hits

Oppskrifter

Den aller beste lavkarbo snack

Innimellom er det vanskelig leve lavkarbo- men det hjelper godt p ha en lovlig stsak p lager. Jeg har nettopp oppdaget en ny nutrilett sjokolade som kun inneholdt 2,2 karbs- supergod og greit ha p lur. Jeg har ogs funnet en oppskrift p lavkarbo Snickers - den er supergod. Oppskriften kommer fra Ingrid bak nettsiden Lavkarbotips.net.

Jeg gjr det p en litt annen mte en henne, s jeg har skrevet ned min fremgangsmte her.

Du trenger:

250 gram tagatesse

200 gram smr

200 gram flte

Vaniljepulver eller vaniljestang

50 gram delfia fett

150-300 gram Peantter (etter hva du tillater av karbs)

2,5 plater Colletta sukkerfri sjokkis

Forberedelse1:Begynn med en form. Den jeg bruker er 25 cm ganger 35 cm. Jeg legger i et bakeark. S peantter. Grovhakket dem og str dem i forma.

Tips: sjekk karboinnholdet p peantter- jeg har sett peantter som spriker fra 5/100 karb til 15/100 karb.

Forberedelse 2: kok opp flte og vaniljepulver/fr

S begynner man med karamellen. Str tagatesse i en stekepanne med litt hye kanter. Bruk en stekespade av tre. Smelt tagatesse men ikke brenn den. Dytt den frem og tilbake i panna. Det klumper seg- men da er du p rett spor. Bare fortsett til det smelter etterhvert. Den flytende tagatessen skal bli gylden- men pass p- ikke brenn den. Nr den er passe gylden heller du over flteblandingen, og rrer det sammen til en homogen blanding. Legg smrret i blandingen og rr det godt inn. Blandingen skal putre (ikke fosskoke) i 8 minutter. Etter 8 minutter smelter du matfettet inn i blandingen. Rr godt og kjl ned.

Nr karamellen er kjlnet heller du den over peanttene. Srg for at ntter og karamell fordeler seg gjevnt i formen. Sett den i kjleskapet til neste dag.

Dagen etter:

Smelt en plate sjokolade i vannbad.

Snu formen slik at det hele lander p et bakebrett dekket med et nytt bakepapir. Riv forsiktig av bakepapiret som sitter fast p karamellen. Smr sjokoladen p, sett brettet kaldt 30 minutter.

Smelt sjokoladeplate nummer to i vannbad. Snu brettet p et nytt brett med bakepapir. Smr ut sjokoladen. Sett kaldt.

Ta ut brettet og kutt opp snickersplaten i passe biter. Jeg synes det fungerer fint med pizzahjulet. Smelt den siste halve platen med sjokolade- gjerne mrk sjokolade for f kontraster i pynten. Hell en tynn strle sjokolade fram og tilbake over platen med de oppskjrte bitene. Kjl ned. Pakk i boks og sett i kjleskapet.

Les gjennom hele oppskriften- lurer du p noe eller har jeg forklart p en drlig mte- let me know!

N skal jeg pynte med ballonger og vimpler p Celine sitt rom. Hun har vrt i USA i nesten tre uker med besteforeldrene- og n gleder jeg meg s helt vilt mye til hun kommer.

For mere lavkarboinspo flg hvitstil p Snap.

Christine

Legger ved bilde av nutrilett'n

LCHF

Jeg tror det er mange av oss som driver med lavkarbomat p et eller annet niva. Hver gang jeg legger ut bilde av lunsj eller middag renner det inn med oppskriftforsprsel. S jeg begynner med dele dagens middag:

Biff med dobbel bakt blomkl, parmesanstekt brokkoli og soppstuing

Dobbel bakt blomkl

1 blomkl

Litt olje

Noen ss rmme

En neve gresslk

Salt og pepper

Liten flteskvett

Baconbiter

Ost

Frst delte jeg blomklen i buketter (sprinkler p olje) og satte den i stekeovnen til den ble mr, men fremdeles var litt hold i. Puttet den i en blender og kjrte forsiktig med rmme til den ble fint hakket- men ikke deig/suppe. Rrte inn bacon jeg hadde stekt p forhnd, gresslk, litt ost, flte. La det i en ildfast form, strdde p litt ost og inn i ovnen til osten smeltet og fikk litt stekeskorpe.

Brokkoli

En brokkoli delt i skiver. Sprinkler p litt olje og bakt i ovn. Nr den er mr tok jeg den ut og strdde p parmesan og satte den inn igjen.

Soppstuing:

En frossen pakke med sopp stekt med salt og pepper, helt p en tredjedel av en flte og kokt inn med soppen. Smak til og bruk heller fersk sopp om du har

Ellers m det nevnes at vi har vrt p tidenes flotteste julebord i helga. Ingen tvil om at det var trivelig- Prebs og jeg satte ny personlig rekord i komme sent hjem. Halv fem!!! Oss!!

Tiden stormer mot juleferie og vi forbereder oss s godt vi kan. I dag har vi laget hvite kakemenn og i gr var det pepperkaker. Jeg fler meg som jernkvinnen nr jeg baker med barna men ikke spiser en eneste kake.

Christine

Kveite med soyasmr

Fryseruke fr vre fryseruke nr Mor i Nord kommer innom jobb med en blodfersk kveite. Kveite- kanskje noe av det beste jeg vet fra havet. S da ble det kveite- med soyasmr.

Kokt kveite- nypotet- gulrot og soyasmr. Hvis du ikke har prvd det m jeg bare anbefale. Jeg s p Facebook at vr lokale kokkehelt TinjaVegard laget kveite og serverte soyasmr til. Jeg mtte Google litt frem og tilbake og fant denne oppskriften.

Soyasmr:

Smr uten salt

1 dl soyasaus (1 dl nr det er smeltet)

1 finhakket sjalottlk

I ss raspet ingefr

Gresslk

Smelt og brun smr. (ikke svi) ha i lk. Ha i ingefr. Ha i soyasaus. Ha i gresslk. Server til fisk.

Smakte fortreffelig.

Christine

Fryseboksuka

Jeg utfordret dere- spis en hel uke av det du har i fryser, kjle og trrskap.

Frste middag var reinskav. Kanskje noe av det beste jeg vet. Barna ogs. Og enda bedre- det blir alltid nok til en varm lunsj dagen etter

Ikke akkurat en sexy rett se p- meeeen god!

Jeg brukte:

En pakke reinskav

En creme fresh

2dl kjttkraft av terning

4-5 stor sjampinjong

En lk

Salt pepper

Stek kjttet, stek sopp og stek lk gylden. En ting av gangen, og legg alt i samme panne etter det er stekt. Legg oppi creme freshen og hell p kjttkraft. Sukkerkulr dersom du nsker retten litt brunere. Smak til med salt og pepper. Eventuelt litt sukker og aromat.

Vi serverte med ris og brokkoli i dag, men hjemlaga potetmos er en favoritt.

Prv!

Christine

Middagstips

Vi prver holde en snn passe smal/sunn linje p middagene her hjemme. Kanskje ikke i helgene bestandig- men vi prver f det til i ukedagene.

I gr laget vi skinkebiff (stykke svinekjtt) med ovnsbakte grnnsaker og persillepesto.

Jeg brukte en boks med grnnsaker som jeg kjpte p rema. Litt usikker p hva den het men den inneholdt brokkoli, gulrot, paprika og lk. Det strdde jeg i bunnen av en ildfast form. Tok litt olje i handa og fordelte utover grnnsakene. Brunet og krydret skinkebiffer og la de p toppen med persillepesto p. )jeg lager pestoen som vanlig basilikumspesto bare at jeg bruker myyyyye mindre olje. Blir som en tykk persillemos.

Ogs var det min favorittgrnnsak :rdbete. Jeg skar den opp i tynne strimler. Gnidde dem inn me LITT olje. Bruk hansker p rdbeten. Og stekte sammen med den andre formen. Ca 20-30 minutter p 180 hrader i min ovn. Optimalt skulle grdagens mat stekt litt mindre- men mor i Nord kom p besk med gode nyheter s jeg glemte hele middagen. Men den ble god likevel!

Christine

Lunsjtips

Dette m jeg rett og slett dele. Jeg laget lunsj og hadde med p jobb to dager i forrige uke. Herremin det var s godt!

P Rema (iallefall min rema i Narvik) selger han en eske med forskjellige rotgrnnsaker. I esken er det (tror jeg): selleri, rdbete, gulbete, polkagrisfarga bete, pastinakk, persillerot og kanskje noe annet jeg heller ikke pleier bruke s mye. Jeg strimla opp alle rotgrnnsakene og gnidde strimlene inn i max 1ss rapsolje pluss at jeg klemte over litt sitronsaft.

Inn i ovnen p 180 grader ca 25 min. Jeg sier bare: nam nam nam. Jeg har alltid skygget banen nr det har kommet til selleri- men selv den smakte godt inni der. I forrige uke stekte jeg en kyllingfil i biter og blandet sammen i en boks. I dag hadde jeg rotgrnnsaker med fiskekaker. Anbefales!

Ha en fin dag- det skal jeg.

Christine

Saus

Jeg har ftt tak i oppskriften p en supergod saus til kjtt. Portvinsaus. Jeg har alltid syntes vinsauser har vrt litt lei f til, men denne er veldig god!

Du trenger:

2 dl portvin

Kvart lk finhakket

Kjttbuljong 2 dl

1 ts maizenamel

2-3 ss smr uten salt

Sukkerkulr

Lag kjttbuljong- jeg lager av de buljonggelepakkene. En pakke blander jeg med 3 dl vann (ikke 5 som pakken sier).

Kok opp lk og vin sammen til det nesten ikke er vske igjen. Ca en ss vske igjen. Rr en ts maizena inn i 2 dl av kjttbuljongen og hell dette oppi det utkokte portvinslken. Rr. Ha i passelig med sukkerkulr. Ha smret i sausen og la den smelte mens du rrer. Er sausen litt tynn lar du den bare st p platen en stund s tykner den.

Kaloririk- men smaker masse s man trenger bare litt!

Vi hadde roastbiff med blomklstappe, bnner og portvinssaus.

Indisk sndag

Det ble en deilig lang og innholdsrik sndag for oss. Jeg har brukt endel tid p forberede dagens middag. Chicken tikka masala. Med tilhrende nanbrd. Ingrnting annet si enn at det var nydelig. Oppskriften til chicken tikka masala fant jeg p NRK sine nettsider- mens oppskriften til nanbrd fant jeg p trines matblogg HER.

Forberedelsene begynte i gr med kylling og marinade og fortsatte med saus, steking og nanbrdbaking i dag

Saus ferdig- marinert kjtt blandes i.

Det blei s bra. All re til Trine og hennes nanbrd! Hun burde ftt en medalje for bra oppskrift.

Innimellom har jentene og husbonden vrt en tur i slalombakken og vi alle var p fotballkamp og heiet p mjlnerguttan som bde jobber i jentenes barnehage og spiller p a-laget.

Bilde taler for seg. Ingen sommer her enda!

Sndagskveld avsluttet med grillplser til kveldsmat til barna i grillhytta og ste naboer innom p blhygge.

Flott dag- jeg har inntatt sofaen!

Christine

Ikke etter planen

Venninnen min er et bakeorakel. Hun er s flink og fr det meste til. Hun snakket om dougnuts forleden og skulle bake det til snnens bursdag. Jeg ble fristet og ville bake til sndagskos for barna. Det ble ingen sndagskos:

Fikk ikke til lage hullene engang.

Christine

Kjrlighetsmums

I all hast har jeg laget en sjokoladekake til Bella. Hun er p sykehus i byen for ta bilde av armen sin. Hun falt p trampolina i ettermiddag og siden hun ikke ville bevege den synes ssteren min som er lege at det var best f det underskt.

N hper jeg hun snart er hjemme igjen og at alt er bra med henne. Kjrlighetsmums heter kaken som str her og venter p henne.

Christine

Vaffelkake oppskrift


Mor i Nords knallgode vaffelkake:
3 egg
1 liter melk
100 gram sukker
1/2 kg hvetemel
I ts bakepulver
2-3 ts vaniljesukker
Smeltet smr etter nske (50 g)
Rr alt sammen- stek og nyt- aller helst med fltemysost.

Mor i nord pleier ogs slenge i grtrester- da blir de ekstra gode synes jeg.

Christine

Den grnne suppa!

Hos oss er det ingen mai uten Brenneslesuppe eller neslesuppe som de sier srafr. Ingenting smaker s godt som en varm bolle med den grnne suppa nr man har vrt ute noen timer i det kalde maivret.

Har du prvd neslesuppe? Jeg anbefaler det p det varmeste. 

Du trenger
1 kjkkenbolle med friske fine nesleskudd
1 lk 
1,5 liter grnnsaksbuljong
3 ss smr
3 ss mel
salt og perpper
(kremflte)


Slik gjr du:
Rens neslene for grove stilker og kok dem i vann i ca 5 minutter. Hell av vannet og spar p det. Kjr litt av vannet i en blender med neslene.
S bruker jeg kokevannet til neslene og blander i grnnsaksbuljongterninger etter informasjonen p pakken. (hher ville nok en ekte husmor gravd frem hjemmekokt kraft men terninger duger for meg)

Hakk lken i bittesm biter og gjr dem gylden i suppekasserollen sammen med smret. Str p mel og spe med grnnsaksbuljongen. Hell oppi nesleblandingen fra blenderen. (min blender er fra wilfa og om du flger med p bloggen kan du ogs f en snn) Kok forsiktig opp. Noen ganger har jeg litt kremflte i, men denne gangen hadde jeg ikke det og det gr fint uten ogs.
Server med rundstykker og smr.

Til og med Isabella synes suppa var deilig.



Mai gr stortsett med til forberede grden p Ytre Slettjord til sommeren. Vi skal starte opp ett stort prosjekt i lp av neste helg. Ytre slettjord skal f ny farge! Jeg gleder meg.




Christine


PS:
Det kommer flere giveawayer p hvitstil.com
i nr fremtid:
Wilfa har gitt meg
en prisvinnende blender og baristautsyr som 
jeg skal gi bort til heldige lesere.


Den du ved nok

Husbonden er reist p mte i lesund, mens jeg er hjemme med barna. I den anledning har jeg invitert oss p middag hos Mor i Nord og Beste Jens, og siden Beste Jens er en kakemons har vi bakt kake som vi har med. ....... Og siden han er dansk har vi laget i flge oppskriften den danske versjonen av vr kvikklunsjkake og svenskenes kladdkake- nemlig danskenes "den du ved nok". Jeg har problemet med tro p t en kake kan hete det, men vi har da laget den likevel. Kokos i toppingen, det blir spennende.
Oppskriften finnes p nettsiden detsoteliv.no

Christine

Ps: er det noen som vet om man kan koble instagram mot bloggen? Om bildene kan vises i margen el??

Endelig sndag!

Aller frst m jeg takke for alle gratulasjonene i forbindelse med min 2. plass i boligdrmmen 2010 og for alle Butikk gratulasjoner. Tusen takk- derer snille!

I dag skal vi ha en normal og butikk fri sndag her i huset. Husbonden er i gang med male Celines soveromsdr, mens jeg og Celine har bakt bde sjokoladekake og rundstykker. Celine har vrt litt sint p meg fordi jeg har mtte vrt mye p butikken i det siste. N er vi igang med rette opp det :) Nr vi baker fr Celine gjre det aller meste selv.




Her baker vi Mor i Nords beste rundstykkeoppskrift. Den har vrt relativt hemmelig, men jeg spurte henne i dag om jeg kunne dele den- og det fikk jeg:)

2,2 kg hvetemel
300 gram sammalt hvete grov
1ts salt
1ts sukker
100 gram margarin
2 pk gjr
1 liter vann
1 liter melk

Bland det trre og smuldre margarin i.  Varm opp vannet og bland i kald melk til du fr 37 grader. Rr gjren i temperert vske . Ha vsken i det trre og elt deigen. (deigen blir litt ls, men jeg har godt med mel p bakebenken) Deigen heves til dobbel strrelse. Bak ut rundstykker, jeg pleier f 40 stykker. Perfekt til fryse ned og varme opp til frokost. 


God Sndag
Christine

Oppskriften p hihatsn og Vinterfestuka!

Aller frst m jeg si at det er litt vanskelig ft til. (det synes i alle fall jeg) Det er tungt og hardt  arbeid, men om man lykkes- s er de nydelig spise og fine se p! Les hele oppskriften fr du begynner.

Aller frst: Lag 12 sjokolade cupcakes. Min oppskrift p selve cupcaken er drlig, s her ville jeg tatt en du selv synes er god. Et lite tips kan vre lage litt mindre utgaver av kakene- for eksempel heller lage 24 stykker i mindre former, for de er ganske drye f ned :)
Da forutsetter jeg at du har 12 eller 24 cupcakes ferdig og avkjlt. Begynn da med toppene:
Til det trenger du 6 eggehviter, 8 1/2 dl sukker, saft av en sitron, 2 ts vaniljesukker.  Bland eggehviter, sukker og sitron i en snn metall bolle (m vre stor). Visp for hand i ca 1 min.

Sett bollen over kokende vann og visp for hnd til sukkerkrystallene smelter og det blir en luftig marengs. (viktig at krystallene smelter-ellers blir det helt feil-her har jeg bommet flere ganger)

Ta vekk bollen fra det varme vannet og visp med elektrisk visp til marengsen er tykknet og kjles ned.

Putt massen i en spisspose og lag noe som ser ut som softiser opp cupcaken. Sett kaldt.

S trenger du 350 gram sjokolade 70% og tre ss matolje. Hakk sjokoladen og smelt sammen med oljen i vannbad. Ha sjokoladen over i en skl og kjl ned. Hell/dypp cupcaken/softistoppen i sjokolade. Sett kaldt.

Celine svinger seg i kjolen fra Tante Mimmi og Jan.

Klar til selskap i jakke fra Mimmi og Jan. Snillinger!

 Her hjemme i Narvik gjr vi oss klar til den STORE VINTERFESTUKEN som begynner i morgen. I morgen er det Barnas Dag med kostymetog i byen.  Da er tradisjonene at min kusine innviterer til barnefest og sikkert disko etter kostymetoget i byen. De voksene gr rundt med Rallar og SvartaBjrn kostyme hele uken. Husbonden ha akkurat kjpt seg en flunkende ny rallarhatt. Hele uken er stappet full med kultur og fest. Jeg skal p flere konserter. Les mere om Vinterfestuka her .

Christine

Nydelig kake

Husbonden elsker sjokoladekake. Han liker aller best kaker som er bakt i langpanne. Oppskriften finner du hos kusinen min som har bloggen Lykkelita.

Lykkelita sier at sjokoladekaker som bakes med kefir blir de beste og saftigste, og det kan jeg skrive under p.

Celine liker hjelpe til og vil gjerne sitte p benken. Det beste er nr hun fr hjelpe ha ingrediensene i bollen. Ja, ogs liker hun smake. P bilde har hun slt kakaopulver og kakerre over hele seg :)

Christine

Rustikke knekkis

Da vi var i Nord bakte "Mor i Nord" knekkebrd. Jeg var serdeles skeptisk og skyldte p allergien min for slippe smake. Jeg tror ikke jeg tler fr heller sa jeg til Mor i Nord. S slapp jeg smake..... Helt til jeg var sulten og ikke fant noe nibbel- da smakte jeg..........mmmmmm. De var knallgode! Etter den innrmmelsen deler jeg oppskriften her:
Knekkis
4 dl havregryn
4 dl sammalt fin rug
2 dl solsikke
2 dl gresskar
1 dl linfr
1dl sesam
1 ts salt
1 ss sukker
7 dl vann

Rr sammen deig/rre. Gjr klar tre bakebrett med bakepapir. Del rren p de tre brettene og smr det utover s tynt som det gr. Bruk en kniv eller pizzarulle til dele deigen i passe ruter! Set ovnen p 180 grader varmluft. Jeg stekte alle tre brettene p en gang. Stekes frst i 40 minutter. Sl ned varmen til 170 grader og la dra til ovnen st pen i ti minutter. Avkjles p rist. Veldig gode- men jeg vet ikke helt hvordan jeg oppbevarer dem? I en tett boks?


Jeg har en auksjon gende her til inntekt for brystkreft/rosa slyfe. I tillegg har jeg startet en kronerulling her. Veldig enkelt- trykk p linken og betal med kort! Oppforderer alle bloggere og bloggbeskere som kan, til avse en femtilapp til en god sak!
Tusen takk
Christine

PS: Julebrusen(den aller beste fra Hamar) er i butikken n! Jippi!

Oreo

Enda en kake! Da jeg lette etter marmorkakeoppskriften forleden dag, kom jeg forbi oppskriften til denne kaka. Oreokake. I dag har jeg bakt den.

Toppingen ser brent ut, men det er den ikke. Det er oreo kjeksene som er mrke. Oppskriften finnes her.
Jeg mtte ta med ett bilde vi tok da vi grillet i fjra i gr. Vi dro dit i dag ogs. Celine koste seg veldig og klukk-lo av mamma som kastet stein i havet!
P lua mi str det i rosa: Fru Bussoli. Den kjpte jeg med en gang vi hadde giftet oss ♥

Oppskrift p svenske kanelbullar


Dette trenger du:
  • 125 gram margarin
  • 5 dl melk
  • 50 gram gjr
  • 1,5 dl sukker
  • 1 ts kardemomme
  • 1,3 liter hvetemel

Fyll:
  • margarin
  • kanel
  • sukker

Slik gjr du det:

  • Smelt margarin og ha i melk. Blandingen skal selvflgelig vre 37 grader. Smuldre gjr i en bolle og rr den ut med den lunkene vsken. Ha i alt det trre, men kun 1 liter av melet. Elt deigen og ha i de resterende 3 dl etterhvert til du synes deigen er passe.
  • Heve til dobbel strrelse.
  • Lag s fyllet. Mix sammen margarin, sukker og masse kanel til en deig. Her bruker jeg ingen ml, tar det bare litt p yeml.
  • Elte ut luften av degen igjen og kjevle den flat. (ca 20 x40 cm).
  • Smr kanelblandingen p hele den utkjevla deigen. Brett deigen s dobbel. Del deigen s i stykker p 2 cm. Ta hver 2 cm del og del i 2 igjen nesten helt til bretten, slik at du har noe som ser ut som en bukse. Tvinn hvert bukseben mot venstre og knyt en valig knute av bena.
  • Legg p brett og la heve ca 20 min, m ikke st for varmt for da smelter kanelblandingen inni bollene.
  • Pensle med egg og str p perlesukker
  • Stek midt i ovnen p 200 grader (det er i alle fall passe i min ovn) i 7 min.
  • Spis og nyyyyt!