hits

Middagsideer

Hvorfor har jeg ikke kjpt denne fr?

Etter ha surfet nettet rundt etter nye middagsideer kom jeg forbi en slowcooker. Jeg har sett p dem fr- men tenkt"hva skal jeg med en maskin til". Men i gr leste jeg om en mor som tilberedte maten p kvelden og kastet det hele i slowcookeren p morgen. Hokus pokus kom hun hjem til ferdig middag. Jeg lot meg rive med og kvart p stengetid lrdag hastet familien Bussoli til Elkjp- men ingen slowcooker. Sjekket Google i bilen og fant en p Clas Ohlson til 350 kr. Mens vi kjrte dit leste jeg en rask test som konkluderte med at maten ble minst like god i en billig slowcooker (den billige har ikke timer og ikke gummiknotter under bena).

Lrdag tok jeg opp et stykke elg og la til tining i kjleskapet og sndag morgen ternet jeg det opp sammen med lk og sopp. Etter litt vurdering syntes jeg kjttmengden var litt snl, s vi tok Ut et stykke til rett fra frysern. Tinte det i fryseposen og tetnet det opp mens fryst. Poenget mitt med dele detaljene her er at vi ikke kunne smake/merke forskjell p frossent kjtt og saktetint i kjleskapet. Bara vite til senere.

S stod det der i 7 timer. Etter 7 timer silte jeg av kraften i gryta- og brukte den til lage viltsaus. Sausen helte jeg over og lot st i slowcookeren uten lok ca 15 minutter. Grunnen til at jeg ikke lagde saus fra starten var at jeg hadde lest at melkeprodukter kan skille seg dersom man har de for lenge i slowcookeren. I tillegg ville jeg bruke kraften til saus

Btw- Sjekk ut nye serviset mitt. Elsk smelsk p Maxistr fra Porsgrund Porselen!!!

Det blei s bra. Kjttet s mrt at det strimlet seg opp. Supergodt! Til og med ungene hadde tommel opp.

Dette brukte jeg:

2 lk

10 sopp

Elgkjtt i terninger

Salt og pepper

Saus:

2 dl kraft

3 dl creme fraiche

Litt brunost

Litt tyttebr

Salt og pepper

Knuste einebr

Litt sukkerkulr

N har jeg lagt kjedelige nakkekoteletter i marinade og hakket opp grnnsaker til morgendagens middag- og jeg- jeg skal p trening rett etter jobb for middagen koker seg selv!

Flere bilder p snapstory: hvitstil

Ukens middagstema

Ja. Det var den fryseboksen. Jeg synes vi er elendig til bruke av den. Selv om jeg anser planlegging som min greie p denne jord- s er det ikke bestandig jeg er like god p gjennomfringen. S problemet er huske ta ut maten av fryseren. Denne uken har jeg laget en matplan med utgangspunkt i hva som ligger i boksen. Jeg ser for meg tre uker i strekk der vi spiser det som allerede er i hus.

I planen har jeg skrevet med strek under det som skal opp av fryseren for ikke glemme. Utfordringen blir huske bacalao som skal opp tidlig nok til tine og deretter vannes. Spent p denne!

N utfordrer jeg de som leser Hvitstil.com til lage en ukemeny fra det som finnes i fryseren!

Fra grsdagens 1. Maitog. Vi (jeg og storjentene) tok toget til Riksgrensen mens Lippa og Husbonden kjrte. S stas for jentene. De hadde med litt godt og juicepakker. Vi ble hentet p togstasjonen- for s fylle opp bilen med Pepsi Max og Capri Sonne fr vi peisa p hjemover for n grsdagens fotballkamp!

De som kjrnner meg vet at fotball ikke er helt min greie- men jeg m si at det vre p kamp er utrolig koselig. Jentene synes det er stas se de voksene som passer dem i barnehagen p banen- og vi voksene har et ye p banen, et ye p ungene og et ye p de andre vi str snakker med. artig artig.

Et siste bilde fra grsdagen. Middag. squashpasta til voksen og megamakaroni til barn. NYDELIG med dennpastalsningen!!! Anbefales.

Middagsproblem!

I Bussoli-heimen m vi skjerpe oss litt. Vi er ikke spesielt kreative av oss, s ofte har vi de samme rettene til middag. En venninne foreslo at vi skulle ha middags-brainstorming en dag, det har ikke blitt til enda, s n tar jeg det her.
Etter ha sett noen som hadde en femukersmeny har jeg gjort noe av det samme. (Vi trenger ikke flge den slavisk, men det er greit ha ett utgangspunkt) Og ikke minst kan vi handle inn litt tidligere, s ingrediensene er i kjleskapet, og vi slipper haste i butikken. Jeg har prvd sette inn to fiskedager i uken og en suppedag.

Men n trenger jeg forslag. Jeg har satt inn noe jeg kom p i farten, men skulle gjerne ha hatt flere middaggsideer. Hjelp oss. Kom med tips!

Christine