hits

mars 2013

Narvikfjellet på sitt BESTE

Jentene på tur ned fra Øvre Fjellheis.
Dagen begynte grå og trist med snøvær, men det snur fort. Her er vi på siste turen i knallvær med kanonforhold.

Ikke kan jeg få skrytt nok av bakkemannskapene i Narvikfjellet. Ved barneheisen er det satt opp en lavvo- der de selger pølser, bålkaffe, sjokkis til en billig penge. Pølsene setter du på spyd og griller selv i bålet. Benker med reinskinn, jeg er målløs. Helt FANTASTISK. Personalet i heisen står ute og hjelper ungene, fremfor å sitte inne i styrhuset. Knallbra! Jeg elsker bypåsken i Narvikfjellet.

På toppen av det hele har verdens beste nabojentet tatt på seg en liten påskejobb som barnevakt for Bella på dagtid. Love it!

Christine

JEG E L S K E R PÅSKEN

Vi startet dagen med å hive oss på toget til Bjørnfjell (igjen), vi reiste fra skyete snøvær til knallsol på fjellet. (bare synd det skifter så fort på fjellet- men det snakker vi ikke mer om...) Er ikke det norskeste uttrykket av dem alle: det finnes ikke dårlig vær-bare dårlige klær.....
Enkelt men så sinnsykt god turmat. Dagens vertinne disket opp med den deiligste  turmaten.  Ikke noe smaker mere påske enn lam. Her er store rundstykker fra Bakerens Utvalgte Gourmetstykker fra Hatting fylt med rester fra tidligere lammelårmiddag og vertinnens egenkomponerte dressing. Den andre er samme rundstykke med spekeskinke. Det er noe annet en brødskiv med brunost det!

Fargerik gjeng på togstasjonen. Sjekk påskebrillene husbonden hadde med hjem i amerikagave i fjor. Har gledet meg til å bruke dem! 

<3 p="">
Celine og venninnen Molly får premie for suuupert gjennomført hytta rundt race på langrenski. 
(med heiende pappaer hakk i hel)
Dagens panorama!

Kjøkkenet med stor K

Jeg satt å leste bladet : Mat fra Norge (aftenposten) og kom over en annonse fra Sigdal. Jeg sitter med haken på bordet og er forelsket. Noen som har sett det nye Scala  Inframe kjøkkenet?

Må sjekkes ut! Dører og skap er inni skrågene. Kjøkkenet i seg selv ser ut som det er plassbygd. Love it! Jeg har allerede bestilt katalog. Og hvorfor jeg har bestilt katalog? Vi er offisielt på husjakt. Vi skal flytte nærmere slalombakken- helst så nært at vi ikke trenger å pakke bilen for å komme dit. :)

Love it. I hvitt- selvfølgelig :)


Er det noen som følger den svenske kokken Leila Lindholm på instagram? Hun har  et skafferi på sitt kjøkken som jeg er dødelig misunnelig på. Jeg anbefaler å ta en titt. 
På mitt neste kjøkken  ønsker jeg meg  må jeg ha et skafferi.


Innlegget er laget i sammarbeid med Sigdal- jeg er fri til å skrive hva jeg vil.
 Alt jeg skriver er min oppriktige mening.
På tv!

Mens vi ventet på at husbonden skulle komme hjem fra sin årlige ekstrem-ski-konkurranse tok vi jentene oss en tur til Bjørnfjell for å besøke våre venner. På toget møtte vi et helt filmteam fra tysk tv som skulle lage tv fra vakre Nord Norge. Tyske Klaus ble begeistret for de to små jentene i de gule polarn o pyret jakkene, så vi ble intervjuet hele veien frem til Bjørnfjell. Supergøy.

To jenter i gang med nisten- før vi har forlatt stasjonen i Narvik


De som kjenner meg vet hvor begeistret jeg er for Narvik, og for å si det mildt holdt jeg ikke tilbake på skrytet av fantastiske Narvik. De møtte rette dama- det tyske filmteamet.....


Akkurat nå har jeg engasjert husbonden i å få tak i det tyske filmteamet. Jeg er redd de ikke har vært i Narvikfjellet og filmet der- så det skal vi sikre oss at de får med seg.
(og mens jeg skriver snakker han med tyske-Klaus på mobilen)

Christine
Helt perfekte hveteboller! (i all beskjedenhet)

For litt siden fant jeg en artikkel om hvordan man skulle lykkes med gjærdeig- jeg fulgte rådene og jeg lykkes nå med gjærdeig. Desverre finner jeg ikke tilbake til artikkelen-ellers skulle jeg lagt hel greia ut her.


Jeg har i allefall ALDRI laget så gode boller noen gang. Ei heller så usunne, men jeg trenger ikke spise alle. Isabella ELSKER boller, så de går ned på høykant.

Mine boller:
1,5 kg hvetemel
300 g tinesmør
1 liter melk
2 pk gjær
1/2 boks melis
litt kardemomme
rosiner.
Slik gjør du:
Ha mel i en eltemaskin. Smelt smør i mikro og varm melken til 37 grader. Ha smøret sammen med melken. Hell litt av denne blandingen over gjæren før du har melisen sammen med melk og smør. Hell begge væskene sammen med melet og elt i 20 minutter på halv guffe. (VIKTIG å elte så lenge) På slutten av eltingen har jeg i uanstendig mye rosiner.

Ha et fuktet håndkle over deigen og la det heve over dobbel størrelse.

Ha deigen utover bakebordet. (jeg har fått tips om tupperware bakematte og den eeeeeelsker jeg) Del deigen i emner og trill boller. IKKE jobb masse med deigen- kna den minst mulig. La bollene heve under fuktede bakehanduker i ca 30 minutter. I min ovn steker jeg i midten 10 minutter på 200 grader.

Av det blir det perfekte boller. Hvis kostholdet ditt ikke tillater mengder med boller- gi de bort i en fart- de er falig gode. Husk- det er påske så man skal unne seg litt godt.Christine


Cakepops

Det er absolutt ikke min favoritt, men når en 5 åring har bestemt seg for at cakepops er det som skal serveres i barnebursdag- ja da er det bare å brette opp armene. Jeg googlet diverse oppskrifte- man kan tydeligvis gjøre dette på 29 tusen forskjellig måter. Jeg gikk for: bake en sukkerbunn- smuldre den opp i biter- røre inn 4 spiseskjeder lemoncurd (hentet ut av venninne Andreas kjøleskap)- forme kuler med en melonskje- dyppe i smeltet hvit sjokolade med rosa farge-strø med rosa kokos. Celine ordnet det siste selv.

Viktig å ha en assistent som kan gå skyttel mellom fryder/terrasse. På null komma nix er de stivnet og nå liger de fint innpakket i frysern klar til tirsdagens bursdagsselskap på svømmehallen.

De ble veldig gode (sånn helt objektivt sett)

Celine mente vi skulle lage noen blå eller svarte til gutta.


 Isabella ville mest sannsynelig spise opp alle. hun er husets matmons.


Christine

Søte sokker

Ungene var våken før pipene i morges, og jeg har brukt litt tid på å lete etter noe på nett. Desverre fant jeg ikke det jeg skulle ha, men jeg fant de søteste sokkene jeg har sett. Og for de som har gutter: de finnes i en tennissko/sokkvariant også.


Love it!
Noen som har sett de i Norge?

Christine

Gult er kult!


Polarn o Pyret har fri frakt akkurat nå, og derfor har jeg kastet meg på bestilling. Vindfleece til jentene i sommerlig perfekt gulfarge og tilhørende luer er på vei hit. Kjenner jeg den vkre men kalde nordnorske sommeren rett så blir dette sommerens uniform. Love it!I dag har jeg vært i begravelsen til min Farfar. Vakker sermoni. Og som jeg sa i min minnetale så føles det rart at gleder og sorg kan stå så til de grader side om side i livet. I går feiret vi femårsdag i dag minnes vi livet.......
Celine er veldig opptatt av livet og døden. Det er ikke så rart når hun i løp av sitt korte liv har opplevd å miste så mange rundt seg. Jeg fikk nyss i at kisten skulle senkes ned i graven mens alle var tilstede på kirkegården, så vi valgte å ikke gå dit. Vi gikk heller dit på ettermiddagen når graven var lukket og pyntet med blomster. Celine fikk legge på blomster og hun mente vi ikke burde bli der så lenge for hun var helt sikker på at Gud ventet på å få komme å hente Oldefar. 
Fine Celine. 

Jeg avsluttet mine minneord i kirken med et dikt som har en spesiell plass i hjerte mitt- 
I kveld avslutter jeg blogginnlegget med det samme diktetDer står en liten løvetann
blant andre løvetenner
i bakken på et åkerland
og blomstrer så den brenner.

Den har slått ut sitt gule hår
på toppen av seg selv.
For av en bustet knopp i går
er det blitt blomst i kveld.

Nå er den sterk og stri og vill,
en riktig løvetann,
og strekker kry sin lille ild
mot solens kjempebrann.

Hvor stolt og gladelig den gror!
Men like nedenfor
står en sørgmodig eldre bror
og feller hvite hår.

Slik, venner, farer livet med
all verdens løvetenner.
Først blir de ild, så blir de sne,
og siden gamle menner.

Stuen vår.


Jeg har flyttet macen ned i stua og plutselig var det mye lettere å blogge. Love it! Før sto den i syrommet mitt, og det var så kjedelig å sette seg der mutters alene.

Det er rett før bursdagsuka begynner og jeg må bare få sagt at før klokken var 09:00 i dag hadde jeg satt en hvetedeig, bakt 2 sukkerbunner og laget bringebærfromasj. Her snakker vi effektiv morgen.

På fredag hang jeg opp "nye" gardiner i stua. Ikke akkurat nye- men sydd om i alle fall. De gamle ikea gardine er laget lengre med lyseblått og stengene er løftet helt opp til taket. En annen gardin jeg fant på 70 prosent på kid er blitt til fór.
Jeg synes det ble riktig så bra og litt anderledes. Planetlampa over stuebordet skal få oppgradert liv på Ytre Slettjord til sommeren, mens jeg sirkler meg inn på en aldri så liten lekker sak jeg har sett på HTH. Bilde kommer!

Ica hadde tilbud på tulipaner i går. Jeg kjøpte 10 bunter for jeg elsker tulipaner.

Det fyker og ryker ute. Skikkelig vintervær utenfor vinduene. I sofaen er det puter kjøpt på salget på kid. I utgangspunktet var de hvite, men jeg har trekt knapper i samme stoff som det blå på gardinene.


Helt enkelt å trekke knapper med sett fra Stoff og Stil. Syes inn med en dukkenål.


Lyshusene mine!

Skal si det var en ettåring som ble vill da hun oppdaget den der skåla.
Når jeg snur meg 180 grader rundt er dette den andre delen av stua. Hyttehjørnet til jentene. De elsker det.

God søndag.

Christine

VINTERFESTUKA I NARVIK

Det er vinterfestuke  i Narvik. Den beste uka i året. Fra og med i går og til og med neste helg er det en eneste lang stor fest her i byen. I dag har småjentene gått i kostymetog. 
Her er vi:
Mikke, Minni, Mor i Nord og meg.
For min del er det med blanede følelser. Min bestefar er nettopp død, men barna- spesielt Celine har gledet seg til barnetoget - så det kan vi jo ikke droppe.....


Tulle-Celine har laget kake. Jeg ble inspirert av en leser som skrev at hun laget fotballbanekake av grønn kokos. Vi har farget masse forskjellige farger kokos og laget en regnbuekake.

Veldig enkelt. En plastpose med litt kokos og noen dråper matfarge. Kna på posen og pynten er klar.


Ha en god lørdag. Vi skal på Korslaget som arrangeres i byen her. Hver bydel har dannet kor og i kveld skal det kjempes. Jeg storveis gleder meg !

Christine

All pink!

Jeg skal til USA. Halleluja. San Francisco i 12 dager. Uten barn. Uten husbonden. (Akkurat det med at barna og husbonden ikke skal være med har jeg litt blanda følelser med)

Jeg har allerede begynt å skrive liste:


Fineste listeboka i byen:Mor i Nord har vært på reise og jeg er blitt tilgodesett. Knæsj rosa bukse og sokker. Og sjekk den fine termosen til jentene!!!! Milliarder takk.
Så da er det på tide med å stelle i stand fredag i Bussoli heimen. Kebab er favoritten- min i en smal variant- mens de andre drar den helt ut.


Vinterfestuka er igang i dag og vi har biletter. Konsert og korslag. I tillegg er det bursdagsuke i vår familie. Celine blir 5 år og husbonden runder 40. 

Christine


I en drømmeverden...

I dag fikk vi nok en trassig melding i Bussoli heimen. Min fine farfar er gått bort. Og selv om han var gammel og syk, så er det så inderlig trist. Som en av pappas kolleger sa til meg da pappa døde:
"døden kommer som tyven om natta- når du minst venter det"

I kveld er jeg kun i humør til å stenge meg inne i en boble og drømme meg bort i internettet. Titte på de nydeligste ting. I dag har jeg kommet over noen kjøkken jeg likte veldig godt fra JKE Design og siden det stod at kjøkkenet kunne komme i ca 1 million ulike farger (5000)- og siden jeg er besatt av adobephotoshop så har jeg lekt meg litt.


Kjøkken i hvitstil til meg:Kjøkken til Slettjord Gård: Kjøkken til lillebror og hans snart kone:Kjøkken til påsken:Din egen katalog fra JKE Design fåes her.

Ha en god kveld- ta vare på dine!

Christine

Pappas spesialitet: Mørke danske brød

Mornings!
( i dag er jeg trøtt etter gårsdagens jenteklubb må nevnes- men det er så absolutt verdt det)
Det er mange rundt om i Narvik som baker brød etter pappas oppskrift. Det får jeg stadig høre. Mens han levde spiste jeg dem aldri, for mørke brød var ikke min ting. Nå er det blitt min ting, og for litt siden fikk jeg oppskriften til dette brødet hos min tante. Det som er litt gøy er at det ikke akkurat er noe hokkus pokkus med det brødet- og det som er enda artigere er at det baserer seg på en ferdigpose!
Men brødet er godt som bare det- og jeg spiser det ofte til lunsj.Oppskrift på Stigs Danske Rugbrød

1 liter vann
1 pose dansk rugbrød (rema har)
3 dl helkorn hvete- legges i kokende vann kvelden før
300 g sesamfrø
300 g solsikkefrø
300 g havregryn
1 ts salt
75 g gjær
3 ss sirup (akkurat det punktet modererer jeg litt)

Kle 2 el 3 former med bakepapir. (kommer ann på form str.)
Stekes ved 170 grader i 45 minutter- Ta ut av form og stek videre i 15 min

I går var jeg fri for sesamfrø, så da ble det gresskarkjerner.

Disse brødene smuldrer ikke!

ChristineMor i Nord og Pappa


En helt vanlig ettermiddag.

I ettermiddag har det vært hektisk i Casa Bussoli. Etter jobb måtte vi ruche hjem for å nå litt mat før det var slalomrenn i Narvikfjellet for Celine.
 Isabella og jeg har bakt min pappas spesialitet Danske Rugbrød som ikke faller fra hverandre :)  Mens pappa levde soiste jeg aldri av dem, men nå når jeg er blitt voksen og sluttet med loff nyyyyter jeg en skive av det deilige brødet. Oppskrift kommer.......
Celine på renn. Flinke jenta. Men når hun ble tildet nummer to i rennet satte hun foten ned- hun er jo faktisk 4 år og ville kjøre med tallet 4. Og det fikk hun :)

Mor i Nor og Beste Jenses ambassadebesøk i Oslo i dag gikk superfint. Ekstra artig for meg at mine flaggsløyfer falt i smak.


Nå: Klubb med jentene- Love it.

ChristineMiddagen er servert

Middag hjemme hos oss. Siden jeg har en slank husbond og to barn serverer jeg litt forskjellig middag, men det hele grunner på det samme. Under er bilder på min mat.
Torsk med wokgrønnsaker(ferdig kuttet i pose fra rema) og blomkål. Hjemmelaget urtepure.
Husbonden og ungene får potet og smørsaus til

Kjøttkaker med grønnsaker og saus. Sausen er max mager og kjøttkaker laget av elgkjøtt og karbonadedeig mikset.(jeg steker kjøttkaker i ovnen for å unngå alt stekefett (og kjøttos)) Husbonde og barn får pasta til.


Jeg har kastet meg på noen nye prosjekter med silkebånd. Mor i Nord og Beste Jens skal på Ambassade besøk i Oslo i morgen. Jeg har laget "tversover"sløyfe til beste Jens og hårsløyfe til Mor I Nord som de skal ha på seg på middagen, så får jeg bare håpe at det hele faller i smak.

Nå skal jeg lage noen norske sløyfer som skal bli gaver de kan ha med seg.

Christine

Fana- fineste mønsteret

Jeg er rett og slett blitt fana-gal. Jeg elsker mønsteret.
Til jentene har jeg selv strikket gensere, men til husbonden og megselv har jeg fått en flinkisstrikker til å hjelpe meg. Husbonden fikk sin i dag og er veeeldig fornøyd med fargen jeg valgte.

Lyset er forresten tilbake her i nord, og jeg fryder meg over at man nå kan ta bilder igjen.

Jeg bor i min genser.


Christine

Sånn gjør jeg det med vekta:

I går lovet jeg å skrive ned hva jeg gjør for å gå ned i vekt. Innimellom så holder jeg det jeg lover-så her kommer det:Når jeg begynte det hele:
Det hele startet en morgen i august. Husbonden var på reise og jeg var hjemme med barna. I lokalavisen var Berit på forsiden som hadde gått ned enorme mengder. Side2 hadde også artikkelen på trykk, så den kan leses her. Der og da tenkte jeg: kan hun-kan jeg! Med det samme måtte jeg starte. Jeg åpnet kjøleskap og skap og kastet ut alt jeg ikke skulle tillate meg å spise. (Jeg lot Celines lørdagsskuff være-men den rører jeg ikke) Akkurat dette tror jeg var avgjørende-begynne med en gang. Ikke vente til den 1. i mnd eller vente til mandag....... Jeg var i gang.
jeg dro rett på coop og fylte opp kjøleskapet med dette


Dette sluttet jeg med umiddelbart:
Jeg så og si  sluttet å bake fram til desember. Det er fordi jeg selv en den som spiser mest kaker og boller. Ingen mere brus med sukker, ingen juice, null poteter eller ris,  no pasta, ingen godis, minimalt med brød

Frokost: 2 ryvita med makrell/ magerost/ skinke
frokost, etterhvert har jeg sluttet med jogurt også

mellom: 1 ryvita med pålegg el nutrilettbar med toffee el frukt(ikke appelsin el annanas)

Lunsj: stekt kjøtt i masse krydder pluss noe grønt, omelett

mellom: 1 ryvita med pålegg el nutrilettbar med toffee el frukt(ikke appelsin el annanas)

middag: noe sundt. Nesten alltid 2 typer grønnsaker. Poteter og saus til familien- det spiste ikke jeg. Saus til meg: en krydderurt i stavmix med litt vann. Masse fisk og kjøttretter.
lapskaus uten potet
suppe uten fløte laget av any grønnsak

kvelden: eple med kokos og kanel, sashimi, knekkis, saft, stekt kjøtt, minitomater i godisskålen, London te med deilige fruktsmaker.

fredagskebab el taco som de andre, bare min er i et salatblad med litt saus


Dette begynte jeg med:
Alltid stor kopp med deilig gøysaft og isbiter. Drikker masse masse.

Dette tillater jeg:
Jeg har venninner og familie som baker de deiligste kaker- når jeg er på klubb eller i bursdag så smaker jeg alltid på bakverkene, men i motsettning til før så spiser jeg ikke 4 cupcakes, jeg spiser den ene og nyter den. Bare kjipiser som ikke smaker på venners bakverk!
Bilde fra min venninne Andreas Pompdelux party på fredag.  (her burde det stått en smiley som slikker seg rundt munnen)

Nå har jeg gått ned ganske mye etter min mening, så nå er jeg ikke så streng som jeg var frem til jul, men jeg er ganske nøye fortsatt. Vekten går nedover, men ikke i samme tempo som før jul. Vi har fortsatt to grønnsaker til middag. Men jeg spiser rugbrød til lunsj, for å steke kjøtt osv er vanskeligere å få til på jobb enn da jeg var hjemme med Bella. I helgene spiser jeg rundstykke eller en brødskive til frokost med de andre, men ikke så mye som før. Jeg spiser egg og bacon når de andre har det, men det synes jeg er bedre uten brød, men heller med en tomatskive.


Så mye trener jeg: null. Mat er kg, trening er gram. Trening får jeg ta opp nærmere sommeren. Jeg føler at jeg såvidt rekker over det jeg allerede har. Sikkert mange som er uenig, men jeg må gjøre det som fungerer for meg.

Hjelpemiddel: vg-vektklubb. Jeg liker godt at man kan bruke siden til å finne ut hvor mye maten inneholder. Jeg er ikke flink til å følge opp matdagbok ol, for det tar for mye tid, men innimellom går jeg inn og sjekker ut hva hvisse matvarer jeg spiser inneholder. Her kan man lett få aha opplevelser. Mitt medlemskap er gått ut, men jeg brukte den som oppslagsverk i den første tiden. Masse artikler der også som kan motivere, informere og inspirere.

Skryt: Jeg tar til meg hvert eneste ord når folk kommenterer vekta mi. Det motiverer meg. Jeg elsker at det blir nevnt, og blir det ikke nevnt så nevner jeg det selv. hohoho.Til deg som ikke er fornøyd med vektnålas posisjon. Dette er enkelt. Jeg har ikke sultet ett eneste sekund. You can do it!

Christine


PS: for de som ikke leste forrige innlegg: der ligger før og etter bilde. Ikke pent- men sant.......Vekt og sånn- før og etter bilde

Jeg har flere som skriver og spør meg hvordan det går med vekta og hva jeg gjør for å gå ned i vekt. Jeg deler gjerne. Det rare er at jeg synes det er så enkelt denne gangen her. Før Isabella kom til prøvde jeg en null karbo/pulverkur og lyktes med det MEN det var jo smertefult. Jeg husker at jeg kunne drept for mat mens det stod på som verst. Denne gangen er det myyyyye lettere. Ingen NAZI regimer, masse god mat av den riktige sorten. Jeg er nå nede i minus 16 kilo  og 24, 5 cm rundt livet. (jeg trodde at cm rundt livet skulle være samme som kg man taper men det stemmer ikke i mitt tilfelle)

nesten 25 cm- love it!

FØR: Det finnes ikke mange bilder av meg fra denne tiden- jeg slettet nesten alt- etter litt leting fant jeg dette- og jeg vil gråte når jeg ser på det

Forrige lørdag-  Underveis har jeg latt meg selv få premier. Jeg har gått til hudpleie, tatt litt sol og frisert meg ofte. Nye produkter til hår og hud. Etterhvert litt nye klær (som ikke fungerer som telt.)


  Tusen takk jenter- den nye børsten og volumsprayen gjør underverker for håret. Dere er virkelig best!


Jeg skal følge opp dette innlegget med å skrive hva jeg spiser og hvordan jeg gjør i forhold til mann og barn som ikke trenger samme kosthold som meg

Christine

Det aller aller kjæreste

Barna mine er (selvfølgelig) det aller aller kjæreste jeg har. I går kom beskjeden at et lite barn som går i barnehage i samme hus som mine barn går i barnehage var død. Jeg tror ikke jeg kjennner hverken barnet eller foreldrene men likevel kom det så nært at jeg ble helt slått ut. I går morges har jeg stortutet, hatt vondt for familien til barnet, hat vondt for jeg tenkte at det kunne vært mitt barn og samtidig har jeg antakeligvis aldri klemt barna mine så mye som i går. Hjertet mitt virkelig blør for de som er rammet!

I dag er jeg hjemme med en småpjusk Bella, og det kommer ikke til å bli noe mindre klemming i dag

Christine