hits

juli 2014

Kjøkken og blåskjellselskap

Tidligere i dag fikk vi besøk av fine hyttenaboer som viste oss hvor vi trygt kunne plukke blåskjell og en stor bøtte ble plukket. En telefon og Tante Mimmi, Mor i Nord og Beste Jens var på vei. Jeg bakte en siste sommerkake (august med smalere tider kommer) og tre loff. Blåskjell ble dampet og for et deilig måltid det ble.

Alioli, blåskjell og verdens beste hjembakte Loff.

Kjøkkenet på Slettjorda

Slenger på et bilde av meg selv som stuper fra fergekaia. Det er sommer i nord!

Cath Kidston gulvfliser

Vi har lurt litt på om vi skulle pusse opp badet på Ytre Slettjord og hvor mye vi skulle legge i det. Bad er dyrt og vi har funnet ut at vi gjør en light oppussing i første runde. Vegger males, tapet med lakk i våtsonen, male tak, mer lys, nytt speil og vinylfliser fra cath kidston rett på det gamle gulvet. Jeg tror det blir fint og!

Flisene er på vei fra England. Jeg gleder meg helt vilt!

Nå skal jeg rydde litt, for snart blir det stor familiemiddag med blåskjell!

Christine

Smale tider kommer

Det er sommer sol og gode tider i Nord, men snart skal det strammes inn på kaloriene igjen. Etter en deilig sommer er det klart for å ta fatt på veien til et enda smalere liv. Målet er de resterende 12 kg frem til jul. Det skal jeg klare uten smerte eller sult. For meg er det viktig med god mat, selv om jeg skal ned i vekt.

Jeg har bestilt abonement på to blader I form og Shape Up som jeg skal ha som inspirasjon- jeg skal bare beholde et av dem- så jeg må forske på hvilket som gir meg mest input og inspo. Har du en mening om hvilket blad som er best- kom gjerne med din mening.

Jeg er klar! Smalere tider kan komme! Over er gårsdagens grillmat.

Christine

Jeg har løsningen!

Herreminhatt- hvis jeg kunne forklart hvor lite grønne fingre jeg har. Blomster dør hos oss- sånn har det vært gjennom alle tider. Hver sommet kjøper jeg blomstet og med mindre været og naturen tilpasser regn/sol forholdene- ja da dør plantene mine. Men ikke denne sommeren. Nå kan det hende at ekstremt fantastisk sommervær har noe med saken å gjøre- men årets blomster har vært fantastiske. Knopper i massevis og stappfullt med blomster. Jeg er kry!

For dere som er like lite grønne i fingrene som meg: jeg plukket av døde blader hver gang vi er hjemme og vanner hver gang vi er hjemme. Ca 2 ganger i uken. Jeg tror trikset med vanningen er å bruke en sånn trykkbeholder som bare gir dusj med vann. Det ser ut som jorda trekker til seg vannet når jeg driver med "slowvanning"- med stor kanne synnes jeg at vannet kun renner tvers gjennom og på sidene. Tar litt lengre tid med trykkbeholderen- men det ser ut til å fungere!!!!!

Christine

Vær løvemamma for ditt barn- ingen andre er det!

I forrige innlegg skrev jeg om Isabella som dro til legevakt med vond arm etter en trampolinesmell. På legevakten tok de bilder- vurderte bildene og sendte henne hjem. Husbonden reagerte på noe han mente så ut som et brudd- varslet om det- men Bella ble sendt hjem. Her burde vi ha satt ned foten og forlangt at flere leger skulle vurdert bildene- men vi stolte på legene og Bella dro hjem. Natten var smertefull og neste morgen dro vi tilbake- flere leger vurderte bildene men ingen så brudd. Hun fikk en halv gips for å avlaste armen sin.

I dag tidlig- 3 døgn etter skaden fikk vi telefon fra sykehuset. Bella hadde brudd i armen og ikke nok med det- i dag har hun vært lagt i narkose og blitt operert og satt inn skruer i armen. Jeg klarer knapt å tenke på hvor vondt hun har hatt. Sykehuset sviktet henne, men det gjorde vi også. Vi skulle stått på vårt og ikke gitt oss.

Jeg må legge til at når de først klarte å finne ut av det på sykehuset fikk hun kongelig fin behandlig- bare trist at den kom tre døgn etter den burde kommet.

Nå skal jeg pleie min lille pasient

Løvemamma Christine

Kjærlighetsmums

I all hast har jeg laget en sjokoladekake til Bella. Hun er på sykehus i byen for å ta bilde av armen sin. Hun falt på trampolina i ettermiddag og siden hun ikke ville bevege den synes søsteren min som er lege at det var best å få det undersøkt.

Nå håper jeg hun snart er hjemme igjen og at alt er bra med henne. Kjærlighetsmums heter kaken som står her og venter på henne.

Christine

WOW

For 2 uker siden bestilte jeg en kopp til barn på nettbutikken barnombord.no en kopp man kan drikke av som en vanlig kopp, men med et silikonlokk som gjør at man ikke kan søle. Jeg var spent på hvordan den funket og ble veldig positivt overrasket. Ingen søling- og kan brukes av både store og små barn. Love it! Min husbond er litt over snittet opptatt av å unngå søl og gris. Han kjøpte tre kopper til dagen etter vi tok den første i bruk.

Koppen kan kjøpes på bla apotek, jernia og barnombord.no

Spektakulære Lofoten

Vi har vært på langhelg i Lofoten- og vi kunne faktisk ikke vært mer heldig med været. Og at det er mulig å klemme inn så mange aktiviteter på så kort tid- det går  bare i Lofoten. Kort vei mellom aktiviteter. Vo var to familier som reiste sammen. Fire voksene og 6 barn. På vår langhelg har vi shoppet, strandet, klatret, ribet, grillet, spist og storkost oss.  Lofoten er så vakkert at man bare må oppleve det selv. Jeg har vært der før- men ikke med barna og min egen familie. Ungene var rett og slett ville.

Bilde fra Rørvikstranda. Med været vi hadde slår denne stranda både mogan og Amadores ned i støvlene.

Lite minus at Lofoten har litt kalde badetempraturer- men det stoppet på ingen måte barna. I tillegg hadde vi med våtdresser som vi bruker når vi bader masse. Vi har kjøpt billige dresser på coop og europris og de var bra i massevis for vårt bruk.

Dette bilde er fra Unstad som er kjent for fantastisk surfing. Barna fikk prøve seg på brett.


Vi hadde med værdens største kjølebagger i flertall til Unstad. Storkoste oss med grilling.

Unstad

Celine på surfetrening

Pappaene dro på Midnightsun safari. Fikk sett både sol, sel og ørn!
Familien til min venninne bor i Henningsvær og plutselig hadde vi barnevakt. Da ble det Fiskekrogen med Skalldyrsplatå. Herreminhatt så sinnsykt godt! Reker, blåskjell, kongekrabbe, hummer, sjøkreps med deilig brød og alioli!

 

Mange små butikker. Jeg glemte å ta bilder hos Sølvsmeden Catrhrine Linder- men hun lager så fine sølvdots til ørene. De har vi fra før- men hadde mistet en- så da skulle hun lage en ny.

Masse små interiørbutikker, super sportsbutikk og gallerier. Og Kaviarfabrikken!

 

Husbonden og hans kompis prøvde seg på klatring for første gang. De hadde med seg guide fra Nord Norsk klatreskole og gutta mente det var den best brukte tusenlappen noensinne!

Etter klatring ble det lunsj på Klatrecafeen. Lammegryte jeg drømmer om!

Den er så god at jeg kunne spist den til alle måltider.


Mannfolkparkering utenfor en av interiørbutikkene.På klatrebutikken prøvde jentene luer fra Haddock. Jeg kjøpe rosa luer til jentene. Blir super til vinteren.

 

Jeg er rett og slett forelsket i lofoten!

Christine

Feiring med pasteller

Fineste lille Lippa vår er 6 mnd i dag. På klassisk måte må jeg si: hvor ble det av tiden?
Philippa et akkurat begynt med grøt og synes det er nydelig. Enda bedre er det å suge på en bit vannmelon. Hun snur seg dra mage til rygg og rygg til mage. Hun ler så det runger når søstrene tuller med henne. Mest av alt elsker hun vippestolen sin som hun selv lager kraftig fart på. Blid som en sol er hun også.

For noen fine dager vi har i nord- jeg har ikke ord! Jeg hjerte Nord Norge!
Til helgen skal vi oppleve noe spektakulært- og sånn som været meldes nå blir det ikke bedre! Følg med for spektakuler oppdatering til helgen :)

Christine

Christine

Yttergang før og etter

Yttergangen på Slettjorda begynner å bli ferdig. Selv synes jeg at man nesten ikke kan se at det er samme rom.

Under trappen var det en dør inn til kjøkkenet. Den har vi lukket og laget stellebord. Mangler litt panel for å ferdigstille stellebordet- kommer snart.

På Slettjord har vi hatt 30 grader i skyggen i dag. Det skal bli varmere i morgen. Vi nordlendinger liker å klappe oss på brystet når vi har bedre vær enn søringene. Og hva passer vel bedre etter en dag som denne og avslutte blogginnlegget med: "blir det varmere nu- så drar æ sørover ":)

Christine

Badejenter i isvann

I dag har jentene og husbonden vært på handlerunde i byen. Vi prøver å ta en storhandling i uka- så vi skal slippe å reise så mye. I dag kom jentene hjem med hver sin våtdrakt. Og de skulle prøves strax og med en gang!

Jentene fikk på seg draktene mens husbonden holdt på med båten- jeg gikk en liten tur for å se etter vogna til Lippa og da hørte jeg plaskelyder. Jentene var i full bading. Hjelpes!

Celines ansikt sier mer enn 1000 ord. Jeg elsker det bilde.

Kjempegøy!

Også snubla Bella og gikk helt under. Like blid! Viktig å være nært.
Christine

Kjøkkenhage på 1-2-3

Kjøkkenhagen på Slettjord var blitt ett sørgelig kapittel. Jeg hadde slengt ut - bokstavelig talt- en og annen pallekarm for 4 år siden- og der har noen jordbærplanter levd sitt eget liv. Langt fra prioritetsarbeid- men i år tenkte vi å gjøre litt klart til neste års hage. Utgangspunktet ser du her:

På bildet her har vi kun klipt ned gresset mellom de gamle karmene. Deretter ble karmene fjernet og en og annen jordbærplante forsøkt gravd ut mellom ugresset. Og en gressløk.

Vi la ut presenning for å stoppe ugress. Alle skal med- så jentene hjelper til.

Pallekarmene er plassert. Det er begrensede muligheter på Slettjord- fordi man ikke kommer til med bil. Vi må kjøre båt for å komme frem. Derfor kunnet vi ikke bestille et lass jord og et lass grus. Mellom pallekarmene har vil lagt stein fra fjæra. Jeg lover at vi har gått opp og ned til fjærsteinene ca en million ganger.

Men vi ble veldig fornøyd. Mor i Nord kom over salg på noen grønnsaksplanter også har vi de gamle jordbærplantene. Det er nok for i år.

Stein fra egen strand.

Vi skal utvide området med noen bærbusker- men det blir neste år.

Det gaaaaamle uthuset i bakgrunn- Pallekarmene er satt på samme sted som det alltid har vært kjøkkenhage på Ytre Slettjord.

Ikke så mye sol- men absolutt varmt i dag. Da er det topp å jobbe ute.

Christine

Barselhår

Dette er mitt tredje barn og dette er tredje gang jeg er på nippet til å bli skallet. Helt sant! Jeg mistet hår i ville mengder og på alle tre har det startet over natten når babyene et blitt 3 mnd.
Det er bare en ting som hjelper:

Jeg har just vært å frisert på det som er igjen- og jammen er jeg kanonforbøyd. Igjen er det bare å bøye seg i støvet for jentene på Karisma i Narvik- dere er unike- etter en formiddag hos dere er tilværelsen for en småbarnsmor veldig mye bedre!

Christine

Pasteller med fargekoder

Jeg koser meg med pastellfarger på gården vår- men tro meg- det har vært endel prøving og feiling før jeg har funnet det som føltes riktig. I dag deler jeg bilder og koder.

Jeg begynner med den rosa- malingskoden er: s0520-R30b

Den blå har jeg prøvd og feilet ekstremt mye med før jeg var fornøyd. Fargen har utgangspunkt i en lyseblå kopp fra Rice.
Koden er: S0530-R80B

Lys lilla- S1020-R50B

Gul: S0515-Y

Mint/grønn: S1015-G20Y

I kveld skal jeg male endel pinnestoler som jeg har arvet etter farmor og farfar. De har stått på lillestua hos dem og jeg har skikkelig gode minner forbundet med dem. Koselig at de skal stå på kjøkkenet vårt nå!

Letteste måte er å male med små ruller. Jeg kjøper dem på rema- for de er superbillige. Begynner med heftgrunning og deretter to strøk shipolin i ønsket pastell. Blir det bedre?

Christine

Vaffelkake oppskrift


Mor i Nords knallgode vaffelkake:
3 egg
1 liter melk
100 gram sukker
1/2 kg hvetemel
I ts bakepulver
2-3 ts vaniljesukker
Smeltet smør etter ønske (50 g)
Rør alt sammen- stek og nyt- aller helst med fløtemysost.

Mor i nord pleier også å slenge i grøtrester- da blir de ekstra gode synes jeg.

Christine