Barnehageår og skoleår forberedelser. Tips!

Nytt Barnehage og skoleår er på trappene- på mandag er dt første skoledag for Celine.

Nå er vi straks igang med en ny hverdag. Celine skal på skolen, Bella i barnehagen og det skal Philippa etterhvert også. Jeg begynner sesongen med å rydde meg gjennom klesskapene til mine tre små. Det er så irriterende å legge frem klær, for så å oppdage at strømpebuksa henger mellom bena og armene på genseren når til rett under albuen. Det er deilig å få vekk det som er for smått og putte inn litt nytt til jentene. På loftet har jeg esker til jentene med tøy som de skal vokse inn i. Altså- det som er for lite til Celine legges i en eske merket Bella. Så når Bella mangler noe nytt tar jeg en titt i esken før vi kjøper.

I går kom en stor pakke med nytt skole og barnehagetøy og vinterdresser. Nå er vi snart klare. Jeg kjøper vinterdresser på Polarn O Pyret fordi jeg synes de har knall kvalitet. Også er knær i dressene formsydd så det er lett for jentene mine å bevege seg i tøyet.For lenge siden spurte jeg ei ansatt som også er mamma i barnehagen hva hun syntes var best for barna av vintertøy. De har jo oversikt på hva som er bra og dårlig vintertøy. Svaret var Polarn O Pyret- det var da jeg fikk øynene opp for disse dressene

.

Celine som er begynt på skolen vil ikke ha vinterdress- så hun får jakke og bukse. Vi har ikke pleid å ha dobbelt opp av yttertøy til jentene. Noen har jo eget hengende i barnehagen og eget hjemme. Vi har med en stor bagpose (sånne fra søstrene Greene- også tar vi med hjem det vi trenger eller må vaskes. Etter en uke på skolen ser jeg at vi må ha dobbelt opp. Celine går hjem fra skolen selv og husker ikke på å ta med klær til utelek hjemme. Her vil jeg ha dobbelt opp.

Et annet vinterklestips for å bevare klærne best mulig- jeg lar barna gå med fjorårets vintertøy eller høstklærne med ull under til snøen er kommet. Frost og kaldt ute uten snø sliter helt vilt på vinterklærne. 


Jeg elsker de nye skole/barnehageklærne.

Vintersko:

Har du prøvd KUOMA til barna? Superlette varme finske barnesko. Jeg har prøvd mye- men det er vinneren!


Når det kommer til cherrox fikk jeg et stjernetips av min venninne. Hun hadde kjøpt Bisgaardstøvler med ullfor og var tipp topp fornøyd med det fremfor cherrox.  Bilde av støvlene er fra www.samsofie.no 

Regntøy:

Mitt tips er regnvotter uten for. Har du luktet i regnvotter med for?? Anbefaler de uten og strikkevotter inni.

Merking:

Merking, merking, merking. Mange har likt tøy. Hvis du kjøper merkelapper med en figur i tillegg til navn så kjenner ungene selv igjen hva som er deres. Isabella vet at Minnie er hennes- Celine har en Frost prinsesse. Og om ikke annet- merk tøyet for å være grei med de som jobber i barnehagen. Kan du tenke deg å stå med 20 luer og 20 småbarn som ikke er sikker på hvem som er hvem sitt?? Jeg bestiller lappene mine fra askeladden– for de har disney-lapper og de er strykefri!

Håper dette var nyttig informasjon- og hvis noen har bra barneklæstips- kom gjerne med det i kommentarfeltet.

 

Så er vi klar for helg igjen- vi tilbringer den på gården.

Christine

 

Innleget over har jeg laget i sammarbeid med Polarn O Pyret- meningene i innlegget er mine egene.

21 kommentarer
  1. Har virkelig fått øynene opp for Polarn O Pyret. Knallfine klær. Liker at de har litt freshe farger 🙂 Vi har akkurat investert i Allværsjakke, -bukse (Skall Eco) og vindfleece fra P.O.P. som vi har tenkt å ha til barnehagebruk. Så langt er vi veldig fornøyd, men er spent på å se om de tåler like mye vann som vanlig regntøy. Har du erfaring med disse klærne…? 🙂

  2. Hei. Hvor kjøper du de vinter skoa og hvordan er de i størrelse? Helt enig med deg.. pop er best når det kommer til ute klær 🙂

  3. Cassandra: hei. Jeg har veldig fin erfaring med skalltøyet. Elsker at de er så myke i stoffet 🙂 jentene holder seg tørre og fine, men i regnvær har vi på regntøy. Kan godt hende det holder med skalltøyet, men jeg synes det er enkelt å spyle regntøyet når det er gjørmete.

  4. Hilde: her i Narvik er det eurosko som har dem. Jeg husker ikke helt om de var små eller store på størrelsen- det må jeg nesten se etter når de er kommet i butikkene og vi skal kjøpe årets vintersko. Jeg var i butikken tidligere i uka- da var de ikke kommet

  5. Hei.
   Jobber i barnehage og har barnehagebarn😊 Syns du gir gode tips:-) Vi bruker å kjøpe høst/vår votten til Reima som regnvott. Med en ullvott inni kan den brukes langt utover høsten. Ellers vil jeg anbefale Hestra sine vintervotter med ullfor, veldig varm og god vott:-)

  6. Takk for at du er så flink til å merke sier nå jeg 🙂 Ikke alle som er det . Hilsen førskolelæreren
   Ps. Så fresht og fint tøy til jentene 🙂

  7. Min datter starter i 3 klasse og vi har brukt polarn og pyret sine uteklær siden barnehagen. Hun bruker ikke regntøy i det heletatt for skall tøyet fungerer likebra om ikke bedre 😉 Sfoansatte har lurt på hva vi gjør med klærne siden hun ikke blir våt og barna som bruker regntøy må ofte skifte:) Så nå har de også begynt å anbefale pop til foreldrene. Vi bruker to delt på vinteren og også de er supre!!

  8. Enig med at Kuoma skoene er helt fantastisk!!! Lette og varme! Og lette vintersko er jo ikke så lett å oppdrive, særlig hvis de skal være varme i tillegg 😉 Et lite tips til de som bor nært finskegrensa er å kjøpe kuomasko der. Koster bare 240norske kroner. :))) Vi pleier å kjøre over på finske siden når vi er i Haparanda på Ikea. Der finnes det et kjøpesenter som heter Rajala (betyr På grensen), den ligger like innfor grensen mellom Haparanda og Tornio (Sverige – Finland). Veldig nært IKEA, du kan se Rajala fra IKEA. I det kjøpesenteret finnes det en stor matbutikk, ala Coop Obs, husker ikke hva den heter men der selger de kuomasko i mange farger til en BILLIG penge. Jeg pleier å kjøpe forskjellige farger til ungene mine så de slipper å se på navnelappen inni skoene for å se hvilken som er deres. Har 3unger, eldste jenta har str 32, de andre to str 31, så er ikke lett å se forskjell på størrelsene på skoene. I Narvik finnes det vel bare sorte, eller? Så hvis du skal til Haparanda/Ikea så kjør over til Finland. 🙂

  9. Takk for tips til vintersko, skal kikke på Kuoma 🙂 Har kjøpt mye fra pop tidligere og vært fornøyd med kvaliteten, men nå blir jeg rett og slett litt deppa av fargeutvalget. Alt er enten rosa eller blått og litt innslag av grått.

  10. Flotte tips! Jeg er pedleder i en Bhg og kan skrive under på at dette er gode tips. Vil også tipse om vintersko til de minste: Kavat. De finnes i en lav modell som går rett over ankelen til de små, og dermed ikke hemmer dem når de skal gå. Mange vintersko er såpass høye i skaftet og for de små vil det være problematisk.
   Kavat er helt supre. De holder beina varme og tørre da de har en gummikant som går til Ca midt oppe på vrista på foten

  11. Hei Christine,
   Holder på med innkjøp av vintersko til tvillingene mine på halvannet nå. Hvordan er Kuoma i størrelsen? Vet du om de kan kjøpes i Oslo-området?

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg