Serviettholder

Jeg fant en serviettholder på Kid Interiør til 15 kroner. Den var i brunt og gull, så den fikk spraymales for å passe inn på kjøkkenet her i Gjestehytta.

Her er den ferdig.

Spraymalt. 
Slik så den ut før!

Husbonden var en tur nede på pappas brygge for å se hvordan det hadde gått med den i stormen. Den overlevde, dog var den skikkelig nediset.
Jeg eksprimenterer litt med bildene på bloggen. Vanligvis har jeg lagt dem ut i full størrelse, men siden nettet her er så dårlig her tar det vinter og vår før jeg klarer å laste opp bildene. Nå prøver jeg å justere på størrelse og kvalitet, så det skal gå litt fortere 🙂
Christine

Fornøyd!

Da er vi kommet oss hjem til Nord. For å beskrive det mildt hadde vi MYE bagasje, derfor vil jeg skryte av Norwegian. Det er jo fantastisk at husbonden og jeg kan ha med 80 kg fordelt på 4 kofferter, i tillegg til to carry-on kofferter. Det hadde ikke gått med det andre flyselskapet!!! Og prisen: rett over tusenlappen totalt for to stykker- tur og retur!!!
Ellers må det nevnes- (og bilder skal jeg vise snart) at jeg var på Jan Thomas Studio i Oslo. En herremann med navn Fred jobber der og han er rett og slett 
Øyenbrynskongen. Jeg er i alle fall superfornøyd- helt utrolig hvordan han klarte å forme mine bryn(med sytråd!!)! Anbefales! Les om Fred
her.
Christine

Grims Grenka

Vi er i Oslo en liten stund til. Vi bor på Grims Grenka, der badet har vegger i glass(frostet), skrivebordslampen er et hjortegevir og dusjen er ett fossefall. 
Jeg har til nå syntes at dusjkran av typen fossefall var veldig stilig, men i dag lærte jeg at det var utrolig upraktisk. Fordi vanntrykket her er så som så fungerer det nok ikke optimalt. Godt å vite når vi sikkert i nær fremtid skal pusse opp bad i eget hus.
Ellers kan jeg fortelle at frokostbuffeten ikke akkurat får terningkast 6. Åtte svette spekkepølseskiver på ett fat scorer ikke høyt hos meg. Tror nok det blir ett annet hotell neste gang.
På taket er det bar. Her var vi med familien i forbindelse med Celines dåp. Stilig var det at min farfar på 90 år var med i loungen på taket 🙂 Bildene er hentet fra hotellets hjemmesider.
Nå skal vi på farten i Oslo. Vintersko til oss og vinterdress til Celine. Litt senere har jeg fått innpass på Jan Thomas Studio- og det gleder jeg meg til. Så er det middag med vennene våre i kveld.
Christine

TømmingTo store flyttebiler, fem flyttegutter, husbonden og meg selv. Her jobbes det. Kanskje blir vi ferdige i dag, det hadde vært deilig. Siden det ikke venter noe hus på oss i Narvik skal alt kjøres på lager. Nå må jeg jobbe. Christine

På tur


Husbonden og jeg er i Oslo, og Celine er hjemme i Narvik med tante mimmi, Mor iNord og besteJens. Da vi landet i Oslo tikket dette bildet inn på telefonen. Det er greit å være borte når man ser at hun lille koser seg…..  Det aller første vi gjorde da vi landet var å dra på vår favoritt spisested Village Tandoori. Nå har vi noen timer med arbeid fremfor oss, før flyttefolkene kommer og hjelper oss i morgen tidlig. Heldigvis var alt i orden her. Jeg fryktet at det skulle være noe slags rørbrudd e.l. pga kuldeperioden som har vært, men her er alt tipp topp (hvis man ser bort fra kaoset). Nå skal det organiseres.

Christine

Malingstips 2

Siden vi begynte å male i Gjestehytta har jeg fått masse mail og kommentarer med malespørsmål. Jeg vil minne om at jeg ikke er noe malemester (langt derifra!), men jeg kan prøve å svare på det jeg kan.

En spurte hva jeg mente med grunning og hva jeg grunnet med.

Grunning er det jeg legger under selve malingen. Det finnes forskjellige typer. På panelveggene i hytta brukker jeg sperregrunning i tillegg til to lag med kvistlakk for at ikke kvistene skal blø gjennom malingen.

Når jeg skal male feks en stol bruker jeg heftgrunning under malingen.

Hvilken farge bruker jeg?

Jeg bruker 0500 N.

Hvilken malinstype bruker jeg?

Jeg har før sverget til oljemaling men merket at etter tre år på Nesøya hadde oljemalingen gulnet ganske mye. I Gjestehytta bruker jeg vannbasert maling fordi vi bor her mens vi maler. Jotun Lady valgte vi, og er veldig fornøyd til nå. Hadde jeg vist om Jotun Sens som er anbefalt av asma og allergiforbundet, så hadde jeg nok valgt det.  Jeg skal malen noen møbler også, bla ett bord, da tror jeg jeg vil velge oljemaling.

Hvor mange lag må til for å dekke panel med kvist?

Vi bruker to lag med kvistlakk og deretter ett lag med sperregrunning. På toppen kommer 3 lag med Jotun Lady 0500 N

Hvilken glansgrad bruker jeg?

Jeg har valgt 15 på veggen og 80 på vinduskarmer, karmer, lister og i taket.

Dyr eller billig pensel?

Lenge har jeg sverget til penslene fra Smartclub. 15 pensler for 200 kroner. I denne malingsrunden har jeg kjøpt skikkelige pensler fra Jordan- og det er natt og dag å arbeide med. Det er virkelig sant at halve jobben ligger i verktøyet. Jeg bruker litt tid på slutten av malingsøkten på å vaske penslene godt, så kan jeg bruke dem leeeenge!

Ellers anbefaler jeg å kjøpe maling ett sted hvor du får hjelp og betjeningen kan svare på akkurat dine spesifikke spørsmål. Jeg handler på Lindahls i Narvik- for gutta der har peiling. (hva skulle jeg gjort uten dem??)

Nå skal jeg ta siste strøket i taket på kjøkkenet mens stormen Ask hyler rundt hushjørnet!

Christine

Gangen i gjestehytta er ferdig

Furuhula er under forandring. Gangen er nå så og si ferdig. Jeg mangler ett smalt speil, men jeg har ett i flyttelasset fra Nesøya, så det får komme etterhvert.
Da jeg skulle gjøre om gangen la jeg en liten plan. Punkt en var å huske på at hytta er ei gjestehytte og ikke en familiebolig. Derfor har jeg laget litt lagringsplass i gangen, men ikke så mye som en familie trenger over tid. Jeg ville lage det lyst og luftig.
Punkt to var at jeg skulle bruke minst mulig penger og prøve å gjenbruke ting vi hadde fra før. Det ble litt vanskeligere en jeg hadde tenkt, for Mor i Nord hadde vannlekasje i hovedhuset for ett år siden og da ble veeeeldig mye av tingene hennes kastet. Heldigvis var det salg nå i januar…..

Siden det er skråtak og veldig høyt under taket på den ene siden ble det hyller med kurver. På øverste hyllen kan utelykter og støvler lagres når de ikke er i bruk. Teppet på gulvet er gjenbruk.
Knaggene fra Skeidar  henger i voksenhøyde på en side og barnehøyde på andre siden.
Lampen i taket var ett bomkjøp som Mor i Nord hadde gjort i Tromsø. Den passet ikke der den var tenkt, men passet fint i Gjestehytta.

Skohyllene kostet 60 kroner stykk på jysk.

Knagger i barnehøyde.

Orden i nøklene. Knaggen er fra Himmel og Hav på Andenes og kostet rundt hundrelappen. Nøklene med Mikke og Donald på fikk Mor i Nord laget til oss da vi flyttet nordover. De er veldig søte, MEN…. Celine er på konstant jakt etter “Doland” og “Mikke Muuuus”.

Det stygge strømskapet i gangen…… jeg bestilte vinyl wall art fra USA og klistret på skapet. Jeg ble kjempefornøyd med resultatet!
Her er gangen som den var i al sin prakt 🙂

Vi begynner å nære oss slutten på kjøkkenet nå. Jeg tror det blir bra! Ha en god dag alle sammen. Jeg henger i taket og maler!
Christine

Kosesøndag

I dag har vi vært i Polar Zoo, som egentlig ikke var så gøy som vi hadde trodd det skulle bli. Da vi kom hjem hadde Mor I Nord klar elggryte (med egenskutt elg må nevnes) og vi har kost oss i hovedhuset.
Celine vokser så utrolig mye nå. Jeg tror vi blir nødt til å kjøpe henne ny utedress før vinteren er over. Nye vintersko må hun og ha. Det er salg hos
4children.no, og Celine har fått seg en haug med nye barnehageklær.

Her er Celine i lek i hovedhuset. Den lille traktoren var min pappa sin leke da han var liten.


Hos Mor i Nord er det lov å hoppe og leke i sofaen. Det er superstas!

Alt det fine tøyet er fra
4children.no.
Nå skal jeg se “Walk the line” på tv3 med ett øye mens vi maler på kjøkkenet. Det blir så fint!
Christine