De beste rundstykkene

Jeg har hatt denne oppskriften på bloggen før, men i går ringte kusinen min meg og sa at hun ikke kunne finne den, og da tenkte jeg det var på tide å legge oppskriften ut en gang til. Oppskriften har vært Mor i Nords hemmelige oppskrift helt til jeg fikk ovretalt henne til at oppskrifter skal deles ikke gjemmes!

Med oppskriften følger det noen advarsler:

*deigen blir enorm og hever utover alle bredder

*deigen blir klissete

*faktisk  så klissete at jeg unngår å rulle rundstykkene, bare deler opp deigen i biter og legge den på brett så ser de litt rustikk ut

*Rundstykkene blir nydeligCeline og mamma baker- tenk så stor hun er blitt

2,2 kg hvetemel
300 gram sammalt hvete grov
1ts salt
1ts sukker
100 gram margarin/smør
2 pk gjær
1 liter vann
1 liter melk
av og til har jeg valmuefrø på toppen
Bland det tørre og smuldre margarin/smør i.  Varm opp vannet og bland i kald melk til du får 37 grader. Rør gjæren i temperert væske . Ha væsken i det tørre og elt deigen. (deigen blir litt løs, men jeg har godt med mel på bakebenken) Deigen heves til dobbel størrelse. Bak ut rundstykker, jeg pleier å få 40 stykker. Perfekt til å fryse ned og varme opp til frokost. 
12 kommentarer
  1. Nam,de så gode ut.Jeg savner virkelig gjærbakst noen ganger,men får så vondt i magen så holder meg unna.Nydelig bake assistent du har 🙂 Elin

  2. Dette har blitt min yndlingsoppskrift etter at jeg fant den her hos deg! Står til og med mor i nord i oppskriftsboken min:))
   Men jeg bytter ut mye av det fine hvetemelet med grovt. De blir like gode. Min studentdatter er så glad når hun får nye forsynger med seg.

  3. For en fantastisk blogg! Har trålet meg gjennom blogginnlegg helt tilbake til 2009 og er helt oppslukt! Bare synd jeg skulle oppdage den midt i eksamensperioden for dette går utover lesing av pensum. Hilsen travel student:)

  4. Skal bake disse i dag. Fekk tips frå søskenbarnet mitt. Ho hadde bakt dei, og eg fekk smakt. Nydelige.
   PS. har Give away på eine bloggen min… 😉

  5. hei! jeg har bakt disse rundstykkene flere ganger, og de blir kjempegode! Min Electrolux Assistent takler ikke så stor porsjon(d ble et sabla rot første gangen!), så jeg lager to tredels porsjon, og bruker da 1 pk gjær. Problemet er bare at de blir så lave, de hever seg ikke i høyden, bare utover. Noe forslag på hvorfor? Deigen hever veldig fint, d er rundstykkene som ikke hever.
   Hilsen Inger

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg