Broderi

Jeg hadde lenge lenge ønsket meg en broderimaskin og da pappan min døde veldig brått og alt for tidlig for 1,5 år siden bestemte jeg meg. Det var jo ikke noe å vente på. Jeg kjøpte meg en maskin. Senere har jeg byttet ut den jeg kjøpte med Janomen som jeg broderer med nå. Love it!

I fjor var så og si alle julegavene fra oss Bussoliene hjemmmlagde og jeg tror mottakerne likte det. I tillegg til broderte gaver var det glass med brente mandler og julekaker. I år har jeg ikke hatt like god tid som i fjor, men noe har jeg laget i år også.

Når jeg kommer til Narvik har jeg tenkt å lære meg lappeteknikk. Jeg ble så inspirert av boken
Fairyland jeg kjøpte forrige uke. Jeg er usikker om jeg har tålmodigheten til det, men jeg skal prøve 🙂

I dag er jeg veldig inspirert av en av mine favoritt bloggere.
Den gode feen. Hun hadde puttet ett enkelt kubbelys i ett norgesglass. Uten sløyfe og uten blonde-enkelt og superfint synes jeg. Det som er så gøy med Den gode Feen er at hun er så inspirerende at selv jeg som er hvitstil blir helt betatt av hennes farger og retromønster. Gøy.

Ha en herlig kveld
Christine

Julekrybbe

Jeg elsker julekrybber, men har til nå ikke hatt min egen. Da “Mor i Nord” var i Frankrike i september kjøpte hun denne nydeligekrybben til meg. Figurene er i keramikk.

I dag har jeg satt dem på peishyllen immimellom grangrenene jeg pyntet med i går.


Julekrybben som er fra Collegio er også å få kjøpt i Norge- St. Olavs bokhandel har dem i kjelleravdelingen 🙂 Finnes i masse farger i følge “Mor i Nord”.

På mandagene er Celine sin avdeling i ballrommet på ettermiddagene, hun synes det er så gøy, at jeg ikke har hjerte til å hente henne tidlig da. Nå står det i alle fall middag klar til henne.
Tusen takk for hyggelige kommentarer om Celines julekjole fra
4children.no.
Christine

Lynpynting og julekjolen

På kort varsel skal vi ha gjester i dag- og det er jo veldig hyggelig. Men jeg har ingen pynt og vi hadde i utgangspunktet ikke tenkt å pynte til jul fordi vi drar tidlig på ferie og skal flytte. Jeg liker å pynte litt ekstra når vi har besøk. Jeg har noen få roser igjen etter sykehusoppholdet, som synger på siste verset. Thats it! Utenfor huset har vi ett grantre med minikongler. Jeg har plukket inn grener som jeg har lagt oppå peisen. Det synes jeg ble koselig. Så skal jeg lage en bukett med roser og grangrener med kongler.


Celine var lett å pynte. Julekjolen hennes er i boks. Den er fra
4children.no. Mørk brun speilfløyel med sløyfe på ryggen og rysjer på brystet. Helt nydelig.


Celine elsker å bli tatt bilder av. “Fiiin” sa hun i dag og svingte på kjolen sin.


Til kjolen har jeg bestilt lakksko som egentlig er tøfler.  De også fra
4children.no

Helgen gikk ikke helt etter planen, så det ble ingen gårdsbesøk med nisse i dag. Vi har derimot bygd hytte av alle putene i stuen, sett på skirenn, lest bøker og sunget “alle barna hopper” veldig veldig mange ganger:)

Ha en deilig søndag

Christine

Klønete

For en liten stund siden fikk jeg en spennende sjokoladekakeoppskrift på mail fra en bloggleser. Jeg har gledet meg til og lage denne og tenkte at Celine og jeg kunne overraske Husbonden med kake når han kommer hjem fra julebord i Narvik i dag. (Mulig han ikke har lyst på kake i dag-vi får se). Vanligvis føler jeg at jeg har dreisen på bakingen, men….Vi rigget oss til på kjøkkenbenken, Celine fikk hjelpe til og helte villig ekstra sjokoladepulver i kaken. Smør ble smeltet på gassblussen (skjønner hvilken vending historien tar….) Røra ble helt i langpanna. Kaken ble satt på vent til ovnen var varm nok. Da jeg kom inn på kjøkkenet tenkte jeg at det var da enormt kaken hadde hevet(som ett fjell midt i kaka),
og ett lite øyeblikk misstenkte jeg Celine for å ha helt på med ekstra natron. Men neida- jeg har klart å sette langpanna på gassblussen- og det dunster ganske greit brent her nå kan jeg love!


Her er den gode hjelperen.

Jeg helte litt av røren fra kantene av langpanna i en paiform, så kanskje det blir en kakesmak på oss likevell.

Nå er det tid formiddagsstrekken til Celine(og meg?)

Christine

Julegavetips?

Har du en panini-maker? Vi har det og bruker den masse. Vi er så avhengig av den at vi faktisk har kjøpt en i feriehuset også. Det finnes tusenvis av sorter, men jeg liker best den med riller.
Den beste kveldsmaten vi kan få både Celine, Husbonden og meg selv er:

De beste toastene lager vi av Jättefranska, firkanta skinke(ikke rund!!) , smør og norvegia.

Ekstra viktig: må kuttes i trekanter!
Det som er litt gøy er at jeg har spist disse trekantene siden jeg var så liten jeg kan huske. Mamma hadde alltid Jättefranska i fryseren. Vi hadde ikke paninimaker da, men de hun lagde i vaffeljernet ble vel så gode. Så man må ikke ha paninimaker.
I kveld skulle jeg vært på julebord med klubb-jentene. Desverre føler jeg meg ikke 100 % enda, så jeg blir hjemme med Celine. Vi får spise trekant-toast og kose oss vi 🙂 Heldigvis så har alle klubbjentene foreldre eller svigerforeldre i Narvik, så vi kommer til å sees masse alikevel. Kos dere i kveld jenter.
Christine

De vakreste julekulene fra Kid

I dag var jeg en liiiiten tur innom Kid Interiør. (Slapp av Mor i Nord, det går nok helt fint selv om jeg er ny-operert ) Der fant jeg i alle fall de nyyyydeligste julekulene- eller rettere sagt- det som ble de nydeligste julekulene. De selger 4 pakning med julekuler i gips(?), som skal males selv. (40kroner)

Jeg ga Celine fingermalingen og hun pyntet raskt fire kuler. Delvis med fingrene og delvis med penselen som fulgte med. I mine øyne er det de fineste kulene jeg har sett.


Ellers kommer det norn helgetips fra meg:

Søndag er det åpen gård med juletrelystennig på
Nordre Lindeberg og fakkeltog på Nesøya klokken 16 (tror jeg). Julemarked på
Bærumsverk. I tillegg så jeg at
Asker Hudsflidslag har husflidsmesse hele helgen. Jeg har tenkt meg innom alt. Husbonden skal på julebord i Narvik i morgen, mens Celine og jeg skal ha besøk 🙂
Christine

Salg på Lexingtonvarer

Jeg har satt meg opp på diverse lister og får informasjon om salg i butikker. I dag fikk jeg denne fra Bellas Basement. Jeg har ikke vært på salget selv enda- men kanskje man kan finne noen julegaver der?

Tusen takk for alle søøøøte kommentarer jeg har fått mens jeg har vært syk. I går ble jeg operert på nytt, og er allerede mye bedre. Tusen takk for gode ord og tanker.

Christine

Fairyland

Jeg sitter nå med en ny quilte-bok jeg akkurat har kjøpt og tegner mønster. Jeg skal ikke kaste meg over noe stort lappeteppeprosjekt(jeg er for utålmodig), men det jeg skal gjøre er å lage noen kjoler til Celine med søte figurer fra boken Fairyland.

Flyttingen nærmer seg og vi kommer på flere og flere ting vi gleder oss til. Jeg gleder meg til å slå meg løs i pappa sin snikkerbod. Han hadde alt mulig slags verktøy og utstyr, så nå ser jeg for meg at jeg skal kunne lage en tallerkenhylle eller to(hvor vanskelig kan det være??) Det skal bli så gøy!
Nyresteinsfjerningen gikk veldig bra, men jeg tror de glemte å fortelle meg at det kom til å bli hundre ganger vondere etter fjerningen. Jeg varierer fra grei form til spyr som en gris. Håper det snart er over.
Ha en fin dansekveld
Christine