Blogge-bonus!

Det følger en bonus med bloggingen, det er at man blir kjent med nye mennesker. Det er gøy. 

I dag har Celine og jeg møtt Susanne fra bloggen
Frøken (Male)strøken og elsklingan. Vi har riktig kost oss med lunsj på Bølgen og Moi og vi har vært i massevis av butikker. Tre nordnorske skravlebøtter fikk virkelig  sluppet seg løs i dag. Susanne tok dette
bilde.

Borgerplikten er forøvrig også gjort, og nå er det 365 dager til neste gang. Jippi.
Christine

Kjole

Janomen og jeg har jobbet med en barnekjole i det siste. Jeg ligger i hardtrening før jeg skal begynne på den oh-store-brudekjolen. Det er under ett år siden jeg begynte å sy, så tatt i betraktning er jeg veldig fornøyd. Kjolen er til en liten jente på 5 år. (Desverre var det begynt å skumre da jeg skulle ta bildene, så fotoene er så som så)

 
Mammas stolthet, pappas glede står det på kjolen. 
 

Knapp i ryggen, og første gang jeg syr rynkesøm. Jeg leste i “SØM” boken hvordan jeg skulle gjøre det. Det som var gøy, var at symakinen forklarte hvordan man skulle gjøre det. Helt utrolig hva den maskinen kan!

 
Lys lilla stoff fra “Stoff og Stil”
 Inni kjolen har jeg brodert jentas navn og merketjeg bruker på kjolene mine. 
“Mommy and me”

Kjolen er laget på bestilling til en liten jente. Håper du blir fornøyd. Både mamma´n og jenta.

Nå skal Celine og jeg i åpen barnehage og senere i kveld kommer Nesøya-barselgruppa mi på ost og vin. Gleder meg.
Christine

Flere bilder fra Celines rom

I
gårdagens innlegg viste jeg store bilder fra Celine sitt rom, i dag kommer litt mere detaljer.
 
Her er de små engle lysene som henger rundt himmelen hennes. Jeg skal sy dem fast, slik at hun ikke kan vikle seg inn i dem. Inntil videre tar jeg dem vekk fra sengen når hun skal sove. Lysene er egentlig julelys fra Living.

 
Gardinene på rommet hennes er RITVA fra IKEA. Eneste jeg har gjort er å sy lys rosa silkebånd på de hvite båndene for å ha gardinene vekk fra vinduet. Hjertet med C bestilte jeg (selvfølgelig)hos Trude.

Putene er fra Kid. Kassene fant på finn.no. En dame som hadde agentur på noen barneserier jeg ikke husket navnet på. Eskene hadde en liten bie på, som jeg ikke likte, så jeg malte sommerfugler over biene. 

 
I vinduet henger denne uroen fra SIA.


Det nye gulvteppe i sin helet. Jeg liker det såååå godt. Det lille skrivebordet har jeg pusset opp selv. (litt tidlig for både skrivebord og ludo, men det kommer jo etterhvert)
Innrammet er babyteppet som Rønnaug på Andenes har laget av Celines Oldemors gamle blonder og tøy. I hyllen står en barnekoffert fra Søstrene Greene med Russiske Nesting Dolls på. Den skal Celine få ha med til Russland i sommer 🙂

I tallerkenhylen står bla. Husbondens og mine gamle barnebøker.

Celine leker med sin elskede Maileg. Teppet som dukkesengen står på har Celines Tippoldefar laget. Dynen i sengen har jeg sydd selv.
Så må jeg si GRATULERER til min venninne Linda som fikk sin første lille jente i går. Celine gleder seg til å møte den nye venninnen sin!
Christine

Fra Celines “nye” barnerom

Celine sitt rom er gjort om fra baby til barnerom. Voksensengen jeg hadde der for å kunne sove hos henne hvis hun var urolig er tatt ut.
Ammegyngestolen fra Amerika er også tatt ut.
 

Himmelen hang før over
voksensengen, nå henger den over Celines seng. Langs himmelen henger det små englelys. På hver side av sengen hennes står det lekekasser, slik at hun selv kan finne frem det hun vil leke med. På veggen henger
papirdukkene jeg kjøpte på folkemuseet.

 

Under vinduet står Babyens seng kjøpt på Sprell. Lampen i taket har jeg tatt med fra Barcelona. Når lyset slukkes lyser det stjerner på lampen. Skrivebordet man bare ser litt av er kjøpt på fretex og pusset opp. Celines seng er fra Babykos. Den kan bli benk etter den er ferdig som sprinkelseng.

 

Tallerkenhyllene er kjøpt på loppis og pusset opp. I hyllene står  husbondens og mine gamle barnebøker. Speilet henger genialt til, slik at jeg kan se Celine i sengen fra døråpningen uten å gå inn.

 

Til lekeoppbevaring har vi kjøpt en stor hyllevegg på IKEA.  Barnebordet er fra IKEA og er malt et ludospill på i pasteller. Stolene skal males a.s.a.p.

Alle bamser og bøker har sine plasser i hylleveggen. Putene på kassen er fra Kid og er “rammeputer”.  Dene puten har et bilde av meg og den andre har ett bilde av Husbonden. På veggen i hjørne henger ett
babyteppe Celine har fått av Oldefars “venninne” på Andenes. Teppet er sydd av min farmors gamle blonder og tøystykker. Utrolig flott og koselig!

Gulvteppet er fra Miss Muffet Barnerom. Tykt ullteppe som er deilig å sitte på rumpa å leke på.

Jeg skal ta flere bilder av detaljene.
Christine

Stylet Ikea Barnebord

Vi har hatt et bord stående i boden, som vi har brukt til å dekke til barna når vi har selskaper. Nå fikk jeg lyst til å style det litt og ha det på Celines rom. Jeg vet- litt tidlig med ludo, men fargene er fine nå, så kan hun begynne å spille når den tid kommer…..
 
Jeg brukte Hobbylakk fra panduro. Fine pasteller ikke ludofarger!
 
Det gode gamle overføring-matpapirtrikset.
 
Klart til maling.
 
Bordet heter LETT og koster litt over hundrelappet inkludert to stoler!
Jeg som trodde omgangssyka mi var kommet og gått, der tok jeg grundig feil. Jeg ligger rett ut i dag. Ikke gøy. Akkurat nå er jeg veldig glad jeg ikke er i München med jentene.
Celine er forresten begynt med potte. Jeg kjøpte den jeg ble tipset om. BabyBjørn-potte med høy rygg. Hun tisset i den første gang hun satt på den.*stolt* Selv synes hun det var superstas og klukklo! Takk til deg som kom med tipset. Jeg trodde jo pottetrening var aaaaaalt for tidlig.
Chrisitne

Vårsysler i hagen

Siden jeg er hjemme på Nesøya i hagen vår, og ikke i en
Biergarten i München med jentene, har jeg funnet ut at jeg like så gjerne kan gjøre nytte for meg. To klappbord og
plantebordet skal pusses ned og males.
 
Tusen takk for alle god bedringene jeg har fått. Omgangsyken er borte og jeg er kommet meg etter allergianfallet. Jeg ble skikkelig redd i går, og synes det hele var veldig ubehagelig. Jeg har aldri hatt allergi før jeg fikk Celine, men etter henne er jeg blitt allergisk mot masse. Noe andre nye mammaer bør være obs på!
Tusen Takk til “Mor i Nord” for fine blomster.

 

Celine med klærne hun fikk i bursdagsgave av bloggeren
Vibeke fra bloggen Mammas Hus. Kjempekult skjørt og hoodie! Her har hun sløyfe i håret for første gang og er klar til å dra på tur med Husbonden.

 
Mens Celine spiste frokost med oss i dag tidlig (i pj) oppdaget hun husken utenfor vinduet. Hun ville ikke roe seg, så vi gikk ut og lot henne huske en liten runde. Fortsatt har hun på seg luen i str alt for liten, men nå har jeg på listen å skaffe ny bomullslue til henne.
Jeg har innsett mine begrensninger når det kommer til hekling. Nå har jeg brukt laaaang tid og kun produsert 8-9 lapper, så i dag har jeg motet meg opp og spurt min strikke/heklenabo Gunhild om hun kunne hjelpe meg. Og det ville hun. Jippi! 
Christine
PS: Jeg ser jeg har fått masse mail de siste dagene, som jeg ikke har svart på. Beklager det, sykdom i huset får jeg skylde på denne gang og lover å svare a.s.a.p.

Jeg er så lei meg

Akkurat nå skulle jeg vært på Gardermoen med jentene. De er på tur til årets jentetur til München! Jeg derimot ligger hjemme i sengen med omgangssyken. Den slo til i natt og gjorde det umulig for meg å reise…..Buhuuuuu
 

Reisekomiteen hadde ordnet med vesker til hele gjengen med vår egen reiselogo brodert på! Håper dere jentene får en fantastisk tur og drikker ett glass hvitvin for meg også.

Oppdatering:
Ok, så jeg tenkte det var lurt å dra på legevakten og få en legeerklæring på omgangssjuka. For å komme meg dit heiv jeg innpå en smertestillene. Det skulle jeg ALDRI ha gjort. Jeg fikk en super allergisk reaksjon, hele kroppen begynte å klø, jeg hovnet opp, fikk blemmer og halsen ble tett. Heldigvis var vi underveis til sykehuset, så jeg ble hoiet inn der og fikk en sprøyte mitt i skinka. Så sånn var det. Jeg er i alle fall myyye bedre nå. ALDRI MERE SMERTESTILLENDE: A_L_D_R_I!!!
Tusen takk for alle god bedringene!
Christine