Kjøkken-tips og råd

Dette er en forespørsel til alle som er innom www.hvitstil.com.
Husbonden og jeg driver å tegner vårt drømmekjøkken. Nå trenger vi tips og råd. Vi har aldri laget kjøkken selv, så vi ønsker så mye innspill som mulig.


foto:http://saxonaiom.com/kitchens

Vi har lyst å ha:

*mye benkplass og øy
*Overskap må gå helt til taket
*kjøkken-bod til oppbevaring av tørrvarer/resirkulering/kjøkkenmaskiner
Hjelp oss og andre kjøkkenskapere med å legge igjen ditt beste kjøkkentips
Christine

Tips fra garderoben

Jeg står som tidligere nevnt på hode i vaskerommet og garderoben. Det er ryddings som gjelder her. Deilig.

Når jeg kjøper klær så henger det alltid på en liten pose med ekstra knapp/tråd/perler. Før i tiden (før Husbonden kom i livet mitt)ble de alltid liggende slengt her og der før de til slutt havnet i bøssen. Senere har jeg fått meg en egen boks som alle ekstra knapper havner i. Ordning og reda!

På fredag skal vi på en liten ferie. Joho!
Christine

Hvor er alle klærne?

Jeg har fått noen kommentarer som går på: Hvor er alle klærne deres? Vi har ikke skap på vårt eller Celines rom, men vi har en ganske stor “walk in” rett ved vaskerommet.(Helt utrolig hva dette lille rekkehuset inneholder) Utenfor garderoberommet (som inneholder de voksenes klær)er en liten mellomgang med ett skap og kommode med Celines stæsj.

I går begynte jeg på ryddejobben i garderobe og vaskerom som har vært utsatt siden sommeren og det trengtes. Celine vokser så fort at vaskerommet har hopet seg opp med knøtt små strømpebukser og annet babydall. Nå er det slutt. Nå skal det bli orden.

Tusen takk til alle jentene som tok seg tid til å komme med dynetips. Dyneinnlegget var kanskje kjedelig lesning for alle de som er fornøyd med sine fjær, men for meg (og kanskje mange flere med meg) var det utrolig flott å få tips om renner og ruter, bæreevne og fjærtyper. Det skal bli ny dyne når vi kommer tilbake fra ferie.
Christine

Dyne???

Jeg skal kjøpe ny dyne til husbonden og meg, men vet ikke hva som er bra. Jeg vet at jeg ikke liker når fjærene samler seg nederst i dyna, og det blir tomt øverst. Bildet her har jeg lånt fra nettsidene til hotellkjeden Sofitel. De har butikk og selger senger, madrasser og dyner maken til det de har på hotellene. På en ferie bodde vi på Sofitel, og overmadrassen var fantastisk. Derfor hender det at jeg er innom nettsiden og titter på overmadrassvidunderet! Kanskje en gang i fremtiden…..

Men nå var det altså dyne vi trengte mest. Kom gjerne med forslag på gode dyner. Da blir jeg veldig glad. (vi bruker dobbeldyne, men de fleste dynemodeller lages vel i både enkel og dobbel dyne????)

Christine

Søndagstur

Stort sett jobber Husbonden på søndager, og i dag var ingen unntak. Men søndagstur ble det det når han var ferdig å vise frem hus.

Her ser Celine og jeg på “Æst” som betyr hest. (Celine snakker nord-norsk- jippi)

Ingen tur ut “bebi”!

Tok bilder til julekort- i fjor kom jo kortene i januar (posten sin skyld), så i år skal jeg være supertidlig ute.

Husbonden og Celine

Akkurat ett år mellom disse bildene som er tatt på akkurat samme sted!
Nå er det myskveld.
Christine

Det blir kaldere

Celine er rask å sparke av seg dynen på natta og da er det fort gjort å bli kald på de små tottene. Jeg dro på Nøstebarn og kjøpte en ullpysjamas-og jeg merket at hun sov bedre og var varmere gjennom natta. Husbonden trodde den kom til å klø (han har hatt noen ull-traumer da han var liten og har “angst” for ull og kløing), men jeg tror ikke den klødde i det hele tatt.

Celine i sin ullpysjamas med den rosa kluten. Den fikk hun da hun var født og er helt avhengig av. Det er helt utrolig at hun blir rolig og sovner med en gang hun får kluten. (vi har 5 stykker rundt omkring-barnehage, bil, vogn og seng- må ikke mistes)

Hun har fått en leke fra Playschool som skal testes. I utgangspunktet er den nok for mindre barn, men når hun trykker på toppen så hopper det baller ut av boksen. Ball er dødskult og Celine er begeistret. Poteter og sitroner fra lekekjøkkeknet får seg også en runde i leken. 🙂

Søndager er deilig.
Christine

På ønskelista

Her er 3 klokker designet av Arne Jacobsen, som nå blir produsert Rosenthal.
Klokken øverst til venstre er designet for Rådhuset i København i 1955, Den til høyre er designet til Den Danske Nasjonal Banken i 1971 mens den nederste er designet til rådhuset i Århus i 1937. Jeg liker best og ønsker meg den nederste. Dagens julehint til “Mor i Nord” (som ganske sikkert ikke leser blogger når jeg tenker meg om, fordi hun er på jakt)
God Lørdag.
Christine

Litt barnehagetøy!

Noen mammaer har spurt om jeg kan vise hvilket tøy jeg har kjøpt til barnehagestart. Jeg prøvde meg på å ta bilder selv, men jeg fant ut at det var bedre å sakse fra nett så her er noe:

Min venninne gjorde meg oppmerksom på at vinterdressen fra COOP var årets testvinner i Foreldre og Barn. Jeg har vært på Coopén i dag, men desverre skulle ikke dressen komme inn før i desember….MEN….de hadde inne fjorårets vinner og den kjøpte jeg. (kun 550 kr- damen i butikken mente årets modell ikke var forandret noe mer enn fargene) Det eneste bilde jeg fant er det i midten der dressen er brun. Celine fikk blå. Den andre blå dressen på bilde er en skalldress, beregnet for høst og vår.
Jeg er ikke så glad i rødt og vinrødt- og jeg synes at nesten alle jenteklærne er i disse fargene. Da velger jeg heller blått!
I morgen skal vi finne vintersko til Celine. Barnehagen anbefalte cherrox og goretex.
God fredag kveld.
Christine

Stueskred

Huset er vasket og klart til helg. Jeg har fotografert litt med den nye vidvinkelen- så i dag viser jeg en mix av forskjellige stuebilder.

Her har jeg pyntet til gjester. Blomsteroppsatsen på bordet har jeg laget selv av grantreet utenfor stuevinduet og en liten pakke roser. Spisestua er fra danske ILVA. Den store champagne-kjøleren er pyntet opp med fine hvite hortensia(
link her), bare synd at de som regel dør etter kun få dager hos oss.

Lysekronen er en av mitte favoritter i vårt hus!

Frokost dekkingen. Jeg driver forresten å broderer nye spisebrikker, gleder meg til å vise dem frem.

Her er stuebildet som jeg vant Årets Blogger Stue med i fjor! *stolt* Hjorten på veggen kjøpte jeg på finn.no og malte med hvit blank billakk.

Detaljer i stuen!

De fleste bildene i huset har jeg malt selv. Stuebordet er arvet og pusset opp. Mellom sofaen og stolen vises en annen av favorittene i vårt hus. Vedkurven i glass.

Flere stue detaljer. Skålen har jeg fått fra “Mor i Nord”, den er russisk krystall.

Helt utrolig hva man får med i vidvinkelen. Her måtte jeg til og med klippe vekk masse fra høyre side for ikke å få med kjøkkenkroken til Celine!

På tv-bordet har jeg laget en ordning som gjør at vi slipper å se ledningene under bordet. Det kan leses om i
dette innlegget. Noe av det styggeste jeg vet er ledningskaos, husbonden og jeg er ivrig med ledningsskjulere. (Bauhaus har noen fine)

Tv-stuen med det lille avlastningsbordet. Lampen er fra IKEA og koster faktisk under 100 kroner!

Vi har mye stearinlys i stua. Setter en koselig stemning uansett om det er mørkt eller lyst ute.

Det lille avlastningsbordet står i tv-stuen. Hvordan det er laget finner du
her.
God Fredag til alle som er innom bloggen. Jeg synes fredag er den beste dagen! Vi skal spise middag ute i dag. Da mener jeg ikke på resturant, vi skal ta med oss en vedkubbe og grille pølser i fjæra. Vi får bare krysse fingrene for været!
Christine

Gode naboer

I dag gledet jeg meg skikkelig til vi skulle stå opp, for etter Celine la seg i går, stakk vår snille nabo hode over gjerde til oss. Hun hadde strikket klær til Celines dukke. Celine elsker dukken sin(og kanskje jeg bør skamme meg litt for den dukken hadde ikke ett eneste plagg).

Snille Strikke Gunhild hadde strikket kjole, body, vest og lue til dukken. Helt utrolig snilt og fantastisk flott. Celine var helt i hundre da hun så “bebi”.

Celine er veldig opptatt av å “ta av” og “ta på”. Så etter litt morgen kos med “bebi” så ville hun ha på seg luen selv.

Christine