Da Philippa kom til verden…..

Flere har spurt meg hva som skjedde den dagen Philippa kom til verden- så i dagens innlegg deler jeg hennes fødselshistorie i korte trekk.
Philippa Pinina Bussoli

Onsdag for seks dager siden var jeg 8 piiiinsomt drøye dager på overtid- og enhver mamma som har vært på overtid vet hvor sakte de siste dagene går. Samtidig var jeg redd for det som stod foran meg. Ja- selv om jeg var 3. gangsfødende. Jeg hadde overtidskontroll på sykehuset kl 8- og den svenske gynekologen hadde forberedt meg på at det nok enda ble å gå noen dager før han kom til å sette igang fødselen (jeg protesterte- men trodde ikke han hørte på meg). Da jeg kom opp til sykehuset møtte jeg en av de mest erfarne jordfedre som er i Narvik(Hurra) og han kunne fortelle at hans beskjed var at jeg skulle settes igang. Hurra igjen! EN undersøkelse senere kunne han fortelle at det ble nødvendig med modningstabellett- ok så jeg. Den ble satt inn rett før klokken 9- men da oppdaget han at det ikke var nødvendig likevel- fisket den ut igjen(!!!) og tok vannet.

Derfra var det rier med en gang- hjelpes som de riene kom. Søsteren min som er lege på sykehuset kom for å se til meg rundt ni og da hadde riene gått fra ikke tilstede til full guffe på noen minutter. Jeg var lovet epidural og etter at amnestesien var callet på noen ganger kom den reddende dr-engelen og satte sprøyta i ryggen. Halleluja! Den rakk ikke å virke mange minuttene- for kvart over ti var Philippa kommet til verden. (skal nevnes at etter min mening er det vel verdt epidural hvis den bare kan smertedempe en eneste rie)

Så var vi på sykehuset litt over 24 timer før jeg ville hjem- Narvik Sykehus pusses opp(og det trengs og er jo flott at gjøres) men det var sånt et leven med borring og hamring i vegger at jeg fant ut at Philippa og jeg hadde det bedre hjemme.

Så sånn gikk det til at Philippa kom til oss 🙂

Så prøver jeg meg litt på babyfotos her hjemme. Siden jeg har hvite vegger allover dro jeg ned på Lindahls Fargehandel i Narvik og lånte med meg noen tapetprøver som jeg la bak Philippa da jeg skulle teste kamera i dag. Jeg ble veldig fornøyd med resultatet. Ser at jeg skal la henne ligge litt lengre uten bleie i morgen for å få vekk bleierynkene på stompa. Øvelse gjør mester.

Ha en deilig kveld- det har vi.

Christine

  1. Gratulere så mye med ei nydelig lita prinsesse.
   Utrolig vakkert navn!!
   Et lite fototips til babyfotografering er å passe på at ansiktet og øynene ikke blir skrukkete.
   Noe fotografen var veldig opptatt av når vi var på babyfotografering.

  2. Anonym: tuuuusen takk for fototips- jeg vet ikke hva jeg driver med så tips taes mer en gjerne imot 🙂
   Vibeke: jeg var rystet over at babyen plutselig var der !!!! (Og overlykkelig over å være ferdig)

  3. Koselig bilde av en fin baby 🙂 Moro at du fortsetter bloggingen selv om det har kommet en liten!

  4. Anonym- jeg gjør så godt jeg kan. Nå når baby er ute er jo formen myyyhe bedre enn på lenge. Bloggingen koser jeg meg med- så det blir jeg å fortsette med 🙂

  5. Herlig å høre, dette gikk jo strålende og du er flink Christine, flink til å føde og flink til å fotografere!
   Hvilke mål hadde hun ved fødsel, hun ser så god og rund ut, som en større baby, ingenting er bedre enn det <3

   Ha en fin onsdag, ACklem

  6. Så koselig at du deler fødselsopplevelsen med oss 🙂 Gratulerer med nok en nydelig jente. Kos deg masse!
   Klæm.

  7. Takk Hanne. Søstrene var også store men Philippa vant 🙂 Celine var 4215 og født en uke på overtid, Bella var 4450 og født 3 dager før termin 🙂
   Celine var 54 cm, Bella 53 og Philippa var 52.

  8. Oj oj oj for en godklump Philippa er, helt skjønn!

   Mine var 2630 og 3612 så det er stor forskjell!

   Nyt deilige dager med den deilige baby Philippa, gleder meg til å følge dere videre!

   Og navnet, ja det er til å smelte av <3

   ACklem

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg