HVITSTIL goes blue (and white)

Jeg håper dette er et tilfelle og ikke en trend 😀

 Ny tallerker har det blitt i dag. 4 stk.

Denne heter Æsops Fabler. Skulle egentlig ikke ha noen med mennesker, dyr eller slott. Men når de hadde en med løve (mitt stjernetegn) og  den het Æsops Fabler (jeg var veldig fasinert av Æsops Fabler når jeg var liten) så måtte jeg ta den.

Dette er Botanical.

Denne heter Floral.

Denne heter India. 
Nå ønsker jeg meg en som heter Geranium som er gått ut av produksjon(kom gjerne med tips) og en som har en blomst på og masse hvitt rundt.(Vet ikke hva den heter.)
Jeg tenkte dette skulle bli frokostserviset mitt. Liker store tallerkener til frokost.Kanske kjøpe noen eggeglass og krus. (eller kanskje “Mor i Nord” har noen til overs) Jeg har 2 jumbo kopper fra før. Det gamle serviset vårt
Tac fra Rosenthal er helt hvitt og kan helt fint kombineres med Spode!
Nå må jeg sy og brodere servietter og spisebrikker som passer til.

Tips

Tips til alle nye mammaer. Vi har meldt Celine inn i bokklubben Go´boken, og får tilsendt tilpassede bøker hver måned. Denne klubben kan jeg på det varmeste anbefale.

Denne gangen kom det en bok med dyr og pelsbiter hun kunne kjenne på. Celine var ellevill. I tillegg kom det ett lite hefte om ernæring. Supert synes jeg, siden vi akkurat nå er kommet til det punkt at vi skal introdusere fisk og kjøtt.

Fint blir det også å samle opp bøkene i bokhyllene hennes på barnerommet.

Bakst med ny vri

Jeg har laget Ingers rugbrød. I stedet for å ha deigen (som er veldig veldig løs) i brødformer, hadde jeg den i muffinsformer. Det er helt umulig å rulle rundstykker av Ingersrugbrøddeig.


Denne formen fra IKEA brukte jeg til rugmuffinsene. Veldig bra resultat synes jeg.

Nå er det tv kveld med rugmuffins med brunost og kakao. Ha en fin kveld.
PS: 
Noen som vet hvor det selges Spode her i Oslo, Asker og Bærumsområde? Jeg har vært på Lysthuset i Hegdehaugsveien. Flere steder?

Back to the 80´s

Her en kveld satt jeg og surfet noen blogger og kom over en dame som hadde sydd ett legoteppe. (Jeg klarer ikke å finne tilbake til bloggen ellers skulle jeg linket til henne). Jeg husket da jeg så hennes teppe, at jeg hadde ett på 80 tallet i
mørk jeans og med rødt tau rundt.

Et slikt ett har jeg sydd til Celine. Noen endringer har jeg gjort. Dette teppet er mye større enn det gamle jeg hadde. Jeg har ett tynt lag med vatt mellom fóret og stoffet.

Ytterstoffet i lin som passer i stua. Rosa stoff inni som passer til Celine. Vurderte hvit i 2 sekunder, men måtte gi meg!

Husbonden slo  22 metallhull rundt teppe. Tauet kjøpte jeg på båtavdelingen i Bauhaus. Kantet med brett kantebånd og sydde rundt hele med hjerte søm. (tok år og dag)

Her henger posen og venter på at Celine skal bli stor nok til å ville bygge med duplo.

Hører med til historien at jeg bekymret meg for hvordan jeg skulle få tegnet en jamn runding med 1,5 meter i diameter. Vurderte å stikke bort på Nesøya skole og spørre om jeg kunne låne en tavlepasser! Her en natt jeg lå og grublet fant jeg ut at jeg skulle lage en passer selv, og det funket det. To blyanter med tau mellom.
Ha en fin søndag, været her er fantastisk så vi skal ut på tur!
Christine

OPPDATERING:

Baby/barneseng

For en tid tilbake var det en dame som spurte hvilken barneseng jeg hadde valgt til Celine. Jeg ønsket en som ikke hadde sprinkler på kortsiden, så da kjøpte jeg Philip sengen på Babykos. (Er i alle fall 90% sikker på at den het Philip)

Hadde jeg ville brukt mere penger på en barneseng hadde jeg valgt denne fra
sprell.no

                                                                                                    Foto: sprell.no
For inspirasjon til barneromet anbefaler jeg den amerikanske nettsiden Pétit Tresor
Enormt utvalg av alt til barn og baby. Mye amerikansk(!) og mye fint.  De sender internasjonalt. 
Ha en herlig kveld.
Christine

Middagstips

Jeg har lyst å dele en oppskrift som er enkel og smaker masse. 

(
oppdatering_-mamma mente jeg var skrullete som la ut bilde av rå kylling, men jeg glemte av hele retten og svidde den, så det var ikke poeng å ta bilde av svidd kylling)

Kylling rett i bakka kaller jeg den.
  • 1 kylling
  • grønnsaker du måtte ha som egner seg for baking
  • poteter
  • olje/marinade
  • krydder etter smak og behag (gjerne rosmarin)
Skrell grønnsaker og kutt i chubby biter. Gjerne hele små poteter med skall, Eventuell hvitløksbåter beholder skallet på. Ha de i en form og gni dem inn i litt olje.Klipp opp kyllingen i biter, smør på litt marinade eller bare olje. (Jeg bruker posene til Santa Maria) Ha på salt og pepper etter smak. Jeg drysser gjerne lit kreol krydder på. Inn i ovnen. Bonn gass. 250 grader i 30 minutter (ca- det passer i min ovn)
Serveres-gjerne med litt brød!
I dag brukte jeg disse grønnsakene: hvitløk, sukkererter, purre, potet, løk, paprika, brokkoli(som egentlig ikke egner seg til baking men men) cherry tomater