hits

Middagsideer

Hvorfor har jeg ikke kjøpt denne før?

Etter å ha surfet nettet rundt etter nye middagsideer kom jeg forbi en slowcooker. Jeg har sett på dem før- men tenkt"hva skal jeg med en maskin til". Men i går leste jeg om en mor som tilberedte maten på kvelden og kastet det hele i slowcookeren på morgen. Hokus pokus kom hun hjem til ferdig middag. Jeg lot meg rive med og kvart på stengetid lørdag hastet familien Bussoli til Elkjøp- men ingen slowcooker. Sjekket Google i bilen og fant en på Clas Ohlson til 350 kr. Mens vi kjørte dit leste jeg en rask test som konkluderte med at maten ble minst like god i en billig slowcooker (den billige har ikke timer og ikke gummiknotter under bena).

Lørdag tok jeg opp et stykke elg og la til tining i kjøleskapet og søndag morgen ternet jeg det opp sammen med løk og sopp. Etter litt vurdering syntes jeg kjøttmengden var litt snål, så vi tok Ut et stykke til rett fra frysern. Tinte det i fryseposen og tetnet det opp mens fryst. Poenget mitt med å dele detaljene her er at vi ikke kunne smake/merke forskjell på frossent kjøtt og saktetint i kjøleskapet. Bara å vite til senere.

Så stod det der i 7 timer. Etter 7 timer silte jeg av kraften i gryta- og brukte den til å lage viltsaus. Sausen helte jeg over og lot stå i slowcookeren uten lok ca 15 minutter. Grunnen til at jeg ikke lagde saus fra starten var at jeg hadde lest at melkeprodukter kan skille seg dersom man har de for lenge i slowcookeren. I tillegg ville jeg bruke kraften til saus

Btw- Sjekk ut nye serviset mitt. Elsk smelsk på Maxistrå fra Porsgrund Porselen!!!

Det blei så bra. Kjøttet så mørt at det strimlet seg opp. Supergodt! Til og med ungene hadde tommel opp.

Dette brukte jeg:

2 løk

10 sopp

Elgkjøtt i terninger

Salt og pepper

Saus:

2 dl kraft

3 dl creme fraiche

Litt brunost

Litt tyttebær

Salt og pepper

Knuste einebær

Litt sukkerkulør

Nå har jeg lagt kjedelige nakkekoteletter i marinade og hakket opp grønnsaker til morgendagens middag- og jeg- jeg skal på trening rett etter jobb for middagen koker seg selv!

Flere bilder på snapstory: hvitstil

Ukens middagstema

Ja. Det var den fryseboksen. Jeg synes vi er elendig til å bruke av den. Selv om jeg anser planlegging som min greie på denne jord- så er det ikke bestandig jeg er like god på gjennomføringen. Så problemet er å huske å ta ut maten av fryseren. Denne uken har jeg laget en matplan med utgangspunkt i hva som ligger i boksen. Jeg ser for meg tre uker i strekk der vi spiser det som allerede er i hus.

I planen har jeg skrevet med strek under det som skal opp av fryseren for ikke å glemme. Utfordringen blir å huske bacalao som skal opp tidlig nok til å tine og deretter vannes. Spent på denne!

Nå utfordrer jeg de som leser Hvitstil.com til å lage en ukemeny fra det som finnes i fryseren!

Fra gårsdagens 1. Maitog. Vi (jeg og storjentene) tok toget til Riksgrensen mens Lippa og Husbonden kjørte. Så stas for jentene. De hadde med litt godt og juicepakker. Vi ble hentet på togstasjonen- for så fylle opp bilen med Pepsi Max og Capri Sonne før vi peisa på hjemover for å nå gårsdagens fotballkamp!

De som kjrnner meg vet at fotball ikke er helt min greie- men jeg må si at det å være på kamp er utrolig koselig. Jentene synes det er stas å se de voksene som passer dem i barnehagen på banen- og vi voksene har et øye på banen, et øye på ungene og et øye på de andre vi står å snakker med. artig artig.

Et siste bilde fra gårsdagen. Middag. squashpasta til voksen og megamakaroni til barn. NYDELIG med dennpastaløsningen!!! Anbefales.

Middagsproblem!

I Bussoli-heimen må vi skjerpe oss litt. Vi er ikke spesielt kreative av oss, så ofte har vi de samme rettene til middag. En venninne foreslo at vi skulle ha middags-brainstorming en dag, det har ikke blitt til enda, så nå tar jeg det her.
Etter å ha sett noen som hadde en femukersmeny har jeg gjort noe av det samme. (Vi trenger ikke følge den slavisk, men det er greit å ha ett utgangspunkt) Og ikke minst kan vi handle inn litt tidligere, så ingrediensene er i kjøleskapet, og vi slipper å haste i butikken. Jeg har prøvd å sette inn to fiskedager i uken og en suppedag.

Men nå trenger jeg forslag. Jeg har satt inn noe jeg kom på i farten, men skulle gjerne ha hatt flere middaggsideer. Hjelp oss. Kom med tips!

Christine