Den aller beste lavkarbo snack

Innimellom er det vanskelig å leve lavkarbo- men det hjelper godt på å ha en lovlig søtsak på lager. Jeg har nettopp oppdaget en ny nutrilett sjokolade som kun inneholdt 2,2 karbs- supergod og greit å ha på lur. Jeg har også funnet en oppskrift på lavkarbo Snickers – den er supergod. Oppskriften kommer fra Ingrid bak nettsiden Lavkarbotips.net.

Jeg gjør det på en litt annen måte en henne, så jeg har skrevet ned min fremgangsmåte her.

Du trenger:

250 gram tagatesse

200 gram smør

200 gram fløte

Vaniljepulver eller vaniljestang

50 gram delfia fett

150-300 gram Peanøtter (etter hva du tillater av karbs)

2,5 plater Colletta sukkerfri sjokkis

Forberedelse1:Begynn med en form. Den jeg bruker er 25 cm ganger 35 cm. Jeg legger i et bakeark. Så peanøtter. Grovhakket dem og strø dem i forma.

Tips: sjekk karboinnholdet på peanøtter- jeg har sett peanøtter som spriker fra 5/100 karb til 15/100 karb.

Forberedelse 2: kok opp fløte og vaniljepulver/frø

Så begynner man med karamellen. Strø tagatesse i en stekepanne med litt høye kanter. Bruk en stekespade av tre. Smelt tagatesse men ikke brenn den. Dytt den frem og tilbake i panna. Det klumper seg- men da er du på rett spor. Bare fortsett til det smelter etterhvert. Den flytende tagatessen skal bli gylden- men pass på- ikke brenn den. Når den er passe gylden heller du over fløteblandingen, og rører det sammen til en homogen blanding. Legg smørret i blandingen og rør det godt inn. Blandingen skal putre (ikke fosskoke) i 8 minutter. Etter 8 minutter smelter du matfettet inn i blandingen. Rør godt og kjøl ned.

Når karamellen er kjølnet heller du den over peanøttene. Sørg for at nøtter og karamell fordeler seg gjevnt i formen. Sett den i kjøleskapet til neste dag.

Dagen etter:

Smelt en plate sjokolade i vannbad.

Snu formen slik at det hele lander på et bakebrett dekket med et nytt bakepapir. Riv forsiktig av bakepapiret som sitter fast på karamellen. Smør sjokoladen på, sett brettet kaldt 30 minutter.

Smelt sjokoladeplate nummer to i vannbad. Snu brettet på et nytt brett med bakepapir. Smør ut sjokoladen. Sett kaldt.

Ta ut brettet og kutt opp snickersplaten i passe biter. Jeg synes det fungerer fint med pizzahjulet. Smelt den siste halve platen med sjokolade- gjerne mørk sjokolade for å få kontraster i pynten. Hell en tynn stråle sjokolade fram og tilbake over platen med de oppskjærte bitene. Kjøl ned. Pakk i boks og sett i kjøleskapet.

Les gjennom hele oppskriften- lurer du på noe eller har jeg forklart på en dårlig måte- let me know!

Nå skal jeg pynte med ballonger og vimpler på Celine sitt rom. Hun har vært i USA i nesten tre uker med besteforeldrene- og nå gleder jeg meg så helt vilt mye til hun kommer.

For mere lavkarboinspo følg hvitstil på Snap.

Christine

Legger ved bilde av nutrilett'n

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg