Hvordan jeg får vektnåla til å gå nedover

Først og fremst må jeg understreke at jeg ikke er en kostholdsekspert- men jeg vet hva som funker og ikke funker for meg.

12 oktober våknet jeg opp og bestemte meg for å gå ned i vekt. Karbohydratene er min fiende og bestevenn. Jeg elsker bakevarer, pasta og alt som er stappa med karber- og karbene elsker tydeligvis meg også. Men nok er nok

Nå har jeg lagt karbene på hylla for en stund. De første tre-4 dagene var brutale. Hodepine og slapp- men når hodepinen ga seg kom energien.

Vi spiser masse god mat. Forleden hadde vi ribbe Asia-style og i går var det røye med rømmesaus. Mitt triks for å Berge en lavkarbo lunsj er å spise rester etter middagen til lunsj.

For en tid siden oppdaget jeg det som på nett omtales som fettkaffe. Jeg lo godt. Usj. Men så googlet jeg, leste litt og googlet litt til. For en uke siden drakk jeg min første fettkaffe og jobber godt med å venne meg til det. Jeg drikker den på morningen når jeg kommer på jobb og den holder meg god og mett lenge.

En toppet ss kokosfett (uten smak), en kopp god kaffe- stavmixses i en forhåndsvarmet beholder eller bruk blender. Drikk og vær mett.

Også var det den helsikes Pepsi Max. Jeg skal ikke si at jeg har sluttet- for jeg drakk det senest på mandag på vei hjem fra Oslo. Men jeg har trappet ned betraktelig. Mulig Pepsisjefen gråter over røde tall- men jeg føler at vektnåla går raskere nedover uten Pepsimax.

På jobb har jeg tre store flasker vann i kjøleskapet mitt. Jeg drikker til den store gullmedalje. Jeg lover: med en fettkaffe og en flaske vann innabords føler jeg meg stappmett lenge lenge.

For å holde styr på vekttap, bevegelse, søvn Osv har jeg en app på mobilen. Det er utrolig motiverende å se vektgrafen gå nedover. Hver gang jeg veier meg legger den nye vekten seg inn i appen og ny BMI og fettprosentregnes ut. Supermotivasjon.

Så til nå -5,9 kg og jeg er knallfornøyd

Den største utfordringen for meg kommer til å bære å holde vekten nede over tid. Men jeg skal finne en vei. Denne gangen skal det ikke dukke opp en ny graviditet 🙂 eller andre hindringer.

Flere som skal ned i vekt?

Hvilken vektreduksjonsmetode bruker du?

Hva gjør du for å holde vekta?

Christine

20 kommentarer

Siste innlegg