Ipad i vinden

Jeg leser på flere nettsteder at det diskuteres barn og ipadbruk.

Jeg er veldig intressert i å høre om ipadbruk begrenses og event hvordan dere foreldre gjør det.

Våre jenter har ipader og de elsker dem. Jeg elsker dem også. Geniale på reise eller lengre bilturer. Slitene barn som er sure og grinete blir som nye med en ipad i handa…. Da er det lett som foreldre å la seg friste til å sette på den lille “passifisereren”.

Da vi fikk ipader i hus og så hvor fornøyd barna var med å spille og se oå film ble vi mange ganger fristet til å sette de på når det var utoligheter eller krangling. Det ble mer og mer. Oftere og oftere. Ungene ble sure hvis de ikke fikk leke med ipaden. Etter at en av jentene hadde et raserianfall fordi hun ikke fikk se på ipad bestemte vi oss for å lage ipadregler som skulle følges 100 prosent.

Våre ipadregler er syle enkel. Ipader får bare brukes fra fredag etter skolen til søndag kveld. Absolutt begrensninger innfor helgen også- men aldri i ukedagene.

Nå er det slutt på ipadmaset. De vet hva som gjelder. Det hender at Bella lurer på om det snart er helg- og da vet jeg hva hun tenker på. Ingen raseriutbrudd pga av ipads her lengre.

Her er Bella på sitt første slalomrenn i helgen. Da hun kom hjem fikk hun slappe av i sofa med ipaden.

Og her er et untak fra regelen- bella måtte vente 1,5 timer på Celines turntrening- da hadde jeg med ipad på lur i veska….

Meninger? Jeg vet flere som synes vi er for strenge- men det fungerer for oss.

Kom gjerne med innspill.

  1. Jeg føler også vi er strenge med på en annen måte enn dere… Vi har vel nesten fri bruk men prøver alltid å oppfordre til noe annet først, og noen ganger er det bare nei uansett. Men vår regel er at de må sitte ved kjøkkenbordet og aldri med hodetelefoner, slik at de må ha lav lyd. Her i huset sier det seg selv at en på 2,5 og 4 år ikke gidder å sitte så lenge ved bordet. Men mulig vi på justere reglene når de sitter lengre. Skal også sies at vi ser ganske lite på vanlig barnetv da, NRK super appen er jo genial.
   Og er helt enig at den er genial på flyturer og andre steder med mye venting.

  2. Vi er også strenge. Vi har ikke egne ipads/tablet til ungene engang vi. 😉
   Jentene har TV oppe, og Hedda har vært fæl til å løpe opp for å sitte der rett etter skolen. Nå har vi tatt ut parabolkortet og det får hun når vi sier det er ok. 😉
   Hun har også fått en gammel mobil, som ligger i sekken de dagene hun tar bussen til eller fra skolen.
   Siden hun “synes lekser er så kjedelig” har jeg i dag (!) begynt med at hun får parabolkortet/lov til å spille Playstation/lov til å spille Minecraft på telefonen når lekser er ferdig UTEN syt og kun 30-60 minutter.
   Kryss fingrene for at vi klarer å gjennomføre det. 😉
   (Hedda blir fryktelig sliten OG SUR om hun får fri tilgang til TV og spill, og det er grunnen til restriksjoner her, for vi var jo ganske kjipe i utgangspunktet siden de har måtte låne min tablet de gangene de har sett på det 😉 )

  3. Veldig greie og forståelige regler! Tommel opp! Mange i vår nærmeste vennekrets har også slike helge rutiner og ingen bruk i uken. Våre to gutter får lov å spille i “barnetvtiden” slik at de velger mellom tv og ipad. Eldstemann er morgenfugl så han får lov å spille litt før skolen om han våkner tidlig. Synes uansett det blir mye så lurer litt på å kjøre helgeregelen slik dere gjør

  4. Tommel opp!
   Her er det iPad til ved barne-tv tid, er det tid om morgenen er det også ok. Litt rundere i kantene i helgen.. 🙀

  5. Artig å høre at dere kjører samme regler som oss. Hos oss gjelder det TV også. Det samme gjelder oss voksne, selv om vi dog ser på TV/Ipad etter ungenes leggetid.

  6. Hurra!!
   Endelig noen som har samme strenge regler som vi har. Våre barn går på skolen, de var mer opptatt av Ipad enn lekser. Holdt på å bli gal en stund.
   Innførte like strenge regler som dere, var litt vanskelig i begynnelsen, men nå er det ingen mas om Ipad i ukedagen 🙂
   Hva andre syns om våre regler, driter jeg loddrett i!!

  7. Ganske strenge regler her!
   1 og 4 åringen spiller aldri. Ingen interesse enda 🙂
   7 åringen har veldig begrenset bruk. Han blir veldig urolig og stresset
   Etter han har spilt! Er veldig sensitiv etter han hadde en hjerneblødning som liten.
   Det sterke lyset og alle bevegelsene så nært hodet er ofte uheldig for flere barn enn han. 9 åringen er ikke avhengig og styrer det helt selv! Kan fint glemme både telefon og iPad noen ganger. 14 åringen har også regler. Får ikke brukes i senga etter leggetid. Og wifi skrues av om d blir for mye pc bruk om hun ikke klarer å justere det selv 😊👍

  8. Vi har ingen regler eller begrensninger men alt med måte tenker jeg. Vi bruker den mest til å se film i bilen då vi ofte kjører litt lenger bilturer til venner/familie.
   Vår sønn blir 3år og ipaden er ikke fitt fram for den er kode på, men den har vert veldig nyttig no når han har blitt storebror og han ofte må vente en del.
   Han har ett enkelt forhold til ipaden og får han ikke se mer så er det helt ok. Han liker best å leke ute eller med bilene sine så han blir veldig sjeldent sur om vi sier det er nok.
   Men hadde vi opplevd raserianfal så hadde vi nok satt begrensninger på den slik som dere, men jeg synes det er viktig at vi dom foreldre også då går forand som ett godt eksempel. For hvorfor skulle ikke de få leke med ipaden når vi trykker på tlf våre

  9. vi har tre barn på 8/5/2 år og vi har måttet begrense bruken hos de to eldste til kun en dag i helgen, hvor de får lov å spille. når det er, er helt avhengig av våres planer – men det kan gjerne være på morgenen hvor de står opp kl 06.

  10. Vet det er store diskusjoner verden over blant øyeleger og optiker om evt. skadelig påvirkning. Problemet ved bruk av ipad er man tror det påvirker øyene til nærsynthet, derfor er det best at begrense bruken

  11. Her i huset får de kun bruke IPad på søndager! Det ble bestemt i fjor sommer etter flere fri dager der de kun ville sitte inne med IPaden. Så på søndager sover vi foreldrene litt lengre og unga sitter med IPaden! Vinn vinn!:)

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg