Oppryddning lik ingen annen!

I januar var Preben og jeg med jentene i Oslo. (Disney on Ice) Og når man er i Oslo er det påbudt å gå innom Tanum på Karl Johan. Det er rett og slett den beste bokhandelen ….ever. Kontorrekvisita, lapper og små bøker beregnet for enhver anledning. Love it! ok- jeg gikk forbi en rosa bok. Stod noe om oppryddning og metode på den. Jeg kjøpte den ikke, men gikk og tenkte på den boka i flere dager. Så en kveld- når det egentlig passet som dårligst- lastet jeg den ned. Leste ustanselig. Og jeg var i gang.

Rom for rom. Alle skuffer, hvert eneste skap og hylle ble nøye ryddet gjennom. Klesskap: hvert plagg ble prøvd på. Sekkevis ble kastet/levert på gjenvinning. Store ting ble solgt på lokal salgsside på FB.

Metoden går ut på å tømme alle skuffer og skap for så å gå gjennom hver eneste ting- vurdere dens videre liv i ditt eieskap og eventuelt gi dem en egen plass. Det eneste bilde jeg har fra prosessen er fra Celine sitt rom.

Her er ALT ALT ALT av leker, bøker, sekker, vesker og annet stuff som Celine hadde. Celine og jeg gikk nøye gjennom hver eneste ting, og hun valgte selv hva hun ville gjøre med de forskjellige tingene. Noe var hun vokst ifra og passet søstrene bedre, noe brukte hun ikke, noe hadde hun maaaange av (bamser) og noe var ødelagt og ble kastet. (herremin så mange småting det er på småjenterom)

I allefall- vi kom i mål og Celine selv var superfornøyd. Lett å holde ryddig ble det også.

Sånn gikk vi gjennom hele leiligheta, og nå når det ble litt varmere i lufta tok vi både loft og utebod. For en himmelsk deilig følelse. Må nevnes at vi fikk ut over 30 sekker med greier fra vår leilighet på rett over 100 kvadrat. Jeg merker at det fort kommer nye greier som fyller opp plassen, men etter den store oppryddingen har vi vært ganske flinke på å rydde i de forskjellige skap og skuffer kontinuerlig.

Jeg anbefaler absolutt boken til de som ikke har lest den. MEN for min del måtte jeg skumme meg forbi det som ble litt vel overdrevet japansk mikkmakkeri. Jeg kommer ikke til å sitte midt i stua å hilse på rommene, ei heller til å stryke over en sokk som må være sliten etter en hel dag på jobb. Se forbi det og la deg heller inspirere av ryddingen. For den er kanonbra og inspirerende!

 

Christine

 

7 kommentarer
  1. Du har ikke fortalt meg om den boka. Jeg kjøpte den på
   Notabene for 2 uker siden. Leser fram og tilbake.
   Skal prøve

  2. Kari: ja- mån må bare se forbi endel sånne japanske greier. Hun som skriver boken snakker mye om rommet sitt- det er det jo også store forskjeller på Norge og Japan. De bor jo hjemme til de gifter seg- ofte til de har passert 30…

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg