Oppskrift på farsdagskaken

Det er flere som har spurt etter oppskrift på kaken jeg lagde til farsdagen, så da kommer den her selv om jeg er nybegynner på fondantkake jeg også.

Sukkerbunner:
Jeg lager
to slike:
4 egg
1,5 dl sukker
1,5 dl hvetemel
Pisk en superluftig eggedosis og vend melet inn i eggedosisen. Ha i kakeform som er smurt og melet. Stekes ca 15 minutter midt i ovnen på 180 grader.
Taes ut og hviles i form ca 10 minutter, før du tar dem ut av formen. Kjøles på rist, deles i to.
Så kler jeg en form med to opprevete fryseposer. Bunnen på formen dekkes med plast også skal plasten lligge på innsiden av veggene på formen. Oppå der legger jeg bunn nr 1. Resten av bunnene pakker jeg i gladpack. SÅ lager jeg bærmousse.
Bærmousse:
100 gram bær
1 dl sukker
4 plater gelatin
1 pk fløte
sukker til kremen
Pisk fløten til krem. Legg gelatin i vann som på pakken. Varm bærene i en kjele med sukkeret i ca 5 minutter. Ha i gelatinplatene. Jeg pleier å røre de ut i bitte litt varmt vann først. La bærne kjøle ned. Det er viktig. Bland med kremen og ha det i kakeformen oppå bunn nr 1. Legg forsiktig bunn nr 2 oppå.
Sett i kjøleren i 5-6 timer. 
Sørg for at det fortsatt er kant rundt kaken slik at neste lag ikke renner utover. På kitch´n har jeg kjøpt en kakekant som jeg tilpasser små og store kaker. Lag waltersmandelermoussen
Waltersmousse:
300 gram walter
1 pakke fløte
sukker til kremen
Pisk fløte smelt sjokoladen i vannbad. Pass på at den ikke er for varm når du vender den inn med kremen. Fyll på med blandingen på toppen av kaken.. Sett ett lag sukkerbrød på toppen.
Sett kaldt noen timer. Lag frostingen som skal rundt kaka sånn at ikke kaken vises gjennom fondanten.
Frosting
4 eggehviter
170 gram sukker
1 dl glukosesirup/glukose (det kjøper jeg i sverige)
1 ss vann
Piskes overr kokende varmt vannbad. Lenge. Minst 5-10 minutter. Smør rundt kaken. Rull ut fondanten. Bruk melis for at den ikke skal klisse.Pynt etter ønske.
Hvis jeg har glemt noe eller noen har spørsmål så er det bare å fyre løs i kommentarfeltet.
Christine
oppdatert:
fant ikke bilde av inni kaka, men fant bilde av underveis, her er jeg bare halvferdig med å smørre ut iceingen.
I morgen skal jeg legge ut ett godt tips, må bare ta bilde 🙂

5 kommentarer

Siste innlegg