Kan barn fly med vannkopper?

Før jul i fjor (eller var det året før der igjen?) begynte det å gå vannkopper i barnehagen vår- og sånn er jo livet. Vannkopper skal vi alla ha. Ingen av mine tre hadde hatt det. Så da var det bare å håpe på at det kom i god tid før juleferien (vi skulle til Gran Canaria) og for oss foreldrenes del håpte vi på at vi fikk det litt samlet for å unngå mye fravær fra jobb….

Takk og pris- og heldigvis kom koppene kjapt hos alle tre- og alt var borte til ferien. Selv var jeg innstilt på at ferien kunne gå i do hvis vi hadde uflaks med når ungene ble syke…. For man flyr vel ikke med vannkopper???!!! Sånn i respekt for de 200 andre menneskene på flyet?

Jeg trodde det var allmenn kunnskap- men nope. I går-da Celine og jeg reiste til Gran Canaria så jeg et barn på flyet som uten tvil hadde vannkopper- i ikke inntørket stadie i hele ansiktet.

Jeg bare håper at der ikke var en gravid kvinne, eller andre med sykdommer som ikke tåler vannkopper ombord.

HVA MENER DU?? Blir man hjemme eller tar vi på solhatt og håper det ikke vises?

Sykdom tilside- Celine og jeg (fortroppen)er fremme på Gran Canaria. Siden Mor i Nord har kjøpt nabohuset vårt (og er ferdig innredet) bor vi hos henne inntil vi overtar vårt hus om en uke. 80 kg bagasje er bært inn i huset- Preben og jentene følger på og danner ettertroppen. De kommer om en uke- med sine 120 kg bagasje. Til å bli litt svett av å tenke på. Straks skal Celine og jeg igang med å skaffe alt av lamper til huset. Nevnte jeg at det er hetebølge på Canaris 🙂

Men først: en dukkert!

Christine

Følg oss på shopping i Las Palmas- snap: hvitstil

14 kommentarer
  1. Nei, man reiser ikke med vannkopper. MEN det kan være innsektsbitt. Signe ble i fjor (og i nabojenta i år) bitt av småinsekt i barnehagen. Så ikke ut, stakkars. Og det var veldig lett å tro det var vannkopper. Vi får håpe flybesetningen hadde spurt!
   Kos dere masse med innredningen. Gleder meg til Ã¥ se 😀

  2. Ja får virkelig håpe det ikke er vannkopper for det er i så fall uansvarlig ikke minst for de som driver kreftbehandling. Lykke till med det nye feriehuset 🤗

  3. Jeg synes absolutt ikke man skal reise på fly/tog med syke barn, og i hvert fall ikke med smittsomme sykdommer.Ønsker dere ale en suuuper ferie og gratulerer så mye med ny leilighet i syden.

  4. Blir så provosert og lei meg av hensynsløse folk… Har selv en hjertetransplantert mann, og for han kan vannkopper være direkte farlig… Håper folk lever godt med seg selv selv om deres handlinger kan sette en rekke mennesker med ulike helseutfordringer i potensiell livsfare😝😝😝
   God ferie, og kos dere mellom slagene 😊

  5. Heilt enig, reiser ikkje med vannkoppar!
   God ferie! Har lagtbdeg til på snap, men får ikkje opp nokon snappar frå deg…?

  6. Nei- det gjør vi ikke- jeg er voksen og har ikke hatt vannkopper.. hadde vært festlig å fått det på ferie.. :-O
   Lykke til med innredning i nytt canari-hus 🙂

  7. Jeg synes så absolutt at hvis man har fått vannkopper så bør man holde seg unna fly. Nettopp for å ta hensyn til andre mennesker som ikke har hatt det eller har nedsatt immunforsvar. Jeg vet at flypersonell har nektet folk som har vannkopper ombord på fly tidligere. Jeg opplevde selv å få en femåring med vannkopper bare dager før vi skulle på ferietur. Vi oppsøkte lege, fikk legeerklæring og reiseforsikringen dekket avbestillingen av ferien vår. Det var veldig surt å vite at ferien vår gikk i vasken, men det føltes veldig riktig, også fordi jeg hadde en åtteåring som heller ikke hadde hatt vannkopper, og ganske riktig; ti dager senere fikk hun det, og hun ble ordentlig dårlig..
   Veldig moro at du blogger igjen, jeg har fulgt bloggen din lenge. Alltid moro å lese det du har skrevet, og du har så mange gode interiørtips!
   Lykke til med innredning og god ferie😊

  8. Eg veit ikkje, eg får prøve å legge deg til på nytt. Har du open snap, slik at du ikkje treng å godkjenne dei som legg deg til? Og ja, det er på snapstory eg ikkje finn deg.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg