System og orden

I går lå jeg på solsengen i hagen og gjorde ingenting og det var også planen for siste ferieuke. Ingenting.

Så kom jeg på det- den ryddeboka til Synnøve Skarbø- som jeg har sett noen ganger i forbifarten- den skal leses. På to sekunder hadde jeg lastet ned boken og var i gang.

Jeg elsker den. Den er lik min forrige japanske ryddebok- bare uten det japanske fjanteriet. Ikke noe hils på huset, og la slitene sokker hvile….. Og selvsagt er det likt- de handler begge om system og rydding.

De to tingene jeg i (teorien) elsker. Bare ikke like flink å gjennomføre….

Allerede i gårkveld var jeg i gang. Jul i stua ryddet vekk, magasiner i skapet fra i sommer kastet, Mac Donalds leker arkivert i konteineren, badeleker sortert…… Det blir mer spennende når vi kommer hjem- her nede i sydenhuset er det jo litt begrenset hvor mye greier vi har klart å opparbeide.

Anbefaler alle å lese boken- i tillegg til at hun får deg til å ville rydde er hun brutalt ærlig om sin egen historie. Bra dame og herlig deilig ordensbok!

Christine

8 kommentarer
  1. Helt enig! Likte mye bedre denne boka.
   Er jo akkurat samme greia,som forventa,som Marie Kondo. Men på en litt mer “normal” måte å tenke på 😂😆
   Man kommer nok ikke til å gå rundt å takke alle klærne,heller ikke hilse på hvert rom man kommer inn i 😁
   Kos dere på tur,ser deilig ut! Følger deg på snap 🙊

  2. Helt enig! Digger boka.. Er ikke helt ferdig med den enda, men jeg blir utrolig inspirert og gleder meg til å ta fatt på ryddingen 🙂

  3. Jeg elsker også den boka.. Sterk inspirert har jeg nå tatt for meg kjøkken, vaskerom, en liten innebod og et barnerom..resultatet var 3 søppelsekker i containeren, en diiiger kasse til fretex og mye mer space i skap og skuffer. Vel brukte turnusfridager 🙂 Neste post på programmet er baderom, yttergang og soverom.. Syns det er et evig kaos med ytterklær til 2 voksne og 2 barn, og funderer fortsatt på et godt system der.. Del gjerne når du er igang 😉

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg