Hva gjør man i København?

Mor i Nord, Beste Jens, Husbonden, jentene og jeg skal på tur. Vi skal til Køben noen dager i juni. Nå ønsker jeg meg dine beste tips. Er det spesielle butikker? ting for barna? steder vi burse spise? bra museum? Alt som er kult!!!

Jeg blir superglad for gode tips, og det er sikkert flere en meg som blir glad

  1. København er gøy! Studerer der, og her kommer noen tips:
   -cafeen Sokkelund på Frederiksberg er koselig! Den ligger ikke langt unna metroen, og du går av ved Fasanvej.
   Rett ved siden er en koselig butikk med barneklær. Anbefaler å ta metroen opp hit fra Indre by (sentrum), og gå ned igjen via Gammel Kongevej. Den gata har mange fine nisjebutikker, der du bør legge merke til Værnedamsvej. Masse godbiter av noen butikker der, både cafe og blomsterbutikker! Frederiksberg have ligger rett ved Sokkelund, og er noe for seg selv:) Slottet inni parken er jo nesten like stort som det norske slott!

   Ellers er Østerbro fint, med butikken Husfliden og Normann Copenhagen sin flaggskipsbutikk. Verdt å se:)
   Skal man være turist er en havnefart fint, da får man se byen fra sjøen:)
   Ellers bør du sjekke aok.dk, der står alt om København! Ikke sjeldent arrangeres det loppemarked eller noen merker har lagersalg. Siden har også god oversikt over restauranter. Men du finner også mange fine restauranter i Tivoli, feks Madklubben. Jensens Bøfhus er jo alltid en slager, og området rundt Gråbrødretorv i Indre By er veldig fint.
   Håper du kan bruke noe av dette:)

  2. København er gøy! Har enda tilgode å møte noen som ikke trives der!
   Skrev ett langt innlegg som jeg tror forsvant, men skriver på nytt selv om det er fare for at det blir dobbelt:)

   Anbefaler bydelen som heter Frederiksberg. Her har jeg bodd, og den er superkoselig! Ta feks metroen fra Indre by (sentrum) og gå av ved Fasanvej. Restauranten Sokkelund er veldig bra, og har en koselig barnebutikk ved siden av. Frederiksberg have er noe for seg selv, og ligger i nærheten av Sokkelund. Slottet der inne er jo nesten større enn det norske slott!
   Gammel Kongevej er full av nisjebutikker, og går ned mot indre by fra Frederiksberg. Legg merke til den koselige og populære gata Værnedamsvej, med cafeen Granola og det så må være verdens fineste lille blomsterbutikk ved siden av!

   Østerbro er også fint, anbefaler retro-hobbybutikken Husflid og Normann Copenhagen sin flaggskip butikk.

   Tivoli har mange gode restauranter, feks Madklubben.

   Sjekk aok.dk (alt om København) før du reiser. Masse tips ift lagersalg, loppemarkeder og restauranter.
   Kos deg i Kongens by!

  3. Hei,

   Anbefaler deg å kjøpe boka “Karsten og Petra i Tivoli”. Den leste vi masse som forberedelse før vi reiste, og brukte den også som reiseguide da vi dro til Køben med vår fireåring! Vi oppsøkte de samme stedene som Karsten og Petra (for alt finnes på ordentlig!) og fireåringen var meget inspirert til å traske gatelangs siden hun visste akkurat hva vi skulle og hva hun så etter. Hun gikk som en maskin hele turen!! 😀 (Og vi voksne var godt fornøyde vi også!) God tur!

  4. Var der med kjæresten over nyttår, helt topp by. Hele sentrum er intim og med korte avstander.

   Dere må jo selvsagt en tur i Tivoli og til Nyhavn. Den kjente butikken Englebørn kan jo være interessant (har aldri vært inni selv)? Den ligger på plassen ved Kgl dansk, Georg Jensen (verdt et besøk). Vaktskifte på Amalienborg var gøy. Opp i Det runde tårn var stas. Stikk innom Torvhallerne for spennende mat-opplevelser.

   Mange bra restauranter, de som passer dere best finner du sikkert etter å ha kikket litt rundt på nettet selv.

   Virkelig herlig by, jeg gleder meg til å reise tilbake ved en senere anledning =)

   God tur!

  5. Hei Kristine

   Har nettopp kommet hjem etter en langhelg i København. Har vært der flere ganger. En fantastisk herlig by. Tivoli er ett must både for store og små.Mange gode restauranter der. Ellers er Nyhavn og anbefale for både lunch og middag. Dyreparken er også kos for barna. Shopping på Strøget er topp, men legg også turen innom de små sidegatene. Kos dere i Køben. Marianne

  6. Kjøp Is på PARADIS, sjekk ut bruktbutikken København K i Læderstrede. Blomstene ved Magasin på torvet, Flying A i kronprinsessegade og bokhandleren ved det runde tårn. Kos deg!

  7. I tillegg til alt som tidligere er foreslått – som er supre forslag, vil jeg foreslå at dere tar en båttur med kanalbåtene. En guidet tur rundt i havnen og langs kanalene, en virkelig herlig tur og en får se Køben fra en helt annen side, bokstavelig talt 🙂
   Kan forresten ikke se at Zoo er foreslått, der kan man omtrent bruke en hel dag, og det er selvsagt superartig for barna. Egen barneavdeling med geiter, kaniner osv som barna kan hilse på og klappe. Legg inn litt tid til bare å sose litt også… kjenn på pulsen og mentaliteten, noe helt annet enn i Oslo! København er nok favorittbyen min :)Kos dere!
   Hilsen Ina

  8. I tillegg til alt som tidligere er foreslått – som er supre forslag, vil jeg foreslå at dere tar en båttur med kanalbåtene. En guidet tur rundt i havnen og langs kanalene, en virkelig herlig tur og en får se Køben fra en helt annen side, bokstavelig talt 🙂
   Kan forresten ikke se at Zoo er foreslått, der kan man omtrent bruke en hel dag, og det er selvsagt superartig for barna. Egen barneavdeling med geiter, kaniner osv som barna kan hilse på og klappe. Legg inn litt tid til bare å sose litt også… kjenn på pulsen og mentaliteten, noe helt annet enn i Oslo! København er nok favorittbyen min :)Kos dere!
   Hilsen Ina

  9. Jeg er meget fortryllet af Mette Blomsterbergs desserter og elsker at lave hendes desserter og se hendes progammer. Hun er en meget berømt chefkonditor, som bl.a. lavede “det søde liv”, som vises her i DK. Hun har fornylig åbnet hendes egen butik, hvor man blandt andet kan smage hendes desserter. Hvis det var mig, som var i København ville jeg derind et smut: http://www.metteblomsterberg.dk

   Tivoli, synes jeg også helt klart I burde tage jer tid til at gå ind og nyde. Der er noget for alle.

   Rigtig god tur til jer alle. Hils alle:)

   Knus Sandra

  10. Du har fått mange gode forslag som jeg ikke er uening i, men jeg anbefaler også følgende:

   For mat: Torvhallerne (lunsj), Den lille fede (middag), Relæ (middag) og Alex Sushi (middag).

   For shopping: Ta turen til Nørrebro – der er et vell av småbutikker, bruktbutikker og koslelige kafeer.

   God tur!

  11. Husk å gå innom Build a Bear. Døtrene mine var ganske store, men de elsket det (og mamma’n også!)

  12. Hei! Var der for to år siden med mine jenter som den gang var tre og fem år. Vi hadde på forhånd lest boka Karsten og Petra på Tivoli (som en annen her også anbefalte). Da vi var der kjørte vi hop-on-hop-off-busser, de går fra Rådhuset. Hadde to veldig positive og engasjerte jenter med meg, som syntes det var spennende å gå i K og Ps fotspor. Vi fikk også sett hele byen.

   Da jeg senere var på jentetur fulgte jeg tipsene til bloggen nedenfor. Hadde lagt inn alt på kart først (jada, var treig med å få smarttlf:D), så shoppinga ble effektiv?

   http://katarinascopenhagen.blogspot.com/

   God tur, eeeeelsker Køben:)

   Hilsen Frøken

  13. så mange fine tips!! Kanalrundfart er alltid koselig..tivoli også!
   http://www.experimentarium.dk/ er fantatisk for barn (og voksne)
   Ligger i Hellerup, veldig greit å komme seg dit med s-tog.
   Det er også strand i Hellerup, hvis dere vil sole og bade litt 🙂
   Og mange fine små butikker på Strandvejen…f.eks Søs & co.

   Er været godt, er piknik i Kongens Have veldig koselig (hvis dere holder dere i sentrum) ligger mange gode take-away plasser (bagels, pizza, sushi etc) i nærheten. Enda billigere er det å gå i Netto og kjøpe mat..evt mad & vin i kjelleren på Magasin.
   Koselig å rusle rundt i Botanisk hage også.
   Notre Dame er en veldig fin interiørbutikk.. (ellers er det jo mye fint i Illums Bolighus, illum og Magasin) – og på læderstrædet ligger cafeéne på stripe..og ikke minst masse små butikker.

   Skal dere ut og spise kan madklubben.info anbefales. Veldig god mat til en rimelig penge på alle restaurantene..

   Istedgade har mange fine små butikker..jo lenger vekk fra hovedbanen du kommer, jo bedre blir det (i starten er det horestrøk og sexbutikker) men lenger opp er det masse koselige cafeér og butikker. prøv zakabona.dk – god cafémat til en rimelig penge.

   Østerbro er også en koselig bydel.. Spaser opp lang østerbrogade…ligger masse fine butikker og cafeér både på østerbrogade og sidegatene.
   Normann Copenhagen er fantastisk.

   Nørrebro har også mange fine cafeér og butikker å by på. Nørrebros Bryghus er kjent for god hjemmebrygget øl og god mat.
   Mange bruktbutikker.

   Frederiksberg er også veldig koselig, med frederiksberg hage (ligger ved siden av zoo).

   du kan vurdere å melde deg på maillisten til downtown.dk, sweetdeal.dk, dagensbedstetilbud.dk
   man får daglig mails med masse gode tilbud..det kan være opplevelser, restaurantbesøk, take-away. kan jo alltids slette deg igjen etter dere har vært her. Men det er mange fine tilbud til en veldig rimelig penge.

   det er i det hele tatt dejlig å være norsk i danmark 🙂

   Har du noen spørsmål kan du bare skrive til meg, så skal jeg hjelpe så godt jeg kan 🙂

   Ida
   supern[email protected]

  14. Jeg har ikke selv vært i denne butikken, men flere anbefaler at man bør ta turen innom når man er i København:

   http://www.rueverte.dk/

   Ellers er det jo VIPP sin Flagship store:

   http://www.vipp.com/en/stores-p2/vipp-flagship-store-/opening-hours/

   Hay sin interiørbutikk:

   http://hay.dk/#/site/contact/profile

   Tipser også om en utsøkt conditor:

   http://www.metteblomsterberg.dk/butikken/

   Dette er noen av de butikkene jeg kan komme på for øyeblikket. Ellers vil jeg råde deg til å holde dere langt unna Strøget. En tettpakket turistfelle.

   God tur! 🙂

  15. Ser du har fått mange gode tips. Men hvis det er sol og godt vær, og dere ønsker å slappe litt av med bading kan jeg anbefale amagerstrand på det sterkeste. Et kjempestort strandområde like utenfor byen (tror det er 1 km langt). Her er det sandstrand, fine bademuligheter, kiosker, garderober og en lang promenade. Det er bare å ta metroen fra Nørreport st. til enten Ørested, Amagerstrand eller Femøren. Så ligger det i gangavstand fra stasjonene.

  16. Kom akkurat hjem fra Kjøpenhavn. Du har fått mange gode tips. Vil anbefale Damindra, en sushi resturang utover det vanlige – fantastiske smaker og en opplevelse! Du bør booke bord. Ellers er crepsen med banan og nutella som brazilienaren han selger fra vogn at med nyhavn superb! 🙂

   – Johanna

  17. For barna foreslår jeg København zoo!!! Det er fantastisk og man kan bruke en hel dag der. Barna mine snakket ikke om annet i månedsvis etterpå…det var så mye gøy og spennende å se og gjøre!

  18. Dere bør spise brunch/lunsj på cafe norden? (en cafe på ett hjørnet i strøget)veldig god og mye mat + frukt og kake!! 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg