som skal på Isabellas rom. Dukken er faktisk Dronning Margrethe som barn. Skal si hun hadde nydelige kjoler da hun var liten.
Ellers kan jeg fortelle at vi har fått vaskemaskin til gården. Hell og lykke. Baby og ingen vaskemaskin har ikke vært noe god kombo!
Klem fra
christine

Ps: jeg får ikke godkjent kommentarer fra hytta, men det skal jeg få orden på snart!

Poteter og aviser

På ett eller annet tidspunkt har jeg lest om at poteten brukes for å snu jorda. På gården hos oss tror jeg ikke jorda har vært i bruk på sikkert 30 år uten at jeg er sikker på det. Det jeg er sikker på er at det kommer til å bli en heidundranes jobb å harve den opp uten traktor. Så var det jeg kom over at man kunne legge poteten rett på bakken og få poteter av det. Nå har jeg googlet og undersøkt og i helgen ble potetene "sådd"

Poteten ble lagt rett på gresset, deretter ble det lagt vått avispapir, våt jord og høy som ble vannet. Egentlig skulle vi lage en åker gikk helt opp til låven,men det kunne vi bare glemme på grunn av vinden.
Det sure er at akkurat nå sludder det i Narvik, så da er jeg ikke helt sikker på hvordan det skal gå med poteten.


Når det etter denne sesongen forhåpentligvis har vært plantet poteter her, skal vi til neste år plante gulrøtter, for det var det de hadde her i gamledager :)

Takk og lov for av vi hadde med venner på Gården i helga. Med den vinden hadde det nok aldri blitt satt en eneste potet uten de ekstra hendene. Tusen takk :)

Celine er dratt på tur med Barnehagen og skal sove borte i 2 netter, jeg tror det er første gang hun er borte så lenge uten at vi ser henne i det hele tatt. Det er nok verst for meg, for Celine var så oppglødet da hun dro på tur at det så ikke ut som det skulle by på problemer......

Christine

Tulipanlykten

Jeg prøvde meg på en ny lykt i går.  "Mor i Nord" kom innom med tulipanene hennes når hun reiste hjem til byen etter helgen. Jeg tapet fast tulipanene(med hode ned) i en vaskebøtte, og fylte den forsiktig med vann. I dag snudde jeg bøtten og tulipanene hadde frosset kjempefint langs kanten. I midten var det enda en god del vann, så nå venter jeg litt til før jeg hakker hull og setter inn en lykt.

Denne blomsterlykten skal jeg sette på graven til pappan min.


Det er mange muligheter med lykter. Tipper det blir noen i løp av vinteren.

I dag skal vi titte på ett hus! Jeg er superspent- og drømmer om at det er riktig for oss! I kveld begynner vi med soverommene i gjestehytta. Gleder meg til  å henge opp lampen jeg kjøpte på Lykke og Lukas i Harstad.:)

Christine

Brannslukking i hvitt

Jeg er over middels redd for brann- og har alltid vært det. Etter Celine kom er jeg enda mer redd for brann. Vi har en brannplan(!) og slukkeapparat står lett tilgjengelig på soverommet vårt......
Det eneste er det røde apparatet da...jeg har selvsagt tatt det vekk når jeg har tatt bilder på soverommet, men jeg har sett på det HVER DAG.
Så var "Mor i Nord"og Jens på kunstutstilling i Stockholm og Jens kjøpte noen slokkeapparat med som var malt bilder på. Mamma fortalte om det, og da vidreutviklet jeg ideen til dette:
Jeg har kun laget en først, men nå skal alle sprayes.(vi har mange) Først vasket og tørket jeg den. Sprayet 4 tynne lag med hvit blank spray. Printet ut et ark med FIRE, skjærte ut bokstavene (takk husbond) og brukte det som sjablong.
Nå er det sikkert noen som tenker: "nå kan du jo ikke se bildet om hvordan man slukker"- det gjør ikke noe for det kan jeg! Det er jo bare å dra ut splinten og slokke i vei.

Kom gjerne med flere kjøkkentips i innlegget under.
ChristineLag en blogg bok

Jeg har lenge tenkt på hva jeg skulle gjøre for å "sikre" bloggen min for all fremtid. Jeg legger litt tid i den, og det er jo på mange måter blitt en dagbok for oss. Jeg har snakket med ett bok-binderi som kunne lage en bok til meg om jeg selv printet ut bloggen. Pariret var kjøpt inn og jeg var klar til printing da Gjertrud sendte meg denne linken!


Bloggbok for 2007 og 2008 er nå bestilt- mye billigere enn om jeg skulle printe selv!

Nå kommer strax årets ved!
Christine

Hjemmelaga hvite rokokko tvbord/avlastningsbord + kom og vinn

Som tv bord(bord ved siden av stolen for å sette glass osv på) har jeg til nå hatt to  Kartell Jolly table på hver sin side av Ikea sjeslongene våre. Problemet var at disse bordene ble for store.  For mye ble stablet på bordet og for trangt ble det mellom stolene. Nå ønsket jeg meg knøttebord med plass til ett glass og tv kontroller!
Nå har jeg laget disse tvbordene/avlastningsbordene som er skrudd fast i veggen på hver sin side.
 

 Denne krakken kjøpte jeg på Sinsen brukthall for leeeenge siden for 50 kroner. Til nå har den stått i stua med kartell lampen min på. 
 
Jeg fikk saget krakken i to. Begynte selv, men måtte kjenne mine begrensninger.
 
Her er resultatet- to sidebord til den nette sum av 25 kr stk pluss litt maling!


Nå står sjokoladekaka som skal bli skutekaka på kjøling. Bilder kommer.(hvis jeg får det til)

Fortsatt kan man vinne på Celines lotteri. Legg igjen en kommentar med kontaktinformasjon etter dette innlegget.

God Tirsdag!
Christine

Kort tips

Før glemte jeg alltid å kjøpe kort når jeg handlet gaver. Nå kjøper jeg fine kort jeg kommer over og legger i en eske hjemme. Derfor har jeg alltid kort til enhver anledning.
På bildet under er premiene fra min utlodding. Nå skal de til sine nye eiere. 
I dag fikk jeg pakkelapp fra Molly´s Heaven.  Det er premien jeg vant i stue-bilde-konkurransen. Jeg gleder meg!

Ha en fin kveld.
Christine

Gjemt er glemt!

Jeg har irritert meg over ledningene på gulvet under tv-bordet, og ledningene fra tv og ned til gulvet. For en stund siden kjøpte jeg en hvit ledning-eske, som jeg (husbonden) fikk festet på veggen og skjulte alle ledninger der.

Problemet var nå under tvbordet, for der er det fritt innsyn fra stua. Ikke pent å se på svarte ledninger i bøttevis under der.
Løsningen har blitt å feste en plate på tvbordet, slik at ledningene ligger mellom veggen og denne platen, som er malt hvit som tv-bordet.
Smart eller? Jeg ble veldig fornøyd! (på bildet er beviset: jeg har SVART ipod, Hva tenkte jeg på???)

I dag har Celine og jeg hatt besøk av Asker og Bærum budstikke som skal lage en artikkel om blogging. Siden jeg er en lokal blogger, skal det være med ett intervju. Veldig spent! Skal selvfølgelig legge det ut når det har vært på trykk. (hvis det er greit for budstikka)

Nå skal jeg hvile mens Celine enda sover.
Christine
OPPDATERING:
Kristel ville gjerne se et nærbilde på ledningsskjuleren min. Her er den. Det ble dårlige bilder i stua nå, men dette er av tv´n på kjøkkenet. Akkurat samme ledningsskjuler. Kjøpt på bauhaus.
Først skrur du bunnen av "ledningseska" på veggen, legger ledningene i, også knepper man bare på lokket!


Smykkeramma i farger

Tusen takk for alle kommentarer. Dere er søte altså!
Bedre enn forrige innlegg i svart/hvitt.
Synes ikke det gjør noe at det er både "gull" og "sølv" i samme ramme.

Nå skal jeg ha barseldamene på besøk, så blir det maling etterpå. Fint vær er det også!

Hilsen Christine

Preview

Den gamle ramma mi fra loppis ble ferdig i kveld. Elendig lys å ta bilde i, så det ble svart/hvitbilder. (nye i morgen). Jeg har kledd en treplate (som en snill mann på maxbo kuttet til) med hvitt stoff. Hamret små sølvspiker i plata til oppheng.
Ramma er blitt "smykkeskrin" til de store øredobbene mine.
Vanligvis har de ligget i en pose innerst i nattbordet.
Nå kan jeg se de hver dag. Har hengt den på badet, men tror den skal få henge på soverommet.
Det meste er juggel, men jeg synes det er pent å se på. Gleder meg til å vise bildene med farge i dagslys!
Hva synes dere om ramme smykkeskrinet? Lurt eller teit?

Lekeoppbevaring i stua.

Jeg er i gang med å lage en oppbevaringspose til Celines leker (de ligger strødd overalt) som skal henge på lekegrinda i stua. Den skal se litt "baby" ut, samtidig som den skal passe inn i stua.
På min nye favoritt butikk Stoff og Stil fant jeg stoff- lys rosa med hvite prikker og ett annet stoff som jeg kunne stryke på baksiden av hovedstoffet for å stive det opp.
Jeg er godt på vei i prosjektet og så langt fornøyd. Det skal være lokk med spenne på og borrelås for å feste posen på lekegrinda.

Jeg har bakt kaka til Tupenella, og den ble kjempegod. Hadde ikke Rice Krisps (selges ikke i Norge i følge produsenten), men brukte puffet ris. Supergod! (men den smuldra litt så det blir ikke noe bilde nei)

Ha en god kveld.

Til slutt: Noen av bloggjentene som kan fortelle meg hvordan jeg får TRANSLATER på bloggen min. Jeg vet at jeg skal legge det inn under "gadget" , men jeg vet ikke hvilken translater jeg skal velge. Jeg finner bare noen som fungerer som ordbok for ett og ett ord. Jeg vil oversette hele sulamitten. Hjelp! 
Gul Ikea nyhet blir forvandlet og får nytt liv hos Hvitstil!

Sjekk ut dette:

Jeg forelsket meg litt i serien Trollsta fra IKEA, men var på grensen til sint når jeg ser de bare har produsert møblene i SORT OG GULT???!????!????!!??!?!


Vi bloggerne som var på IKEA Katalog lanseringen snakket om hvor trist det var at ikke disse møblene var produsert i hvitt. "Ja, for hvitt må jo selge bedre en gult" sa vi.
Men forelsket som jeg ble har jeg nå vært å kjøpt en gul Trollsta. Lover at den ikke rakk å være gul lenge i mitt hus. Jeg rev opp esken og løp ut i hagen og satte i gang med sprayen- SØLV!

FØR:
For LACK hyllen min, som jeg har  satt kurver i og montert kjøkkenbenkføtter på  og bruker til tv-bord  trengte nye ben! Og nye ben har Lacken nå fått! 


ETTER:
Vakre vakre sølv ben!
Flott???
Her er Lackhylla, slik jeg bruker den som tv-bord. Og Baby Celine selvfølgelig!Hjemmelagede kort.

Jeg fikk noen monogrammer og bokstaver til overs da jeg broderte i går. Jeg puttet dem i noen kort som er som en ramme for bilder. Deretter sydde jeg langs kantene på kortet, slik at tøystykket ble festet i kortet.Personlige hjemmelagede kort på 1-2-3!

Maria & Hamptons

Jeg kjøpte denne Mariafiguren i Danmark forrige uke. Likte ikke fargene, så mannen min malte den for meg. Nå står den i gangen, med et bønnekjede hengende rundt halsen.

Hamptons skiltet lages:

Printet ut store bokstaver som ble tegnet over på et langt matpapir


Så tegnet vi på andre siden av matpapiret, og "skrapet" over på lerretet.


Og siden jeg er født uten tålmodighet til pirk-arbeid, så malte mannen min bokstavene etter omrisset. PIRK-ARBEID. Det tok timesvis!

Her er det bare s`n som mangler.

Nå skal jeg snekre på en treramme, så skal den opp på veggen i kjellerrommet!