hits

mars 2013

Narvikfjellet p sitt BESTE

Jentene p tur ned fra vre Fjellheis.
Dagen begynte gr og trist med snvr, men det snur fort. Her er vi p siste turen i knallvr med kanonforhold.

Ikke kan jeg f skrytt nok av bakkemannskapene i Narvikfjellet. Ved barneheisen er det satt opp en lavvo- der de selger plser, blkaffe, sjokkis til en billig penge. Plsene setter du p spyd og griller selv i blet. Benker med reinskinn, jeg er mlls. Helt FANTASTISK. Personalet i heisen str ute og hjelper ungene, fremfor sitte inne i styrhuset. Knallbra! Jeg elsker bypsken i Narvikfjellet.

P toppen av det hele har verdens beste nabojentet tatt p seg en liten pskejobb som barnevakt for Bella p dagtid. Love it!

Christine

JEG E L S K E R PSKEN

Vi startet dagen med hive oss p toget til Bjrnfjell (igjen), vi reiste fra skyete snvr til knallsol p fjellet. (bare synd det skifter s fort p fjellet- men det snakker vi ikke mer om...) Er ikke det norskeste uttrykket av dem alle: det finnes ikke drlig vr-bare drlige klr.....




Enkelt men s sinnsykt god turmat. Dagens vertinne disket opp med den deiligste  turmaten.  Ikke noe smaker mere pske enn lam. Her er store rundstykker fra Bakerens Utvalgte Gourmetstykker fra Hatting fylt med rester fra tidligere lammelrmiddag og vertinnens egenkomponerte dressing. Den andre er samme rundstykke med spekeskinke. Det er noe annet en brdskiv med brunost det!

Fargerik gjeng p togstasjonen. Sjekk pskebrillene husbonden hadde med hjem i amerikagave i fjor. Har gledet meg til bruke dem! 

<3 p="">




Celine og venninnen Molly fr premie for suuupert gjennomfrt hytta rundt race p langrenski. 
(med heiende pappaer hakk i hel)




Dagens panorama!





Kjkkenet med stor K

Jeg satt leste bladet : Mat fra Norge (aftenposten) og kom over en annonse fra Sigdal. Jeg sitter med haken p bordet og er forelsket. Noen som har sett det nye Scala  Inframe kjkkenet?

M sjekkes ut! Drer og skap er inni skrgene. Kjkkenet i seg selv ser ut som det er plassbygd. Love it! Jeg har allerede bestilt katalog. Og hvorfor jeg har bestilt katalog? Vi er offisielt p husjakt. Vi skal flytte nrmere slalombakken- helst s nrt at vi ikke trenger pakke bilen for komme dit. :)

Love it. I hvitt- selvflgelig :)






Er det noen som flger den svenske kokken Leila Lindholm p instagram? Hun har  et skafferi p sitt kjkken som jeg er ddelig misunnelig p. Jeg anbefaler ta en titt. 
P mitt neste kjkken  nsker jeg meg  m jeg ha et skafferi.


Innlegget er laget i sammarbeid med Sigdal- jeg er fri til skrive hva jeg vil.
 Alt jeg skriver er min oppriktige mening.








P tv!

Mens vi ventet p at husbonden skulle komme hjem fra sin rlige ekstrem-ski-konkurranse tok vi jentene oss en tur til Bjrnfjell for beske vre venner. P toget mtte vi et helt filmteam fra tysk tv som skulle lage tv fra vakre Nord Norge. Tyske Klaus ble begeistret for de to sm jentene i de gule polarn o pyret jakkene, s vi ble intervjuet hele veien frem til Bjrnfjell. Supergy.

To jenter i gang med nisten- fr vi har forlatt stasjonen i Narvik


De som kjenner meg vet hvor begeistret jeg er for Narvik, og for si det mildt holdt jeg ikke tilbake p skrytet av fantastiske Narvik. De mtte rette dama- det tyske filmteamet.....


Akkurat n har jeg engasjert husbonden i f tak i det tyske filmteamet. Jeg er redd de ikke har vrt i Narvikfjellet og filmet der- s det skal vi sikre oss at de fr med seg.
(og mens jeg skriver snakker han med tyske-Klaus p mobilen)

Christine




Helt perfekte hveteboller! (i all beskjedenhet)

For litt siden fant jeg en artikkel om hvordan man skulle lykkes med gjrdeig- jeg fulgte rdene og jeg lykkes n med gjrdeig. Desverre finner jeg ikke tilbake til artikkelen-ellers skulle jeg lagt hel greia ut her.


Jeg har i allefall ALDRI laget s gode boller noen gang. Ei heller s usunne, men jeg trenger ikke spise alle. Isabella ELSKER boller, s de gr ned p hykant.

Mine boller:
1,5 kg hvetemel
300 g tinesmr
1 liter melk
2 pk gjr
1/2 boks melis
litt kardemomme
rosiner.




Slik gjr du:
Ha mel i en eltemaskin. Smelt smr i mikro og varm melken til 37 grader. Ha smret sammen med melken. Hell litt av denne blandingen over gjren fr du har melisen sammen med melk og smr. Hell begge vskene sammen med melet og elt i 20 minutter p halv guffe. (VIKTIG elte s lenge) P slutten av eltingen har jeg i uanstendig mye rosiner.

Ha et fuktet hndkle over deigen og la det heve over dobbel strrelse.

Ha deigen utover bakebordet. (jeg har ftt tips om tupperware bakematte og den eeeeeelsker jeg) Del deigen i emner og trill boller. IKKE jobb masse med deigen- kna den minst mulig. La bollene heve under fuktede bakehanduker i ca 30 minutter. I min ovn steker jeg i midten 10 minutter p 200 grader.

Av det blir det perfekte boller. Hvis kostholdet ditt ikke tillater mengder med boller- gi de bort i en fart- de er falig gode. Husk- det er pske s man skal unne seg litt godt.



Christine


Cakepops

Det er absolutt ikke min favoritt, men nr en 5 ring har bestemt seg for at cakepops er det som skal serveres i barnebursdag- ja da er det bare brette opp armene. Jeg googlet diverse oppskrifte- man kan tydeligvis gjre dette p 29 tusen forskjellig mter. Jeg gikk for: bake en sukkerbunn- smuldre den opp i biter- rre inn 4 spiseskjeder lemoncurd (hentet ut av venninne Andreas kjleskap)- forme kuler med en melonskje- dyppe i smeltet hvit sjokolade med rosa farge-str med rosa kokos. Celine ordnet det siste selv.

Viktig ha en assistent som kan g skyttel mellom fryder/terrasse. P null komma nix er de stivnet og n liger de fint innpakket i frysern klar til tirsdagens bursdagsselskap p svmmehallen.

De ble veldig gode (snn helt objektivt sett)

Celine mente vi skulle lage noen bl eller svarte til gutta.


 Isabella ville mest sannsynelig spise opp alle. hun er husets matmons.


Christine

Ste sokker

Ungene var vken fr pipene i morges, og jeg har brukt litt tid p lete etter noe p nett. Desverre fant jeg ikke det jeg skulle ha, men jeg fant de steste sokkene jeg har sett. Og for de som har gutter: de finnes i en tennissko/sokkvariant ogs.


Love it!
Noen som har sett de i Norge?

Christine

Gult er kult!


Polarn o Pyret har fri frakt akkurat n, og derfor har jeg kastet meg p bestilling. Vindfleece til jentene i sommerlig perfekt gulfarge og tilhrende luer er p vei hit. Kjenner jeg den vkre men kalde nordnorske sommeren rett s blir dette sommerens uniform. Love it!



I dag har jeg vrt i begravelsen til min Farfar. Vakker sermoni. Og som jeg sa i min minnetale s fles det rart at gleder og sorg kan st s til de grader side om side i livet. I gr feiret vi femrsdag i dag minnes vi livet.......
Celine er veldig opptatt av livet og dden. Det er ikke s rart nr hun i lp av sitt korte liv har opplevd miste s mange rundt seg. Jeg fikk nyss i at kisten skulle senkes ned i graven mens alle var tilstede p kirkegrden, s vi valgte ikke g dit. Vi gikk heller dit p ettermiddagen nr graven var lukket og pyntet med blomster. Celine fikk legge p blomster og hun mente vi ikke burde bli der s lenge for hun var helt sikker p at Gud ventet p f komme hente Oldefar. 
Fine Celine. 

Jeg avsluttet mine minneord i kirken med et dikt som har en spesiell plass i hjerte mitt- 
I kveld avslutter jeg blogginnlegget med det samme diktet



Der str en liten lvetann
blant andre lvetenner
i bakken p et kerland
og blomstrer s den brenner.

Den har sltt ut sitt gule hr
p toppen av seg selv.
For av en bustet knopp i gr
er det blitt blomst i kveld.

N er den sterk og stri og vill,
en riktig lvetann,
og strekker kry sin lille ild
mot solens kjempebrann.

Hvor stolt og gladelig den gror!
Men like nedenfor
str en srgmodig eldre bror
og feller hvite hr.

Slik, venner, farer livet med
all verdens lvetenner.
Frst blir de ild, s blir de sne,
og siden gamle menner.

Stuen vr.


Jeg har flyttet macen ned i stua og plutselig var det mye lettere blogge. Love it! Fr sto den i syrommet mitt, og det var s kjedelig sette seg der mutters alene.

Det er rett fr bursdagsuka begynner og jeg m bare f sagt at fr klokken var 09:00 i dag hadde jeg satt en hvetedeig, bakt 2 sukkerbunner og laget bringebrfromasj. Her snakker vi effektiv morgen.

P fredag hang jeg opp "nye" gardiner i stua. Ikke akkurat nye- men sydd om i alle fall. De gamle ikea gardine er laget lengre med lysebltt og stengene er lftet helt opp til taket. En annen gardin jeg fant p 70 prosent p kid er blitt til fr.
Jeg synes det ble riktig s bra og litt anderledes. Planetlampa over stuebordet skal f oppgradert liv p Ytre Slettjord til sommeren, mens jeg sirkler meg inn p en aldri s liten lekker sak jeg har sett p HTH. Bilde kommer!

Ica hadde tilbud p tulipaner i gr. Jeg kjpte 10 bunter for jeg elsker tulipaner.

Det fyker og ryker ute. Skikkelig vintervr utenfor vinduene. I sofaen er det puter kjpt p salget p kid. I utgangspunktet var de hvite, men jeg har trekt knapper i samme stoff som det bl p gardinene.


Helt enkelt trekke knapper med sett fra Stoff og Stil. Syes inn med en dukkenl.


Lyshusene mine!





Skal si det var en ettring som ble vill da hun oppdaget den der skla.




Nr jeg snur meg 180 grader rundt er dette den andre delen av stua. Hyttehjrnet til jentene. De elsker det.

God sndag.

Christine

VINTERFESTUKA I NARVIK

Det er vinterfestuke  i Narvik. Den beste uka i ret. Fra og med i gr og til og med neste helg er det en eneste lang stor fest her i byen. I dag har smjentene gtt i kostymetog. 
Her er vi:
Mikke, Minni, Mor i Nord og meg.
For min del er det med blanede flelser. Min bestefar er nettopp dd, men barna- spesielt Celine har gledet seg til barnetoget - s det kan vi jo ikke droppe.....


Tulle-Celine har laget kake. Jeg ble inspirert av en leser som skrev at hun laget fotballbanekake av grnn kokos. Vi har farget masse forskjellige farger kokos og laget en regnbuekake.

Veldig enkelt. En plastpose med litt kokos og noen drper matfarge. Kna p posen og pynten er klar.


Ha en god lrdag. Vi skal p Korslaget som arrangeres i byen her. Hver bydel har dannet kor og i kveld skal det kjempes. Jeg storveis gleder meg !

Christine

All pink!

Jeg skal til USA. Halleluja. San Francisco i 12 dager. Uten barn. Uten husbonden. (Akkurat det med at barna og husbonden ikke skal vre med har jeg litt blanda flelser med)

Jeg har allerede begynt skrive liste:


Fineste listeboka i byen:



Mor i Nord har vrt p reise og jeg er blitt tilgodesett. Knsj rosa bukse og sokker. Og sjekk den fine termosen til jentene!!!! Milliarder takk.




S da er det p tide med stelle i stand fredag i Bussoli heimen. Kebab er favoritten- min i en smal variant- mens de andre drar den helt ut.


Vinterfestuka er igang i dag og vi har biletter. Konsert og korslag. I tillegg er det bursdagsuke i vr familie. Celine blir 5 r og husbonden runder 40. 

Christine






I en drmmeverden...

I dag fikk vi nok en trassig melding i Bussoli heimen. Min fine farfar er gtt bort. Og selv om han var gammel og syk, s er det s inderlig trist. Som en av pappas kolleger sa til meg da pappa dde:
"dden kommer som tyven om natta- nr du minst venter det"

I kveld er jeg kun i humr til stenge meg inne i en boble og drmme meg bort i internettet. Titte p de nydeligste ting. I dag har jeg kommet over noen kjkken jeg likte veldig godt fra JKE Design og siden det stod at kjkkenet kunne komme i ca 1 million ulike farger (5000)- og siden jeg er besatt av adobephotoshop s har jeg lekt meg litt.


Kjkken i hvitstil til meg:



Kjkken til Slettjord Grd:



 Kjkken til lillebror og hans snart kone:



Kjkken til psken:



Din egen katalog fra JKE Design fes her.

Ha en god kveld- ta vare p dine!

Christine

Pappas spesialitet: Mrke danske brd

Mornings!
( i dag er jeg trtt etter grsdagens jenteklubb m nevnes- men det er s absolutt verdt det)
Det er mange rundt om i Narvik som baker brd etter pappas oppskrift. Det fr jeg stadig hre. Mens han levde spiste jeg dem aldri, for mrke brd var ikke min ting. N er det blitt min ting, og for litt siden fikk jeg oppskriften til dette brdet hos min tante. Det som er litt gy er at det ikke akkurat er noe hokkus pokkus med det brdet- og det som er enda artigere er at det baserer seg p en ferdigpose!
Men brdet er godt som bare det- og jeg spiser det ofte til lunsj.



Oppskrift p Stigs Danske Rugbrd

1 liter vann
1 pose dansk rugbrd (rema har)
3 dl helkorn hvete- legges i kokende vann kvelden fr
300 g sesamfr
300 g solsikkefr
300 g havregryn
1 ts salt
75 g gjr
3 ss sirup (akkurat det punktet modererer jeg litt)

Kle 2 el 3 former med bakepapir. (kommer ann p form str.)
Stekes ved 170 grader i 45 minutter- Ta ut av form og stek videre i 15 min

I gr var jeg fri for sesamfr, s da ble det gresskarkjerner.

Disse brdene smuldrer ikke!

Christine



Mor i Nord og Pappa


En helt vanlig ettermiddag.

I ettermiddag har det vrt hektisk i Casa Bussoli. Etter jobb mtte vi ruche hjem for n litt mat fr det var slalomrenn i Narvikfjellet for Celine.
 Isabella og jeg har bakt min pappas spesialitet Danske Rugbrd som ikke faller fra hverandre :)  Mens pappa levde soiste jeg aldri av dem, men n nr jeg er blitt voksen og sluttet med loff nyyyyter jeg en skive av det deilige brdet. Oppskrift kommer.......
Celine p renn. Flinke jenta. Men nr hun ble tildet nummer to i rennet satte hun foten ned- hun er jo faktisk 4 r og ville kjre med tallet 4. Og det fikk hun :)

Mor i Nor og Beste Jenses ambassadebesk i Oslo i dag gikk superfint. Ekstra artig for meg at mine flaggslyfer falt i smak.


N: Klubb med jentene- Love it.

Christine



Middagen er servert

Middag hjemme hos oss. Siden jeg har en slank husbond og to barn serverer jeg litt forskjellig middag, men det hele grunner p det samme. Under er bilder p min mat.
Torsk med wokgrnnsaker(ferdig kuttet i pose fra rema) og blomkl. Hjemmelaget urtepure.
Husbonden og ungene fr potet og smrsaus til

Kjttkaker med grnnsaker og saus. Sausen er max mager og kjttkaker laget av elgkjtt og karbonadedeig mikset.(jeg steker kjttkaker i ovnen for unng alt stekefett (og kjttos)) Husbonde og barn fr pasta til.


Jeg har kastet meg p noen nye prosjekter med silkebnd. Mor i Nord og Beste Jens skal p Ambassade besk i Oslo i morgen. Jeg har laget "tversover"slyfe til beste Jens og hrslyfe til Mor I Nord som de skal ha p seg p middagen, s fr jeg bare hpe at det hele faller i smak.

N skal jeg lage noen norske slyfer som skal bli gaver de kan ha med seg.

Christine

Fana- fineste mnsteret

Jeg er rett og slett blitt fana-gal. Jeg elsker mnsteret.
Til jentene har jeg selv strikket gensere, men til husbonden og megselv har jeg ftt en flinkisstrikker til hjelpe meg. Husbonden fikk sin i dag og er veeeldig fornyd med fargen jeg valgte.

Lyset er forresten tilbake her i nord, og jeg fryder meg over at man n kan ta bilder igjen.

Jeg bor i min genser.


Christine

Snn gjr jeg det med vekta:

I gr lovet jeg skrive ned hva jeg gjr for g ned i vekt. Innimellom s holder jeg det jeg lover-s her kommer det:



Nr jeg begynte det hele:
Det hele startet en morgen i august. Husbonden var p reise og jeg var hjemme med barna. I lokalavisen var Berit p forsiden som hadde gtt ned enorme mengder. Side2 hadde ogs artikkelen p trykk, s den kan leses her. Der og da tenkte jeg: kan hun-kan jeg! Med det samme mtte jeg starte. Jeg pnet kjleskap og skap og kastet ut alt jeg ikke skulle tillate meg spise. (Jeg lot Celines lrdagsskuff vre-men den rrer jeg ikke) Akkurat dette tror jeg var avgjrende-begynne med en gang. Ikke vente til den 1. i mnd eller vente til mandag....... Jeg var i gang.
jeg dro rett p coop og fylte opp kjleskapet med dette


Dette sluttet jeg med umiddelbart:
Jeg s og si  sluttet bake fram til desember. Det er fordi jeg selv en den som spiser mest kaker og boller. Ingen mere brus med sukker, ingen juice, null poteter eller ris,  no pasta, ingen godis, minimalt med brd

Frokost: 2 ryvita med makrell/ magerost/ skinke
frokost, etterhvert har jeg sluttet med jogurt ogs

mellom: 1 ryvita med plegg el nutrilettbar med toffee el frukt(ikke appelsin el annanas)

Lunsj: stekt kjtt i masse krydder pluss noe grnt, omelett

mellom: 1 ryvita med plegg el nutrilettbar med toffee el frukt(ikke appelsin el annanas)

middag: noe sundt. Nesten alltid 2 typer grnnsaker. Poteter og saus til familien- det spiste ikke jeg. Saus til meg: en krydderurt i stavmix med litt vann. Masse fisk og kjttretter.
lapskaus uten potet
suppe uten flte laget av any grnnsak

kvelden: eple med kokos og kanel, sashimi, knekkis, saft, stekt kjtt, minitomater i godissklen, London te med deilige fruktsmaker.

fredagskebab el taco som de andre, bare min er i et salatblad med litt saus


Dette begynte jeg med:
Alltid stor kopp med deilig gysaft og isbiter. Drikker masse masse.

Dette tillater jeg:
Jeg har venninner og familie som baker de deiligste kaker- nr jeg er p klubb eller i bursdag s smaker jeg alltid p bakverkene, men i motsettning til fr s spiser jeg ikke 4 cupcakes, jeg spiser den ene og nyter den. Bare kjipiser som ikke smaker p venners bakverk!
Bilde fra min venninne Andreas Pompdelux party p fredag.  (her burde det sttt en smiley som slikker seg rundt munnen)

N har jeg gtt ned ganske mye etter min mening, s n er jeg ikke s streng som jeg var frem til jul, men jeg er ganske nye fortsatt. Vekten gr nedover, men ikke i samme tempo som fr jul. Vi har fortsatt to grnnsaker til middag. Men jeg spiser rugbrd til lunsj, for steke kjtt osv er vanskeligere f til p jobb enn da jeg var hjemme med Bella. I helgene spiser jeg rundstykke eller en brdskive til frokost med de andre, men ikke s mye som fr. Jeg spiser egg og bacon nr de andre har det, men det synes jeg er bedre uten brd, men heller med en tomatskive.


S mye trener jeg: null. Mat er kg, trening er gram. Trening fr jeg ta opp nrmere sommeren. Jeg fler at jeg svidt rekker over det jeg allerede har. Sikkert mange som er uenig, men jeg m gjre det som fungerer for meg.

Hjelpemiddel: vg-vektklubb. Jeg liker godt at man kan bruke siden til finne ut hvor mye maten inneholder. Jeg er ikke flink til flge opp matdagbok ol, for det tar for mye tid, men innimellom gr jeg inn og sjekker ut hva hvisse matvarer jeg spiser inneholder. Her kan man lett f aha opplevelser. Mitt medlemskap er gtt ut, men jeg brukte den som oppslagsverk i den frste tiden. Masse artikler der ogs som kan motivere, informere og inspirere.

Skryt: Jeg tar til meg hvert eneste ord nr folk kommenterer vekta mi. Det motiverer meg. Jeg elsker at det blir nevnt, og blir det ikke nevnt s nevner jeg det selv. hohoho.



Til deg som ikke er fornyd med vektnlas posisjon. Dette er enkelt. Jeg har ikke sultet ett eneste sekund. You can do it!

Christine


PS: for de som ikke leste forrige innlegg: der ligger fr og etter bilde. Ikke pent- men sant.......



Vekt og snn- fr og etter bilde

Jeg har flere som skriver og spr meg hvordan det gr med vekta og hva jeg gjr for g ned i vekt. Jeg deler gjerne. Det rare er at jeg synes det er s enkelt denne gangen her. Fr Isabella kom til prvde jeg en null karbo/pulverkur og lyktes med det MEN det var jo smertefult. Jeg husker at jeg kunne drept for mat mens det stod p som verst. Denne gangen er det myyyyye lettere. Ingen NAZI regimer, masse god mat av den riktige sorten. Jeg er n nede i minus 16 kilo  og 24, 5 cm rundt livet. (jeg trodde at cm rundt livet skulle vre samme som kg man taper men det stemmer ikke i mitt tilfelle)

nesten 25 cm- love it!

FR: Det finnes ikke mange bilder av meg fra denne tiden- jeg slettet nesten alt- etter litt leting fant jeg dette- og jeg vil grte nr jeg ser p det

Forrige lrdag-  Underveis har jeg latt meg selv f premier. Jeg har gtt til hudpleie, tatt litt sol og frisert meg ofte. Nye produkter til hr og hud. Etterhvert litt nye klr (som ikke fungerer som telt.)


  Tusen takk jenter- den nye brsten og volumsprayen gjr underverker for hret. Dere er virkelig best!


Jeg skal flge opp dette innlegget med skrive hva jeg spiser og hvordan jeg gjr i forhold til mann og barn som ikke trenger samme kosthold som meg

Christine

Det aller aller kjreste

Barna mine er (selvflgelig) det aller aller kjreste jeg har. I gr kom beskjeden at et lite barn som gr i barnehage i samme hus som mine barn gr i barnehage var dd. Jeg tror ikke jeg kjennner hverken barnet eller foreldrene men likevel kom det s nrt at jeg ble helt sltt ut. I gr morges har jeg stortutet, hatt vondt for familien til barnet, hat vondt for jeg tenkte at det kunne vrt mitt barn og samtidig har jeg antakeligvis aldri klemt barna mine s mye som i gr. Hjertet mitt virkelig blr for de som er rammet!

I dag er jeg hjemme med en smpjusk Bella, og det kommer ikke til bli noe mindre klemming i dag

Christine