hits

Mat

En utfordring- Mat - konomi

Her kommer en utfordring til dere som er innom Hvitstil.com og er eiere av en fryseboks (eller to). Utfordringen kan komme godt med enten du skal p ferie eller kommer hjem fra ferie. Jeg utfordrer dere til ha ei fryseruke (alle matskap er inkludert alts)

Jeg sendte husets frysersjef ned i boden og han laget en rask innholdsliste p vr boks. En rask oversikt p trrskap og kjleskap- s var vi klare:

P under en halvtime har vi satt opp handleliste og ukesmeny der det kun er noen f ingredienser som skal handles.

S er egentlig det som er utfordring huske ta opp frysevarer til tining i tide. Ingen fisk i denne ukes meny-men jeg s en boks fiskeboller som stod i skapet- s da har vi en backup!

S da er det to fluer i en smekk. Sparer penger fr ferie (eventuelt i eller etter ferie) og fr tmt kjleskap og fryser.

Hiver du deg p en fryseruke? Eller har du tom fryser fra fr? F hre!

All mat blir se p snap: hvitstil

Christine

Sndagssysler

Fredag fikk vi levert en halv elgku fra jegerne som jakter p vr grunn p Slettjord. Tipp topp fylle fryseren. Lrdag kveld brukte husbonden p partere mens jeg pakket. En full fryser er resultatet. I dag har jeg kvernet kjtt s har vi kjttdeig for en liten evighet.

S er planen videre klargjre hagen for vinteren- sette inn krukker og kutte noen busker.

Gid sndag til alle.

Christine

Brdpinner

Celine vet hvor kjeksene oppbevares, og stiller seg gjerne nedfor skapet og roper "snn snn". N har jeg kvittet oss med bokstavkjeksene og bakt italienske brdpinner.

Hun liker dem kjempegodt, og jeg synes det er greit at hun fr en slik mens hun venter p middag. Jeg hadde dem med p Ikea i dag ogs, s nr det ble litt mye mas fikk hun en brdpinne i handa og da var alt greit! Lett var de lage og god var de.

Christine

Buller og alioli

Fra bloggen Jeg mitt og mine engler har jeg ftt en utfordring om legge ut to oppskrifter som jeg har prvd og liker.
Her kommer de:

Her er mine svenske kanelbullar og oppskriften finnes her.

Neste oppskrift er min canariske alioli eller aioli som det heter noen steder.
Oppskriften finnes her.

I kveld har jeg prvd ut en ny oppskrift p hveteboller- den virker lovende!

N er det fruer p tv.
Christine

Fra mobilen: brd tips

Jeg har akkurat puttet to brd i ovnen her.


Jeg har vrt p jakt etter en god oppskrift til Celine. N har jeg mailet litt med en dame som har skrevet barnemat-kokebker og diverse artikler om barnemat. Hun sendte meg en fantastisk oppskrift, som jeg allerede har prvd en gang fr. Jeg legger ut link til en artikkel denne damen har skrevet, hvor hun har lagt ut en nesten lik oppskrift som hun sendte til meg.


Ekstra pluss fordi det ikke blir sl, deien ses i formene uten eltes p benken!

Jeg sitter hjemme alene andre fredag p rad. Julebord igjen,- uten koner! Like greit siden jeg ikke har(eller vil ha...) barnevakt.
N begynner det lukte nybakt brd her. Mmmm, heldige meg.

Christine

Jeg trenger kransekake-oppskrift-hjelp!

N trenger jeg virkelig hjelp. Jeg har lyst bake kransekake (trnkaka sier jeg egentlig) og ta med til julefeiringen, men har ikke oppskrift. N kunne jeg bare skt p nettet, men tenkte det var mye bedre hre om noen hadde en oppskrift de viste var god.
Her er kaka fra Celines barndp. Jeg hadde pyntet den, men den var bakt av venner av familie.

Har du trnkake/kransekake oppskrift, s kom med den!

Christine

NORD Matmagasinet og en Canarisk oppskrift

S gy! En vi kjenner er blitt redaktr i Nord Matmagasinet (Link her), og i gr fikk vi to utgaver i posten fra henne. Jeg ble kjempeglad. Det er utrolig flotte bilder i bladet. Redaktren selv er knallflink ta bilder, s kanskje de vil dukke opp i bladet etter hvert?
Herlige bilder!

ALIOLI:
Jeg er delvis vokst opp p Gran Canaria, og har en super oppskrift p ALIOLI som kommer derfra. Aliolien bruker vi til bakte poteter, dyppe brd i, p pizza osv

1 stor neve bladpersille
litt sukker
pepper
en liten skvis sitron
3-4 hvitlksfedd

Ha alt i foodprossesoren og kjr det godt. La st i kjleskapet helst over natten.

Ha en herlig sndag kveld. I morgen skal Celine og jeg p en aldri s liten utflukt!

Middagstips

Jeg har lyst dele en oppskrift som er enkel og smaker masse.
( oppdatering_-mamma mente jeg var skrullete som la ut bilde av r kylling, men jeg glemte av hele retten og svidde den, s det var ikke poeng ta bilde av svidd kylling)


Kylling rett i bakka kaller jeg den.
  • 1 kylling
  • grnnsaker du mtte ha som egner seg for baking
  • poteter
  • olje/marinade
  • krydder etter smak og behag (gjerne rosmarin)
Skrell grnnsaker og kutt i chubby biter. Gjerne hele sm poteter med skall, Eventuell hvitlksbter beholder skallet p. Ha de i en form og gni dem inn i litt olje.Klipp opp kyllingen i biter, smr p litt marinade eller bare olje. (Jeg bruker posene til Santa Maria) Ha p salt og pepper etter smak. Jeg drysser gjerne lit kreol krydder p. Inn i ovnen. Bonn gass. 250 grader i 30 minutter (ca- det passer i min ovn)

Serveres-gjerne med litt brd!

I dag brukte jeg disse grnnsakene: hvitlk, sukkererter, purre, potet, lk, paprika, brokkoli(som egentlig ikke egner seg til baking men men) cherry tomater

Jeg har laget......

ROGNEBRGEL

Aller frste gang jeg lager rognebrgel, og jeg tror jeg har ftt det til! Jippi
(Takk til venninnen som risikerte helsa si med klatre i trrne for at jeg skulle f nok rognebr.)

Ha en fin kveld.
Christine

Ikea-lansering i to dager n. Det blir spennende vre med p og samtidig gy mte de andre blogg jentene. Hper bare Celine synes det er greit at mamman skal vre s mye borte......

Syltetyprinsessen

Frste gang jeg har laget syltety. S enkelt og s godt....... Mmmmmmmmm. Mye bedre en kjpe-syltety! Oppskriften fikk jeg av tanten min. N er fryseren full.



Vurderer dra p selvplukk i morgen. Har lyst lage bringebrsyltety ogs!

Ha en herlig weekend.
Christine