hits

Reise/utflukt

Miljøforandring- The Edition Miami

For 48 timer siden var vi i slalombakken med barna- tonnevis med nysnø og ville barn- nå - 48 timer etter har vi landa i Miami og inntatt hotellet The Edition i Miami Beach for natten. For et hotell- det er så fint. Antakelig det fineste hotellet jeg noen gang har satt min for i.

Jeg tror jeg strax må kjøpe meg mer grønne inneplanter og lykter når jeg kommer hjem. Det er lykter og planter overalt!

Her spiste vi i går kveld. Fantastisk mat på kanten til bassenget

Mor og Bella på vei til stranda

Basseng i hotellhagen. Det er sikkert 30 grader oppi der- og 28 i lufta. Herlig

Elsker sofagruppene inne i det grønne i Hotellhagen

Her spiste vi i går. De lysene!!!. Jeg skal henge opp mere lys i huset i Gran Canaria. Så utrolig koselig.

Lobby. Her er alle plantene og lyktene. Så at det ikke hadde fått tatt så mye bilder av dem- men se på snap: hvitstil - der har jeg filmet.

Snart kjører vi over til Naples for Konferanse. Mor passer Bella for meg, mens jeg skal fylle på med fag.

Jeg snapper på veien!

Christine

Min best investerte 1000 lapp

Vi bor i Narvik-noen få meter fra slalombakken. Vi tilbinger en god del tid der- hele familien. På ingen måte proff på ski- men jeg nyter å være sammen med familien og venner i bakken. Det som er så utrolig viktig for en god opplevelse er å ha gode klær og greit utstyr. Det har jeg, men jeg har kjøpt nye slalomsko og de var virkelig så vonde. Når jeg prøvde dem første gangen kjentes de fin ut. Så kom jeg hjem og skulle prøve de i bakken. Jeg kom ikke ned trappa engang før jeg ville rive de av eventuelt sage av foten. En tur opp med fjellheisen ble til at jeg tok heisen ned igjen- og siden stod skoene godt plassert i skapet. Aaaldri mer på- tenkte jeg.

Så kom min kjære hjem og fortalte at han hadde hørt om noen som tilpasset slalomsko sørpå. Og på 1-2-3 hadde jeg time på Klipskobua.

Så i går var jeg i Oslo og Gjermund på Klipskobua jobbet og filte og varmet opp skallet til skoen og som han sa: "brukte foten min som rambukk for å utvide skallet der det ikke passet". På bilde over her har jeg vært brukt som rambukk- og er riiiimelig varm i toppen.

Etter en dryg time med hardt arbeid så gikk jeg ut med sko som passet som hand i hanske. Ikke engang Askepott passet glasskoen sin så godt som mine sko passer.

Så for alle der ute som har vonde sko(de er det mange av)- det er så virkelig verdt å få dem tilpasset. Og som Gjermund på Klipskobua sa: det er ikke bare skiracere som kan få tilpassede sko.

Så nå må bare snøen komme. Jeg er klar!!

Christine

Kan barn fly med vannkopper?

Før jul i fjor (eller var det året før der igjen?) begynte det å gå vannkopper i barnehagen vår- og sånn er jo livet. Vannkopper skal vi alla ha. Ingen av mine tre hadde hatt det. Så da var det bare å håpe på at det kom i god tid før juleferien (vi skulle til Gran Canaria) og for oss foreldrenes del håpte vi på at vi fikk det litt samlet for å unngå mye fravær fra jobb....

Takk og pris- og heldigvis kom koppene kjapt hos alle tre- og alt var borte til ferien. Selv var jeg innstilt på at ferien kunne gå i do hvis vi hadde uflaks med når ungene ble syke.... For man flyr vel ikke med vannkopper???!!! Sånn i respekt for de 200 andre menneskene på flyet?

Jeg trodde det var allmenn kunnskap- men nope. I går-da Celine og jeg reiste til Gran Canaria så jeg et barn på flyet som uten tvil hadde vannkopper- i ikke inntørket stadie i hele ansiktet.

Jeg bare håper at der ikke var en gravid kvinne, eller andre med sykdommer som ikke tåler vannkopper ombord.

HVA MENER DU?? Blir man hjemme eller tar vi på solhatt og håper det ikke vises?

Sykdom tilside- Celine og jeg (fortroppen)er fremme på Gran Canaria. Siden Mor i Nord har kjøpt nabohuset vårt (og er ferdig innredet) bor vi hos henne inntil vi overtar vårt hus om en uke. 80 kg bagasje er bært inn i huset- Preben og jentene følger på og danner ettertroppen. De kommer om en uke- med sine 120 kg bagasje. Til å bli litt svett av å tenke på. Straks skal Celine og jeg igang med å skaffe alt av lamper til huset. Nevnte jeg at det er hetebølge på Canaris :)

Men først: en dukkert!

Christine

Følg oss på shopping i Las Palmas- snap: hvitstil

Snap og reisetips

Aller først-- til dere som er på snap- jeg er der også under navnet HVITSTIL og alle er velkommen til å legge seg til. Jeg bruker mystory- så det er bare å følge hvis du vil :)

Jentene på tur i mogan- bildet fra mystory

Her er dagens superferietips. Kjøp med en liten kjølebag når du skal på ferie. Jeg har en stor og en liten og bruker den hver dag! Den lille tar jeg med i bilen uansett hvor vi skal. Har med drikke til barn, drikke til voksen, babyfruktpose, noen bananer og kjeks. Når vi er fem som skal til kjøpesenteret eller lekeplassen blir noen tørste før vi svinger ut fra huset- og den lille vesken sparer oss for massevis av tid. Jeg har med en større variant på stranden og oppgraderer innholdet med brødskiver til barna, fruktbiter, kjeks osv. Noen ganger kjøper vi lunsj i strandbarene- men å spise fem stykker i strandbar tar alt for lang tid og vi blir alt for lenge borte fra det vi liker best: stranden!!

Nå er kjøkebagen pakket og vi er jlar for aller siste dag med sol, sand og bading.

Er det lov å si: vil ikke hjem!!!!

Christine

Forlenget påske

Vi har tatt oss en liten "pust i bakken" og forlenget påskeferien med en uke. Vi er dratt til Gran Canaria med venner og koser oss litt i sola

Ikke altid så lett å ta bilde av tre stykker :) vi har med oss sommerklær fra Polarn O Pyret som vi prøver. Jeg elsker at de kan ha på seg klær i samme stoff og forskjellige styles!

Celine har med seg to venninner på tur

Og Bella har med seg sin Lykke. Vi er 14 stykker på tur. 6 voksene og 8 unger.

Nytt i år er et trix jeg har nappet fra en bestefar jeg så på stranden sist vi var her. Han hadde med noen spatler og figurer til å leke i sanden med. Det har vi også nå og ungene eeeeelsker å bygge slott og sette ut både dyr og prinsesser som bor der.

Hvitstil.com sammarbeider med verdens beste Polarn O.Pyret og det er vi veldig stolte over!

christine

Reisefeber og feber etter reise

De siste ukene før vi reiste på ferie - og spesielt den siste uka skydde vi sykdom som pesten- bokstavelig talt. Fordi jeg var livredd for å få noe først og fremst før vi skulle reise-sånn at vi ikke skulle få oss avgårde, men også unngå å få noe sånn at ungene ikke fikk kost seg i solen i feriedagene.

Julebesøk der noen var rufsete i formen ble avlyst- vi gadd virkelig ikke å risikere noe.... Avreisedagen kom- fem stykker var friske som fisken. HURRA!

Det varte helt til vi satt oss ned på rad ni ved siden av damen som var så syk og innsnylta at hun på et tidspunkt fikk beskjed av personalet om å puste i en pose!!?!?seriøst!!

Ok- vi er fremme- og alle barna har vært nede for telling- og du middelaldrende dame som syntes det var greit å gå på flyet sprekksyk - takk skal du $?%*# meg ha!

Fiskeboller- eneste jeg får i syke barn.

Spektakulære Lofoten

Vi har vært på langhelg i Lofoten- og vi kunne faktisk ikke vært mer heldig med været. Og at det er mulig å klemme inn så mange aktiviteter på så kort tid- det går  bare i Lofoten. Kort vei mellom aktiviteter. Vo var to familier som reiste sammen. Fire voksene og 6 barn. På vår langhelg har vi shoppet, strandet, klatret, ribet, grillet, spist og storkost oss.  Lofoten er så vakkert at man bare må oppleve det selv. Jeg har vært der før- men ikke med barna og min egen familie. Ungene var rett og slett ville.

Bilde fra Rørvikstranda. Med været vi hadde slår denne stranda både mogan og Amadores ned i støvlene.

Lite minus at Lofoten har litt kalde badetempraturer- men det stoppet på ingen måte barna. I tillegg hadde vi med våtdresser som vi bruker når vi bader masse. Vi har kjøpt billige dresser på coop og europris og de var bra i massevis for vårt bruk.

Dette bilde er fra Unstad som er kjent for fantastisk surfing. Barna fikk prøve seg på brett.


Vi hadde med værdens største kjølebagger i flertall til Unstad. Storkoste oss med grilling.

Unstad

Celine på surfetrening

Pappaene dro på Midnightsun safari. Fikk sett både sol, sel og ørn!
Familien til min venninne bor i Henningsvær og plutselig hadde vi barnevakt. Da ble det Fiskekrogen med Skalldyrsplatå. Herreminhatt så sinnsykt godt! Reker, blåskjell, kongekrabbe, hummer, sjøkreps med deilig brød og alioli!

 

Mange små butikker. Jeg glemte å ta bilder hos Sølvsmeden Catrhrine Linder- men hun lager så fine sølvdots til ørene. De har vi fra før- men hadde mistet en- så da skulle hun lage en ny.

Masse små interiørbutikker, super sportsbutikk og gallerier. Og Kaviarfabrikken!

 

Husbonden og hans kompis prøvde seg på klatring for første gang. De hadde med seg guide fra Nord Norsk klatreskole og gutta mente det var den best brukte tusenlappen noensinne!

Etter klatring ble det lunsj på Klatrecafeen. Lammegryte jeg drømmer om!

Den er så god at jeg kunne spist den til alle måltider.


Mannfolkparkering utenfor en av interiørbutikkene.På klatrebutikken prøvde jentene luer fra Haddock. Jeg kjøpe rosa luer til jentene. Blir super til vinteren.

 

Jeg er rett og slett forelsket i lofoten!

Christine

Lyn visit

Jeg har vært på en ny lyntur i Oslo. På litt over 24 timer rakk jeg: babyshower, bursdagsfest, fancy lunsj på Tjuvholmen, møte, IKEA og House of Oslo. Ikke værst! På Habitat fant jeg den kuleste trebussen som ble gave til Isabella. Celine fikk tegnestativ fra IKEA. Bilder fra turen:
Lunsj på superfancy Hanami

Sveriges mest Trendy fyr holder foredrag. Hvilken fyr, hvilken energi!
Finn Schjoll leker ikke butikk
Fortsatt Hanami lunsj
Gave fra meg til en kommende baby. Sengtøy ble det også på henne.
Bussen fra Habitat!

Århundrets superdag i nord i dag

Vi skal ha gjester på hytta og jeg står ca i yttergangen med skoa på mens jeg skriver dette kan nesten ikke komme meg fort nok avsted. Sol fra skyfrihimmel! Må bare dele en liten bit københavn før jeg kjører. Vi har vært på tur med Mor i Nord og BesteJens i Beste Jens sitt hjemland. De tok oss med på resturant NOMA som er verdenskjent og jeg må bare si:

opplevelse for livet!

Jeg kommer tilbake til trekningen og københavnturen når vi kommer hjem fra hytta i morgen

Christine

Grims Grenka

Vi er i Oslo en liten stund til. Vi bor på Grims Grenka, der badet har vegger i glass(frostet), skrivebordslampen er et hjortegevir og dusjen er ett fossefall. 
Jeg har til nå syntes at dusjkran av typen fossefall var veldig stilig, men i dag lærte jeg at det var utrolig upraktisk. Fordi vanntrykket her er så som så fungerer det nok ikke optimalt. Godt å vite når vi sikkert i nær fremtid skal pusse opp bad i eget hus.

Ellers kan jeg fortelle at frokostbuffeten ikke akkurat får terningkast 6. Åtte svette spekkepølseskiver på ett fat scorer ikke høyt hos meg. Tror nok det blir ett annet hotell neste gang.

På taket er det bar. Her var vi med familien i forbindelse med Celines dåp. Stilig var det at min farfar på 90 år var med i loungen på taket :) Bildene er hentet fra hotellets hjemmesider.

Nå skal vi på farten i Oslo. Vintersko til oss og vinterdress til Celine. Litt senere har jeg fått innpass på Jan Thomas Studio- og det gleder jeg meg til. Så er det middag med vennene våre i kveld.

Christine

Kosedag!

I dag fikk Celine ha fri fra barnehagen for vi skulle på Childplanet og leke med Hedda og mammaen Vibeke fra bloggen Mammas Hus
De små jentene koste seg i lekeparken, mens de store jentene koste seg i cafeen :)
Celine har på seg en ny myk drakt fra 4children. Den er i silke. Superdeilig. Knyttejakke med tilhørende bukse.
Så kjøpte jeg disse øreringene fra Vibeke, som selger til inntekt for Rosa Sløyfe! Flere juveler på bloggen hennes!

Tusen millioner takk for alle tilbakemeldingene på vaskerommet:) Det ble jeg veldig glad for. Nå i kveld skal jeg på min første boksetime på tre år! Gjett at jeg gjør meg fortjent til gullrekka i dag! *stolt* I morgen gjør jeg regning med at det vil bli vanskelig å bevege seg :)hohoho!

Rettelse:
Oioioi, når jeg leste gjennom det jeg hadde skrevet så ser jeg at det kan høres ut som jeg er en slags Ole Klemetsen, men det er rett og slett time med en personlig trener, hvor vi trener boksing fordi det er god trening. Altså: Christine er ingen ex-boksing-pro!Fra Hadeland Glassverk

Jeg digger Hadeland Glassverk. Vi har vært der i dag. Spist deilige kanelsnurr og drukket nydelig eplesaft. Handlet litt i de små butikkene. Sett og klappet på dyrene. Lekt  på lekeplassene. Tittet enda litt til i butikkene.
 
Jeg kjøpte noen vimpler til Celine sitt rom. Passer godt med de tallene på vimplene for Celine har begynt å telle med oss. Hun sier en- to-tje- fem- ådde og ti
 
Det ble også noen små bokstaver. Lurer på å ha dem på Celines romdør. Tro om jeg kan lime de fast på døren med limpistolen???
 
Tomine og Celine leker veldig godt sammen. Her er de to på vandring mens vi spiser litt boller på Bakeriet på Hadeland.
 
Celine i sila! Så gøy!!


Her står hun og hoier på dyrene. "Du du hade oi oi  se der der" ropte hun, men pipa fikk en litt annen lyd når den ene bukken kom nærmere.

Etterpå dro vi å så på huset til "Tomines hjem" som er under bygging. Det blir så flott! Jeg blir så fristet til å starte ett eget byggeprosjekt.....

Så var det deilige reker hjemme hos "Tomine".Celine var veldig heldig i dag. Hun fikk med seg ett lass med nyyyydelige klær som var blitt for små til Tomine. Tusen tusen takk. Dere er så gode mennesker!

Ha en god søndag

Christine

På bondegården

I dag har vi vært på bondegården og hilst på dyrene. Celine hermer etter sauen og sier "BÆ". Hunhar også lært at gjøken sier ko ko og kua sier mø.
 
På gården fikk vi holde dyrene. Superstas. Jeg er jo ganske redd for noen dyr, men det gikk helt fint i dag. :)
 
Celine og jeg hilser på grisen.

 
Kaninen fikk hun holde i hendene sine.
 
Midt på plassen stod det en traktor som barna lekte på.

Vi hadde ikke fått med oss at man kunne grille på gården. Mange familier hadde med seg pølser og kaffe på ermos. Foreldrene nøyt solen mens barna og lammene løp rundt på tunet! For en deilig dag.

Jeg har kommet litt lengre med stolen i dag, og skal blogge bilder litt senere.

Christine

Rydding får være rydding

Celine og jeg fikk plutselig muligheten til å dra på besøk til en dame på Brønnøya. Brønnøya ligger på utsiden av Nesøya og man må reise med kabelvogn for å komme dit!

Celine synes at kabelvogn var helt topp.

Damen vi besøkte hadde både kyllinger og barn, så Celine var helt i sitt ess.

At det finnes en slik idyll få minutter bortenfor huset vårt ante jeg ikke. Jeg følte at jeg var i Emils  Katthult og at barna på Brønnøya antakelig vis går med blå forklekjoler og guttene bruker nok knebukser!

Beklager mobil bilder! Neste gang skal fotoutstyret med!Anbefaler en utflukt til Brønnøya, men ta med niste, for det er ikke akkurat butikker der ute!

Christine
(som har en lang ryddekveld foran seg)

Liten ferietur til Gdansk, Polen

Min søster studerer i Gdansk i Polen. Min mann, mamma, pappa og jeg har akkurat vært på besøk hos henne. Her er noen bilder fra turen!
Nydelig hotell i Sopot, ett lite stykke fra Gdansk.
Bilde fra brygga i Sopot.


Jeg ønsker meg smijernsgjerde rundt forsiden av huset. Tok noen bilder for inspirasjon!
Synes det var pent med planter i vinkasser. Bildet tok jeg utenfor en "vinsjappe"