Middag må gå fort- også på lavkarbo.

Når det er aktiviteter etter skolen og alle skal ut av huset nesten før man er kommet inn døra må man planlegge for å kunne gjennomføre lavkarbokostholdet. Det nytter ikke (for meg) å hive inn en grandis- så hvis jeg forbereder meg og planlegger litt så slipper vi karbonødløsninger. I dag var en sånn dag der Prebs og Bella hadde klatrekurs og Celine skulle på turn. Og før det skal alle lekser være gjort. Begrenset tid til middag….

Men likevel fikk vi istand en fin lavkarbomiddag. Kjøttet (en hel entrecôte) brunet vi og satt inn på lav varme i går- fiks ferdig og supermør etter jobb i dag. Varmen er så lav på at jeg har ingen problemer med å forlate kjøttet i ovnen. Så åpnet jeg en ruccolasalatpose, hadde litt olje og salt på. Stekte noen frossene kantareller og helte på fløte. Kokt brokkoli. De andre får pommes fritt. (Den sorten som tar noen minutter i ovn) parmesansmør på kjøttet. (Det laget jeg for noen dager siden. Her snakker vi middag på under 15 minutter.

Best av alt- nok igjen til lunsj til meg dagen etterpå. Gull!

En rask middag til:

Ribbe Asia Style

Ribbe lager jeg på vanlig måte dagen før. På forhånd laget jeg en glaze jeg ikke har noe navn på- men den smakte asiaish. I den hadde jeg: i dl vann, litt soyasaus, sitt sukrin gold, ingefær, sitron og tørr koriander, sitron og to tørka chili, noen små tomater fra en boks. Stavmikset og kokte det hele opp for at sukrin skule smelte inn i sausen. Etter jobb er det bare å skjære opp ribba, pensle på glaze og sette den i ovn litt. 10-minutter kanskje. I mens lager jeg kokte bønner og kokt og smørrista blomkål. Det smakte!! Og klart på 15 minutter.

Det får være dagens matinspo. Nå skal jeg lage klar kveldsmat til sportsfolket.

Christine

Siste innlegg