Hjemmelaga bryllupsgave

 Neste helg skal vi i bryllup utombys. Vi skal ta fly, så for at brudeparet skal slippe å drasse med seg gaven på flyet har vi vært og gitt dem den på forhånd. 
 
Jeg fant det søøøøteste sengetøyet med blonder og viktigst av alt var det helt hvitt uten vevde hvite striper som det ofte er på hvitt sengetøy. På sengetøyet har jeg brodert brudeparets bryllupsmonogram. I utgangspunktet hadde jeg tenkt å scanne invitasjonen, men siden brudens bror er en kjernekar fixset han en datafil med monogrammet rett fra designeren. Jippi.
Jeg lastet inn filen i dataprogrammet til Janomen og med hjelp av en tryllestav(det er faktisk en tryllestavtast) blir datafilen gjort om til stingfil som kan broderes. Jeg gir meg over! Helt fantastisk enkelt!
Jeg skal a.s.a.p lage sengetøy til oss også. 
Første dag i barnehagen gikk over all forventning. Bare noen få tårer(fra Celine altså) med en gang vi kom, og siden ble det bare stas. Barnehagetanten spilte gitar og barna sang. Superfornøyd- både Celine og jeg.
Christine

Emmelines blogg-utfordring!

Emmeline skrev til meg at jeg måtte ta utfordringen hennes, så da gjør jeg det 🙂 Hun kom med noen forslag til hva lista mi kunne inneholde, men jeg endte med å være litt mere generell enn jeg i utgangspunktet hadde tenkt til.

Utfordring:
Hvilken stil har du? og Liste på 10 ting du blogger ofte om.
Stilen synes jeg i utgangspunktet er vanskelig å definere siden jeg kombinerer nytt og gammelt/design, lopper og IKEA. Men egentlig er det lett for jeg er hvitstil med rett og slett HVITSTIL!
Del to av utfordringen setter jeg opp en liste på hva jeg blogger mest om. Ikke nødvendigvis i denne rekkefølgen……
1, Celine

2, Janome´n /broderingsprosjekter/ syprosjekter

3, Hvitmaling
4, Innkjøp jeg har gjort/ salg interiør/loppemarkeder/bruktbutikker
5, Interiørprosjekter jeg jobber med

6,Hagen/hagearbeid/blomster

7,Tips og Anbefalinger
8,Gran Canaria/reiser/utflukter

9,Ting jeg ønsker meg
10,Mat/ Oppskrifter

Jeg trodde med  meg selv at jeg hadde vist masse bilder fra huset vårt, men nå når jeg bladde meg bakover i bloggen så jeg fint lite av det i det siste. Flere spør meg om stolprosjektet mitt, og det kommer, det er bare det at jeg må slå minst 1200 spiker jevnt og fint i stolen og det går ei fort.
I kveld har jeg gjort ferdig et gaveprosjekt som jeg skal vise frem i morgen, må bare vente til fotolyset kommer før jeg kan ta bilder 🙂
God Natt
Christine

På kveldene….

Som regel broderer jeg på kveldene etter Celine har lagt seg- det er ganske koselig i “systua”. Husbonden pleier å bli med slik at vi har selskap av hverandre. (Vi begge er av typene som ikke liker å være alene). Jeg har kjøpt tv der nede, slik at han(vi) kan se film eller CSI eller hva han(vi) måtte ønske.


En liten gutt skal snart få sengetøy i posten…..

Jeg har brodert noen gaver som skal sendes…
 
Litt senere skal jeg lage ett innlegg over barnehagetøyet til Celine. Det var en mamma som gjerne ville se bilder. Vi mangler nå kun tøfler. Jeg er ganske usikker på om hun skal få sove inne i reiseseng eller ute i vognen i Barnehagen. Hun sover jo som regel i sengen sin her hjemme….. Jeg får se på mandag.
Straks skal vi reise på IKEA og kjøpe kjøkkenet Celine fikk av “Mor i Nord”.
Christine
 

En skikkelig runde på byen

Celine og jeg har fått oss en skikkelig runde i dag. Jeg har fått flere forespørsler om jeg kan skrive hva jeg kjøper til barnehagestart, så her kommer det vi kjøpte i dag. En fin fleece dress, gummistøvler og luer alt fra Polarn og Pyret. Jeg hadde fått ett tips om Timberland-sko (litt grove joggesko) på XXL til 300 kroner. De kjøpte vi i dag. På Linnen Factory kjøpte jeg dyndyne til Celine på 50 % som hun skal få ha i barnehagen. Der kjøpte jeg også et supersøtt sengetøy til Celine. (hvitt selvfølgelig)De hadde samme til voksene, men det får jeg ønske meg til jul…….
Vi var innom Åhlens og kjøpte denne søte kopphandduken.
 
Også har vi vært på besøk hos Aase fra bloggen Aases fantastiske verden. Celine fikk masse fine leker som hadde tilhørt Aases jenter. Tusen takk! Aase arrangerer bloggtreff i september- se
her for mere info.
Nå skal Celine og jeg lage middag til Husbonden.
Christine

På vift

Idag var jeg invitert av min venninne Marthe på åpning av ny interiørbutikk i Oslo. Vi startet med herlig middag på Dinner og gikk videre til butikkåpningen. Der var det kø rundt kvartalet for å komme inn, så det droppet vi.
Gikk ned til Glasmagasinet, og der var de jammen i gang med ny runde “feiring” av 270 års jubileumet. Halv pris på alt utenom det elektriske.  De hadde faktisk fått inn litt varer siden sist.

Vi kom dit 15 minutter før stengetid, så jeg flydde litt rundt der som en hodeløs kylling. Tittet litt her og der. Jeg kjøpte:

Små hvite former fra Le Cruiset, nye strikker til sylteglassene fra IKEA(for de var alt for harde de som fulgte med glasset) og en kyllingsaks til Husbonden.
Var det alt jeg klarte å få med meg tenker jeg nå??? Syltestrikk?? Jeg skal jammen ta turen i morgen også!
Takk for en superkoselig kveld Marthe.
Christine

KveldsarbeidJeg broderer i vei. Nå er det en jakke Celine har arvet fra nabojenta. Nå brukte jeg enkle bokstaver og det ble mye penere en det forrige broderiet- vi lærer så lenge vi lever.

 
Jeg har funnet en russisk nettside som jeg kan kjøpe tegneseriefigurer fra. Jippi. Har klar en utrolig søt Hello Kitty som jeg tror må bli sengetøy til Celine.


På dette broderiet har jeg brukt RA tråd som lyser i mørket.  (Tenk at det finnes selvlysende tråd…..) 
I skrivende stund spiser vi kveldsmat- brødskive med skinke og egenproduserte agurker.*stolt*
 Jeg snakket nettopp med “Mor I Nord” i telefonen, og hun fortalte hun akkurat hadde vært på besøk hos en dame som drev på å lagde kjøttrull. God gammeldags kjøttrull. Det tror jeg jeg skal lage. Noen erfaringer? Er det vanskelig?
Christine

Broderi

Det er kanskje ikke så lett å se i bildet, men men i går broderte jeg Celines navn på noen av de nye barnehageklærne. Her med sølv metalltråd! Jeg skulle være lur og brodere bokstaver med mønster i, men bokstavene var så små at det hadde nok blitt penere om jeg hadde valgt vanlige bokstaver. Man lærer så lenge man lever……Jeg har fått noen nye ideer i sommer, så veldig snart-kanskje i kveld- skal jeg kaste meg over Janomen!
 
Foto: klokken er ikke 10 enda og Celine sjekker i vinduet om pappa snart kommer

Nå er det kun en uke igjen til barnehagestarten. Da vi var i barnehagen i helgen for å vise Celine lekene, så vi inn i vinduet på avdelingen hennes. På veggen hang det bursdagskrone til alle barna- og til og med en liten krone som hang klar til Celine. Jeg ble helt på gråten jeg. Lurer på hvordan det skal bli å gå fra henne der………….

Christine

Back to the 80s- På folkemuseet.

Husbonden har vist Celine og meg rundt på
80-tallet i dag. Jeg husker en god del fra 80-tallet, men Husbonden husker ALT!

Celine i en rosa sekkestol fra 80 tallet. Flere ting vi husker og så i dag: commandore 64, nintendo, gryterett, gul sony walkman, Starlet, skrivemakin, Donky Kong og angora-pastell-gensere. 

Noe av utstillingen ble litt fremmed for meg, for vi hadde ikke bla. Mac Donalds og 7/11 i Narvik. Ikke var Kapteinslua der heller- og den hadde i alle fall alle i Narvik!

Husbonden ble overbegeistret for noen Izba sko med norgesglass-gummistrikk. (tydeligvis viktig at strikkene var røde…??….)
Artig var det at de viste frem noen sider fra 80-tallets Bonytt- og siste skrik i borddekking. HOHOHO!
Er det noen som husker noe annet spesielt godt fra 80-tallet???
 

Forberedelser

I dag hadde vi snakket om å dra på Bondens marked på Grunerløkka, men siden Celine sovnet i bilen på vei dit fant vi ut at vi fikk ta en kjøretur først. Min venninne som tipset om Bondens Marked tipset også om Janus-ull-salg på Coop Obs. Da kjørte vi til Eiker og en Coop Obs jeg hadde sett der!
Celine fikk masse flott Janus-ull og på vei tilbake stoppet vi i Asker og kjøpte en ute-dress til henne på Polarn og Pyret. Siden jeg ikke er spesielt glad i rødt går vi for mørkeblå uteklær til Celine. Føles fornuftig  i tilfelle hun skulle få en bror noen gang…..
 
Etter barnehageshoppingen fant vi ut at vi skulle la Celine titte seg litt rundt i barnehagen. Hun virkelig koste seg i lekeapparatene- håper bare hun koser seg like mye der om en uke…..