hits

mai 2017

Klokke som motivsjon

Jeg har snappet om min utfordring til meg selv- 100 prosent aktivitet hver dag p klokka fram til ferien. S har jeg ftt s utrolig mange snapper fra jenter (eller vi er vel rettere sagt damer) som lurer p om jeg kan fortelle om klokka. Og det er jo klart jeg kan. Jeg er ingen spesialist p alle slags klokker og aktivitetsband, men jeg er ei enkel sjel som lar meg motivere av duppedingser og liker at duppedingsene er enkle forholde seg til. Det er min klokke.

Siden det ikke er noe vits i finne opp hjulet p nytt legger jeg ved filmen fra YouTube jeg s fr jeg kjpte klokken. Spol frem til det er gtt 1 minutt s sparer du deg for han som snakker om linker og sosiale kanaler.

Link Til Klokketest

Det jeg liker veldig godt er at klokken kan innstilles etter hvem du er. Jeg er en kontorarbeider med minimal treningsbakgrunn. Klokken min er stilt inn deretter. Venninnen min som er trent p niv med Marit Bjrgen har andre innstilinger. Det gjr det mulig for meg n mlene mine, men jeg m likevel strekke meg. Hadde jeg hatt Marit Bjrgen sine innstillinger s hadde min motivasjon vrt drept frste dag.

P appen til klokken kan jeg se en daglig oversikt over h or mye jeg beveger meg, sitter i ro, sover og har av klokken. Der finnes en ukesoversikt og en mnd oversikt. Du kan g tilbake se hvor mye bevegelse du har vrt i og nr du har trent. Siden det er pulsmler i klokka holder den oversikt over hvordan pulsen din er gjennom hele kta. Klokka gir deg og tilbakemelding p hver kt.

For meg som jobber p kontor er det ogs kanon at klokken sier fra nr jeg har vrt i ro for lenge- sa er det opp og hente ett glass vann og bevege beina bittelitt .

Min klokke heter Polar a360. Prisen: man finner den til 1300 kr p nett. Jeg hper at du som leser dette vil si noe om din motivator til trene og eventuelt si noe om hvilken aktivitetsmler du bruker og hva som er bra drlig.

Min utfordring kan du flge p snap: hvitstil

Christine

Gratulerer med dagen

Denne 17. Mai er strax forbi. Jeg merker godt fra r til r at barna blir eldre. Ingen vogn, ingen bleier og ingen formiddagslur som m taes hensyn til. Celine ser vi knapt- hun vil helst vre med vennene sine.

Vi fikk middag levert p dren fra mor- det var nydelig enkelt- siden vi bare mellomlandet en kort stund etter barnetog og fr borgertog.

En bitteliten kakebuffet hadde vi ordnet til og jentene har spist bde is og godt som hrer med p 17. Mai.

Desserten s jeg p et bilde p internett- gel og pannacotta. Jentene synes det var stas og ikke minst godt. De er svak for gel.

Det ble aldri tid til ta bilde av oss alle i bunadene, men Han Busso tok i allefall dette bilde av oss jentene.

Ha en fin kveld.

Christine

Den aller beste lavkarbo snack

Innimellom er det vanskelig leve lavkarbo- men det hjelper godt p ha en lovlig stsak p lager. Jeg har nettopp oppdaget en ny nutrilett sjokolade som kun inneholdt 2,2 karbs- supergod og greit ha p lur. Jeg har ogs funnet en oppskrift p lavkarbo Snickers - den er supergod. Oppskriften kommer fra Ingrid bak nettsiden Lavkarbotips.net.

Jeg gjr det p en litt annen mte en henne, s jeg har skrevet ned min fremgangsmte her.

Du trenger:

250 gram tagatesse

200 gram smr

200 gram flte

Vaniljepulver eller vaniljestang

50 gram delfia fett

150-300 gram Peantter (etter hva du tillater av karbs)

2,5 plater Colletta sukkerfri sjokkis

Forberedelse1:Begynn med en form. Den jeg bruker er 25 cm ganger 35 cm. Jeg legger i et bakeark. S peantter. Grovhakket dem og str dem i forma.

Tips: sjekk karboinnholdet p peantter- jeg har sett peantter som spriker fra 5/100 karb til 15/100 karb.

Forberedelse 2: kok opp flte og vaniljepulver/fr

S begynner man med karamellen. Str tagatesse i en stekepanne med litt hye kanter. Bruk en stekespade av tre. Smelt tagatesse men ikke brenn den. Dytt den frem og tilbake i panna. Det klumper seg- men da er du p rett spor. Bare fortsett til det smelter etterhvert. Den flytende tagatessen skal bli gylden- men pass p- ikke brenn den. Nr den er passe gylden heller du over flteblandingen, og rrer det sammen til en homogen blanding. Legg smrret i blandingen og rr det godt inn. Blandingen skal putre (ikke fosskoke) i 8 minutter. Etter 8 minutter smelter du matfettet inn i blandingen. Rr godt og kjl ned.

Nr karamellen er kjlnet heller du den over peanttene. Srg for at ntter og karamell fordeler seg gjevnt i formen. Sett den i kjleskapet til neste dag.

Dagen etter:

Smelt en plate sjokolade i vannbad.

Snu formen slik at det hele lander p et bakebrett dekket med et nytt bakepapir. Riv forsiktig av bakepapiret som sitter fast p karamellen. Smr sjokoladen p, sett brettet kaldt 30 minutter.

Smelt sjokoladeplate nummer to i vannbad. Snu brettet p et nytt brett med bakepapir. Smr ut sjokoladen. Sett kaldt.

Ta ut brettet og kutt opp snickersplaten i passe biter. Jeg synes det fungerer fint med pizzahjulet. Smelt den siste halve platen med sjokolade- gjerne mrk sjokolade for f kontraster i pynten. Hell en tynn strle sjokolade fram og tilbake over platen med de oppskjrte bitene. Kjl ned. Pakk i boks og sett i kjleskapet.

Les gjennom hele oppskriften- lurer du p noe eller har jeg forklart p en drlig mte- let me know!

N skal jeg pynte med ballonger og vimpler p Celine sitt rom. Hun har vrt i USA i nesten tre uker med besteforeldrene- og n gleder jeg meg s helt vilt mye til hun kommer.

For mere lavkarboinspo flg hvitstil p Snap.

Christine

Legger ved bilde av nutrilett'n

Hvorfor har jeg ikke kjpt denne fr?

Etter ha surfet nettet rundt etter nye middagsideer kom jeg forbi en slowcooker. Jeg har sett p dem fr- men tenkt"hva skal jeg med en maskin til". Men i gr leste jeg om en mor som tilberedte maten p kvelden og kastet det hele i slowcookeren p morgen. Hokus pokus kom hun hjem til ferdig middag. Jeg lot meg rive med og kvart p stengetid lrdag hastet familien Bussoli til Elkjp- men ingen slowcooker. Sjekket Google i bilen og fant en p Clas Ohlson til 350 kr. Mens vi kjrte dit leste jeg en rask test som konkluderte med at maten ble minst like god i en billig slowcooker (den billige har ikke timer og ikke gummiknotter under bena).

Lrdag tok jeg opp et stykke elg og la til tining i kjleskapet og sndag morgen ternet jeg det opp sammen med lk og sopp. Etter litt vurdering syntes jeg kjttmengden var litt snl, s vi tok Ut et stykke til rett fra frysern. Tinte det i fryseposen og tetnet det opp mens fryst. Poenget mitt med dele detaljene her er at vi ikke kunne smake/merke forskjell p frossent kjtt og saktetint i kjleskapet. Bara vite til senere.

S stod det der i 7 timer. Etter 7 timer silte jeg av kraften i gryta- og brukte den til lage viltsaus. Sausen helte jeg over og lot st i slowcookeren uten lok ca 15 minutter. Grunnen til at jeg ikke lagde saus fra starten var at jeg hadde lest at melkeprodukter kan skille seg dersom man har de for lenge i slowcookeren. I tillegg ville jeg bruke kraften til saus

Btw- Sjekk ut nye serviset mitt. Elsk smelsk p Maxistr fra Porsgrund Porselen!!!

Det blei s bra. Kjttet s mrt at det strimlet seg opp. Supergodt! Til og med ungene hadde tommel opp.

Dette brukte jeg:

2 lk

10 sopp

Elgkjtt i terninger

Salt og pepper

Saus:

2 dl kraft

3 dl creme fraiche

Litt brunost

Litt tyttebr

Salt og pepper

Knuste einebr

Litt sukkerkulr

N har jeg lagt kjedelige nakkekoteletter i marinade og hakket opp grnnsaker til morgendagens middag- og jeg- jeg skal p trening rett etter jobb for middagen koker seg selv!

Flere bilder p snapstory: hvitstil