Mix innlegg: Masse støtte og litt slakt og lekeplassen

Jeg får begynne innlegget med å takke for støtte fra forrige innlegg. Endel slakt kom også- men det får en vel gjøre regning med når man stikker hode frem. Jeg er så glad for at det finnes så mange fine damer der ute og trollene står jeg av. Det går bra.

_____*_____*_____*_____*______

Rett over gaten hos oss finnes en stor men ikke så fin lekeplass. Jeg tror det er noen år siden den har vært lekt på for to sommere på rad har jeg sett at den har vært overgrodd. Jeg har hørt at den er eid av kommunen- og at det ikke er mulighet til å få noen kroner i hjelp derfra. (Narvik er en Terra kommune og har derfor null penger- dog er det på bedringens vei)

I dag begynte husbonden min å klippe ned trær og kvister på lekeplassen. Men selv om vi legger ned noen timer i arbeid kommer denne lekeplassen til å trenge penger. Noen apparater må byttes, noe må fjernes og benker og bord må enten fikses eller byttes. Sandkassen er nedgrodd. Sånt koster penger.

Ok-så i dag startet jeg en facebookside for gata og jeg håper at jeg skal få til å starte en vel-forening som kan skaffe penger og ta vare på lekeplassen. Jeg planlegger å skal søke om midler i de fond jeg kan finne og tippemidler.

Så kommer spørsmålet: er det noen av mine lesere som har tips. Hvordan går man frem. Hvor kan man søke? Hvor er det hjelp å få? Superglad for alle tips.

Christine

Hvis du vil kommentere men ikke komme på “trykk”skriver du bare det først i kommentaren din så forblir den privat.

8 kommentarer
  1. Hei Christine! Lurt å starte med å etablere velforening. Det er flere i Narvik som du kan snakke med det om, bla Rønningtomta Vel. Jeg mener de er reg. I brreg. Når det gjelder støtte så har (hadde) NK midler fra kraftfond som skulle være mulig å søke på. Ta kontakt med kulturetaten (Randi Melgaard) de kan sikkert vise deg videre. Vil tro at Fagernes Vel og kan hjelpe deg mye. Men: få med deg flere☺ Lykke til!

  2. Hei!
   vi søkte (og fikk) 35000 fra Frifond. Det holdt nesten bare til den UFO dissa vi ville ha, så vi ser etter flere steder å søke penger. i tillegg har vi startet kronerulling i velforeningen 🙂
   Lykke til!

  3. Hei. Jeg er akkurat i samme situasjon… Ganske nyinflyttet også, så vet liksom ikke hva folk tenker om engasjementet. Jeg tenkte at en må starte en velforening /grendelag. Så må en ha tillatelse til å gjøre ting på tomta. Så er det bare å sette i gang med en plan. Planen min er vel bare å starte litt i det små. Være realistisk å få en liten samleplass. Men sliter også med det med å få skaffe penger. Skal søke kommunen. Men kan ikke gjøre det før neste år. Tenkte å prøve å få tak i sponsorer. Men har du fått noe respons på Facebook? Jeg har akkurat laget gruppen, men har bare et par likes… Venter litt og ser, men tenker at dersom folk ikke engang gidder å trykke liker-knappen så tror jeg det skal bli en utfordring å få de med på dugnad…..?

  4. Sparebanker bruker å ha vedtektsfestet at deler av overskuddet skal deles ut til lokale formål, men de forutsetter ofte at velforeningen har opprettet konto i banken for å få støtte. For å få konto trengs organisasjonsnummer, så sørg for å registrere velforeningen i Brønnøysund så snart som mulig. Dersom dere registrerer dere i frivillighetsregisteret kan en også få grasrotandel og mva. kompensasjon om aktuelt.

  5. For 6-7 år siden, da vi flyttet til gata nedenfor dere, der lekeplassen ligger drev vi med dugnad og sponset noen 100-lapper hver for å kunne sette opp noe apparater der. Kommunen eier vel tomten men har aldri bidradd med noe økonomisk eller rydding.
   Det ble dessverre slutt med dugnaden etterhvert som barna vokste til..
   Hørt at Gjensidige-stiftelsen har midler og de har god beskrivelse på nett hva som kreves for å søke:)
   Lykke til:-)

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg