Det er blitt litt jul i Julehuset Bussoli i dag.

Det ble ikke noe gren,  kongle og mosesamling til adventspynt i dag. I stedet har jeg nyst en hel del. Hjemme. Og dratt frem julepynt-eskene. Og pyntet litt.

Noen røde roser sammen med de hvite i vinduet.( i den nye b-vasen fra SH-salget) Adventsstaken fra i fjor, merke ErikBagger, Danmark. Manglende konglepynt i adventsstaken, men får komme til uka.

Trompetengelen er kommet opp i vinduet. Den kjøpte jeg på Verket Interiør i fjor.

Og lille Celine da, som ikke har syntes det har vært noe stas med mat (kun grøt), satt plutselig og smattet på en halv loffskive. JIPPI!

Nå har vi elgstek i ovnen. Elgen har “Mor i Nord” selv skutt. (I alle fall en av dem på jaktlaget hennes). Her blir det en rolig første søndag i advent.
Christine

Velkommen.

Kurven med dette norske “utstyret” er til min venninne og hennes mann som flytter til Norge i dag. 

På en handletur for noen uker siden fant jeg denne boken: Brown Cheese Please- Norway inside out from the outside in. Passer godt til en som ikke kjenner Norge og normenn så godt.

Hva er det egentlig som er anderledes i Norge kontra andre land?
Matpakke er ikke vanlig vet jeg. Hva mere?

Fra mobilen; På Godslageret


Vi har også vært innom Aase på Godslageret i dag. Så koselig dame, vi tok en kaffe på Jernbanevogn cafeen sammen, før  lille familien  suste videre til julegrøt hos min venninne. I fjor på samme tid hadde vi fire familiene som var hos min venninne 2 barn til sammen. I år var det 5 barn og en til underveis! Her går det unna!

Jeg skal også lage en velkomstkurv til min venninne sin mann som flytter til Norge i morgen fra et land langt borte. Har kjøpt litt forskjellige norske varer(kaviar, brunost, melkesjokolade, kvikklunsj, leverpostei, julebrus) for å ønske han velkommen. 
Har du en god ide til norske ting jeg kan ha i kurven?

Nå skal vi lage god canarisk mat og kose oss.
Christine

I Julehuset Bussoli pakkes det.

Aller først: Tuuuusen takk for alle de supersøte kommentarene jeg har fått. Jeg  setter stor pris på dem. Jeg er litt etter på noen av prosjektene mine, fordi både Celine og jeg er litt pjusk. Celine får sine første to tenner og jeg tror ikke det kjennes helt greit for henne.

Nå i kveld har jeg kastet meg i julegavepakkingen. I år ville jeg ha enkle pakker i litt gammeldags stil. Gråpapir, med røde lapper og rødt papirbånd. Har massevis igjen å pakke, men er heldigvis ferdig med innkjøp og produksjon! (Husk at jeg er i mammapermisjon, og har hatt hele høsten til å kose meg med julegavelaging/kjøping)

I morgen skal vi på julegrøt til en venninne og skal prøve å komme meg til Frukt og Juletre- gårdsbutikken i Lier som åpnet i dag.
Ha en fin kveld
Christine

En tyverihistorie *Oppklaringen*

Jeg følte jeg måtte fortelle hvordan det gikk i
tyverihistorien (se link her).På mandag morgen var jeg innom babybutikken igjen for å kjøpe reiseseng til Celine da vi skulle reise til København. Kassedamen i butikken(som viste seg være av den uredde typen)hadde sporet opp tyven, siden hun hadde fått bilnummeret av mannen min. Butikkdamen hadde tatt saken i egene hender og dratt hjem til tyven. Etter en bomtur, fikk hun snakket med Herr Tyv, og hun sa at hun ville løse saken uten å blande inn politiet. Herr Tyv lovet at Fru Tyv skulle ta kontakt med butikkdamen så snart som mulig. Butikkdamen dro på jobb, og etter ca 30 minutter kom Herr Tyv og leverte tilbake babyposen. (selvsagt en forklaring at de bare skulle se på den osv osv….)
Sak oppklart.

Hjemme igjen

Luksus ganger to. Husbonden hadde kjøpt kalender til oss, da vi kom hjem fra Danmark. En til hver, så det ikke skulle være urettferdig. Vanligvis får jeg pakkekalender av mamma(ja jeg får det enda…), men ikke i år. Julen blir anderledes i år, siden det er første jul uten Pappa.

Det lå også en invitasjon i posten da jeg kom hjem. Jeg er invitert til “exclusive night”, med Champagne og en smak av “Christmas in Paris”. 

Jeg takket ja, og gleder meg til det.

Nå blir det spaghetti middag her i huset.
Christine