Saus

Jeg har fått tak i oppskriften på en supergod saus til kjøtt. Portvinsaus. Jeg har alltid syntes vinsauser har vært litt lei å få til, men denne er veldig god!

Du trenger:

2 dl portvin

Kvart løk finhakket

Kjøttbuljong 2 dl

1 ts maizenamel

2-3 ss smør uten salt

Sukkerkulør

Lag kjøttbuljong- jeg lager av de buljonggelepakkene. En pakke blander jeg med 3 dl vann (ikke 5 som pakken sier).

Kok opp løk og vin sammen til det nesten ikke er væske igjen. Ca en ss væske igjen. Rør en ts maizena inn i 2 dl av kjøttbuljongen og hell dette oppi det utkokte portvinsløken. Rør. Ha i passelig med sukkerkulør. Ha smøret i sausen og la den smelte mens du rører. Er sausen litt tynn lar du den bare stå på platen en stund så tykner den.

Kaloririk- men smaker masse så man trenger bare litt!

Vi hadde roastbiff med blomkålstappe, bønner og portvinssaus.

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg