Luciadag er bakedag

Celine baker og koser seg. Jeg måtte filme henne mens hun sang Luciasangen

Ellers har jeg laget rundstykker i dag, og lovet å komme med oppskrift og mitt beste tidsbesparende bake tips. 
Her er tipset:
Jeg ruller ikke rundstykker det tar alt for lang tid, når man baker40-  50 stykker, jeg klipper opp deigen og legger den rett på plata. Rundstykkene hever og ser like ut uansett.
Mor i Nords rundstykker:
2,2 kg hvetemel
300 gram sammalt hvete grov
1ts salt
1ts sukker
100 gram margarin
2 pk gjær
1 liter vann
1 liter melk
Bland det tørre og smuldre margarin i.  Varm opp vannet og bland i kald melk til du får 37 grader. Rør gjæren i temperert væske . Ha væsken i det tørre og elt deigen. (deigen blir litt løs, men jeg har godt med mel på bakebenken) Deigen heves til dobbel størrelse. Klipp rundstykker, jeg pleier å få 40 stykker. stekes på 230 grader.Perfekt til å fryse ned og varme opp til frokost. 
Christine
11 kommentarer

Siste innlegg