hits

Oppskrifter

Den aller beste lavkarbo snack

Innimellom er det vanskelig å leve lavkarbo- men det hjelper godt på å ha en lovlig søtsak på lager. Jeg har nettopp oppdaget en ny nutrilett sjokolade som kun inneholdt 2,2 karbs- supergod og greit å ha på lur. Jeg har også funnet en oppskrift på lavkarbo Snickers - den er supergod. Oppskriften kommer fra Ingrid bak nettsiden Lavkarbotips.net.

Jeg gjør det på en litt annen måte en henne, så jeg har skrevet ned min fremgangsmåte her.

Du trenger:

250 gram tagatesse

200 gram smør

200 gram fløte

Vaniljepulver eller vaniljestang

50 gram delfia fett

150-300 gram Peanøtter (etter hva du tillater av karbs)

2,5 plater Colletta sukkerfri sjokkis

Forberedelse1:Begynn med en form. Den jeg bruker er 25 cm ganger 35 cm. Jeg legger i et bakeark. Så peanøtter. Grovhakket dem og strø dem i forma.

Tips: sjekk karboinnholdet på peanøtter- jeg har sett peanøtter som spriker fra 5/100 karb til 15/100 karb.

Forberedelse 2: kok opp fløte og vaniljepulver/frø

Så begynner man med karamellen. Strø tagatesse i en stekepanne med litt høye kanter. Bruk en stekespade av tre. Smelt tagatesse men ikke brenn den. Dytt den frem og tilbake i panna. Det klumper seg- men da er du på rett spor. Bare fortsett til det smelter etterhvert. Den flytende tagatessen skal bli gylden- men pass på- ikke brenn den. Når den er passe gylden heller du over fløteblandingen, og rører det sammen til en homogen blanding. Legg smørret i blandingen og rør det godt inn. Blandingen skal putre (ikke fosskoke) i 8 minutter. Etter 8 minutter smelter du matfettet inn i blandingen. Rør godt og kjøl ned.

Når karamellen er kjølnet heller du den over peanøttene. Sørg for at nøtter og karamell fordeler seg gjevnt i formen. Sett den i kjøleskapet til neste dag.

Dagen etter:

Smelt en plate sjokolade i vannbad.

Snu formen slik at det hele lander på et bakebrett dekket med et nytt bakepapir. Riv forsiktig av bakepapiret som sitter fast på karamellen. Smør sjokoladen på, sett brettet kaldt 30 minutter.

Smelt sjokoladeplate nummer to i vannbad. Snu brettet på et nytt brett med bakepapir. Smør ut sjokoladen. Sett kaldt.

Ta ut brettet og kutt opp snickersplaten i passe biter. Jeg synes det fungerer fint med pizzahjulet. Smelt den siste halve platen med sjokolade- gjerne mørk sjokolade for å få kontraster i pynten. Hell en tynn stråle sjokolade fram og tilbake over platen med de oppskjærte bitene. Kjøl ned. Pakk i boks og sett i kjøleskapet.

Les gjennom hele oppskriften- lurer du på noe eller har jeg forklart på en dårlig måte- let me know!

Nå skal jeg pynte med ballonger og vimpler på Celine sitt rom. Hun har vært i USA i nesten tre uker med besteforeldrene- og nå gleder jeg meg så helt vilt mye til hun kommer.

For mere lavkarboinspo følg hvitstil på Snap.

Christine

Legger ved bilde av nutrilett'n

LCHF

Jeg tror det er mange av oss som driver med lavkarbomat på et eller annet niva. Hver gang jeg legger ut bilde av lunsj eller middag renner det inn med oppskriftforspørsel. Så jeg begynner med å dele dagens middag:

Biff med dobbel bakt blomkål, parmesanstekt brokkoli og soppstuing

Dobbel bakt blomkål

1 blomkål

Litt olje

Noen ss rømme

En neve gressløk

Salt og pepper

Liten fløteskvett

Baconbiter

Ost

Først delte jeg blomkålen i buketter (sprinkler på olje) og satte den i stekeovnen til den ble mør, men fremdeles var litt hold i. Puttet den i en blender og kjørte forsiktig med rømme til den ble fint hakket- men ikke deig/suppe. Rørte inn bacon jeg hadde stekt på forhånd, gressløk, litt ost, fløte. La det i en ildfast form, strødde på litt ost og inn i ovnen til osten smeltet og fikk litt stekeskorpe.

Brokkoli

En brokkoli delt i skiver. Sprinkler på litt olje og bakt i ovn. Når den er mør tok jeg den ut og strødde på parmesan og satte den inn igjen.

Soppstuing:

En frossen pakke med sopp stekt med salt og pepper, helt på en tredjedel av en fløte og kokt inn med soppen. Smak til og bruk heller fersk sopp om du har

Ellers må det nevnes at vi har vært på tidenes flotteste julebord i helga. Ingen tvil om at det var trivelig- Prebs og jeg satte ny personlig rekord i å komme sent hjem. Halv fem!!! Oss!!

Tiden stormer mot juleferie og vi forbereder oss så godt vi kan. I dag har vi laget hvite kakemenn og i går var det pepperkaker. Jeg føler meg som jernkvinnen når jeg baker med barna men ikke spiser en eneste kake.

Christine

Kveite med soyasmør

Fryseruke får være fryseruke når Mor i Nord kommer innom jobb med en blodfersk kveite. Kveite- kanskje noe av det beste jeg vet fra havet. Så da ble det kveite- med soyasmør.

Kokt kveite- nypotet- gulrot og soyasmør. Hvis du ikke har prøvd det må jeg bare anbefale. Jeg så på Facebook at vår lokale kokkehelt TinjaVegard laget kveite og serverte soyasmør til. Jeg måtte Google litt frem og tilbake og fant denne oppskriften.

Soyasmør:

Smør uten salt

1 dl soyasaus (1 dl når det er smeltet)

1 finhakket sjalottløk

I ss raspet ingefær

Gressløk

Smelt og brun smør. (ikke svi) ha i løk. Ha i ingefær. Ha i soyasaus. Ha i gressløk. Server til fisk.

Smakte fortreffelig.

Christine

Fryseboksuka

Jeg utfordret dere- spis en hel uke av det du har i fryser, kjøle og tørrskap.

Første middag var reinskav. Kanskje noe av det beste jeg vet. Barna også. Og enda bedre- det blir alltid nok til en varm lunsj dagen etter

Ikke akkurat en sexy rett å se på- meeeen god!

Jeg brukte:

En pakke reinskav

En creme fresh

2dl kjøttkraft av terning

4-5 stor sjampinjong

En løk

Salt pepper

Stek kjøttet, stek sopp og stek løk gylden. En ting av gangen, og legg alt i samme panne etter det er stekt. Legg oppi creme freshen og hell på kjøttkraft. Sukkerkulør dersom du ønsker retten litt brunere. Smak til med salt og pepper. Eventuelt litt sukker og aromat.

Vi serverte med ris og brokkoli i dag, men hjemlaga potetmos er en favoritt.

Prøv!

Christine

Middagstips

Vi prøver å holde en sånn passe smal/sunn linje på middagene her hjemme. Kanskje ikke i helgene bestandig- men vi prøver å få det til i ukedagene.

I går laget vi skinkebiff (stykke svinekjøtt) med ovnsbakte grønnsaker og persillepesto.

Jeg brukte en boks med grønnsaker som jeg kjøpte på rema. Litt usikker på hva den het men den inneholdt brokkoli, gulrot, paprika og løk. Det strødde jeg i bunnen av en ildfast form. Tok litt olje i handa og fordelte utover grønnsakene. Brunet og krydret skinkebiffer og la de på toppen med persillepesto på. )jeg lager pestoen som vanlig basilikumspesto bare at jeg bruker myyyyye mindre olje. Blir som en tykk persillemos.

Også var det min favorittgrønnsak :rødbete. Jeg skar den opp i tynne strimler. Gnidde dem inn me LITT olje. Bruk hansker på rødbeten. Og stekte sammen med den andre formen. Ca 20-30 minutter på 180 hrader i min ovn. Optimalt skulle gårdagens mat stekt litt mindre- men mor i Nord kom på besøk med gode nyheter så jeg glemte hele middagen. Men den ble god likevel!

Christine

Lunsjtips

Dette må jeg rett og slett dele. Jeg laget lunsj og hadde med på jobb to dager i forrige uke. Herremin det var så godt!

På Rema (iallefall min rema i Narvik) selger han en eske med forskjellige rotgrønnsaker. I esken er det (tror jeg): selleri, rødbete, gulbete, polkagrisfarga bete, pastinakk, persillerot og kanskje noe annet jeg heller ikke pleier å bruke så mye. Jeg strimla opp alle rotgrønnsakene og gnidde strimlene inn i max 1ss rapsolje pluss at jeg klemte over litt sitronsaft.

Inn i ovnen på 180 grader ca 25 min. Jeg sier bare: nam nam nam. Jeg har alltid skygget banen når det har kommet til selleri- men selv den smakte godt inni der. I forrige uke stekte jeg en kyllingfilé i biter og blandet sammen i en boks. I dag hadde jeg rotgrønnsaker med fiskekaker. Anbefales!

Ha en fin dag- det skal jeg.

Christine

Saus

Jeg har fått tak i oppskriften på en supergod saus til kjøtt. Portvinsaus. Jeg har alltid syntes vinsauser har vært litt lei å få til, men denne er veldig god!

Du trenger:

2 dl portvin

Kvart løk finhakket

Kjøttbuljong 2 dl

1 ts maizenamel

2-3 ss smør uten salt

Sukkerkulør

Lag kjøttbuljong- jeg lager av de buljonggelepakkene. En pakke blander jeg med 3 dl vann (ikke 5 som pakken sier).

Kok opp løk og vin sammen til det nesten ikke er væske igjen. Ca en ss væske igjen. Rør en ts maizena inn i 2 dl av kjøttbuljongen og hell dette oppi det utkokte portvinsløken. Rør. Ha i passelig med sukkerkulør. Ha smøret i sausen og la den smelte mens du rører. Er sausen litt tynn lar du den bare stå på platen en stund så tykner den.

Kaloririk- men smaker masse så man trenger bare litt!

Vi hadde roastbiff med blomkålstappe, bønner og portvinssaus.

Indisk søndag

Det ble en deilig lang og innholdsrik søndag for oss. Jeg har brukt endel tid på å forberede dagens middag. Chicken tikka masala. Med tilhørende nanbrød. Ingrnting annet å si enn at det var nydelig. Oppskriften til chicken tikka masala fant jeg på NRK sine nettsider- mens oppskriften til nanbrød fant jeg på trines matblogg HER.

Forberedelsene begynte i går med kylling og marinade og fortsatte med saus, steking og nanbrødbaking i dag

Saus ferdig- marinert kjøtt blandes i.

Det blei så bra. All ære til Trine og hennes nanbrød! Hun burde fått en medalje for bra oppskrift.

Innimellom har jentene og husbonden vært en tur i slalombakken og vi alle var på fotballkamp og heiet på mjølnerguttan som både jobber i jentenes barnehage og spiller på a-laget.

Bilde taler for seg. Ingen sommer her enda!

Søndagskveld avsluttet med grillpølser til kveldsmat til barna i grillhytta og søte naboer innom på bålhygge.

Flott dag- jeg har inntatt sofaen!

Christine

Ikke etter planen

Venninnen min er et bakeorakel. Hun er så flink og får det meste til. Hun snakket om dougnuts forleden og skulle bake det til sønnens bursdag. Jeg ble fristet og ville bake til søndagskos for barna. Det ble ingen søndagskos:

Fikk ikke til å lage hullene engang.

Christine

Kjærlighetsmums

I all hast har jeg laget en sjokoladekake til Bella. Hun er på sykehus i byen for å ta bilde av armen sin. Hun falt på trampolina i ettermiddag og siden hun ikke ville bevege den synes søsteren min som er lege at det var best å få det undersøkt.

Nå håper jeg hun snart er hjemme igjen og at alt er bra med henne. Kjærlighetsmums heter kaken som står her og venter på henne.

Christine

Vaffelkake oppskrift


Mor i Nords knallgode vaffelkake:
3 egg
1 liter melk
100 gram sukker
1/2 kg hvetemel
I ts bakepulver
2-3 ts vaniljesukker
Smeltet smør etter ønske (50 g)
Rør alt sammen- stek og nyt- aller helst med fløtemysost.

Mor i nord pleier også å slenge i grøtrester- da blir de ekstra gode synes jeg.

Christine

Den grønne suppa!

Hos oss er det ingen mai uten Brenneslesuppe eller neslesuppe som de sier sørafør. Ingenting smaker så godt som en varm bolle med den grønne suppa når man har vært ute noen timer i det kalde maiværet.

Har du prøvd neslesuppe? Jeg anbefaler det på det varmeste. 

Du trenger
1 kjøkkenbolle med friske fine nesleskudd
1 løk 
1,5 liter grønnsaksbuljong
3 ss smør
3 ss mel
salt og perpper
(kremfløte)


Slik gjør du:
Rens neslene for grove stilker og kok dem i vann i ca 5 minutter. Hell av vannet og spar på det. Kjør litt av vannet i en blender med neslene.
Så bruker jeg kokevannet til neslene og blander i grønnsaksbuljongterninger etter informasjonen på pakken. (hher ville nok en ekte husmor gravd frem hjemmekokt kraft men terninger duger for meg)

Hakk løken i bittesmå biter og gjør dem gylden i suppekasserollen sammen med smøret. Strø på mel og spe med grønnsaksbuljongen. Hell oppi nesleblandingen fra blenderen. (min blender er fra wilfa og om du følger med på bloggen kan du også få en sånn) Kok forsiktig opp. Noen ganger har jeg litt kremfløte i, men denne gangen hadde jeg ikke det og det går fint uten også.
Server med rundstykker og smør.

Til og med Isabella synes suppa var deilig.Mai går stortsett med til å forberede gården på Ytre Slettjord til sommeren. Vi skal starte opp ett stort prosjekt i løp av neste helg. Ytre slettjord skal få ny farge! Jeg gleder meg.
Christine


PS:
Det kommer flere giveawayer på hvitstil.com
i nær fremtid:
Wilfa har gitt meg
en prisvinnende blender og baristautsyr som 
jeg skal gi bort til heldige lesere.


Den du ved nok

Husbonden er reist på møte i Ålesund, mens jeg er hjemme med barna. I den anledning har jeg invitert oss på middag hos Mor i Nord og Beste Jens, og siden Beste Jens er en kakemons har vi bakt kake som vi har med. ....... Og siden han er dansk har vi laget i følge oppskriften den danske versjonen av vår kvikklunsjkake og svenskenes kladdkake- nemlig danskenes "den du ved nok". Jeg har problemet med å tro på t en kake kan hete det, men vi har da laget den likevel. Kokos i toppingen, det blir spennende.
Oppskriften finnes på nettsiden detsoteliv.no

Christine

Ps: er det noen som vet om man kan koble instagram mot bloggen? Om bildene kan vises i margen el??

Endelig søndag!

Aller først må jeg takke for alle gratulasjonene i forbindelse med min 2. plass i boligdrømmen 2010 og for alle Butikk gratulasjoner. Tusen takk- derer snille!

I dag skal vi ha en normal og butikk fri søndag her i huset. Husbonden er i gang med å male Celines soveromsdør, mens jeg og Celine har bakt både sjokoladekake og rundstykker. Celine har vært litt sint på meg fordi jeg har måtte vært mye på butikken i det siste. Nå er vi igang med å rette opp det :) Når vi baker får Celine gjøre det aller meste selv.
Her baker vi Mor i Nords beste rundstykkeoppskrift. Den har vært relativt hemmelig, men jeg spurte henne i dag om jeg kunne dele den- og det fikk jeg:)

2,2 kg hvetemel
300 gram sammalt hvete grov
1ts salt
1ts sukker
100 gram margarin
2 pk gjær
1 liter vann
1 liter melk

Bland det tørre og smuldre margarin i.  Varm opp vannet og bland i kald melk til du får 37 grader. Rør gjæren i temperert væske . Ha væsken i det tørre og elt deigen. (deigen blir litt løs, men jeg har godt med mel på bakebenken) Deigen heves til dobbel størrelse. Bak ut rundstykker, jeg pleier å få 40 stykker. Perfekt til å fryse ned og varme opp til frokost. 


God Søndag
Christine

Oppskriften på hihats´n og Vinterfestuka!

Aller først må jeg si at det er litt vanskelig å fåt til. (det synes i alle fall jeg) Det er tungt og hardt  arbeid, men om man lykkes- så er de nydelig å spise og fine å se på! Les hele oppskriften før du begynner.

Aller først: Lag 12 sjokolade cupcakes. Min oppskrift på selve cupcaken er dårlig, så her ville jeg tatt en du selv synes er god. Et lite tips kan være å lage litt mindre utgaver av kakene- for eksempel heller lage 24 stykker i mindre former, for de er ganske drøye å få ned :)
Da forutsetter jeg at du har 12 eller 24 cupcakes ferdig og avkjølt. Begynn da med toppene:
Til det trenger du 6 eggehviter, 8 1/2 dl sukker, saft av en sitron, 2 ts vaniljesukker.  Bland eggehviter, sukker og sitron i en sånn metall bolle (må være stor). Visp for hand i ca 1 min.

Sett bollen over kokende vann og visp for hånd til sukkerkrystallene smelter og det blir en luftig marengs. (viktig at krystallene smelter-ellers blir det helt feil-her har jeg bommet flere ganger)

Ta vekk bollen fra det varme vannet og visp med elektrisk visp til marengsen er tykknet og kjøles ned.

Putt massen i en spisspose og lag noe som ser ut som softiser oppå cupcaken. Sett kaldt.

Så trenger du 350 gram sjokolade 70% og tre ss matolje. Hakk sjokoladen og smelt sammen med oljen i vannbad. Ha sjokoladen over i en skål og kjøl ned. Hell/dypp cupcaken/softistoppen i sjokolade. Sett kaldt.

Celine svinger seg i kjolen fra Tante Mimmi og Jan.

Klar til selskap i jakke fra Mimmi og Jan. Snillinger!

 Her hjemme i Narvik gjør vi oss klar til den STORE VINTERFESTUKEN som begynner i morgen. I morgen er det Barnas Dag med kostymetog i byen.  Da er tradisjonene at min kusine innviterer til barnefest og sikkert disko etter kostymetoget i byen. De voksene går rundt med Rallar og SvartaBjørn kostyme hele uken. Husbonden ha akkurat kjøpt seg en flunkende ny rallarhatt. Hele uken er stappet full med kultur og fest. Jeg skal på flere konserter. Les mere om Vinterfestuka her .

Christine

Nydelig kake

Husbonden elsker sjokoladekake. Han liker aller best kaker som er bakt i langpanne. Oppskriften finner du hos kusinen min som har bloggen Lykkelita.

Lykkelita sier at sjokoladekaker som bakes med kefir blir de beste og saftigste, og det kan jeg skrive under på.

Celine liker å hjelpe til og vil gjerne sitte på benken. Det beste er når hun får hjelpe å ha ingrediensene i bollen. Ja, også liker hun å smake. På bilde har hun sølt kakaopulver og kakerøre over hele seg :)

Christine

Rustikke knekkis

Da vi var i Nord bakte "Mor i Nord" knekkebrød. Jeg var serdeles skeptisk og skyldte på allergien min for å slippe å smake. Jeg tror ikke jeg tåler frø heller sa jeg til Mor i Nord. Så slapp jeg å smake..... Helt til jeg var sulten og ikke fant noe nibbel- da smakte jeg..........mmmmmm. De var knallgode! Etter den innrømmelsen deler jeg oppskriften her:
Knekkis
4 dl havregryn
4 dl sammalt fin rug
2 dl solsikke
2 dl gresskar
1 dl linfrø
1dl sesam
1 ts salt
1 ss sukker
7 dl vann

Rør sammen deig/røre. Gjør klar tre bakebrett med bakepapir. Del røren på de tre brettene og smør det utover så tynt som det går. Bruk en kniv eller pizzarulle til å dele deigen i passe ruter! Set ovnen på 180 grader varmluft. Jeg stekte alle tre brettene på en gang. Stekes først i 40 minutter. Slå ned varmen til 170 grader og la døra til ovnen stå åpen i ti minutter. Avkjøles på rist. Veldig gode- men jeg vet ikke helt hvordan jeg oppbevarer dem? I en tett boks?


Jeg har en auksjon gående her til inntekt for brystkreft/rosa sløyfe. I tillegg har jeg startet en kronerulling her. Veldig enkelt- trykk på linken og betal med kort! Oppforderer alle bloggere og bloggbesøkere som kan, til å avse en femtilapp til en god sak!
Tusen takk
Christine

PS: Julebrusen(den aller beste fra Hamar) er i butikken nå! Jippi!

Oreo

Enda en kake! Da jeg lette etter marmorkakeoppskriften forleden dag, kom jeg forbi oppskriften til denne kaka. Oreokake. I dag har jeg bakt den. 

Toppingen ser brent ut, men det er den ikke. Det er oreo kjeksene som er mørke. Oppskriften finnes her.
Jeg måtte ta med ett bilde vi tok da vi grillet i fjæra i går.  Vi dro dit i dag også. Celine koste seg veldig og klukk-lo av mamma som kastet stein i havet!
På lua mi står det i rosa: Fru Bussoli. Den kjøpte jeg med en gang vi hadde giftet oss ♥

Oppskrift på svenske kanelbullar


Dette trenger du:
 • 125 gram margarin
 • 5 dl melk
 • 50 gram gjær
 • 1,5 dl sukker
 • 1 ts kardemomme
 • 1,3 liter hvetemel

Fyll:
 • margarin
 • kanel
 • sukker

Slik gjør du det:

 • Smelt margarin og ha i melk. Blandingen skal selvfølgelig være 37 grader. Smuldre gjær i en bolle og rør den ut med den lunkene væsken. Ha i alt det tørre, men kun 1 liter av melet. Elt deigen og ha i de resterende 3 dl etterhvert til du synes deigen er passe.
 • Heve til dobbel størrelse. 
 • Lag så fyllet. Mix sammen margarin, sukker og masse kanel til en deig. Her bruker jeg ingen mål, tar det bare litt på øyemål.
 •  Elte ut luften av degen igjen og kjevle den flat. (ca 20 x40 cm).
 • Smør kanelblandingen på hele den utkjevla deigen. Brett deigen så dobbel. Del deigen så i stykker på 2 cm. Ta hver 2 cm del og del i 2 igjen nesten helt til bretten, slik at du har noe som ser ut som en bukse. Tvinn hvert bukseben mot venstre og knyt en valig knute av bena.
 • Legg på brett og la heve ca 20 min, må ikke stå for varmt for da smelter kanelblandingen inni bollene.
 • Pensle med egg og strø på perlesukker
 • Stek midt i ovnen på 200 grader (det er i alle fall passe i min ovn) i 7 min.
 • Spis og nyyyyt!