Fliser

I dag har vi kjøpt fliser på
Right-price-tiles. I utganspunktet trodde vi at vi trengte noen fliser og litt lim, det er jo tross alt under to kvadrat vi skal flislegge, men neeeeeida, vi kom ut med fliser, bøtte, visp, lim, vannflisekutter, fuge, kryss, vaskesett, primer osv osv osv….

Vi (jeg)fant noen ganske lange hvite blanke fliser, som skal få pynte opp vaskerommet. Det som er litt dumt er at vi tidlig søndag skal reise på ferie, og egentlig kunne vi trengt tiden på å pakke. Som vanlig blir det nok natt-pakking i morgen før vi fyker til Stockholm. Vi er 12 stykker som skal på tur, og vi gleeeeder oss. Jeg har bestemt meg for å blogge underveis, så kan de som vil følge oss neste uke på tur:) I Stockholm skal jeg i alle fall på fantastiske Svensk Tenn!!! Jippi!

Krysser fingrene for at flisingen blir ferdig i dag!
Christine

Fra boden

Tidligere i uken sendte jeg i all hast ett mobilbilde fra nye ryddige boden vår. *stolt* Siden jeg fikk så masse hyggelig kommentarer bestemte jeg meg for å vise mere. 
 

Den lille boden vår inneholder også “barskapet” vårt. Jeg kjøpte en vinhylle på Bauhaus, som var alt for stor. men vi sagde til de vannrette pinnene (veldig mange) og fikk tilpasset vinhyllene til boden vår. (Siden jeg ikke har peiling på vin, så har husbonden laget en fin ordning, slik at vinflasker jeg kan forsyne meg av ligger nederst og de han samler på eller hva han gjør med dem ligger øverst.) I tillegg har vi begynt å sette lapper med navn på de flaskene vi får i gave, slik at vi kan sende kort/sms til giveren og takke når vi har drukket vinen. (så det tipset på Oprah og syntes det var veldig koselig)

 
Bokser bokser og bokser.
 

Vi hadde sikkert 4 verktøykasser(du vet slike man kjøper med 200 verktøydeler i) som inneholdt diverse verktøy. Jeg viste aldri hvor jeg skulle finne det jeg trengte, så vi kastet alle verktøyboksene og sorterte. Nå ligger skrujernene i egen eske osv. Mye bedre!

 

Alle esker er merket med lapper!

Asker kommune er ikke begynt med skikkelig kildesortering(fy skamme seg). Det eneste vi plukker vekk fra vanlig søppel er plast og papp. Vi har laget oss egene dunker i lilleboden som vi sorterer i.

Nå kaster vi oss i gang med vaskerommet. Fliser skal kjøpes og gjør-det-selv katalogen fra Maxbo skal hentes. (det er bare pyntefliser vi skal legge, vi skal selvfølgelig ikke begynne med membran og våtromsarbeid selv!)
Christine

Kanelbullar

Fortsatt repriseinnlegg her…., men kanelbullane er det mange som har sagt til meg at de har bakt!!! Veldig gode!!!


Dette trenger du:
 • 125 gram margarin
 • 5 dl melk
 • 50 gram gjær
 • 1,5 dl sukker
 • 1 ts kardemomme
 • 1,3 liter hvetemel
Fyll:
 • margarin
 • kanel
 • sukker
Slik gjør du det:
 • Smelt margarin og ha i melk. Blandingen skal selvfølgelig være 37 grader. Smuldre gjær i en bolle og rør den ut med den lunkene væsken. Ha i alt det tørre, men kun 1 liter av melet. Elt deigen og ha i de resterende 3 dl etterhvert til du synes deigen er passe.
 • Heve til dobbel størrelse.
 • Lag så fyllet. Mix sammen margarin, sukker og masse kanel til en deig. Her bruker jeg ingen mål, tar det bare litt på øyemål.
 • Elte ut luften av degen igjen og kjevle den flat. (ca 20 x40 cm).
 • Smør kanelblandingen på hele den utkjevla deigen. Brett deigen så dobbel. Del deigen så i stykker på 2 cm. Ta hver 2 cm del og del i 2 igjen nesten helt til bretten, slik at du har noe som ser ut som en bukse. Tvinn hvert bukseben mot venstre og knyt en valig knute av bena.
 • Legg på brett og la heve ca 20 min, må ikke stå for varmt for da smelter kanelblandingen inni bollene.
 • Pensle med egg og strø på perlesukker
 • Stek midt i ovnen på 200 grader (det er i alle fall passe i min ovn) i 7 min.
 • Spis og nyyyyt!Christine

Smykkeramma

Noen dager nå kommer det til å bli repriser på bloggen. Repriseinnlegg tar ikke så mye tid å lage, og siden vi har gjester synes jeg det er greit. (Jeg har blogget i 2,5 år nå, så det er litt å ta av…..)

*    *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   * 
I dag har jeg tenkt å ta frem bildene av smykkeramma som jeg laget før jul

Jeg kjøpte en brukt gammel ramme på loppemarked, som jeg pusset, sparkla og malte medblank maling.

Skjærte til en sponplate som jeg trakk med litt hvitt stoff. I plata slo jeg små sølvstifter.

Alle de store ørepyntene mine henger nå pent i ramma, og holder seg fine- framfor å ligge innerst i nattbordskuffen og blir ødelagte der.

Tips: jeg vasket(/lot dem ligge)  smykkene mine i zalovann før jeg hang dem opp  og de ble kjempefine!
Christine

Bon Voyage

Hot tips til mammaer: Jeg var innom Jacadi på Frogner/Elisenberg og de har 50 % salg på masse sommervarer. Siden vi skal på cruise i august kjøpte jeg ett  “Bon Voyage” antrekk til Celine.
 

 

Nå lurer jeg bare på hvor det ble av sommeren! Den er i alle fall ikke her!

Christine

Jeg er forelsket i ett servise!

I dag har jeg vært hos frisøren, mens Husbonden og celine hentet enda flere plastkasser på IKEA. Mens jeg ventet på å bli hentet gikk jeg en tur inn på Loftet Interiør på Slepeenden. Og hva finner jeg???
Kjærlighet!
 

Sjekk det serviset! De hadde 3 deller inne til utstilling, og flaks for meg hadde de en spise tallerken med B, som jeg fikk kjøpe. De er akkurat like store som Spode tallerkene vi har fra før!

 

Serviset heter
Les Monogrammes fra Gien. Vi har mere enn nok servise fra før her hjemme, men skulle skaffe oss egen hytte i fremtiden vet jeg nøyaktig hva vi skal ha der…….

 

Jeg skal se om jeg klarer å lage servietter med det samme monogrammet. På Janomen kan jeg faktisk legge inn bilder som den konverterer til broderi! Gleder meg…..

Christine

Vi trenger tips til barnehagestart

Celine skal begynne i barnehage snart, og jeg skal begynne å merke tøyet hennes. Her trenger jeg tips. Skal jeg merke det med penn på lappen i tøyet, merker som strykes på eller merker man syr i tøyet??? Noen tips til hva som fungerer best?

Matbokser og flasker må og merkes, noen tips der til klistrelapper som ikke ramler av eller vasker bort printen?
Noen som vet av firmaer som er flinke?
Christine (uerfaren, men snart barnehagebarn mamma!)

Oppussing i Oslo og audiens!

I dag var vi å hentet sushi på vår favo-sushi plass i Oslo. Rett over gaten til sushien lå det grufulle blitzhuset og sjekk hva som har skjedd:
 

Det er jo blitt knallfint! Selfølgelig var det allerede “pyntet” opp med noen tagginger. Jeg forstår forøvrig ikke greia med tagging. Hvorfor driver dem med det? 

Her er Blitzhuset slik det så ut da jeg var der for ikke så alt for lenge siden: (i tillegg var det en kar med høy hanekam som masjerte opp og ned gaten med enorme svarte flagg….)

Foto: wikipedia.org

I dag har vi vært i audiens hos Kongen, i alle fall nesten. Vi var på omvisning og lærte litt historie. Kulest av alt synes jeg det var å se på møblene, som er helt fantastiske. Artig var det også å se hvordan de dekket bordet til selskap. Kult, men veldig varmt. Finn for all del ikke på å dra dit når det er på det varmeste. Tips nummer to må være å kjøpe biletter på forhånd. Har du ikke billett, så står du der og ser alle andre går forbi køen!
Nå skal vi fortsette ryddingen. Vi er veldig flinke, og nok en gang- takk til Prinsesse Elin for ryddeinspirasjon.
Christine