Litt diverse jeg har laget til vår maritime kjeller

Her er vinduspynten jeg laget til
kjelleren (se link her) av de
tryllestavene (se link her) jeg fant på Panduro. Kjøpte små stjerneformer i glass som jeg hadde gips i og satte i tryllestaven. Pynta med hvit stein over gipsen.Kjøpte og en
skrivebordsorganiserer i tre på IKEA (se link her) , som jeg pyntet litt opp. Kjelleren er både gjesterom med stue, kontor og arbeidsrom i ett stort rom.

Malte noen bokser som jeg har penner og annet utstyr i.


Og har pyntet opp en til
Pugg (se link her) klokke fra IKEA. 


God søndag alle sammen! Kanskje er dette den siste søndagen vi bare er to stykker som bor i dette huset…….
🙂

Babybok

Jeg skal lage en babybok/fotoalbum til den lille. Hadde i utgangspunktet tenkt å kjøpen en slik man bare kan fylle ut, men fant ingen søte. Så nå har jeg vært på Ordning & Reda og kjøpt en rosa album med hvite ark i. Skal pynte med litt rosa papir, hvor jeg har tenkt å skrive teksten. En enkel kuttemaskin fant jeg på Binders.

Jeg har ikke tenkt å scrapbooke, det er for mye arbeid med. Jeg skal gjøre det enkelt.

Så kjøpte jeg en sånn vanlig bok som jeg kunne hente inspirasjon fra. For eksempel her stor det at man skal lime inn avisoverskrifter fra fødselsdagen, lime inn mynter, familietre og helsekort for gravide.
Gleder meg til å begynne!
OBS:
Det jeg mangler er noen penner som det er lett å skrive pent med. Noen som vet av noen bra penner eller tusjer? Tar gjerne mot tips!

Oppskrift på svenske kanelbullar


Dette trenger du:
 • 125 gram margarin
 • 5 dl melk
 • 50 gram gjær
 • 1,5 dl sukker
 • 1 ts kardemomme
 • 1,3 liter hvetemel
Fyll:
 • margarin
 • kanel
 • sukker
Slik gjør du det:
 • Smelt margarin og ha i melk. Blandingen skal selvfølgelig være 37 grader. Smuldre gjær i en bolle og rør den ut med den lunkene væsken. Ha i alt det tørre, men kun 1 liter av melet. Elt deigen og ha i de resterende 3 dl etterhvert til du synes deigen er passe.
 • Heve til dobbel størrelse. 
 • Lag så fyllet. Mix sammen margarin, sukker og masse kanel til en deig. Her bruker jeg ingen mål, tar det bare litt på øyemål.
 •  Elte ut luften av degen igjen og kjevle den flat. (ca 20 x40 cm).
 • Smør kanelblandingen på hele den utkjevla deigen. Brett deigen så dobbel. Del deigen så i stykker på 2 cm. Ta hver 2 cm del og del i 2 igjen nesten helt til bretten, slik at du har noe som ser ut som en bukse. Tvinn hvert bukseben mot venstre og knyt en valig knute av bena.
 • Legg på brett og la heve ca 20 min, må ikke stå for varmt for da smelter kanelblandingen inni bollene.
 • Pensle med egg og strø på perlesukker
 • Stek midt i ovnen på 200 grader (det er i alle fall passe i min ovn) i 7 min.
 • Spis og nyyyyt!

Besøkskaker

Jeg baker og baker……. Legger i fryseren slik at jeg har noe å servere besøkende når babyen kommer. (termin 6. mars) Nå har jeg laget
“kanelbullar”, slike som jeg alltid må kjøpe når jeg er i Sverige. De er så gode!Kan hende vi har sånne boller i Norge og, men de svenske er helt spesielt gode!

Tusen takk for alle kommentarer. Ha en super duper søndag alle sammen.

Bryllup!

Min kusine har giftet seg i dag. Skulle ønske jeg kunne vært med på feiringen, men er alt for nært termin til å kunne fly hjem til nord. I stedet har jeg sendt denne presangen nordover. 

Trude (se link her) har brodert disse nydelige pute trekkene for meg, med brudeparets bokstaver!

Gratulerer så mye med dagen!

Nytt babysett og arvet vugge.

Post fra mamma! Jeg ble så glad. Hun har fått strikket denne nyyyyydelige omslagskjolen til meg/babyen. Den er skikkelig fint, med nydelige detaljer. Tusen takk mamma.

Lue og sokker også! Skulle
 ønske jeg kunne strikke.

Her er vuggen vi skal ha på vårt rom til lille Celine. Vuggen ble kjøpt på auksjon tidlig på 70- tallet til min mann. Synes det er så hyggelig at han har ligget i den. Det er en skipsvugge etter det jeg har hørt, derfor er meiene motsatt vei av normalt.

I dag har jeg gjort klar vuggen.

Sengehimmel og kant fra babykos.

Vuggen har blitt brukt som vedkurv(!) på landstedet på
sørlandet (se link her) etter mannen min var ferdig å sove i den.

Tok bildet fra mannens fotoalbun. Her ligger han i samme vuggen. Kan se ut som vuggen er enorm, men det er mannen som er veldig liten. Han ble født endel uker fortidlig.

Ha en kjempefin morsdag og søndag. 
Christine

Lene Bjerre og PascalDenne lampen fant vi på salg på Lene Bjerre Consept Store på Majorstuen. Rammene er fortsatt tomme, mens vi venter på babyen!Nye gardinstenger til hele huset fra Lene Bjerre! På salg…hihi. Jeg hadde virkelig problemer med å finne hvite stenger når vi flyttet, så den midlertidige løsningen ble å kjøpe de grå stengene på IKEA og spraye dem hvite. Men disse Lene Bjerre stengene synes jeg var fantastisk fine- og relativt billige!Noen tryllestaver fra Panduro skal vinduspynt i kjelleren. (bilder kommer)To nye bøker, nå skal jeg roe litt ned og kose meg før babyen kommer!Også kom mannen hjem med kake til meg fra Pascal. Beste kake konditoriet i byen! Såååå snill.…….og sjokoladehjerter fra samme konditori! Snillingen!

Fastelaven

Jeg har laget en stor fastelavensris med kun hvite fjær. Den ble kjempedekorativ! (men nesten umulig å ta bilde av i lyset) Nå skal jeg lage fastelavensboller.

Ha en fin fastelavenssøndag med boller og kakao og det som hører til. 🙂