Biff Stroganoff og litt om trening

Jeg har funnet den beste oppskriften på biff stroganoff. Eller- når sant skal sies har jeg aldri laget det før- men var veldig fornøyd med resultatet. Lite skår i gleden for meg var at jeg glemte å ta bilde. Er det mulig? Jeg tar bilder av absolutt alt- også glemmer jeg å ta bilde av retten jeg har laget to ganger på to dager. Jeg legger uansett ut oppskriften:

Du trenger:

Biff kjøtt. Jeg brukte entrecote, ett stykke som var ca en kilo.

2-3 løk

1 paprika

en pose champinjong

1 glass tomatpure

1 boks creme fraiche

2 -3 ss mel (ikke nødvendig- jeg har laget både med og uten)

vann til utkoking av stekepanne

1 buljongterning

2 ts soyasaus

tørket timian

krydder til kjøtt

smør/margarin/olje til steking

litt sukkerkulør

 

Slik gjør du:

Stek sopp og legg det over i en jerngryte. Gyldne løken og ha over i gryta. Del kjøttet opp i biter og brun litt og litt. Kok ut stekepannen mellom hver steking og legg kraften tilside. Etter siste steking har du all kraft og buljongterningen i stekepannen. Når den er løst opp heller du det over kjøttet. Ca 2-3 dl skal det være. Bland mel i creme fraiche. Unngå klumper og ha det i jerngryta. Ha også i tomatpureen. Rør og la det hele trekke på svak varme noen timer om du kan- men det er ikke nødvendig. Smak til med krydderier.

Herremin så godt. Serveres med grønnsaker og ris eller potetmos. Dette gir oss middag i to dager.

 

Jeg hadde glemt denne retten helt til jeg så den i en resturant på ferie. Og så enkelt å gjøre klart til neste dags middag.

 

Siden jeg ikke har bilde av stroganoffen deler jeg heller et bilde jeg er bitte litt stolt av.

Jeg er begynt å trene – faktisk hele dette året har jeg trent tre ganger i uken. For å få tid trener jeg tidlig. 05.50 drar jeg hjemmefra. Og nå i kveld har jeg for første gang vært på innebandytrening. Herremin så sliten jeg er og herremin så gøy. Jeg gleder meg til neste gang. Ikke hadde jeg trodd at innebandy var så tungt!

 

Christine

  1. Så flink du er! Jeg lurte på om du kunne skrive litt om din erfaring med Xls medical (mener å huske at du skrev litt om dette for en stund siden)? Vurderer å begynne med det selv, men er usikker på om det er “vits” å bruke penger på det…

  2. Hei.
   Skal teste oppskrifta di, stroganoff er so godt!
   Eg lurer på om du kunne skrive eit innlegg evt.
   ein kommentar angåande xls medical prosjektet
   ditt? 🙂 Lurer på korleis det gjekk, funka det osv.

  3. Måtte prøve gryta! Fantastisk godt – jeg byttet tomatpure med hermetiske tomater og hadde litt brunost og sambal oelek i for å få den sterkere. Har litt større barn enn deg;) Veldig artig med middagstips – og så godt!

  4. Hei
   Fin oppskrift. Men jeg er skeptisk til bruken av jerngryten sammen med tomatpureen. Vil ikke det gi metallsmak?

  5. Jernmangel er dessverre utbredt blandt små og større barn. Et av triksene for å få mere jern i kosten, spesielt for barn som vokser opp som vegetarianere, er derfor å lage mat i jerngryte, og bruk av tomater er aller best nettopp fordi den trekker ut jern.
   Personlig har jeg aldri kjent noen jernsmak, men skulle en kjenne den så er det ikke farlig TVERT I MOT 🙂
   Dette er hva proffene sier;
   Margit Vea er ernæringsekspert, og har skrevet flere kokebøker for barn. Hun er opptatt av at maten skal være naturlig og hjemmelaget, her er noen av hennes råd;
   “Et siste tips for å øke jernmengden i små barnekropper: kok i jerngryte. Særlig sure retter (for eksempel tomatbaserte gryteretter og supper) kan trekke mye jern ut av en gryte”
   Om effekten er like god i en jerngryte dekket med emalje innvendig vet jeg dessverre ikke.
   Vennlig hilsen
   Lene

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg