Barnerom og spørsmål til foreldre

Vi har en vinterhage på baksiden av leiligheten vår. Deb bruker vi til nøyaktig ingenting. Eller ingenting fornuftig rettere sagt. Vi lagrer greier der. Så nå har vi bestemt at vi skal gjøre det om til et vanlig rom uten glass. Dermed kommer jentene til å få hvert sitt rom. Jeg har tegnet litt og laget rommet med det jeg tror skal bli smarte løsninger for et lite rom. I disse dager har vi snekkerfirmaer innom for å gi pris på jobben. Blir spennende. Hvis alt går etter planen så bygges det før oktober er over.

En ting jeg lurer på: hvor mange treninger og aktiviteter går deres barn på i uka og hvor gammelt er barnet?

Celine har svømming og hockeyskole. Men snart begynner slalom og kor har hun i SFO tiden. Er det alt for mye for en 1. Klassing. Selv vil hun alt og aller helst mer.

Christine

13 kommentarer
  1. Bare man har tid til å slappe av, og tid til lekser og være fokusert på skolen, tror jeg man kjenner det som foreldre selv, alle barn er jo forskjellige, så jeg tror ikke noen andre enn foreldrene kan ta den avgjørelsen.

  2. Jeg tror ikke det finnes noe fasit svar på antall aktiviteter, heldigvis. Jeg tenker at så lenge det er lystbetont og ikke går utover skolen er det greit. Det må selvfølgelig også tas hensyn til familiens samlede kapasitet. Kan bli vel travelt med så mange aktiviteter når alle tre ungene er så store at de skal ha hver sine. Men det er jo ikke før om noen år, og det kan man redusere ved behov. For oss har det vært veldig viktig at ungene også må ha tid til å være sammen med venner på fritiden, så det har vi også lagt inn i miksen. Hos oss driver ei med fotball og ei med dans og det tar så mye tid etterhvert at det holder (nå er mine endel eldre enn dine og de hadde flere ulike akyiviteter da de var mindre)

  3. Tvillingene mine som går i 1.klasse er ikke med på noen aktiviteter enda. De er på skole/SFO fra 08.00 og til 16.15 ca (hjemme ca 16.30-17)og når vi da er ferdige med middag/lekser er det nesten leggetid. De legger seg fryktelig tidlig da (er i seng til sju – skikkelige sovedyr) så dagene er litt for korte f©ªler jeg. De er også fryktelig slitne etter skolen. Hvis de skulle v©¡rt med på noe organisert hadde de måtte velge kun en ting nå når de er så små tror jeg. Det vi gj©ªr i stedet for er å leie sv©ªmmehallen ca hver fjortende s©ªndag og er på sv©ªmming på privaten. 🙂

  4. Eldstejenta vår er 6år og begynte på skolen nå i høst. Hun går på turn én gang i uken og det er absolutt nok her! Hun er sliten etter skolen, og vi prioriterer lekselesing høyt nå den første tiden. Viktig å komme inn i nye og gode rutiner 🙂

  5. Min førsteklassing skal være med på allidrett og jeg tenker at det holder for han enn så lenge. Synes det fort kan bli stress for både foreldre og barn med mange fritidsinteresser mens de ennå er så små

  6. Jeg synes to aktiviteter per uke ved siden av skole og SFO er mer enn nok for en førsteklassing. Vi har også en førsteklassing i hus denne høsten, og han har en aktivitet hver uke. Det er mer enn nok. Det skal jo også være tid til lekser, kos og uorganisert lek ved siden av.
   Er det ikke viktigere at den tiden som er igjen etter skole og SFO brukes sammen med dere foreldre? I årene fremover vil også skolen kreve mer, så aktiviter vil begrense seg selv, tenker jeg.
   Men dere kjenner jo selv hva som er best! 🙂 Lykke til! 🙂

  7. Madelen går i 1. klasse, og har nett begynt på fiolin. Egentlig ville hun både ballett og fiolin, men jeg sa hun måtte velge en først. Så ser vi etter jul eller til neste år om hun faktisk orker flere ting. Men nå har vi litt lang reisevei, så det tar ikke bare 20-30 min av dagen hennes.

  8. Jeg synes det er fint at barna er sosiale og aktive, mye god læring i fritidsaktiviteter. Det er stor forskjell på stress og å ha det litt hektisk:-) Også må man heller se ann barna. Noen barn er sliten etter skolen, men andre som min 2.klassing er full go fra morgen til kveld, er overhode ikke sliten. Hun trenger aktivitet etter skolen, og er veldig tilfreds når det skjer noe. så min konklusjon er at det finnes ingen fasit. Men jeg vil heller ha aktive barn, enn barn som sitter foran tv, og jeg vet med meg selv at jeg får mer energi av å være aktiv.

  9. Først og fremst så er det dere som foreldre som vet best ang. deres barn. Det høres kanskje mye ut med de aktivitetene men så lenge hun har lyst og dere ser at hun orker det og det ikke går utover skolen så bør det vel ikke være noe problem. Det er sunt, og det kommer en tid hvor antageligvis det blir naturlig å redusere i aktiviteter. Det velger de gjerne selv, når de vokser seg inn i en idrett eller type aktivitet som de føler mestring.
   Og hvis slalom og kor er i SFO tiden, så er jo det helt innafor! SFO med aktiviteter er sånn det bør være, ikke en oppbevaringsplass før mor og far kommer hjem fra jobb;)
   Stå på, dere vet best hva deres datter/døtre har godt av:)

  10. Synes at så lenge Celine trives selv med alle aktivitetene er det strålende 🙂 Og at dere klarer og tilrettelegge sånn at det bare ikke blir stress… Her gikk de på fotball, tennis og svømming i 1.klasse. I år er det tennis i SFO-tida og fotball 2 ettermiddager i uka( 2.klassinger).
   Gikk selv på maange aktiviteteter når jeg var på samme alder. Vokste av meg noen etterhvert og fortsatte med tre aktiviteter til jeg var 15-16. Er veldig glad for at jeg fikk lov til å drive med “alt” jeg ønsket og ikke ble begrenset av en eller to aktiviteter. Har vært veldig kjekt og lærerikt og få drive med så mye forskjellig!
   Håndball, fotball, volleyball, pianotimer, ridekurs, aktivitetsskole, svømming, ballett og teater er det jeg kommer på 🙂 De tre første som jeg holdt på med til videregående- håndball og fotball helt fra 1. og 2.klasse. Korps var det eneste mine foreldre ikke var heilt happy med at jeg skulle gå på, og det var jeg egentlig helt enig med selv. Alt for tidlig opp på morningen =)
   Kjør på så lenge det Celine drives mot akivitet! 🙂

  11. Alle barn er ulike, så jeg synes det må vurderes av hver enkelt forelder om hva som er passe for deres barn. Jeg har en andreklassing, og siden 1. kl har hun gått på riding en gang i uka, pluss en lagsport. Fotball i sommersesongen, og nå har nettopp håndballen begynt. Det er mer enn nok for både henne og meg 🙂 I tillegg så er det viktig for meg at det er tid til å være med venner i en uorganisert setting også.

  12. Hedda har turn på mandager og det holder egentlig, for oss alle 😉
   Hun ville på svømming, men Elverumshallen har så sykt kaldt vann, så det ble ikke noe av. Hadde det vært varmtvann der hadde vi gjort det også. Håndball til de små er samtidig som turn, så det utgår fordi turn er det hun absolutt vil.
   I vinter blir det nok skiskole i tillegg til turn, og så ser vi hva som er hvilke dager til neste skoleår.
   Som andre skriver; Se an hva Celine orker og makter. Dere kan jo prøve alt, og heller luke bort ting? Koret er jo i SFO-tiden, så det er utenom tenker jeg 😉

  13. Vibeke:
   I tillegg til Celines aktiviteter går de to andre også på svømmekurs. Her er det full fart hele uka. Tips ang kald svømmehall: vi kjøpte en svømmedrakt til Celine med neopren i overkroppen som fungerer som en slags våtdress- baresvømmedrakt. Ja- hvis Celine er litt som meg så skal hun nok begynne og slutte på en haug aktiviteter. Hun får gjøre som hun vil- men det er noe med å fullføre noe man bestemmer seg for.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg