Reisefeber og feber etter reise

De siste ukene før vi reiste på ferie – og spesielt den siste uka skydde vi sykdom som pesten- bokstavelig talt. Fordi jeg var livredd for å få noe først og fremst før vi skulle reise-sånn at vi ikke skulle få oss avgårde, men også unngå å få noe sånn at ungene ikke fikk kost seg i solen i feriedagene.

Julebesøk der noen var rufsete i formen ble avlyst- vi gadd virkelig ikke å risikere noe…. Avreisedagen kom- fem stykker var friske som fisken. HURRA!

Det varte helt til vi satt oss ned på rad ni ved siden av damen som var så syk og innsnylta at hun på et tidspunkt fikk beskjed av personalet om å puste i en pose!!?!?seriøst!!

Ok- vi er fremme- og alle barna har vært nede for telling- og du middelaldrende dame som syntes det var greit å gå på flyet sprekksyk – takk skal du $€%*# meg ha!

Fiskeboller- eneste jeg får i syke barn.

9 kommentarer
  1. Tenk hvis hun hadde et viktig ærend som ikke kunne vente som hun fløy til? Dødssykt familiemedlem? Syke barn? Kan være så mye, så da synes jeg det blir litt ufint å henge ut et ukjent menneske på denne måten. Bakterier er uansett overalt. Hele tiden.
   Tipper du hadde kastet deg på første fly uansett form hvis noen nær deg trengte deg umiddelbart…

  2. Uff så kjedelig…dessverre noen som ikke tar hensyn til andre enn seg selv….det er jo så slitsomt med syke barn og spesielt når man skal reise på ferie og bare kose seg…jeg drar f.eks ikke på besøk til andre hvis jeg er syk eller kjenner at jeg brygger på noe og vi sier ifra om vi er syke hvis folk vil komme på besøk…da kan de velge selv om de vil komme eller ikke…og da setter man pris på at andre gjør det samme, men har erfart at ikke alle gjør det dessverre…håper dere blir friske snart og får kost dere i varmen…

  3. Camilla A: ja- det er helt sant. Kan godt hende hun måtte haste et sted- og jeg hadde sikkert gjort det samme om noen trengte meg. Men- når jeg sitter på min ferie med tre syke små så lå jeg få lov å irritere meg over det hele.

   Ps: jeg har ikke hengt henne ut. Hun vet ikke hvem vi er- leserne her vet ikke hvem hun er.

  4. Jeg reagerte også da jeg leste det. Hva vet du om hvorfor hun i sin åpenbart syke tilstand satt på det flyet?
   Synes kanskje du skal holde deg for god for å snakke med slik autoritet og egoisme før du vet hvorfor.

  5. Æsj, så kjedelig 🙁 God bedring til alle!
   Veeeeeeeeldig kjedelig når slikt skjer, vi fikk jula “ødelagt” i fjor pga smitte som kunne vært unngått.
   Og selv om folk ikke smitter med vilje, er det lov å tenke seg om, samt lov til å synes det er bedritent når man blir smittet.
   Jeg sa fra i barselgruppa i jula i fjor, da alle avtaler ble avlyst fordi folk ikke turde å komme hit, at om ungene har litt rare bleier da holder man seg borte fra folk, spesielt i førjulstiden, eller at man i det minste sier fra slik at andre kan holde seg unna om de vil. Jeg hadde glatt valgt å bli hjemme hadde jeg visst om smitten. 😉 😛
   Håper dere får en fin julefeiring, uten sykdom <3

  6. Jannicke- uansett forhold eller ikke forhold, grunner eller ikke grunner så har jeg en rett til å ytre min misnøye med å sitte med tre syke barn på ferie. Kan godt hende hun hadde sine grunner for å gå sprekksyk på flyet- det spurte jeg ikke om da jeg hjalp henne med bagasjen, skaffet henne vann, spurte om det var noe jeg kunne gjøre for henne og byttet sete med henne.

  7. Er så enig med deg!!! Slett ikke å henge henne ut! Det er nok dessverre sjelden noen avlyser i fare for å smitte andre, og hva er sjansen for at hun måtte reise for å treffe en som var dødssyk….
   På ferieturer sydover har jeg innimellom irritert meg så mye over “syltede” og nysende personer at jeg ønsket det var en egen sykesone der de kunne smitte hverandre hvis de absolutt må fly. God bedring og god jul!!

  8. Hvordan vet du at smitten kom fra denne damen? Det er langtfra sikkert! Før den tid kan dere ha møtt mange mennesker som kan ha ført med seg smitte – de finnes jo overalt, på flyplasser, kjøpesentre, skoler, barnehage….og inkubasjonstiden er jo stort sett lengre enn et døgn. Synes det blir litt hysterisk å unngå mennesker som _KAN_ føre med seg smitte, for å være ærlig. Skjønner det er kjipt når dere er på ferie, men en forkjølelse eller to kommer man ikke utenom om man prøver aldri så mye – derfor ser jeg ikke vitsen med å stresse seg opp over sånt. Har x vekttall i infeksjonsbiologi, og kan fortelle først som sist: det er svært lite som hjelper annet enn å sørge for god håndhygiene – og selv det er ikke alltid nok.
   Og hvis det stakkars mennesket pustet inn i en pose kan det være fordi hun hadde flyskrekk eller annet – hvis man hyperventilerer på grunn av stress eller annet hjelper det å puste i en pose slik at man ikke besvimer. Hvis flypersonalet har bedt noen om å puste inn i en pose av smittehensyn hvis de åpenbart er tett i luftveiene, sier jeg bare morna!! Fortsatt god ferie 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg