hits

Slettjord

Før og Etter bilder fra et avsluttet kapittel.

Nå som Ytre Slettjord er et tilbakelagt kapittel tenkte jeg at jeg kan vise frem hva vi overleverte til neste eier. Vi har lagt enormt mange timer med arbeid igjen på Slettjord, men jeg vil si at det er mye som gjenstår. Da vi kjøpte for 6 år siden var det etterslep på vedlikeholdet. De som hadde bodd der fast var døde for mange år siden, og de som hadde arvet det bodde sørpå-så da er det jo begrenset hva man klarer å få gjort på en sommerferie(selv om de og gjorde en betydelig innsats)..... Ryktet sier at de nye eierne er nevenyttige folk og det varmer hjerte mitt. Det er godt å vite at Slettjorda kommer i hendene på noen som er klar for å ta godt vare på det

link til bilder Fra finn.no for seks år siden da vi kjøpte gården. Jeg lover. Det er ikke sikker du kan se at det er samme rommene som på bildene under her.

 

Alle bildene under er tatt av fotograf Thomas Simonsen

Flaggstanga fikk jeg i bursdagsgave av mamma. Tidligere hadde det vært en flaggstang her, men vær og vind hadde bokstavelig talt tatt knekken på den.

 


Sjekk listene ved gulvet. Det er to lister som er satt over hverandre med en rett planke mellom. Sånn fikk vi høye gulvlister. Den ideen fikk jeg fra min fine tremenning på Hønefoss. bloggeren Tomines Hjem. Stolene er pinnestoler vi har samlet fra diverse steder. Noen er fra besteforeldrene mine på Andenes, noen fra mormor i byen og noen fant vi på låven på Ytre Slettjord. Alle har jeg grunnet og malt i diverse pasteller.

Vi byttet den eldste delen av kjøkkenet med nytt HTH kjøkken. Likevel lot vi den gamle kjøpmannsdisken stå, den var bittelitt smal som kjøkkenbenk, aå vi løftet den ut fra veggen og la på en bredere benkeplate.Fargen på den gamle disken er original.


Spisebordet som den eldre mannen vi kjøpte huset av hadde spist sine barndoms middager. Bordplaten var ødelagt, så den eneste løsningen var å male den.
 

Gulvene har vi gravd av vinyl, og skrapet lim og sparkel til den store gullmedalje. Deretter har vi slipt. For de som synes vi var teite fordi vi malte gulvene- det fantes ingen anna løsning. Gulvene var ikke laget med en type matriale fra Maxbo, det var diverse farger og 1,9 millioner spikerhull.

Det meste av møbler og rekvisita som pappa ville kalt det står igjen på Slettis. Men teppet til pappa har jeg med hjem.Dette er det gamle postkontoret på Slettjord. Her var gulvet helt mørkebrunt og godt slitt etter postkunder som har gått inn med sko. Gulvet slipte vi ned og Jotun hjalp oss med å finne rett behandling til den spesielle typen tregolv. Ikke hverdagslig  sa de på jotun. Men lyst og fint ble det. Gyngestolen kjøpte jeg brukt i Oslo og kom fra Amerika. Postkontoret ble gjesterom hos oss.Familiegjesterommet over postkontoret. Tapeten fant vi i England hos Cath Kidston. I det lille rommet innfor døra klistret jeg blomster og la madrasser på gulvet. Det rommet var mildt sagt ettertraktet av barna å sove i.


Celine sitt rom. Mye gulvplater er fjernet her. Vinduene har vi ikke begynt påI kottet på Celine sitt rom har vi laget et minikjøkken.Her har det vært lage en god del kaffe og kake.Bella og Pippa hadde hvert sitt rom som hang sammen. Vi laget lekerom til dem. Legobord med skåler- i barne høyde.Bella sitt rom i bakgrunn, Pippa i forgrunn.

 Lystette lifter har jeg sydd selv. Det har jeg aldri gjort før, så det er jeg sikkert god på sa Pippi. Jeg var ikke så god, men det fungerte.Plattingen fikk vi laget med en gang vi overtok. Snekkeren skjærte hull i uthusveggen og lagde dører av matrialene. Her har vi hatt sommerfester.

 Kan du se det gamle postskiltet på veggen?

 Vi laget en liten kjøkkenhage. Og de avlingene vi fikk her- er verdt å skrive hjem om.  Trampoline hadde vi, men vinterstormen gjorde slutt på trampolinelivet.

Bilder fra spiskammers her og bilder fra yttergangen er artig å se

 

Så var Slettjorda et avsluttet kapittel- men straks begynner neste kapittel i Tauro. 

God deilig lørdag.

Jeg tilbringer tid i ro hjemme- hvorfor? Det kommer!

Christine

Vannlekasje

Det er så trist- så utrolig trist. Forrige helg hadde vi med venner på Ytre Slettjord. Seks barn storkoste seg ei hel helg- men med lunsjtider søndag ble det oppdaget vann på kjøkkenet. Når vi trødde på parketten tøyt det vann mellom bordene. Jeg ville gråte. Kjøkkenet er jo akkurat blitt ferdig. Samtidig stikker jeg fingeren i jorden og tenker- dette lar seg fikse. Det er kjedelig- men ikke verdens undergang. Takstmann har vært der i dag og meldingen er kommet om at forsikringen dekker skaden. Håper bare det finnes håndtverkere med båtlappen som kan ta oppdraget.

Christine

Sesongåpning

Herremin så deilig å komme ut til vårt paradis og vite at en helt ny sommersesong står på trappene. Følelsen kan ikke beskrives med ord. Enda bedre- badet ble ferdig på tampen av sesongen i fjor og i år kan det endelig nytes.

Det er jo begrenset hvor mye man kan gjøre på et tusen år gammelt bad. Vi har malt rosa vegger- lagt på nytt gulv - linoleumsflis fra Cath Kidston. Nye skap med speil til oppbevaring- speil og hylle over den gamle vasken. Badekaret er som det var men det er skrubbet ned og i dusjsonen er det lagt tapet som er lakket mange mange ganger.

I dag er det en kort tur hit- for å vaske ned før sesongen. Ingen overnatting- men snart..........

Her er et kott på Celine sitt rom- på snapchatstory ligger en video med det vi har laget til jentene.

God Torsdag

Christine

På tampen av august.

Det er så utrolig deilig med disse sene fine augustdager. Varmt nok til å spise ute med barna og bare ligge påbergene og kjenne at sola varmer i ansiktet.


Bildet er tatt rett ved hytta Ytre Slettjord. Det beste ungene vet er å spise lunsj her. På søndag var det reinskav på menyen.

Mine hjerter!Philippa er blitt en liten solstråle som danser så snart hun hører noe som kan minne om musikk. (gjerne motordur)

Og etter en hel helg med leking, løping og show- da må selv de tøffeste hente seg inn.

I morgen begynner Bella og jeg på svømme/plaske kurs. Herremin som hun gleder seg. Det skal også bli fin fint å få litt alene tid med Bella- etter at det har vært mye fokus på hun som  har blitt skoleunge. I morgen har jeg også en plan å oppdatere hvordan det går med mat, vekt og sukkersug.

Christine

Kjøkken og blåskjellselskap

Tidligere i dag fikk vi besøk av fine hyttenaboer som viste oss hvor vi trygt kunne plukke blåskjell og en stor bøtte ble plukket. En telefon og Tante Mimmi, Mor i Nord og Beste Jens var på vei. Jeg bakte en siste sommerkake (august med smalere tider kommer) og tre loff. Blåskjell ble dampet og for et deilig måltid det ble.

Alioli, blåskjell og verdens beste hjembakte Loff.

Kjøkkenet på Slettjorda

Slenger på et bilde av meg selv som stuper fra fergekaia. Det er sommer i nord!

Cath Kidston gulvfliser

Vi har lurt litt på om vi skulle pusse opp badet på Ytre Slettjord og hvor mye vi skulle legge i det. Bad er dyrt og vi har funnet ut at vi gjør en light oppussing i første runde. Vegger males, tapet med lakk i våtsonen, male tak, mer lys, nytt speil og vinylfliser fra cath kidston rett på det gamle gulvet. Jeg tror det blir fint og!

Flisene er på vei fra England. Jeg gleder meg helt vilt!

Nå skal jeg rydde litt, for snart blir det stor familiemiddag med blåskjell!

Christine

Smale tider kommer

Det er sommer sol og gode tider i Nord, men snart skal det strammes inn på kaloriene igjen. Etter en deilig sommer er det klart for å ta fatt på veien til et enda smalere liv. Målet er de resterende 12 kg frem til jul. Det skal jeg klare uten smerte eller sult. For meg er det viktig med god mat, selv om jeg skal ned i vekt.

Jeg har bestilt abonement på to blader I form og Shape Up som jeg skal ha som inspirasjon- jeg skal bare beholde et av dem- så jeg må forske på hvilket som gir meg mest input og inspo. Har du en mening om hvilket blad som er best- kom gjerne med din mening.

Jeg er klar! Smalere tider kan komme! Over er gårsdagens grillmat.

Christine

Feiring med pasteller

Fineste lille Lippa vår er 6 mnd i dag. På klassisk måte må jeg si: hvor ble det av tiden?
Philippa et akkurat begynt med grøt og synes det er nydelig. Enda bedre er det å suge på en bit vannmelon. Hun snur seg dra mage til rygg og rygg til mage. Hun ler så det runger når søstrene tuller med henne. Mest av alt elsker hun vippestolen sin som hun selv lager kraftig fart på. Blid som en sol er hun også.

For noen fine dager vi har i nord- jeg har ikke ord! Jeg hjerte Nord Norge!
Til helgen skal vi oppleve noe spektakulært- og sånn som været meldes nå blir det ikke bedre! Følg med for spektakuler oppdatering til helgen :)

Christine

Christine

Yttergang før og etter

Yttergangen på Slettjorda begynner å bli ferdig. Selv synes jeg at man nesten ikke kan se at det er samme rom.

Under trappen var det en dør inn til kjøkkenet. Den har vi lukket og laget stellebord. Mangler litt panel for å ferdigstille stellebordet- kommer snart.

På Slettjord har vi hatt 30 grader i skyggen i dag. Det skal bli varmere i morgen. Vi nordlendinger liker å klappe oss på brystet når vi har bedre vær enn søringene. Og hva passer vel bedre etter en dag som denne og avslutte blogginnlegget med: "blir det varmere nu- så drar æ sørover ":)

Christine

Badejenter i isvann

I dag har jentene og husbonden vært på handlerunde i byen. Vi prøver å ta en storhandling i uka- så vi skal slippe å reise så mye. I dag kom jentene hjem med hver sin våtdrakt. Og de skulle prøves strax og med en gang!

Jentene fikk på seg draktene mens husbonden holdt på med båten- jeg gikk en liten tur for å se etter vogna til Lippa og da hørte jeg plaskelyder. Jentene var i full bading. Hjelpes!

Celines ansikt sier mer enn 1000 ord. Jeg elsker det bilde.

Kjempegøy!

Også snubla Bella og gikk helt under. Like blid! Viktig å være nært.
Christine

Kjøkkenhage på 1-2-3

Kjøkkenhagen på Slettjord var blitt ett sørgelig kapittel. Jeg hadde slengt ut - bokstavelig talt- en og annen pallekarm for 4 år siden- og der har noen jordbærplanter levd sitt eget liv. Langt fra prioritetsarbeid- men i år tenkte vi å gjøre litt klart til neste års hage. Utgangspunktet ser du her:

På bildet her har vi kun klipt ned gresset mellom de gamle karmene. Deretter ble karmene fjernet og en og annen jordbærplante forsøkt gravd ut mellom ugresset. Og en gressløk.

Vi la ut presenning for å stoppe ugress. Alle skal med- så jentene hjelper til.

Pallekarmene er plassert. Det er begrensede muligheter på Slettjord- fordi man ikke kommer til med bil. Vi må kjøre båt for å komme frem. Derfor kunnet vi ikke bestille et lass jord og et lass grus. Mellom pallekarmene har vil lagt stein fra fjæra. Jeg lover at vi har gått opp og ned til fjærsteinene ca en million ganger.

Men vi ble veldig fornøyd. Mor i Nord kom over salg på noen grønnsaksplanter også har vi de gamle jordbærplantene. Det er nok for i år.

Stein fra egen strand.

Vi skal utvide området med noen bærbusker- men det blir neste år.

Det gaaaaamle uthuset i bakgrunn- Pallekarmene er satt på samme sted som det alltid har vært kjøkkenhage på Ytre Slettjord.

Ikke så mye sol- men absolutt varmt i dag. Da er det topp å jobbe ute.

Christine

Oppusset gammeldags spiskammers

Vi har svingt oss litt her på Slettjorda- og nå er spiskammerset ferdig. Gulv ene også. Utrolig deilig å ha fått laget rommet mer praktisk for oss.

Det gamle hjørneoverskapet sagde vi opp åpning for å få plass til kjøkkenmaskiner- før var det mat i det- men helt umulig å få oversikt over hva vi hadde.

Benken var pakket inn i linoleumsbelegg. Jeg har selv pakket den ut og skrapet plysj og limklisj. Pusset og oljet.

Vi satte opp hyller på en hel vegg. Det er ingen butikk her vi bor- så vi handler ofte stort når vi først er i byen.

Sommerblomster fra Hagen pynter opp.

Christine

Postkontoret på Ytre Slettjord blir gjesterom på 1-2-3

Jeg har fortalt flere ganger at det engang har vært postkontor på gården vår. For oss har det vært oppbevaringsrom for livvester, klær osv. Vi har ventet litt med å ta tak i dette rommet helt til nå. Men så var det denne arbeidslysten som kom å tok oss- og plutselig var vi i gang og her er resultatet.

Vi leide slipemaskin i byen og fraktet den i båt ut til hytta. Hjelpes så tungt! Gulvet har husbonden selv slipt ned og oljet med hvit olje.

Skrivebordet er seminytt (har stått i stua noen år) mens stolen er gammel gammel og bare malt opp i mintpastell med shipolinmaling. (jeg virkelig hjerte shipolin)

Den gamle gyngestolen fra finn.no og amerika har stått i stuen- men passet også mye bedre i det nye gjesterommet.

Denne lille apegutten er Isabella sin gave fra Mor i Nord, men jeg har rett og slett tatt den hos henne.

Sommerens strikkeprosjekter ligger klar i en kurv fra IKEA.

Gulvet under oljeprosessen. Vi plagdes litt under prossessen fordi gulvet oppførte seg ikke helt som beskrevet på oljeboksen og bilder vi så på nett. Vi kontaktet produsenten som vi sendte bilder til og de konkluderte med at gulvet antakelig var gran(kanskje grangulv ikke er vanlig??) og derfor litt anderledes. Men det ble bra tilslutt.

Veggene skrapet vi og malte hvit. Egentlig var det veldig fin farge som var på veggene derinne, men det måtte males opp og hvitmaling hadde vi i massevis- så det får bli en senere annledning at vi maler turkis.

Også måtte jeg ta med dette før og etterbilde. Nesten ikke til å tro- ikke sant? Jeg elsker slipemaskin!

 

Christine

 

Poteter

I vår plantet vi poteter etter teknikken : potet rett på gress- dekk med avispapir- strø sand over. Når upresset kom mistet jeg litt troen på prosjektet og i dag startet husbonden på prosjekt ugressfjerning, og under ugresset- hva dykket opp??? Poteter!!!! Jeg er elektrisk- så der fikk dere den- alle som lo av potetprosjektet mitt!! Skal innrømme at det er ikke store greiene, men hovedsaken er jo at det fungerte.

Kjøkken på Slettjord

Kjøkkenet på Slettjord var slitent, og egentlig trengs det å gjøre litt med. Det er belegg på guvet og den siden som ikke vises på dette bilde har vask og skap som er bytteklare. Så er det sånn at vi ikke kommer til å ta oss råd til å begynne med dette i år. Det er klart at det koster ikke mye å riv av belegget, men jeg kjenner oss så godt at hvis vi først er i gang så ryr det på.... Vi venter litt

Det som er sikkert er at den gamle turkise benken skal få bli til evig tid. Over benken har vi tatt litt restetapet fra trappen vi pusset opp i fjor.. Vi har satt opp nye hyller på veggen og døren som det henger en tavle på er stengt av. Det var 4 dører inn til kjøkkenet- 3 får holde.

FØR:

Bildet fra salgsannonsen. Det er tatt i en annen vinkel men man får da ett inntrykk. Ikke så mye vi har gjort på kjøkkenet.

En gang var det forstue her. Vi har revet av gulvbelegg og mye tapet  for å komme frem til dette. Spisestuen lå i uthuset og Konrad som vi kjøpte huset av husket at han hadde spist sine barndomsmiddager på dette bordet.

Gården og uthuset i bakgrunn. Smia i forgrunn.
Hovedhuset skal få hilse nærmere på hvitmaling asap og senest før sommeren er over.

Christine

Tikk takk......

Det tikker og takker og tiden går mot termin. Jeg får litt pustevansker av å tenke på det for jeg er ikke klar til babyens ankomst. Vi bor uten klesskap og uten soverom fordi det jobbes på badet. For hvert minutt som går sprer rotet seg til nye hjørner her hjemme. Snart er bade-gutta ferdig og da skal det herske orden her!

Noen hadde spurt meg om førbilder fra slettjord. Desverre er mange gått tapt da macen druknet på sjøen, men nå har jeg funnet noen på en gammel data. Her er link til innlegget med "etter bildene"


Før:

Teppegulv og strietapet. Strietapet med papir under var et samla ork å få vekk. 
Rommet er så lite at døren måtte vekk for å tilfredstille mine egene høye brannforskrifter og krav. Jeg er som tidligere nevnt livredd for brann!!
Strie med papir. Beste løsning ble å fjerne selve strien (lett), fjerne løst papir(greit nok), male med ett lag vannbasert maling(lett), fjerne det som var løst av papir etter malingen (lett), sparkle med rullesparkel for å få det gjevnest mulig (vanskelig), pusse ned rullesparkel(slitsomt og støvete), sparkle litt til, pusse litt til og male 3 strøk! Ikke rart dette rommet ikke var ferdig før nesten hele husbondens ferie var over!!


Gulvet var trukket med teppe og tape. Under fant vi fine tregulv.  Det var en grei jobb å få av platene når vi først kom til med kubeinet, men det var ikke bare bare å komme seg gjennom platene.


Jeg limer inn en link til velgerguiden, siden jeg stiller til valg nå.
Dere er hjertelig velkommen til å like profilen min

Legg merke til kvinneandelen i vårt parti og er det ikke flott at så mange unge stiller til valg!
Vi har flere småbarnsmødre på listen!  
Krysser fingrene for at det går veien!

Christine
Ny platting og idemyldring!

Husbonden er i gang med å grave hull til fundamentene til vår nye platting. Selv sitter jeg i solen og ser på. Akkurat i dette tilfellet er det kun å holde han med selskap jeg duger til.....
Ja, også lager jeg bålkaffen!

Mens han graver får jeg en ide: vi burde lage en dør på det gamle uthuset som går rett til plattingen- da kan vi dytte puter og møbler rett inn i uthuset........
En smarting av en hyttenabo kom forbi å så på prosjektet nå i ettermiddag. Han videreutviklet ideen min med dørene til plattingen, til at vi nå skal rydde og tømme uthuset og lage langbord inne og etterhvert sette inn flere vinduer mot utsikten. 
Jeg synes ideen er genial. I dag står det bare møbler/ved og diverse til oppbevaring i uthuset!!!

Nå skal vi lage canariske grillspyd og kose oss litt før husbonden går løs på de siste 3 hullene som skal være 90 cm dyp!!

Christine
Bær

Da har vi tømt moltemyra på Slettjorda. Ikke kunne jeg vite at bærne var moden nå, men det ble jo en artig overraskelse da vi skulle ut å se etter blåbær :)

Celine har fått male ett bord som stod her helt selv. Det skal hun ha på rommet sitt med to stoler til.

Nå skal vi en snartur til byen. Babymagen skal måles, butikkting skal gjøres og mat skal handles. 

Ha en fin ettermiddag.

Christine

Stua på Slettjorda

Det går fremover på Slettjorda og innimellom går det noen skritt tilbake også. I dag trodde vi at vi skulle bli ferdig med taket på soverommet, men så enkelt var det ikke. Plutselig oppdaget vi noen skavanker, så  var det bare frem med sparkelbøtta igjen. (selges sparkel i tønner???)
Finstua het det før i gamle dager. I dag har vi bare en stue siden vi har gjort den andre til spisestue. Jeg tror ikke vi vil ha gardiner, fordi ingenting må sperre for hverken lys eller utsikt.


Bordet stod i stua da vi flyttet inn, det har fått noen strøk hvit og blåmaling.....
Stolen er den gamle "ammestolen" jeg hadde på soverommet på Nesøya.

Gode gamle ektorp og det nye rørospleddet jeg kjøpte på HTH i Narvik.


Ett bitte lite blogghjørne. Forresten artig at det tok 2,5 timer å laste opp bildene til dette innlegget.
En bitte liten tv, er helt nødvendig på hytta. Vi har hatt godt vær i sommer, men på regnværsdager er den god å ha!

En gammel aviskurv jeg en eller annen gang har kjøpt på loppis

Stuebordet med blå-plata!

mmmmmm

Hjem er der ditt hjerte er!

Hylle fra Bruka Svensk Design i stuehjørne. Globusen stod her! Serviset kjøpte jeg på finn.no i vinter.
Det kommer seg på Slettjord. Jeg prøvde å finne ett før bilde av stuen, men det er ikke lett med mobil nett. Desverre er mange av bildene på gammel-macen kanskje gått helt tapt etter vann-ulykken i forrige uke!

Ha en fin kveld
Christine

Påsken blir god.

Vi skal ta i bruk den gamle (men meget sikre) båten som fulgte da vi kjøpte gården. Den hadde ligget i sikkert 20!! år i naustet, men var "krute"god bortsett fra at stolene og diverse var morkna bort.
Flaks for oss så kjenner vi verdens mest allsidig kunnskaprike mann og han har tatt på seg jobben og fikser båten med oss. I går sa han at båten skulle være klar til påske!!!!!
Celine koser seg på Slettjord

Jeg ble så glsd at jeg kunne ha grått litt. Jeg har gledet meg siden oktober til å reise utover til Slettjorda, men uten båt er det umulig. Vi er jo veldig spent på hvordan musene har behandlet huset.

En ting er i alle fall sikkert. Årets påske blir på Slettjord. 
(minus påskeaften for da skal vi ha selskap- jippi)

fra soveromsvinduet

I hagen. Dette bordet står forresten i butikken nå!

Christine


Swedish Grace

Jeg surfer litt på kjøkken og serviser for tiden. Sommerens plan er å fornye kjøkkenet på Slettjord Gård. Jeg skal la den gamle kjøpmannsbenken være som den er, men vasken og ovn har vi planer om å bytte. Jeg ser for meg nytt spisebord fra Englesson og diverse stoler fra gården til bordet.

Jeg tror det kan bli bra hvis vi putter litt nye  ting inn blandt det gamle på gården.
Jeg har lyst til å samle på Swedish Grace servise.
Kanskje to av hver farge. Den nye fargen heter Ros og er helt nydelig. Swedish Grace er forresten 80 år gammelt servise!

Nå skal jeg få noen timer på øyet før jeg suser til Oslo i morgen tidlig. Butikken åpner først klokken 14 i morgen pga messen.

Christine