februar 2017

De beste lavkarbo knekkebrød jeg har smakt.

For en tid tilbake spurte jeg på et stort lavkarboforum om noen ville gi meg den beste knekkebrødoppskriften de hadde. Tidligere har jeg ikke brukt brød eller brøderstatning i stor grad, men nå trengte jeg noe nytt. Og oppskrift fikk jeg og nå deler jeg den videre her:

Til to bakebrett:

200 gram sesamfrø

50 gram linfrø

100 gram malte mandler

2 ss fiberhusk

1/2 ts salt

5 dl vann

(valgfritt 1 strøken ss tagatesse)

Bland alle ingredienser og la det svelle i 5 minutter. Legg halvparten av deigen på et bakepapir. Å få smørja utover brette til knekkebrød kan sikkert være litt leit å få til. Leser at folk bruker bakepapir oppå deigen og kjevler. Jeg synes jeg lykkes best med en plasthanske og litt olje på hansken. Da er det lett og klemme det hele utover til gjevne knekkebrød. Deretter ruter jeg opp med pizzakutteren.

40 minutter på 160 grader varmluft. Jeg tar begge brettene i ovnen, men bytter plass halveis fordi ovnen ikke steiker gjevn. Så tar jeg dem ut, knekker dem opp og legger dem på tørk i ovnen. 20-30 minutter på 50 grader. La ovnsøren stå på gløtt. Avkjøles på rist.






 

Nydelig godt med smør og ost. Anbefales!

God søndag

Christine

hits